Nas slijedeci protivnik - Belgija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#101 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by -LIBERO- »

Stadion u Genku je super,pravi fudbalski.
To je malo mani stadion ,bez atletske staze i na tom stadionu 2000 nabrijanih navijaca moze ludilo napraviti :D :D ,a znajuci nase ljude ,bit ce nas dosta vise od 2000 :thumbup:
Nasi ce imati osejcaj kao da igraju u Bosni :D :bih:
Frankyee

#102 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by Frankyee »

Ridjobrki wrote:Hoćemo li malo protabiriti postavu igre i šta se može očekivati na utakmici? Ja vidim postavu igre protiv Belgijanaca u sistemu 3-5-2 ili 3-6-1 i to zbog:

1. Imamo s čim to odigrati:

a) Izbor u odbrani je sužen a za ovo nam trebaju tri prava odbrambena igrača ili čak samo dva (!!!) ako se bude igralo sa liberom. Znači da Spahić to može izvući sa Radeljićem/Nadarevićem/Mravcem. Libera može odigrati i neko ko nije odbrambeni igrač, ali je svestran, profesionalan, požrtvovan i inteligentan igrač. Nekad je to sjajno Barba znao odigrati a od ovih sadašnjih meni se nameće Muratović koji je dosad pokazao sve ove osobine. Stvarno me je impresionirao u zadnjih nekoliko utakmica, a čudio sam se isprva zašto ga se zove...
b) Sredina nam je najjači i najraznovrsniji dio ekipe. Prema naprijed imamo Misketa koji je takva desetka da nijednoj reprezentaciji na svijetu bolja ne treba. Na bokovima imamo lijevo Salihovića i desno Pjanića: sjajni bočni igrači po svim mjerilima! Probojni, brzi, inteligentni, sjajnog pasa, jaki 1-1 a hoće se i vratiti i pomoći odbrani. Rahimić je dobar defanzivni vezni koji uredno odradi svoj posao ali mu fali partner!!! Od njega ne treba očekivati da prenosi loptu i veže igru jer nije to takav igrač. On radi prljave poslove za dobrobit ostatka ekipe i ako ga se oslobodi razmišljanja i tehnike biće super, svakako nam odbrana treba malo pomoći sa sredine. Kad bi jednog malo mirnijeg i kreativnijeg sparili sa Rahimićem iza linije Salihović-Misimović-Pjanić to bilo nešto sjajno (ja bih na to natjerao Ibričića: dovoljno je dobar i pametan da organizira igru a dovoljno glup i bezobrazan da tuče policajce po Sanskom Mostu).
c) U napadu imamo Džeku i Muslimovića što bi trebalo biti dovoljno za ovaj dvomeč sa Belgijom. Pozvati na klupu Čustovića i Štilića nek se nađu pri ruci i to je to.

2. 3-5-2 odgovara igračima:

Dosta ih igra u ligama i ekipama kojima ovo nije strano, pogotovo našim "Nijemcima" koji čine najveći dio ekipe. Takođe, lakše je uigrati i odigrati i pouzdanije je jer nosi manje rizika i manje pritiska.

3. 3-5-2 odgovara treneru:

Ćirina filozofija se uvijek zasnivala na dugom držanju lopte ("Sine, kad imaš loptu možda nećeš dati gol ali ga sigurno nećeš primiti"), a fora na koju je uzimao protivnika je pressing u prvih 20-ak minuta igre bez obzira na teren i protivnika. Na taj recept je i došao do trećeg mjesta u Francuskoj: trokut u sredini Asanović-Boban-Prosinečki je mogao držati loptu do besvijesti, na bokovima bili Jarni i Stanić a pozadi Bilić, Štimac i Šimić. 3-5-2 k'o bombona. :)

Šta vi kažete?

