SFF

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
rumenige_brajtner

#101 Re: SFF 2008

Post by rumenige_brajtner »

jedino za vrijeme trajanja sff-a sarajevo izgleda kao grad. ostatak godine je poluuspavana palanka i kasaba, svidjelo se to nekom ili ne
chuchumbamayumbe

#102 Re: SFF 2008

Post by chuchumbamayumbe »

pljuc! :D
uvjek dobar gost

#103 Re: SFF

Post by uvjek dobar gost »

Izazvati ću sigurno bijes kod nekih ali moram nešto prokomentarisati ovako ...

Jučer gledam pres konferecciju na kojoj je Miro uzoriti Purivatra dao izjavu poslije sastanka sa predstavnicima komunalnih preduzeća, javnih preduzeća, gradskih vlasti i kantonalnih velikana...

Kaže uzoriti Miro, dogovorili smo se da barem u ovih devet dana očistimo grad, da sa njegovih ulica maknemo divlje trgovce, da se ulični prosci maknu sa raskrsnica i iz grada... kaže MIro... barem ovih devet dana dok traje festival da Sarajevo bude normalan grad.... :x :x :x

Poslije njega izađe gradonačelnica Borovac gospođa Semiha i ponovi sve što je on i sam onako uzorit rekao.. kako grad se mora pripremiti za SFF...

Ja ostah u čudu, pa svojim izjavama su potvrdili sve ono što mi palamudimo na forumu, priznali su sav svoj nerad i sve svoje greške... skočili su sami sebi u usta i nikom ništa... izjave su prošle glatko i neprimjećeno... nekažnjeno...

Stvarno sam ljut na svoje Sarajevo, ljut sam na sarajlije ako je taj pojam iskoristiv uopšte, jer grad nam fakat smrdi a mi se radujemo crvenom ćilimu koji će nas barem na devet dana kao odmaknuti od surove reale u kojoj živimo-životarimo-stagniramo...

Zašto se ulični prosci, smeće, divlji trgovci ne maknu sa gradskih ulica i ostatkom godine, zašto se smeće ne očisti i zbog nas građana Sarajeva, zašto se ne poradi nešto na regulaciji Miljacke da bi ona izgubila ovaj sadašnji opojni miris... moramo li biti licemjerni i lažljivi do te granice....?

Zašto ?

Proglašavam igre otvorenim....

P.S

Čak imam mahalsku jednu informaciju, uzoritom se sve više gadi malograđansko Sarajevo, gadi mi se koncept mahale mna kojem grad počiva, grozi se od svega ovog što nas okružuje i želi da se odseli, ali ne želi da se odrekne festivala koji i dalje misli organizovati ali sa distance... i tada ako se to desi i kad... uzoriti Miro ,a garant i presvjetla Emina će u Sarajevu biti samo tih desetak dana oko festivala i grad će se posebno dekorisati za njih i za posjetioce festivala..., dok ostatkom godine mi obični smrtnici uživati ćemo u mirisima, aromama, peksinluku i krkanluku glavnog grada jer tada u njemu nema ćilima crvenog koji nas barem u glavama našim može ispaliti odavde.... dok oko nas biti će jedna obična palanka, provincija koja svijetli lažnim sjajem....
Van Halen

#104 Re: SFF

Post by Van Halen »

in33sa wrote:Pa "blago" Sarajevu sto mu je jedan, kako dobro rece libero, rodovsko-plemensko-stranacki festival simbol.

Ovo govorim sa stanovista onoga sto je Sarajevo nekada znacilo u sirem regionu. Na polju kulturnih desavanja, prevashodno.

Ali sta o tome znaju oni kojima je SFF prvorazredni dogadjaj, pretpostavljam da se radi o klincima koji su poceli zivjeti negdje u vrijeme dok je Mahir pisao prve rep stihove.

I naravno da je ovakvo Sarajevo gadljivo svakome ko ga pamti kakvo je nekada bilo, nije slucajno iz njega toliko "vidjenijih i poznatijih" ljudi zauvijek otislo a da bas i nije moralo.
:thumbup:
Jara

#105 Re: SFF

Post by Jara »

uvjek dobar gost wrote:Zašto se ulični prosci, smeće, divlji trgovci ne maknu sa gradskih ulica i ostatkom godine, zašto se smeće ne očisti i zbog nas građana Sarajeva, zašto se ne poradi nešto na regulaciji Miljacke da bi ona izgubila ovaj sadašnji opojni miris... moramo li biti licemjerni i lažljivi do te granice....?
Zašto ?

