Bjelašnica za parali pučanstvo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
FAP mashina

#101 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by FAP mashina »

neznam čemu ovoliki ibret,svaka ponuda ima svoju potraznju
Topla voda

#102 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by Topla voda »

dobro...ako je vec tako...ako nema svrhe pricati o tome...o cemu da pricamo ...o okericu i koliko je platio zemlju na kojoj je napravio stotine apartmana i o tome ko mu je dozvolio da infrastrukturno gotovo unisti skijaliste na bjelasnici?
d2

#103 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by d2 »

budi pozdravljen povlacim se iz ove diskusije...
karanana

#104 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by karanana »

malo odlazimo od teme. ima dosta lopova gore ali ima i dosta ljudi koji su kupili apartmane svojim novcem bez ikakvog lopovluka. nije to poenta nego je poenta da ovo poskupljenje udara u "siromasnije" ljude koji dolaze gore da skijaju na dan dok poskupljenja finansiraju projekte koji idu na korist vlasnicima apartmana.
scooter21ba

#105 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by scooter21ba »

d2 ok da se vratimo i skinemo sa tvoje rodice
kazem opet naravno da ima postenih ljudi koji su kupili to bila to tvoja rodica ili peti deseti gore
nevazno
hocu da kazem opet se prodavalo podobnim
ja veliki trgovac posten ali ce mi neko prodati stan i onda ce kasnije za to traziti uslugu

a drugo sto se konkretno tice gore nije problem u iznajmljivanju apartmana sto je uzela tvoja rodica brankovici tihici i sta ti ja znam nego u cijeni usluga koje nemaju veze sa apartmanima kao sto je lift pa ovo pa ono i milion drugih sitnica koje neki ne mogu priustiti ako odu gore s djecom da se malo dijete sanka skija ili borda svejedno ili ti to da uradis
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#106 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by -LIBERO- »

PA STA STE OCEKIVALI!!???

Mozda zimovaliste za djecu bez roditelja ili djecu poginulih boraca i sehida???

Mozda sindikalno zimovaliste????

Planinarske domove za studente,ucenike..i sve radnike...u 12 rata :D :D ???

Dame i gospodo,drugovi i drugarice (ako jos ima takvih :D ) iskali ste evo vam ga....KAPITALIZAM...u najbrutalnijem obliku.

Kapaciteti nasih planina i zimskih centara su kapaciteti za "Bogom date" vlastodrste ,VIP-ovce,i vladajucu kastu.

A vi ostali,ukljucujuci i mene :D ,sanke,slicure ..i vratimo se tradiciji slicuranja niz Dalmatinsku,niz mnoge ulice nasega grada i nasih mahala. :D :dance: :run:
HAVANA

#107 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by HAVANA »

scooter21ba wrote:a koliko ljudi imaju 4000 platu tu je caka i bez toga jeli cista ili nije
ja i ti sigurno nemamo 4000 pa ni 2000 sto znaci da si odmah ogranicen na 45000 ako je bio 90 a ima platu 4 milje

edit
slazem se da ne treba sve trpati u isti kos ali zivis ovdje dovoljno si pametan i star da znas kako je ovdje
ja znam slucaj nije bjelasnica ali je slicno ajmo reci recimo da je bjelasnica
da je covjek posteno zaradjenim parama htio kupiti stan apartman sta li ali mu nisu htjeli prodati jer je vec zapikano kome koji ide i bez da su ti platili znaci slobodni su bili
opet stele fazoni itd podobni ljudi