Vidio sam tvoj post na drugoj temi

Sto se tice mene ja mislim da 4-4-2 je najbolja postava. E sad ono sto ti kazes si u pravu da mi nemamo igraca da napunimo tu zadnju liniju sa 4 igraca. Gledao sam par utakmica sa 4-4-2 i vjeruj mi da ta zadnja linija izdrzi napade i daleko mocnijeg protivnika nego Belgija. Pogledaj kao u Engleskoj timovi sa 4 u zadnjoj liniji se brane ( i cesto odbrane) od napada ka sto su Arsenal, Man U i slicno.

Dakle, mislim da forsiranje 3-5-2 nije dobro za nas dugorocno, mislim da je 4-4-2 mnogo bolja formacija. Jedino nam fali jedan ili dva igraca u odbrani. Za napad imamo dvojicu, a sredina sa 4 je strasno jaka ako su tu Miske, Pjanic, Salihovic i jos jedan recimo Rahimic. Ta cetvorka moze da se nosi sa Belgijom i jos da dominira sredinu. Stavljanjem 5 igraca u sredinu mi gubimo jednog covjeka u odbrani ( a odbrana je tanka ) a sredina nista ne dobija sto nam fali.

Koju formaciju igra Belgija?
zambaklija

#103 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by zambaklija »

Santos wrote:Kakav pomez i kobasica.Ima rostilj da donesemo tamo.De mi reci kakva je solucija ostavit auto u gradu pa onda nekim gradskim prevozom do stadiona.
kao prvo nije to neki baš "grad" imaju jednu pješačku zonu dugu nekih 200 metara i tu se sve dešava,ono butici i kafići i tako,mislim da sam vidio da imaju i taj "gradski prevoz" ali nema potrebe imaju oni oko stadiona parkirališta kolko hoćeš i kao što rekoh stadion je poprilično van grada.A to sa grilom nebi bilo loše samo da nas ne gađaju sa onim vodenim topovima,hehehe.

Hebote koji će to krljanac biti,vjerovatno će podići cjelu nacionalnu gardu na noge taj dan kada su na onom susretu Sa-Genk samo za nas odvojili (bilo nas 500tinjak) 3 vodena topa 15tak onik kombija i kamiona sa specijalcima sa ljutim ćukama i tako to hehehehe
:lol: :lol: :lol: :D :D :D :-) :-) :-)
Ridjobrki

#104 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by Ridjobrki »

Frankyee wrote: ...Gledao sam par utakmica sa 4-4-2 i vjeruj mi da ta zadnja linija izdrzi napade i daleko mocnijeg protivnika nego Belgija. Pogledaj kao u Engleskoj timovi sa 4 u zadnjoj liniji se brane ( i cesto odbrane) od napada ka sto su Arsenal, Man U i slicno...

Dakle, mislim da forsiranje 3-5-2 nije dobro za nas dugorocno, mislim da je 4-4-2 mnogo bolja formacija....

Jedino nam fali jedan ili dva igraca u odbrani. Za napad imamo dvojicu, a sredina sa 4 je strasno jaka ako su tu Miske, Pjanic, Salihovic i jos jedan recimo Rahimic. Ta cetvorka moze da se nosi sa Belgijom i jos da dominira sredinu. Stavljanjem 5 igraca u sredinu mi gubimo jednog covjeka u odbrani ( a odbrana je tanka ) a sredina nista ne dobija sto nam fali.

Koju formaciju igra Belgija?
I meni je najdraža formacija 4-4-2 ali naš narod ne kaže džaba "S čim imam - tim klimam" :):):) U pravu si što kažeš za engleske klubove, ali jedno je klub a drugo reprezentacija... I ja volim gledati Engleze i volim pogledati dobru odbranu i nije mi mrsko pogledati ni utakmicu bez golova ako se može vidjeti i dobra odbrana. Npr, prije par sezona Liverpool-Chelsea u Premiershipu: Liverpool postavio četvoricu u liniji na 35m od gola i najjači Chelsea svih vremena nije ni do šesnaesterca uspio doći, džaba Abramovič, džaba Murinho, džaba sve zvijezde. Glat pobjeda Liverpoola... Samo, ta četvorica su bili Finnan-Carragher-Hyypia-Riise :-) :-) :-) Plus im pomažu Xabi i Gerrard! Gdje su oni a gdje Radeljić... :lol:

