To je malo mani stadion ,bez atletske staze i na tom stadionu 2000 nabrijanih navijaca moze ludilo napraviti
Nasi ce imati osejcaj kao da igraju u Bosni
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Ridjobrki wrote:Hoćemo li malo protabiriti postavu igre i šta se može očekivati na utakmici? Ja vidim postavu igre protiv Belgijanaca u sistemu 3-5-2 ili 3-6-1 i to zbog:
1. Imamo s čim to odigrati:
a) Izbor u odbrani je sužen a za ovo nam trebaju tri prava odbrambena igrača ili čak samo dva (!!!) ako se bude igralo sa liberom. Znači da Spahić to može izvući sa Radeljićem/Nadarevićem/Mravcem. Libera može odigrati i neko ko nije odbrambeni igrač, ali je svestran, profesionalan, požrtvovan i inteligentan igrač. Nekad je to sjajno Barba znao odigrati a od ovih sadašnjih meni se nameće Muratović koji je dosad pokazao sve ove osobine. Stvarno me je impresionirao u zadnjih nekoliko utakmica, a čudio sam se isprva zašto ga se zove...
b) Sredina nam je najjači i najraznovrsniji dio ekipe. Prema naprijed imamo Misketa koji je takva desetka da nijednoj reprezentaciji na svijetu bolja ne treba. Na bokovima imamo lijevo Salihovića i desno Pjanića: sjajni bočni igrači po svim mjerilima! Probojni, brzi, inteligentni, sjajnog pasa, jaki 1-1 a hoće se i vratiti i pomoći odbrani. Rahimić je dobar defanzivni vezni koji uredno odradi svoj posao ali mu fali partner!!! Od njega ne treba očekivati da prenosi loptu i veže igru jer nije to takav igrač. On radi prljave poslove za dobrobit ostatka ekipe i ako ga se oslobodi razmišljanja i tehnike biće super, svakako nam odbrana treba malo pomoći sa sredine. Kad bi jednog malo mirnijeg i kreativnijeg sparili sa Rahimićem iza linije Salihović-Misimović-Pjanić to bilo nešto sjajno (ja bih na to natjerao Ibričića: dovoljno je dobar i pametan da organizira igru a dovoljno glup i bezobrazan da tuče policajce po Sanskom Mostu).
c) U napadu imamo Džeku i Muslimovića što bi trebalo biti dovoljno za ovaj dvomeč sa Belgijom. Pozvati na klupu Čustovića i Štilića nek se nađu pri ruci i to je to.
2. 3-5-2 odgovara igračima:
Dosta ih igra u ligama i ekipama kojima ovo nije strano, pogotovo našim "Nijemcima" koji čine najveći dio ekipe. Takođe, lakše je uigrati i odigrati i pouzdanije je jer nosi manje rizika i manje pritiska.
3. 3-5-2 odgovara treneru:
Ćirina filozofija se uvijek zasnivala na dugom držanju lopte ("Sine, kad imaš loptu možda nećeš dati gol ali ga sigurno nećeš primiti"), a fora na koju je uzimao protivnika je pressing u prvih 20-ak minuta igre bez obzira na teren i protivnika. Na taj recept je i došao do trećeg mjesta u Francuskoj: trokut u sredini Asanović-Boban-Prosinečki je mogao držati loptu do besvijesti, na bokovima bili Jarni i Stanić a pozadi Bilić, Štimac i Šimić. 3-5-2 k'o bombona.
Šta vi kažete?
kao prvo nije to neki baš "grad" imaju jednu pješačku zonu dugu nekih 200 metara i tu se sve dešava,ono butici i kafići i tako,mislim da sam vidio da imaju i taj "gradski prevoz" ali nema potrebe imaju oni oko stadiona parkirališta kolko hoćeš i kao što rekoh stadion je poprilično van grada.A to sa grilom nebi bilo loše samo da nas ne gađaju sa onim vodenim topovima,hehehe.Santos wrote:Kakav pomez i kobasica.Ima rostilj da donesemo tamo.De mi reci kakva je solucija ostavit auto u gradu pa onda nekim gradskim prevozom do stadiona.
Frankyee wrote: ...Gledao sam par utakmica sa 4-4-2 i vjeruj mi da ta zadnja linija izdrzi napade i daleko mocnijeg protivnika nego Belgija. Pogledaj kao u Engleskoj timovi sa 4 u zadnjoj liniji se brane ( i cesto odbrane) od napada ka sto su Arsenal, Man U i slicno...
Dakle, mislim da forsiranje 3-5-2 nije dobro za nas dugorocno, mislim da je 4-4-2 mnogo bolja formacija....