Ne moraš biti podoban da bi kupio Apartman,ja sam kupio,našao na nekretnine.ba uzeo kredit na deset godina,dao aprtman pod hipoteku,dao stan pod hipoteku i još svašta nešta samo još krvi nisu tražili.Radim od jutra do mraka i ja i žena i za ove dvije godine bio možda deset puta jer nemam vremena.
Ja mislim da je dobra investicija i kupio sam i izdavaću ga.Šta je tu problem?Većina misli da su samo guzonje gore ali nije baš tako,ja poznajem dosta ljudi koji su kupili i koji krvavo rade da bi to otplatili.Pola grada su nam papci pokupovali dok mi pametujemo i na sve gledamo negativno.Ima na Bjelašnici i političara i lopova al jebi im mater oni su svuda.Dosta raje mi pametuje te skupo je te vako je te nako je a spava do deset ,ispija kafe i kuka nema posla.
Posla ima ko hoće raditi,ko radi dobiće i kredit,ko dobije kredit nešto će i kupiti,ko nešto kupi to će možda i izdavati a ako izda vratiće i dio investicije pa će u dogledno vrijeme još nešto kupiti itd.Treba raditi ,treba htjeti i treba smjeti ulagati i rizikovati ako hočeš nešto da postigneš.Ja to radim i borim se a ako to nekom smeta to je njegov problem.Hoću da živim i radim u svom gradu i ako može neko iz nekakve vukojebine doći i uspjeti u Sarajevu e pa mogu i ja uspjeti na asfaltu na kojem sam se rodio.Izdaju se po sto eura dnevno za osam osoba i to nije puno za novogradnju a uporedite kakav je apartman 100e u Hrvatskoj.Godišnja otplata je 24000km a od rentanja možeš uzeti godišnje najviše pola od tog iznosa pa ko voli nek proba.Sigurno vam kažem kad se napravi hotel,žičara i još sadržaja da se može razvijati i ljetni turizam,biće to bolje.To je turizam,ljudi će se zapošljavati...Zašto se mora na sve gledati sa negativne strane.Novine,TV svi samo o crnjaku i politici a glupi narod puši fore čitajući Avaz...i šupljira o glupostima dok drugi dolaze i krčme nam zemlju.Nema više onog lijepog života kao prije rata,došao je kapitalizam i prilagodi se ili si donji.
d2

#108 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by d2 »

:thumbup:
scooter21ba

#109 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by scooter21ba »

HAVANA wrote:
scooter21ba wrote:a koliko ljudi imaju 4000 platu tu je caka i bez toga jeli cista ili nije
ja i ti sigurno nemamo 4000 pa ni 2000 sto znaci da si odmah ogranicen na 45000 ako je bio 90 a ima platu 4 milje

edit
slazem se da ne treba sve trpati u isti kos ali zivis ovdje dovoljno si pametan i star da znas kako je ovdje
ja znam slucaj nije bjelasnica ali je slicno ajmo reci recimo da je bjelasnica
da je covjek posteno zaradjenim parama htio kupiti stan apartman sta li ali mu nisu htjeli prodati jer je vec zapikano kome koji ide i bez da su ti platili znaci slobodni su bili
opet stele fazoni itd podobni ljudi

Ne moraš biti podoban da bi kupio Apartman,ja sam kupio,našao na nekretnine.ba uzeo kredit na deset godina,dao aprtman pod hipoteku,dao stan pod hipoteku i još svašta nešta samo još krvi nisu tražili.Radim od jutra do mraka i ja i žena i za ove dvije godine bio možda deset puta jer nemam vremena.
Ja mislim da je dobra investicija i kupio sam i izdavaću ga.Šta je tu problem?Većina misli da su samo guzonje gore ali nije baš tako,ja poznajem dosta ljudi koji su kupili i koji krvavo rade da bi to otplatili.Pola grada su nam papci pokupovali dok mi pametujemo i na sve gledamo negativno.Ima na Bjelašnici i političara i lopova al jebi im mater oni su svuda.Dosta raje mi pametuje te skupo je te vako je te nako je a spava do deset ,ispija kafe i kuka nema posla.
Posla ima ko hoće raditi,ko radi dobiće i kredit,ko dobije kredit nešto će i kupiti,ko nešto kupi to će možda i izdavati a ako izda vratiće i dio investicije pa će u dogledno vrijeme još nešto kupiti itd.Treba raditi ,treba htjeti i treba smjeti ulagati i rizikovati ako hočeš nešto da postigneš.Ja to radim i borim se a ako to nekom smeta to je njegov problem.Hoću da živim i radim u svom gradu i ako može neko iz nekakve vukojebine doći i uspjeti u Sarajevu e pa mogu i ja uspjeti na asfaltu na kojem sam se rodio.Izdaju se po sto eura dnevno za osam osoba i to nije puno za novogradnju a uporedite kakav je apartman 100e u Hrvatskoj.Godišnja otplata je 24000km a od rentanja možeš uzeti godišnje najviše pola od tog iznosa pa ko voli nek proba.Sigurno vam kažem kad se napravi hotel,žičara i još sadržaja da se može razvijati i ljetni turizam,biće to bolje.To je turizam,ljudi će se zapošljavati...Zašto se mora na sve gledati sa negativne strane.Novine,TV svi samo o crnjaku i politici a glupi narod puši fore čitajući Avaz...i šupljira o glupostima dok drugi dolaze i krčme nam zemlju.Nema više onog lijepog života kao prije rata,došao je kapitalizam i prilagodi se ili si donji.
pazi ja ne kazem da su bas svi gore lopovi
ali koliko je takvih kao ti u manjini sigurno
sto se tice mene nek svi imaju apartmane jer ja necu ni u jednom odsjesti vi i bilo ko iznajmljujte ili radite sta zelite vasa stvar
licno nemam nista protiv (kako da vas nazovem) apartmanasa jer cu eventualno koristiti lift parking i sta ja znam (mada posto ne volim zimu ne vjerujem da cu ja licno ikad otici gore) o tome ti govorim
znaci cijena lifta je skupa i ovo sto ce koristiti i mjestani i iz okolice( citaj sarajeva) i turisti a vi ako mozete turiste slobodno derite sto se mene tice
kad deru nas daj da i mi nekog deremo sa iznajmljivanjem apartmana
uvjek dobar gost