3-5-2 dugoročno nije rješenje: jedino pravo rješenje za neku ekipu u današnjem nogometu jeste moći igrati više sistema i više taktika i biti u stanju i tokom same utakmice prelaziti iz jedne u drugu. Tu smo mi slabi i koliko god mi sebe uzdizali istina je da naša repka ima previše mana da bi se išta od nje moglo zahtijevati. Možemo navijati, radovati se, priželjkivati ali niko nema pravo tražiti i očekivati od ove ekipe neki veliki rezultat. Budimo realni, nemamo štofa ni za čestitih prvih 11. :sad: Ako imamo 11 najboljih onda povreda samo jednog igrača pravi problem jer nemamo dostojnih zamjena. Uz to sve imamo hajdučiju oko tima i loše uslove za rad (nema prijateljskih utakmica, nesloga i nerad u Savezu, nema scoutinga, nema žestokih međunarodnih sponzora). Ako se šta uradi to će biti uz dosta sreće i na račun srca onih momaka jer u današnjem nogometu se zna šta znači kad igra ekipa na čijim trenerkama piše adidas i Telefonica protiv ekipe na čijim trenerkama piše LEGEA i HT-Eronet.

Belgija igra klasični 4-4-2 "u tri reda"
Santos

#105 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by Santos »

Kazu karte tek polovinom februara u prodaji a ja vec nacuo nema katre za lijeka.Pa ko pokupi karte.Kakav je sad ovo lopovluk.Izgleda bice nas dosta medju Belgijskim navijacima.Ovo sa kartama mi nesto dismr.
bijelo_dugme

#106 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by bijelo_dugme »

Santos wrote:Kazu karte tek polovinom februara u prodaji a ja vec nacuo nema katre za lijeka.Pa ko pokupi karte.Kakav je sad ovo lopovluk.Izgleda bice nas dosta medju Belgijskim navijacima.Ovo sa kartama mi nesto dismr.
Karte koje je nas savez dobio (onih 15-20% ili koliko je se govorilo) je otislo sve u centrotrans. Ono malo na crno, ti meni prodaj te karte ja tebi koji hiljadarku ispod stola.

U ostalim drzavama se prijavi kao zaintresovan i onda lutrija ko ce dobit a ko ne, u nas neide tako.
zambaklija

#107 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by zambaklija »

sve je to ogledalo stanja države i prije svega moralno stanje naroda,većine,u toj državi.Nigdje u civilizovanom svijetu nemože niko biti javna ličnost koja je imalo kompromitovana ali unas može,banana republika,nekada mi se čini da smo mi tj.naša država neki hebeni experiment za podjebavanje i ismijavanje,evo taj naš savez,tj njegov IO ko tu sve sjedi :-? sve uličari,kriminalci,glumci nikogovići,i ti isti isto tako sjede u kantonalnim,opštinskim i mjesnim nekim havarijama od institucija zato nam je tako. :run:
Edin H.

#108 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by Edin H. »

bijelo_dugme wrote:
Santos wrote:Kazu karte tek polovinom februara u prodaji a ja vec nacuo nema katre za lijeka.Pa ko pokupi karte.Kakav je sad ovo lopovluk.Izgleda bice nas dosta medju Belgijskim navijacima.Ovo sa kartama mi nesto dismr.
Karte koje je nas savez dobio (onih 15-20% ili koliko je se govorilo) je otislo sve u centrotrans. Ono malo na crno, ti meni prodaj te karte ja tebi koji hiljadarku ispod stola.

