JA,a stoootempora wrote:Koji je od vas dva ovdje ozbiljan?Vares City wrote:Kontam,...trebalo je to prije odlaska,..baci iza leda,sto je bilo bilo je,...eee sad na novo,...A,B,C,..nema pisanja u haustoruLuke Perry wrote:Zivot svakako nije linearan. Ja ih znam koji su donijeli probleme iz BiH sa sobomneki ljudi bas i nisu sigurni u kojoj zemlji zive
,...
![]()
![]()
uspjeh na 'zapadu'
- Vares City
#101 Re: uspjeh na 'zapadu'
-
tempora
#102 Re: uspjeh na 'zapadu'
Vares City wrote:
JA,a stooo
Steta, ja si prevela kao ironiju, pa shvatila poentu. Ovako, kad kazes da si ozbiljan, nisam nacisto.
- Vares City
#103 Re: uspjeh na 'zapadu'
Sto prevodis,nema potrebe.tempora wrote:Vares City wrote:
JA,a stooo
Steta, ja si prevela kao ironiju, pa shvatila poentu. Ovako, kad kazes da si ozbiljan, nisam nacisto.
Zar nije lakse da pitas i dobijes odgovor i bedes "nacisto".
Pitaj,.....
- Luke Perry
#104 Re: uspjeh na 'zapadu'
U vezi problema u BiH i vani. Drugacije inostranstvo izgleda iz bosanske perspektive kao i Bosna nekome u dijaspori. Nekoga vani mogu docekati problemi o kojima nikada nije mislio u Bosni. Neki se onda ne znaju nositi sa takvim problemima.tempora wrote:Koji je od vas dva ovdje ozbiljan?Vares City wrote:Kontam,...trebalo je to prije odlaska,..baci iza leda,sto je bilo bilo je,...eee sad na novo,...A,B,C,..nema pisanja u haustoruLuke Perry wrote:Zivot svakako nije linearan. Ja ih znam koji su donijeli probleme iz BiH sa sobomneki ljudi bas i nisu sigurni u kojoj zemlji zive
,...
![]()
![]()
- Vares City
#105 Re: uspjeh na 'zapadu'
Uspjeh na "zapadu"napravis onda kad vidis da te niko ne gleda mrko-poprijeko,kad naucis (ili si vec znao¨!)jezik zemlje u kojoj zivis,da ne upiru prstom u tebe,...
- Lippenbekenntnis
#106 Re: uspjeh na 'zapadu'
Uspjeh na zapadu je sto sam uopste ovdje. 
-
jefferson
#107 Re: uspjeh na 'zapadu'
I opet ne mozes pobjeci od balkanaca (tj. balkanskog mentaliteta) koliko god pokusavao.Lippenbekenntnis wrote:Uspjeh na zapadu je sto sam uopste ovdje.
Odrzavas neke kontakte read radi, i sto si bolji to su ljudi bezobrazniji. Vise mi je toga na vrh glave. A da ne pricam kako upravo radi nekih odnosa ti se pravis da ne kontas kad oni misle da ne znas, a ti ustvari znas, ali se pravis da ne znas, a oni onda jos vise se prave da znaju a ustvari ne znaju! Fuj...
- Lippenbekenntnis
#108 Re: uspjeh na 'zapadu'
dzefersone..nisam sigurna jesam li te skontala kako treba.jefferson wrote:I opet ne mozes pobjeci od balkanaca (tj. balkanskog mentaliteta) koliko god pokusavao.Lippenbekenntnis wrote:Uspjeh na zapadu je sto sam uopste ovdje.