Jedino nam fali jedan ili dva igraca u odbrani. Za napad imamo dvojicu, a sredina sa 4 je strasno jaka ako su tu Miske, Pjanic, Salihovic i jos jedan recimo Rahimic. Ta cetvorka moze da se nosi sa Belgijom i jos da dominira sredinu. Stavljanjem 5 igraca u sredinu mi gubimo jednog covjeka u odbrani ( a odbrana je tanka ) a sredina nista ne dobija sto nam fali.
Koju formaciju igra Belgija?
I meni je najdraža formacija 4-4-2 ali naš narod ne kaže džaba "S čim imam - tim klimam"
Karte koje je nas savez dobio (onih 15-20% ili koliko je se govorilo) je otislo sve u centrotrans. Ono malo na crno, ti meni prodaj te karte ja tebi koji hiljadarku ispod stola.Santos wrote:Kazu karte tek polovinom februara u prodaji a ja vec nacuo nema katre za lijeka.Pa ko pokupi karte.Kakav je sad ovo lopovluk.Izgleda bice nas dosta medju Belgijskim navijacima.Ovo sa kartama mi nesto dismr.
bijelo_dugme wrote:Karte koje je nas savez dobio (onih 15-20% ili koliko je se govorilo) je otislo sve u centrotrans. Ono malo na crno, ti meni prodaj te karte ja tebi koji hiljadarku ispod stola.Santos wrote:Kazu karte tek polovinom februara u prodaji a ja vec nacuo nema katre za lijeka.Pa ko pokupi karte.Kakav je sad ovo lopovluk.Izgleda bice nas dosta medju Belgijskim navijacima.Ovo sa kartama mi nesto dismr.
U ostalim drzavama se prijavi kao zaintresovan i onda lutrija ko ce dobit a ko ne, u nas neide tako.
moglo je vala i bolje,ovaj za bezbjednost je dobar,bićemo barem bezbjedniRuski arbitar sa znakom Svjetske fudbalske federacije (FIFA), Nikolai Ivanov, određen je za glavnog sudiju predstojećeg kvalifikacionog susreta za plasman na Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoafričkoj republici, koji će naš nacionalni tim odigrati 28. marta ove godine u Genku protiv Belgije.
Ivanovu će na stadionu Cristal Arena u Genku asistirati njegovi zemljaci. Nikolay Golubev je prvi pomoćnik, dok je za drugog asistenta određen Večeslav Semenov. I četvrti sudija meča Belgija – BiH je Rus, Aleksander Gvardis.
Kontrolor suđenja utakmice u Genku je Dani Koren iz Izraela, delegat Jan Damgaart (Danska), a oficir za bezbjednost Gerhard Kapl iz Austrije.
sportsport.ba

Ma nije bas nesto, prosjecan je.burek_in_space wrote:Ovaj Camargo igra u Standardu?! Ako je to taj,onda je za*eban do bola.
hehehehe.....daj Bozhe da je prosjechan.Abacija wrote:Ma nije bas nesto, prosjecan je.burek_in_space wrote:Ovaj Camargo igra u Standardu?! Ako je to taj,onda je za*eban do bola.
Nama ce svaka ekipa zabiti par komada pa makar da Buffon stoji na golu.burek_in_space wrote:hehehehe.....daj Bozhe da je prosjechan.Abacija wrote:Ma nije bas nesto, prosjecan je.burek_in_space wrote:Ovaj Camargo igra u Standardu?! Ako je to taj,onda je za*eban do bola.
o cemu ti?Dado dijasporitus wrote:Nazalost moram vam javiti ali kako stvari sad stoje
Belgija - BiH 2:0
BiH - Belgija 1:1
zenny wrote:o cemu ti?Dado dijasporitus wrote:Nazalost moram vam javiti ali kako stvari sad stoje
Belgija - BiH 2:0
BiH - Belgija 1:1
Otkud ti Milenkovic? Njega je Ciro davno otkacio.mire - ložač wrote:Belgija je poderala Sloveniju, a BiH izgubila od "Rijeke"..... /no comment/![]()
Zanimljivo mi je pisanje da je moguće da Nadarević obuče ponovo dres, što bi bilo više nego dobro, jer 28.marta našem timu treba svaki defanzivac koji nečemu vrijedi.
Pošto se polako primiče vrijeme održavanja meča, no u ovom stanju nema nikakvih informacija o mogućem sastavu naše repke i gelgijske, pa bi bilo fino da pokušamo predvidjeti raspored naših.
Evo mog laičkog razmišljanja :
Hasagić
Milenković --- Nadarević -- Spahić -- Mravac
--- Rahimić---
Pjanić ---- ---- Misimović --- ---- Salihović
Muslimović ------- Džeko
Na klupu : Štilić, Vladavić, Muratović.......Branimir Bajić, Semjon Milošević, Vule trivunović, ....
Ako neko ima predstavu o najjačem sastavu Belgije nek postavi pa da se može praviti poredjenje....