#110 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by uvjek dobar gost »

-LIBERO- wrote:PA STA STE OCEKIVALI!!???

Mozda zimovaliste za djecu bez roditelja ili djecu poginulih boraca i sehida???

Mozda sindikalno zimovaliste????

Planinarske domove za studente,ucenike..i sve radnike...u 12 rata :D :D ???

Dame i gospodo,drugovi i drugarice (ako jos ima takvih :D ) iskali ste evo vam ga....KAPITALIZAM...u najbrutalnijem obliku.

Kapaciteti nasih planina i zimskih centara su kapaciteti za "Bogom date" vlastodrste ,VIP-ovce,i vladajucu kastu.

A vi ostali,ukljucujuci i mene :D ,sanke,slicure ..i vratimo se tradiciji slicuranja niz Dalmatinsku,niz mnoge ulice nasega grada i nasih mahala. :D :dance: :run:
Ko prstom u oko... upravo je tako, čekaju i Trebević da se da pod koncesije da bi počeli bilo šta raditi oko žičare... a tako će nam biti sa svime... nastaju pred našim očima neke nove kaste i staleži....
ulpinian

#111 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by ulpinian »

PA STA STE OCEKIVALI!!???
Ja sam ocekivao normalne cijene, a ne znam sta si ti ocekivao...
karanana

#112 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by karanana »

Samo par pitanja:

Od kada su firme kao Bosnalijek i ostale postale vlasnice zemljista na kojima se grade apartmani?

Kako to da jedna provincijska stranka iz provincijske opstine Trnovo moze donositi odluku o regulacionom planu i dozvolama za izgradnju na planini koja je od prirodnog, kulturnog i turistickog znacaja za cijelu bosnu i hercegovinu?

Ko je finansirao dovodjenje plina i ostale infrastrukture na Bjelasnicu odnosno u korist apartmanskih naselja?

Opet, ja ne optuzujem one koji su kupili apartmane. Imas para - imas para, sta ja mogu, rodio si se pod sretnom zvijzdom, radis, ukrao si....svaka cast, snalazljiviji si od mene. Optuzujem jer su apartmani izgradjeni u korist manjine a na ustrb vecine i sada ta vecina placa.
VjecitiStudent

#113 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by VjecitiStudent »

HAVANA wrote:... Sigurno vam kažem kad se napravi hotel,žičara i još sadržaja da se može razvijati i ljetni turizam,biće to bolje.
...
Taj film na onakvoj Bjelasnici nikad neces gledati, jer betona, smeca i ruznih stambenih naselja ima dovoljno i u gradu.
uvjek dobar gost