Odrzavas neke kontakte read radi, i sto si bolji to su ljudi bezobrazniji. Vise mi je toga na vrh glave. A da ne pricam kako upravo radi nekih odnosa ti se pravis da ne kontas kad oni misle da ne znas, a ti ustvari znas, ali se pravis da ne znas, a oni onda jos vise se prave da znaju a ustvari ne znaju! Fuj...
sto se tice "uspjeha" na zapadu. moj najveci uspjeh (sem naravno cinjenice da imam ovdje puno vise mogucnosti sto se tice faksa, posla..itd.) je to da me je zapad na neki nacin emancipovao. U smislu da imam vise samopouzdanja, da znam konkretno sta hocu, da me puno ne interesuje misljenje drugih osoba, da kada nesto necu kazem konkretno da necu, nemam vremena i sl.... a ne pokusavam da se izvlacim..da ne dozvoljavam da mi se svako mijesa u moje stvari..postavljene su granice koje se moraju ispostovati..
mozda to i nije stvar zapada..ali otkako sam ovdje,bas sam nekako rahat..
neki ce naravno reci da sve to naravno nema veze sa zapadom..da mozda ima veze sa odrastanjem..ali kod mene se to sve desilo nekako za vrijeme vremena na "zapadu"..
- Vares City
#109 Re: uspjeh na 'zapadu'
E,...draga moja,ni meni nije bolje,21 godinu biljezim uspjehe a srecu imam 2x godisnjebabyline wrote:to jeste uspjeh ali mi nije dovoljnoVares City wrote:Uspjeh na "zapadu"napravis onda kad vidis da te niko ne gleda mrko-poprijeko,kad naucis (ili si vec znao¨!)jezik zemlje u kojoj zivis,da ne upiru prstom u tebe,...mislim za zivot mozda ali ne i da budem sretna
Stvar izbora,ho's uspjeh 'odze,ho's srecu KUCIIIII
Nemoze:"I jare,i pare"
@HAVANA je to najbolje opisao
- senjor
#110 Re: uspjeh na 'zapadu'
Ova tema...eh...
jedni naricu, drugi kritikuju, treci glume filozofe.
Uspjeh na zapadu...meni glupo zvuci.Ako sam uspio sebi sam...
- Vares City
#111 Re: uspjeh na 'zapadu'
Uspjeh na zapadu je i kad te zovu da radis i kad imas slobodan dan,tj. odmaras se od posla,a dobar znak da valjas,.. a da bi bio dobar na ZAPADU je podug proces i to je apsolutni uspjeh,....jerBo kad oni na zapadu "priznaju" da valjas,sigurno si par x BOLJI od DOMACIH!!!!!
Uspjeh je otpjevati sevdalinku na njihovom jeziku
A moze,probao sam,ljudi se ismijali do suza
Uspjeh na zapadu je jos,otici tamo,biti i opstajati tamo,..dolaziti redovno u skladu sa mogucnostima tamo odakle ste otisli na neki ZAPAD i mastati o povratku
Opet bi ja @HAVANU za primjer
Uspjeh je otpjevati sevdalinku na njihovom jeziku
A moze,probao sam,ljudi se ismijali do suza
Uspjeh na zapadu je jos,otici tamo,biti i opstajati tamo,..dolaziti redovno u skladu sa mogucnostima tamo odakle ste otisli na neki ZAPAD i mastati o povratku
- HAVANA
#112 Re: uspjeh na 'zapadu'
Vares City wrote:Uspjeh na zapadu je i kad te zovu da radis i kad imas slobodan dan,tj. odmaras se od posla,a dobar znak da valjas,.. a da bi bio dobar na ZAPADU je podug proces i to je apsolutni uspjeh,....jerBo kad oni na zapadu "priznaju" da valjas,sigurno si par x BOLJI od DOMACIH!!!!!
Uspjeh je otpjevati sevdalinku na njihovom jeziku![]()
![]()
![]()
A može,probao sam,ljudi se ismijali do suza![]()
Uspjeh na zapadu je jos,otici tamo,biti i opstajati tamo,..dolaziti redovno u skladu sa mogucnostima tamo odakle ste otisli na neki ZAPAD i mastati o povratku![]()
![]()
Joooj,ja probao na holandskom kraj tanana šadrvana.
- ahuseino
#113 Re: uspjeh na 'zapadu'
senjor wrote:Ova tema...eh...jedni naricu, drugi kritikuju, treci glume filozofe.
dobar, dobar...
