Eksplozija u FIS Vitez

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

grki

#101 Re: Eksplozija u FIS Vitez

Post by grki »

ThunderbirD wrote:Postavi se bomba među hiljade ljudi i na svu sreću nije bilo još nastradalih ali kriv je najviše HRT jer je naslovio vijest kao " eskalacija nasilja u BiH ? " . Stvarno, takvo razmišljanje je dno dna .
Nasilje cvjeta a ovakve stvari se rijetko otkrivaju .
nek je u ZG-u bez nasilja :D
Leiva

#102 Re: Eksplozija u FIS Vitez

Post by Leiva »

Pa ljudi,pišete o profitu i vlasnicima koji nemare za kupce i svoje radnike,smješno.
U FIS-u radi oko 2000 ljudi i zarađuje za život,a gdje bi da im Pero to nije omogučio s obzirom da za to država nemari!?
Naravno nema samo vlasnik od ove firme korist i njegovi ranici,već i brojni drugi komitenti koji surađuju sa Fis-om,a da negovorim o buđetu koji se puni porezima zahvaljujući djelatnosti ove firme.
Skyfox

#103 Re: Eksplozija u FIS Vitez

Post by Skyfox »

Ovo je za njega make or brake momenat il ce stat na noge ili ce se raspsat... A to sto nema emocija, koji biznismen ih ima...
alanskoda

#104 Re: Eksplozija u FIS Vitez

Post by alanskoda »

Religious Fantastic wrote:
Leiva wrote:Pa ljudi,pišete o profitu i vlasnicima koji nemare za kupce i svoje radnike,smješno.
U FIS-u radi oko 2000 ljudi i zarađuje za život,a gdje bi da im Pero to nije omogučio s obzirom da za to država nemari!?
Naravno nema samo vlasnik od ove firme korist i njegovi ranici,već i brojni drugi komitenti koji surađuju sa Fis-om,a da negovorim o buđetu koji se puni porezima zahvaljujući djelatnosti ove firme.
Evo dame i gospodo, glasnogovornica Pere Gudelja se pridružila našem forumu.
Ne bi joj škodilo da poradi na pravopisu, ali to i nije tako bitno. Poznajem par ljudi iz tog područja koji su bukvalno pobjegli od zlostavljanja tog kriminalca iz srednje Bosne. Neke stvari koje su mi oni ispričali o tom "gospodinu Peri" su van svake pameti, čak i za standarde tamnog vilajeta.
Leiva, :skoljka: , što bi u prijevodu značilo POKLOPI SE I ŠUTI.

Upravo sam pročitao na http://www.vitez.info da je Gudelj naredio povratak svih radnika na posao danas. Jučer su radili proizvodnja i centar za kuću i vrt, a danas se otvara i centralni dio. Danas je također sahrana Zvonke Barbića, tako da oni radnici koji su možda namjeravali da odu na sahranu to neće moći učiniti ukoliko ne dadnu/dobiju otkaz.
Za kraj, pogledajte ovu izjavu Pere Gudelja napravljenu par sati nakon eksplozije. Vidite li na njegovom licu trag nekih emocija ili uznemirenost??? Osjetite li možda drhtanje glasa? Sve što ja vidim je $$$$ BLING BLING u njegovim očima.

religius mojne tisra.odnosi se na citav post.
sasa_t

#105 Re: Eksplozija u FIS Vitez

Post by sasa_t »

http://www.sarajevo-x.com
Tri osobe uhapšene su zbog postojanja sumnje da su postavile eksplozivnu napravu u Trgovačkom centru "Fis" Vitez, izjavio je portparol Uprave policije Federacije BiH Robert Cvrtak.
On je naveo da je jedna uhapšena osoba iz Viteza, a dvije iz Zenice. FTV nezvanično saznaje da se među njima nalaze Suvad Džidić i Admir Ahmetspahić

"Tokom noći privedeno je ukupno sedam osoba i izvršeno šest pretresa stanova - četiri u Vitezu i dva u Zenici", naglasio je Cvrtak. Prema njegovim riječima, u toku su istražne radnje nad uhapšenim.

Podsjećamo, nesreća u TC FIS u Vitezu desila se u četvrtak oko 12.40 sati pri čemu je jedna osoba izgubila život.

Zdravstveno stanje Josipa Šarića, mladića teško povrijeđenog pri eksploziji i danas je veoma teško.

"Njegovo stanje je nažalost nepromijenjeno," izjavila je Biljana Jandrić, glasnogovornica KCUS-a te podsjetila da se radi o izuzetno teškim povredama glave i pluća.