#114 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

VjecitiStudent wrote:
HAVANA wrote:... Sigurno vam kažem kad se napravi hotel,žičara i još sadržaja da se može razvijati i ljetni turizam,biće to bolje.
...
Taj film na onakvoj Bjelasnici nikad neces gledati, jer betona, smeca i ruznih stambenih naselja ima dovoljno i u gradu.
Upravo tako, ko ljeti ode na Vlašić može vidjeti svu bijedu našeg koncepta razvoja turizma... na naš agresivan i provincijski način..!
VjecitiStudent

#115 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by VjecitiStudent »

karanana wrote:Samo par pitanja:

Od kada su firme kao Bosnalijek i ostale postale vlasnice zemljista na kojima se grade apartmani?

Kako to da jedna provincijska stranka iz provincijske opstine Trnovo moze donositi odluku o regulacionom planu i dozvolama za izgradnju na planini koja je od prirodnog, kulturnog i turistickog znacaja za cijelu bosnu i hercegovinu?

Ko je finansirao dovodjenje plina i ostale infrastrukture na Bjelasnicu odnosno u korist apartmanskih naselja?

Opet, ja ne optuzujem one koji su kupili apartmane. Imas para - imas para, sta ja mogu, rodio si se pod sretnom zvijzdom, radis, ukrao si....svaka cast, snalazljiviji si od mene. Optuzujem jer su apartmani izgradjeni u korist manjine a na ustrb vecine i sada ta vecina placa.
Odgovor je jednostavan: SBiH.
Harisove sjecikese su, zarad sitnog privatnog sicara, uspjele da zauvijek uniste Bjelasnicu.

Ovdje mozete procitati izvanredan tekst o zlocinu pocinjenom na Bjelasnici i Igmanu.
http://www.ekoakcija.com/content/igman- ... e-skakavci
edvin

#116 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by edvin »

Ne znam sto se lozite na Bjelasnicu, meni je Jahorina vazda bila bolja od Bjelasnice. Zadnjih par godina idem na Jahorinu redovno, znaju kako se zovem. ko sam ,sta sam i nisam imo ama bas nikakvih problema. Hebes Bjelasnicu, brda u Norveskoj imaju vise staza nego Bjelasnica.
Last edited by edvin on 19/11/2008 12:57, edited 2 times in total.
karanana

#117 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by karanana »

edvin wrote:Ne znam sto se lozite na Bjelasnicu, meni je Jahorina vazda bila bolja od Bjelasnice. Zadnjih par godina i dam na Jahorinu redovno, znaju kako se zovem. ko sam ,sta sam i nisam imo ama bas nikakvih problema. Hebes Bjelasnicu, brda u Norveskoj imaju vise staza nego bjelasnica.
slazem se sa ovim. jahorina je 100 put bolja i pitomija i raznovrsnija. ma sta mi mislili o "njima" ili oni o nama, opet su i ljubazniji i susretljiviji na jahorini nego na bjelasnici i u kaficima i u restoranima i na drugim mjestima gdje si u kontaktu sa uposlenim.
uvjek dobar gost

#118 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

edvin wrote:Ne znam sto se lozite na Bjelasnicu, meni je Jahorina vazda bila bolja od Bjelasnice. Zadnjih par godina i dam na Jahorinu redovno, znaju kako se zovem. ko sam ,sta sam i nisam imo ama bas nikakvih problema. Hebes Bjelasnicu, brda u Norveskoj imaju vise staza nego bjelasnica.
I sam sam takav... manj je pritisak na ski liftove, ima ih više .. to se vidi posebni vikendom kad se na Bjelašnici zna čekati na lift i po 30. minuta....
U tome i jeste fol, postoji plan da se probije još staya, da se naprave novi vertikalni transporti...,ali... ko ima vremena za to bolje je hajrovati na građenju a kapacitet planine nije proširen ni za 100. metara novih staza...