... i kakva je ovo diskriminacija protiv istoka, sjevera i juga?...
- Vares City
#114 Re: uspjeh na 'zapadu'
@babylinebabyline wrote:ovo jest istina. samo moras imati motiv za toliku potrosnju... ne moze mi biti satisfakcija da znam da sam 10x bolja a dobijam u najboljem slucaju 10X manje natrag uz malo divljenja za asimilacijuVares City wrote:Uspjeh na zapadu je i kad te zovu da radis i kad imas slobodan dan,tj. odmaras se od posla,a dobar znak da valjas,.. a da bi bio dobar na ZAPADU je podug proces i to je apsolutni uspjeh,....jerBo kad oni na zapadu "priznaju" da valjas,sigurno si par x BOLJI od DOMACIH!!!!!Uspjeh je otpjevati sevdalinku na njihovom jeziku![]()
![]()
![]()
A moze,probao sam,ljudi se ismijali do suza![]()
Uspjeh na zapadu je jos,otici tamo,biti i opstajati tamo,..dolaziti redovno u skladu sa mogucnostima tamo odakle ste otisli na neki ZAPAD i mastati o povratku![]()
![]()
moj uspjeh na zapadu je bio... odraditi ovaj prvi dio, skontati kako provesti svoju mastariju o povratku a tamo ostaviti tako dobar trag da se mozer vratiti i opet biti 9x bolji....
a sad se bavim uspjehom ovdje
cheers!
Na pocetku je bilo daj sta das,davno je to bilo,....21 godinu prije danasnjeg dana a i tada je bilo to,10x bolji i u mom slucaju nisam dobivao puno manje,..nije problem u dobijanju nego doci do stepena da dobijas,jer se prije toga moras dokazati a kad svojim radom i znanjem dokazes da valjas vise nemas problema.
Asimilacija ide paralelno i ona je u pravilu automatska,il' mozes,il' naberi,..
O povratku sanjam sve ove godine,evo isad cu dok napisem ovo sto zapoceh i da jos malo zraknem druge teme,a onda u besiku i mastam o povratku,a ako se ikad vratim necu straznjicom vrata zatvoriti,...
Sutra je novi dan,..a svaki novi dan je kao stvoren za uspjehe
DO POVRATKA
-
bulevarmostar
#115 Re: uspjeh na 'zapadu'
Nije bogat onaj koji puno ima, nego onaj kome malo treba...
Na Zapadu, apetiti rastu svaki dan, svakim danom covjeku sve vise treba da bude rahat. Ko se uspije spustit na zemlju, taj se moze osjecati uspjesnim.
Na Zapadu, apetiti rastu svaki dan, svakim danom covjeku sve vise treba da bude rahat. Ko se uspije spustit na zemlju, taj se moze osjecati uspjesnim.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#116 Re: uspjeh na 'zapadu'
Ma makar ti meni i sa bulevaraM bio, ali ovo gore je ono bas iz citaba - kratko i efikasno!bulevarmostar wrote:Nije bogat onaj koji puno ima, nego onaj kome malo treba...
-
na-drini-granica
#117 Re: uspjeh na 'zapadu'
Nije ni u inozemstvu sve tako bajno kako neki misle. Ima ljudi koji zivkare u tudjini. Naravno da su sanse vece vani ali zavisi sve od ljudi. Inace nebi u siromasnim zemljama imalo bogatih ljudi. Jednostavnije je zivjeti vani ali tko je sposoban nema veze gdje zivi. Cak mislim da je potencijal u zemljama bivse drzave vrlo visok.
- ljubav_aha
#118 Re: uspjeh na 'zapadu'
kako mislis "spustit na zemlju "bulevarmostar wrote:Nije bogat onaj koji puno ima, nego onaj kome malo treba...