MOZDA IMA VEZE

Tuženi
Ahmetspahić Admir

Optužnica

Sudija za prethodno saslušanje Općinskog suda iz Zenice je dana 21.06.2007. godine potvrdio optužnicu Kantonalnog tužilaštva – tužiteljstva iz Zenice broj: KT-444/07 od 15.06.2007. godine protiv Ahmetspahić Admira, zbog počinjenog krivičnog djela posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga iz člana 239. stav 3. KZ F BiH, a koji dispozitiv optužnice u daljem tekstu slijedi:

Optužnica protiv,

AHMETSPAHIĆ ADMIRA, zv. „Usama“, sin Džemila i majke Aiše, rođene Suljić, rođen 28.03.1976.godine u Zenici, gdje je stalno i nastanjen u ulici Srpska mahala broj 29., po zanimanju vodoinstalater , bez posla, oženjen, bez djece, Bošnjak, državljanin BiH, vojnu obavezu nije regulisao, neosuđivan,

što je,

dana 07.02.2007. godine, u Zenici, suprotno odredbama Zakona o sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga, neovlašteno posjedovao i kod sebe držao opojnu drogu „marihuanu“, upakovanu u alu foliju, ukupne težine 3,18 grama, koja droga mu je istog dana u naselju Janjiči u blizini ulice Janjički slapovi, oko 15,00 sati, prilikom legitimisanja i pregleda od strane ovlaštenih radnika PU Zenica, pronađena i oduzeta,

čime je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz čl. 239. stav 3. KZ FBiH.

Datum optužnice: 2007-07-30
frakson

#106 Re: Eksplozija u FIS Vitez

Post by frakson »

Tužilaštvu predati osumnjičeni za napad na FIS
Istragu o podmetanju minsko-eksplozivne naprave u trgovačkom centru "FIS“ Vitez vodi Federalna uprava policije...
11.10.2008. 18:17

Tužilaštvu BiH je, nakon kriminalističke obrade, predat S. Đ. (1972) iz Viteza zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „terorizma“ na način da je sačinio i podmetnuo eksplozivnu napravu koja je eksplodirala u trgovačkom centru "FIS“ Vitez, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Prilikom pretresa, kod ove osobe su pronađeni dijelovi naprave koji se mogu dovesti u vezu s napravom koja je eksplodirala u tržnom centru.

U sklopu istrage uhapšen je i predat Tužilaštvu BiH A. A. (1976) iz Zenice zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo "pripremanja krivičnog djela terorizma“ zbog sredstava koja su prilikom pretresa stana pronađena, a koja se mogu koristiti za vršenje terorizma.

Treća privedena osoba je S. A. iz Zenice kod koje je prilikom pretresa pronađeno oko 500 grama kanabisa, te je predat Kantonalnom Tužilaštvu Zenica zbog sumnje da je zloupotrijebio opojne droge.

U toku su daljnje aktivnosti na potpunom rasvjetljavanju ovog slučaja.

Spomenute tri osobe uhapšene su sinoć u akciji Federalne uprave policije, u okviru koje je na prostoru Zenice i Viteza izvršeno ukupno šest pretresa, te privedeno sedam osoba od kojih su tri uhapšene.

Istragu o podmetanju minsko-eksplozivne naprave u trgovačkom centru "FIS“ Vitez vodi Federalna uprava policije u suradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH i MUP-om Srednjobosanskog kantona.
elsasemsa

#107 Re: Eksplozija u FIS Vitez

Post by elsasemsa »

FIS je nesto prelijepo sto imamo na tim prostorima,koje tako nesto ucinio neka Bogu plati,znate sta me cudi ,kamere na sve strane,nesmijes unijeti nista osim novcanika,znaci ne moze biti obicni covjek morao je neko od zaposlenih,tuga i sramota,zao mi je poginulih i ranjenih.
Celly

#108 Re: Eksplozija u FIS Vitez

Post by Celly »

sasa_t wrote:http://www.sarajevo-x.com

MOZDA IMA VEZE

Tuženi
Ahmetspahić Admir

Optužnica

Sudija za prethodno saslušanje Općinskog suda iz Zenice je dana 21.06.2007. godine potvrdio optužnicu Kantonalnog tužilaštva – tužiteljstva iz Zenice broj: KT-444/07 od 15.06.2007. godine protiv Ahmetspahić Admira, zbog počinjenog krivičnog djela posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga iz člana 239. stav 3. KZ F BiH, a koji dispozitiv optužnice u daljem tekstu slijedi:

Optužnica protiv,

AHMETSPAHIĆ ADMIRA, zv. „Usama“, sin Džemila i majke Aiše, rođene Suljić, rođen 28.03.1976.godine u Zenici, gdje je stalno i nastanjen u ulici Srpska mahala broj 29., po zanimanju vodoinstalater , bez posla, oženjen, bez djece, Bošnjak, državljanin BiH, vojnu obavezu nije regulisao, neosuđivan,

što je,

dana 07.02.2007. godine, u Zenici, suprotno odredbama Zakona o sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga, neovlašteno posjedovao i kod sebe držao opojnu drogu „marihuanu“, upakovanu u alu foliju, ukupne težine 3,18 grama, koja droga mu je istog dana u naselju Janjiči u blizini ulice Janjički slapovi, oko 15,00 sati, prilikom legitimisanja i pregleda od strane ovlaštenih radnika PU Zenica, pronađena i oduzeta,

čime je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz čl. 239. stav 3. KZ FBiH.