Bila je scena davne 99. godine.. mi na jahorini.. nas jedno sedam - osam... sa nama lik jedan koji je lud skorz na skroz.. priča neka .. sa onim likom koji radi na žici.. kao za koga navijate i sve to.. kaže lik navija on za Želju.... žao mu što ne može na tekme.. pita ga jaran moj.. pa što.. kaže ovaj navikao navijati da podigne tri prsta... kaže jaran taj moj.. ma onda i ne dolazi jer ja bi ti prvi odrezao taj jedan prst... muk u redu za žicu...
Nismo imali problema ali nekad mi je muka od onog što vidim il čujem... mada ni na Bjelašnici ne bi bilo drugačije.
edvin

#119 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by edvin »

I to za ulagati i dizati kredite za apartman na Bjelasnici. Ako si hadzo, sredi sebi finu kucicu/stan u gradu ali pravo da bude i za to dizi kredite i onda s familijom bookiras deset dana u hotelu Termaq na Jahorini svake godine, definitivno dobar ako ne i najbolji na ovim prostorima, klopa, usluga, sve za peticu.
Za cijenu usljivog apartmana na bjelasnici mozes s familijom zimovati u Termaqu iducih 30 godina, svake godine. I provesti zivot ko dingospo.
The 51st State

#120 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by The 51st State »

edvin wrote:Ne znam sto se lozite na Bjelasnicu, meni je Jahorina vazda bila bolja od Bjelasnice. Zadnjih par godina idem na Jahorinu redovno, znaju kako se zovem. ko sam ,sta sam i nisam imo ama bas nikakvih problema. Hebes Bjelasnicu, brda u Norveskoj imaju vise staza nego Bjelasnica.
vrijedi tanjir za vrh na bjelasnici nego cijela jahorina, naravno kome je do skijanja.
MokeQc

#121 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by MokeQc »

Chairman wrote: Ja te razumijem....dosta ljudi je nelegalno steklo pare i pokupovalo apartmane ali moras shvatiti da si i ti mogao, da si neke odluke mozda pametnije donio, usao u neku od stranaka i slicno danas imati vise da eto kao sto ti kazes ne bi bio ljubomoran.
Ovo je dugorocno rjesenje za boljitak i napredak nase drzave, kako to narode jos nisi skont'o...upises se u stranku, postanes lopov i nema problema...a poslije tebe potop ! Zato - grabi dok imas sta...

Vrlo napredno, nema sta...dokaz za teoriju evolucije, jedinke se adaptiraju novonastaloj sredini, one koje se ne adaptiraju i ne promjene - propadaju.
edvin

#122 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by edvin »

The 51st State wrote:
edvin wrote:Ne znam sto se lozite na Bjelasnicu, meni je Jahorina vazda bila bolja od Bjelasnice. Zadnjih par godina idem na Jahorinu redovno, znaju kako se zovem. ko sam ,sta sam i nisam imo ama bas nikakvih problema. Hebes Bjelasnicu, brda u Norveskoj imaju vise staza nego Bjelasnica.
vrijedi tanjir za vrh na bjelasnici nego cijela jahorina, naravno kome je do skijanja.
Je l se ti to zezas ili?!
The 51st State

#123 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by The 51st State »

Je l se ti to zezas ili?!
ne zezam, svih tih tridesetak km staza na jahorini su prosto preblage za neko interesantnije skijanje.
malizeleni

#124 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by malizeleni »

A cijene su haman pa iste.
JThomas

#125 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by JThomas »

MokeQc wrote:
Chairman wrote: Ja te razumijem....dosta ljudi je nelegalno steklo pare i pokupovalo apartmane ali moras shvatiti da si i ti mogao, da si neke odluke mozda pametnije donio, usao u neku od stranaka i slicno danas imati vise da eto kao sto ti kazes ne bi bio ljubomoran.
Ovo je dugorocno rjesenje za boljitak i napredak nase drzave, kako to narode jos nisi skont'o...upises se u stranku, postanes lopov i nema problema...a poslije tebe potop ! Zato - grabi dok imas sta...

Vrlo napredno, nema sta...dokaz za teoriju evolucije, jedinke se adaptiraju novonastaloj sredini, one koje se ne adaptiraju i ne promjene - propadaju.
to je davno rekao senad pećanin - na balkanu su mudrost i pamet oduvijek značili - spremnost da se ukrade.
Post Reply