- Secer_033
#119 Re: uspjeh na 'zapadu'
Da mu slava (ili pare) ne udare u glavu. Da ostane neko isti kao sto je bio prije uspjeha i velikih para. Kao ja
ja sam cura na zemlji, slava, pare i uspjeh mi ne znace nista. Samo da sam ja zadovoljna i da imam dobru dusu. To bih htjela da ljudi vide a ne aute koje vozam, kuce koje kupujem itd. Puno para bih naravno htjela da sebi i svojima priustim sve zivo ali i da pomognem drugim ljudima. Ne bih mogla imati puno para a da nikome ne pomazen, da mi raste racun a da budem titiz.
@bulevarmostar: Izvini sto odgovaram za tebe
@bulevarmostar: Izvini sto odgovaram za tebe
- ljubav_aha
#120 Re: uspjeh na 'zapadu'
eh to ti ne vjerujemSecer_033 wrote:slava, pare i uspjeh mi ne znace nista
-
Static-X
#121 Re: uspjeh na 'zapadu'
najkrace
Svega ima samo Bosne nema
doduse za neke to i nije neki problem a ima nas kojima nedostaje
Svega ima samo Bosne nema
doduse za neke to i nije neki problem a ima nas kojima nedostaje
-
KREMEN
#122 Re: uspjeh na 'zapadu'
Uspjeh na zapadu...pa kad uspijes zaraditi penziju pa poletis da je uzivas u Bosni..i ono stize prva, a ti vec otegao papke..zena veselo trlja ruke, i nastavi uzivati tvoju penziju

-
Static-X
#123 Re: uspjeh na 'zapadu'
Mozda se neslazem u svemu sto si reko, al bogumi si joj dobro reko!Nosferatu wrote:Sta tebe bolan boli neka stvar o bosancima?Stylilicious wrote:Ove rijeci su samo dokaz da neki ljudi ne vide dalje od svog nosa. Nigdje nisam pisala da se radi o meni, vec o Bosancima opcenito u ovom dijelu svijeta gdje zivim! I pored toga sto su se mnogi dobro integrisali, sto perfektno pricaju stane jezike, gledaju njihov TV, citaju njihove knjige a idu u njihove skole... i pored toga si gradanin drugog reda.Fratris wrote: Pa pobrini se da ne budes stranac. Pobrini se da ne moze niko primjetiti da si stranac. Uhvati se knjige i nauci jezik kako treba. Gledaj TV i citaj knjige na domacem jeziku. Slusaj muziku na njemu. Promijeni ime ako je previse "egzoticno". Asimilirati je jednostavno, samo moras imati volju za prihvatanjem novog. A vidim iz komentara iznad da tog najvise fali. Umjesto da prihvatis vrijednosti drustva u kojem zivis, ti po njima pljujes i onda se cudis sto te to drustvo tretira kao stranca.
Da te nisu platili, da ih predstavljas negdje?
Bosanci su budale kojih je 100.000 pobilo, a sad zive u ghettu kod kuce, dok im politicari zadnji zalogaj sa viljuska skidaju i zive u kucerinama kakvih nema ni u Americi osim u Miamiju, oni koji su ih ubijali, sad ih vode u buducnost, a oni koji su branili narod sad izvrsavaju samoubistva po BiH, i sad se ti sekiras - za Bosance
Bosanci su u svojoj drzavi, gradjani 2 reda. U Bosni su Bosanci, gradjani drugog reda, a ti bi htjela da je u Americi Bosanac, gradjanin prvog reda. Moze biti. Al' prvo ljecenje od ublehe.
Nego, na Zapadu nece valjati samo onog dana, kad posteno sto zaradis, ovdje te ne plate. Dokle god si placen i zaradis koliko si radio, a sa parama je svako gospodin pod svojom kapom, ovdje su drugog reda samo droljice koje bjezeci od Bosanaca, najradije kitu Americku u usta trpaju da ne bi znala mahala, a onda izigravaju nevinascad pred cacom i familijom, iste one koje nisu mogle zavrisit nijedan univerzitet koji vrijedi, a zna se koji vrijedi, i kojima je tesko platiti za skolovanje, a nije ti tesko platiti za Gucci torbicu i stikle Versacijeve.