:thumbup: Očito, može se a neće se ... :x
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#106 Re: SFF

Post by ladyblue18 »

uvjek dobar gost wrote:
Čak imam mahalsku jednu informaciju, uzoritom se sve više gadi malograđansko Sarajevo, gadi mi se koncept mahale mna kojem grad počiva, grozi se od svega ovog što nas okružuje i želi da se odseli, ali ne želi da se odrekne festivala koji i dalje misli organizovati ali sa distance... i tada ako se to desi i kad... uzoriti Miro ,a garant i presvjetla Emina će u Sarajevu biti samo tih desetak dana oko festivala i grad će se posebno dekorisati za njih i za posjetioce festivala..., dok ostatkom godine mi obični smrtnici uživati ćemo u mirisima, aromama, peksinluku i krkanluku glavnog grada jer tada u njemu nema ćilima crvenog koji nas barem u glavama našim može ispaliti odavde.... dok oko nas biti će jedna obična palanka, provincija koja svijetli lažnim sjajem....
nije mahalska, bilo prosle sedmice ili pretprosle u "Azri, lik ima ponudu da negdje vani organizira neke festivale, kaze on nije jos odlucio ali moguce je, i bas je pricao kako je Sarajevo (kao mi ne znamo).
Ali eto bez obzira na sve, lijepo je sto bar 9,10 dana svake godine ce Sarajevo da bude nesto drugacije i neku drugaciju sliku posalje Svijetu.
A onda opet sve ispocetka do iduceg avgusta... :roll:
uvjek dobar gost

#107 Re: SFF

ladyblue18 wrote:
uvjek dobar gost wrote:
nije mahalska, bilo prosle sedmice ili pretprosle u "Azri, lik ima ponudu da negdje vani organizira neke festivale, kaze on nije jos odlucio ali moguce je, i bas je pricao kako je Sarajevo (kao mi ne znamo).
Ali eto bez obzira na sve, lijepo je sto bar 9,10 dana svake godine ce Sarajevo da bude nesto drugacije i neku drugaciju sliku posalje Svijetu.
A onda opet sve ispocetka do iduceg avgusta... :roll:
ebe mi se više za sliku koju šaljemo svijetu... valja meni živjeti u ovom gradu, nisam se ja naklepao para pa kupio stan u Londonu, Zagrebu, negdje u Istri, nemam ja jahtu.. il šta već,,, imam odmora sve ukupno 20. dana u godini, a sve ostalo provodim većinom u Sarajevu koje je sve samo nije metropola il grad ugodnog življenja..... koje je sve samo ne Sarajevo.
kEN0

#108 Re: SFF

Post by kEN0 »

uvjek dobar gost wrote:Izazvati ću sigurno bijes kod nekih ali moram nešto prokomentarisati ovako ...

Jučer gledam pres konferecciju na kojoj je Miro uzoriti Purivatra dao izjavu poslije sastanka sa predstavnicima komunalnih preduzeća, javnih preduzeća, gradskih vlasti i kantonalnih velikana...

Kaže uzoriti Miro, dogovorili smo se da barem u ovih devet dana očistimo grad, da sa njegovih ulica maknemo divlje trgovce, da se ulični prosci maknu sa raskrsnica i iz grada... kaže MIro... barem ovih devet dana dok traje festival da Sarajevo bude normalan grad.... :x :x :x

Poslije njega izađe gradonačelnica Borovac gospođa Semiha i ponovi sve što je on i sam onako uzorit rekao.. kako grad se mora pripremiti za SFF...

Ja ostah u čudu, pa svojim izjavama su potvrdili sve ono što mi palamudimo na forumu, priznali su sav svoj nerad i sve svoje greške... skočili su sami sebi u usta i nikom ništa... izjave su prošle glatko i neprimjećeno... nekažnjeno...

Stvarno sam ljut na svoje Sarajevo, ljut sam na sarajlije ako je taj pojam iskoristiv uopšte, jer grad nam fakat smrdi a mi se radujemo crvenom ćilimu koji će nas barem na devet dana kao odmaknuti od surove reale u kojoj živimo-životarimo-stagniramo...

Zašto se ulični prosci, smeće, divlji trgovci ne maknu sa gradskih ulica i ostatkom godine, zašto se smeće ne očisti i zbog nas građana Sarajeva, zašto se ne poradi nešto na regulaciji Miljacke da bi ona izgubila ovaj sadašnji opojni miris... moramo li biti licemjerni i lažljivi do te granice....?

Zašto ?

P.S

upravu si sve !
karanana

#109 Re: SFF

Post by karanana »

skonto sam da me od samog festivala i organizatora koji su takvi kakvi jesu, vise nerviraju ljudi, da ih nazovem "urbana raja" koja se promangupise ovih 7-8 dana, pijucakaju vino, shepure se po vidjenijim mjestima u gradu, pokazuju karte za predstave po kaficima...kao eto oni su povlasteni i oni su cekali u redu ili poslali sms eronetom (btw. reklame su im 0 bodova).
e moja kremo de la kremo
uvjek dobar gost