U ostalim drzavama se prijavi kao zaintresovan i onda lutrija ko ce dobit a ko ne, u nas neide tako.

Izgleda da cemo morati preskakati preko ograde :oops:
Santos

#109 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by Santos »

Nista jedina opcija medju Belgijance.Kad budemo skakali sa svih strana stadiona ljudima nece nista bit jasno.
paral0c0

#110 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by paral0c0 »

Jedvaa cekam, mozda i ja idem u Belgiju!

Gdje da kupim kartu????

Ici sa jos jedin, ali vozom, bez neki organizacija!
and

#111 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by and »

Ruski arbitar sa znakom Svjetske fudbalske federacije (FIFA), Nikolai Ivanov, određen je za glavnog sudiju predstojećeg kvalifikacionog susreta za plasman na Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoafričkoj republici, koji će naš nacionalni tim odigrati 28. marta ove godine u Genku protiv Belgije.

Ivanovu će na stadionu Cristal Arena u Genku asistirati njegovi zemljaci. Nikolay Golubev je prvi pomoćnik, dok je za drugog asistenta određen Večeslav Semenov. I četvrti sudija meča Belgija – BiH je Rus, Aleksander Gvardis.

Kontrolor suđenja utakmice u Genku je Dani Koren iz Izraela, delegat Jan Damgaart (Danska), a oficir za bezbjednost Gerhard Kapl iz Austrije.

sportsport.ba
moglo je vala i bolje,ovaj za bezbjednost je dobar,bićemo barem bezbjedni :mrgreen:
armin_tz

#112 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by armin_tz »

Ako nista delegat je iz Izraela, a sjetite se Dodikovog pisma :D
Abacija

#113 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by Abacija »

Belgija dala pasos Brazilcu Igor De Camargo koji ce odigrati svoju prvu utakmicu u belgijskom dresu protiv Slovenije 11. februara. http://soccernet.espn.go.com/news/story ... 5&&cc=5739 Igor ima 25 godina i igra u napadu.

Image
burek_in_space

#114 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by burek_in_space »

Ovaj Camargo igra u Standardu?! Ako je to taj,onda je za*eban do bola.
Abacija

#115 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by Abacija »

burek_in_space wrote:Ovaj Camargo igra u Standardu?! Ako je to taj,onda je za*eban do bola.
Ma nije bas nesto, prosjecan je. :-?
burek_in_space

#116 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by burek_in_space »

Abacija wrote:
burek_in_space wrote:Ovaj Camargo igra u Standardu?! Ako je to taj,onda je za*eban do bola.
hehehehe.....daj Bozhe da je prosjechan. :-?
Abacija

#117 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by Abacija »

burek_in_space wrote:
Abacija wrote:
hehehehe.....daj Bozhe da je prosjechan. :-?
Nama ce svaka ekipa zabiti par komada pa makar da Buffon stoji na golu.

P.S. Mpenza nece igrati prijateljsku protiv Slovenaca. Ne znam razlog.
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#118 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by Dado dijasporitus »

Nazalost moram vam javiti ali kako stvari sad stoje

Belgija - BiH 2:0
BiH - Belgija 1:1
zenny

#119 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by zenny »

Dado dijasporitus wrote:Nazalost moram vam javiti ali kako stvari sad stoje

o cemu ti?
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#120 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by Dado dijasporitus »

zenny wrote:
Dado dijasporitus wrote:Nazalost moram vam javiti ali kako stvari sad stoje

o cemu ti?

o kasikama :-)
mire - ložač

#121 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by mire - ložač »

Belgija je poderala Sloveniju, a BiH izgubila od "Rijeke"..... /no comment/ :shock:

Zanimljivo mi je pisanje da je moguće da Nadarević obuče ponovo dres, što bi bilo više nego dobro, jer 28.marta našem timu treba svaki defanzivac koji nečemu vrijedi.