Ako ti ne valja na Zapadu, ja cu kurs jedan da organizujem ovdje. Za 1 mjesec, od tebe cu napraviti zenu. Prvo bi mi iz Walmarta nosila Kinesku odjecu. Drugo, isla bi u fabriku raditi, u 4:30 ujutro. Trece, doci kuci, skuhati i oprati, a ne knjige citati na bilo kojem jeziku, jer slabo ti se prima materija, pa onda jos ti naci jedan part time posao, da ides navece raditi, pa kad kuci dodjes, i spustis se u krevet, da budes neizmjerno sretna jer mozes spavati 4-5 sati. Za to smo mi ovdje dovedeni. Mozda ti babo nije reko, ali nisu tebe doveli da budes ovdje knjeginja ni gradjanka prvog reda, vec da od svoje silne muke, prelomis, pa ovu zemlju poguras 1 mm naprijed, a kako, na plecima, ne bjezici ni od knjige (ne belateristike vec one koja pare pravi) do lopate.
Ako to ne mozes, vrati se u RS, tamo ces biti gradjanin prvog reda, prvi za klanje, prvi za ubijanje, prvi za oduzimanje kuce, prvi za odkopavanje mrtvih iz masovnih jama i grobnica, prvi za slanje dijeteta u OS Kralj Petar, u svemu ces biti prva. Mozda cak i prva budes u tome da opet rat docekas, ali ovaj put, da te malo vise zakaci, jerbo, zadnji put zahvali caci sto je utekao ko zec, i tebe sa sobom povukao, pa vidi se da ne znas o cemu pricas, niti znas ko si, niti znas gdje si dosla, al' bitno je da znas biti u stilu, nabaci fasadu, jer, to se brzo nabacuje a dobro se prodaje, makar za jednu noc.
- Secer_033
#124 Re: uspjeh na 'zapadu'
Gabri me. ne vjerujes zato sto 99% ljudi na svijetu zive za ovo, ja ne. Imala sam periode kad sam imala puno para, dobre ocjene itd i perioda kad nisam imala ni za kafu i kad u skoli nije islo sve kako treba pa sam opet bila prezadovoljna jer imam super familiju i super raju. To je najvaznije. Samo da sam ja zadovoljna, ne zanima me sta drugi misle, a slava i uspjeh se 'pokazuju' imam osjecaj.ljubav_aha wrote:eh to ti ne vjerujemSecer_033 wrote:slava, pare i uspjeh mi ne znace nista
Jedno pitanje: Sta je vama bitno? Imati para i uspjeha a biti sam ili biti kokuz ali barem imati porodicu i raju koji ce sve za vas uraditi i vi za njih?
Zar nije to prava sreca i pravo bogatstvo?
- ahuseino
#125 Re: uspjeh na 'zapadu'
Secer_033 wrote:Gabri me. ne vjerujes zato sto 99% ljudi na svijetu zive za ovo, ja ne. Imala sam periode kad sam imala puno para, dobre ocjene itd i perioda kad nisam imala ni za kafu i kad u skoli nije islo sve kako treba pa sam opet bila prezadovoljna jer imam super familiju i super raju. To je najvaznije. Samo da sam ja zadovoljna, ne zanima me sta drugi misle, a slava i uspjeh se 'pokazuju' imam osjecaj.ljubav_aha wrote:eh to ti ne vjerujemSecer_033 wrote:slava, pare i uspjeh mi ne znace nista
Jedno pitanje: Sta je vama bitno? Imati para i uspjeha a biti sam ili biti kokuz ali barem imati porodicu i raju koji ce sve za vas uraditi i vi za njih?
Zar nije to prava sreca i pravo bogatstvo?
Sve fino zborish, samo nisu stvari tako crno-bijele.
Obichno se padne negdje na skali koja povezuje to dvoje, a srecha bi bila na y-osi... pa se nadji.
Recimo sto ne bi imala i pare i jare i srechu i familiju i prijatelje sto bi sve uradili za tebe itd... Sto mora biti iskljuchivo?