Datum optužnice: 2007-07-30
Nadimak mu Usama. Hm...
Leiva

#109 Re: Eksplozija u FIS Vitez

Post by Leiva »

Izvini lektore Religious Fantastic na izostavljenim slovima.
Za tvoju informaciju nisam glasnogovornik Pere Gudelja, već ljudi koji ovise o tom Fis-u. Više volim vidjeti jednog bogataša sa milijunima na računu i hiljade sa hljebom na stolu u svojoj kući, nego hiljade onih koji za taj hljeb mole u Merhametu.
HiBreeD

#110 Re: Eksplozija u FIS Vitez

Post by HiBreeD »

Evo i ocekivane reakcije istocnih komsija :-)

http://www.pressonline.rs/page/stories/ ... ctionId=39
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#111 Re: Eksplozija u FIS Vitez

Post by mIRCerka »

elsasemsa wrote:FIS je nesto prelijepo sto imamo na tim prostorima,koje tako nesto ucinio neka Bogu plati,znate sta me cudi ,kamere na sve strane,nesmijes unijeti nista osim novcanika,znaci ne moze biti obicni covjek morao je neko od zaposlenih,tuga i sramota,zao mi je poginulih i ranjenih.
kako sam se ja samo posvadjala sa zastitarkom prije dva mjeseca...kupila sam sebi onu indijsku torbu sto je povelika...i ona za mnom NE MOZETE UCI S TOM TORBOM...pa reko JADNA NE BILA TO MI JE TASNA...bla bla shoplifting bla bla...ja novcanik u ruku, torbu u ormaric i ko shugava kroz radnju...

:(
rope

#112 Re: Eksplozija u FIS Vitez

Post by rope »

Ti si tu najmanje u pravu. Zasto se imas svadjati sa zastitarkom? To je samo njezin posao od kojeg kruh zaradjuje. Zar nije lakse tebi ostaviti torbu u pretinac koji je namjenjen za to nego njoj naci novi posao?
Abacija

#113 Re: Eksplozija u FIS Vitez

Post by Abacija »

rope wrote:Ti si tu najmanje u pravu. Zasto se imas svadjati sa zastitarkom? To je samo njezin posao od kojeg kruh zaradjuje. Zar nije lakse tebi ostaviti torbu u pretinac koji je namjenjen za to nego njoj naci novi posao?
:thumbup:
Drvosjeca iz Dejcica

#114 Re: Eksplozija u FIS Vitez

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

HiBreeD wrote:Evo i ocekivane reakcije istocnih komsija :-)

http://www.pressonline.rs/page/stories/ ... ctionId=39
Dugo im je trebalo...

Sta ocekivati od Trifunovica covjeka koji je ispitivao i isljeđivao zatvorenike po logorima u BiH. :oops:
frakson

#115 Re: Eksplozija u FIS Vitez

Post by frakson »

Nova dojava o postavljenoj bombi sada u trznom centru HMS , koji je u cjelosti bio veakuiran ... desila se tomon danasnjeg dana.

OVO POSTAJE SASVIM NEKA DRUGA PRICA

Nemogu da svatim, da se niko od politicara nije ocitovao o ovome danas, IPAK JE SUROVA ISTINA DA ZIVE NEGDJE DRUGDJE, ovakva drzava nikuda nemoze !

Ima jos informacija, ali kako neko ovdje rece, izgleda se ceka da se prvo iznesu na forumu pa da ih onda neko objavi, e jadni mediji u cjelini.