Pošto se polako primiče vrijeme održavanja meča, no u ovom stanju nema nikakvih informacija o mogućem sastavu naše repke i gelgijske, pa bi bilo fino da pokušamo predvidjeti raspored naših.

Evo mog laičkog razmišljanja :

Hasagić

Milenković --- Nadarević -- Spahić -- Mravac
--- Rahimić---
Pjanić ---- ---- Misimović --- ---- Salihović
Muslimović ------- Džeko

Na klupu : Štilić, Vladavić, Muratović.......Branimir Bajić, Semjon Milošević, Vule trivunović, ....

Ako neko ima predstavu o najjačem sastavu Belgije nek postavi pa da se može praviti poredjenje....
bato99

#122 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by bato99 »

belgija je izuzetno zajebana trenutno reprezentacija,podmlađena sa nekoliko extra igrača i provjerenim starijim igračima ...gledo sam nekoliko zadnjih utakmica belgije i stvarno su opasni,,neće ih biti nimalo lako dobiti...ne kažem da su bolji ali i bod u belgiji bi bio velik ko kuća
bijelo_dugme

#123 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by bijelo_dugme »

mire - ložač wrote:Belgija je poderala Sloveniju, a BiH izgubila od "Rijeke"..... /no comment/ :shock:

Zanimljivo mi je pisanje da je moguće da Nadarević obuče ponovo dres, što bi bilo više nego dobro, jer 28.marta našem timu treba svaki defanzivac koji nečemu vrijedi.

Pošto se polako primiče vrijeme održavanja meča, no u ovom stanju nema nikakvih informacija o mogućem sastavu naše repke i gelgijske, pa bi bilo fino da pokušamo predvidjeti raspored naših.

Evo mog laičkog razmišljanja :

Hasagić

Milenković --- Nadarević -- Spahić -- Mravac
--- Rahimić---
Pjanić ---- ---- Misimović --- ---- Salihović
Muslimović ------- Džeko

Na klupu : Štilić, Vladavić, Muratović.......Branimir Bajić, Semjon Milošević, Vule trivunović, ....

Ako neko ima predstavu o najjačem sastavu Belgije nek postavi pa da se može praviti poredjenje....
Otkud ti Milenkovic? Njega je Ciro davno otkacio.
spanc777

#124 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by spanc777 »

Moze li Salihovic u odbranu na lijevo bok, gledao sam par njegovih utakmica koje je solidnu odigrao u odbrani, a cesto se ukljucivao i u napadu preko boka.A Mravca staviti na desni bok, gdje je Berberovic, on je meni ocajan igrac. Tako da bi u sredini ostalo mjesto za jos jednu "radilicu" pored Rahimica i imali bi dva kreativca u liku Pjanica i Misimovica, vec sa Salihovicem bi bilo "previse kreativno"
mire - ložač

#125 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by mire - ložač »

Koliko se Milenkovića sjećam, dobro je odrađivao svoj dio posla dok je bio pozivan, ima i visinu i snagu, a u defanzivi je njegova pomoć kao i Nadarevića mislim pitanje broj 1.

Jer imati njega, Nadarevića i Spahića nazad, to je već odbrana od određenog respekta, uz uvodjenje Mravca, da ispred njih radi Rahimić i da uvezuje sa sredinom i to je to...

Eh sad se može komentarisati do mile volje ovaj je papak onaj nije i tako to, to je suvišno pa čak šta više, ako treba moliti i jednog Papca ( što da ne ), vidjeti i šta je sa Zlatanom Bajramovićem( oporavak) ali da se sklopi pozadina, jer Belgiji će u odbrani biti frka kako god okrenu jer Ćiro za vrh napada k'o niko prije njega ima da bira napadača ko blata.

Znači ne može se pričati priča stalno kako nema odbrambenih igrača kad ih ima, ali je pitanje da li menadžeri oko Ćire dozvoljavaju bilo kakvu priču sa postojećim ljudima, koji dobro znaju šta je igra za repku.
Locked