:bih: :run:
Leonid Breznjev

#116 Re: Eksplozija u FIS Vitez

Post by Leonid Breznjev »

mIRCerka wrote:
elsasemsa wrote:FIS je nesto prelijepo sto imamo na tim prostorima,koje tako nesto ucinio neka Bogu plati,znate sta me cudi ,kamere na sve strane,nesmijes unijeti nista osim novcanika,znaci ne moze biti obicni covjek morao je neko od zaposlenih,tuga i sramota,zao mi je poginulih i ranjenih.
kako sam se ja samo posvadjala sa zastitarkom prije dva mjeseca...kupila sam sebi onu indijsku torbu sto je povelika...i ona za mnom NE MOZETE UCI S TOM TORBOM...pa reko JADNA NE BILA TO MI JE TASNA...bla bla shoplifting bla bla...ja novcanik u ruku, torbu u ormaric i ko shugava kroz radnju...

sta te tu cudi, nije samo kod nas tako.. ljudi masovno kradu po trgovinama... :)
turban

#117 Re: Eksplozija u FIS Vitez

Post by turban »

Svi smo mi pomalo lopovi... :(
Topla voda

#118 Re: Eksplozija u FIS Vitez

Post by Topla voda »

frakson wrote:Nova dojava o postavljenoj bombi sada u trznom centru HMS , koji je u cjelosti bio veakuiran ... desila se tomon danasnjeg dana.

OVO POSTAJE SASVIM NEKA DRUGA PRICA

Nemogu da svatim, da se niko od politicara nije ocitovao o ovome danas, IPAK JE SUROVA ISTINA DA ZIVE NEGDJE DRUGDJE, ovakva drzava nikuda nemoze !

Ima jos informacija, ali kako neko ovdje rece, izgleda se ceka da se prvo iznesu na forumu pa da ih onda neko objavi, e jadni mediji u cjelini.

:bih: :run:
jel to ono prekoputa fisa??
imal kakvih informacija?
Skyfox

#119 Re: Eksplozija u FIS Vitez

Post by Skyfox »

cudi me da odmah poslije rat nisu poceli ovi teroristicki napadi ko u Palestini... Sta je sljedece, autobusi, tramvaji??? :?

Uzas!
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#120 Re: Eksplozija u FIS Vitez

Post by mIRCerka »

Arslan wrote:
mIRCerka wrote:

sta te tu cudi, nije samo kod nas tako.. ljudi masovno kradu po trgovinama... :)
tu me cudi to da je neko mogao unijeti paket sa eksplozivom, a ja nisam mogla svoju tasnu.
karanana

#121 Re: Eksplozija u FIS Vitez

Post by karanana »

da li ce vas ovaj dogadjaj odagnati da u buducnosti idete u fis vitez i tamo kupujete?
DaysleepeR

#122 Re: Eksplozija u FIS Vitez

Post by DaysleepeR »

nekome očito smeta ekspanzija biznisa u Vitezu i želi da uništi onaj business centar

razmislite kome je to u interesu...

ko li je to blizu i ko je konkurencija...

:run:
girl

#123 Re: Eksplozija u FIS Vitez

Post by girl »

sto se tice ovih torbi, u FIS je zabranjeno unijeti bilo sta sto je vece od novcanika. ja sam u vise navrata kupovala neko sudje isl. i svi su ostavljali tasne u pretince, a u ruci nosili novcanik i mob. mislim da se jedino bubreg moze unijeti a da te niko nista ne pita. mislim da je to skroz ok, jer oni imaju oko 500 sitnih kradja svaki dan, zato je postavljeno toliko kamera. za tajj paket kazu svakako i da nije bio unesen - nego da je stajao izmedju ormarica i kase ili tako nesto.

A jeste, ona jucer dojava je bas za centar preko puta FIS-a , GMS.
Abacija

#124 Re: Eksplozija u FIS Vitez

Post by Abacija »

mIRCerka wrote:
Arslan wrote:
mIRCerka wrote: kako sam se ja samo posvadjala sa zastitarkom prije dva mjeseca...kupila sam sebi onu indijsku torbu sto je povelika...i ona za mnom NE MOZETE UCI S TOM TORBOM...pa reko JADNA NE BILA TO MI JE TASNA...bla bla shoplifting bla bla...ja novcanik u ruku, torbu u ormaric i ko shugava kroz radnju...

tu me cudi to da je neko mogao unijeti paket sa eksplozivom, a ja nisam mogla svoju tasnu.
Jako dobar kontra-argument. Mi se zaletili na tvoju tasnu a zaboravili na pakete.
girl

#125 Re: Eksplozija u FIS Vitez

Post by girl »

ja cu razmisliti da li cu vise ikad uci u bilo koji od tih cenatra oko fisa. pa sve se to moze naci i na drugim mjstima - doduse lakse je kad je sve u krugu od 500 m, ali opet, koliko je to vrijedno ljudskog zivota? . .. neka hvala....(vjerujem da se sve to moze dogoditi bilo gdje, a mozda pocne i u sarajevu, ali opet ....) ja sam u nedjelju prolazila pored fisa, sokantno mi bilo sto je opet .... PUNO? 100% puno, vidjela sam da nema mjesta na parkingu , da je toliko puno! Pa Boze, je'l narod toliko glup, ili radoznao pa dosao da vidi sta je to bilo.
Post Reply