#110 Re: SFF

karanana wrote:skonto sam da me od samog festivala i organizatora koji su takvi kakvi jesu, vise nerviraju ljudi, da ih nazovem "urbana raja" koja se promangupise ovih 7-8 dana, pijucakaju vino, shepure se po vidjenijim mjestima u gradu, pokazuju karte za predstave po kaficima...kao eto oni su povlasteni i oni su cekali u redu ili poslali sms eronetom (btw. reklame su im 0 bodova).
e moja kremo de la kremo
To su ljudi koji su IN, oni su rijetko il nikako bili na protestima u Sarajevu, ne gledaju oni političke emisije, njima ne smrdi Miljacka... nemaju oni vremena da razmišljaju o posljedicama i uzrocima.. jer oni su In, bili su na Hvaru il Zrču sada su maksuz došli na SFF pa poslije toga put ih nosi negdje drugo.. Ne vide oni prosjake po našim ulicama niti vide redove u javnim kuhinjama.. jer oni su krema, šminka, jet-set ovog grada.. njima upravo fale reflektori i ćilim crveni... ne spuštaju oni glavu da vide po čemu hodaju.. il gdje gazaju... njima su obećane pozicije nasljednika svetih krava....

Ma nemam pojma više fakat... kud ne pitah majku ovog grada šta će biti sada sa javnim kuhinjama kako će zamaskirati redove pred njima.. nekom zelenom bojom ili čim već...

Da me niko ne shvati pogrešno znam ja šta je SFF i šta sa sobom nosi, ali oko sebe tokom ostatka godine ne vidim njegove rezultate.. kina polu prazna... nova se ne grade...

I na kraju mislim da je previše pogrešnih likova u svemu tome i onda to dobije oblik koji dobije, koliko sam čuo priča od ljudi da ih direkcija zavrće il da nisu plaćeni za prevode neke i slične stvari... pogrešni ljudi za sobom vode druge isto tako pogrešne i to je to....

Sve nam je tako i zašto, pitam zašto bi SFF bio presedan ?

Lažimo se devet dana a onda smrdimo ostatak godine.

Neka igre počnu....

P.S

dajte raji hljeba i igara...
.... samo ovi iz zadnjih redova galame... više hljeba gospodaru...
accent

#111 Re: SFF

Post by accent »

kEN0 wrote:
uvjek dobar gost wrote:Izazvati ću sigurno bijes kod nekih ali moram nešto prokomentarisati ovako ...

Zašto ?

P.S

upravu si sve !
toliko su upravu da mi se povraca, fakat
da im se je odseiliti odavde ovih 10ak dana
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#112 Re: SFF

Post by mIRCerka »

provjerena info: Flatusi sa akreditacijama okupiraju grad! :D

Drago mi je da je SFF postao kul festival. Ali mi je shega histerija da se ide na projekcije, stajanje u redovima i slicno, guzvanje, kad sve to imas na DVDu. Pride ti niko ne mljacka burek na uho dok gledas. :D
accent

#113 Re: SFF

Post by accent »

mIRCerka wrote:provjerena info: Flatusi sa akreditacijama okupiraju grad! :D

Drago mi je da je SFF postao kul festival. Ali mi je shega histerija da se ide na projekcije, stajanje u redovima i slicno, guzvanje, kad sve to imas na DVDu. Pride ti niko ne mljacka burek na uho dok gledas. :D
joooo mirci jesi papanka :wink:
bas nisi in i cool
moras biti vidjena na pravim iventima i sa pravim ljudima
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#114 Re: SFF

Post by mIRCerka »

accent wrote:

joooo mirci jesi papanka :wink:
bas nisi in i cool
moras biti vidjena na pravim iventima i sa pravim ljudima
Vidis, o tome nisam razmisljala. :D

OTKRIJ DRUGU STRANU! :D
karanana

#115 Re: SFF

Post by karanana »

Ma ne bi ti taj neko uzeo dvd nekog albanskog filma iz videoteke nema tih para da mu platis da ga gleda, ali je kul ovdje i zato ga gleda.

bogami, ovako kad nas ovdje neko na forumu gleda i cita, vjerovatno konta kakve smo to mi babe tracare i kukubabe i kako smo vazda namrgodjeni i kao onaj strumf mrgud se ponasamo (iako ne navijamo svi za zelju). Ali ja mislim da mi nismo mrgudi, ne znam, mozda i jesmo......

ali ja mislim da ovaj festival ne sakriva, nego upravo jos vise na vidjelo pokazuje koliko smo mi zaostalo i seljacko mjesto. isto ko kad u selo dodje ringispil i hali gali pa se svi okupe na tom vasaru.
fa84

#116 Re: SFF

Post by fa84 »

ma vala ebeme se za kretenusima sa akreditacijama i svima ostalima
ja jedva cekam da se napijem veceras uz trube i bobana markovica hehehhe
a oni mogu da se sepure sa akreditacijama jos mjesec poslije ;) :D
alphonse kauders

#117 Re: SFF

Post by alphonse kauders »

a vala se nisu morale dvije teme otvarati za ovo - http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 77&start=5
uvjek dobar gost

#118 Re: SFF

fa84 wrote:ma vala ebeme se za kretenusima sa akreditacijama i svima ostalima

Joj u onoj polu-huji Bobana sam skroz zaboravio.... :roll:
fa84

#119 Re: SFF

Post by fa84 »

uvjek dobar gost wrote:
fa84 wrote:ma vala ebeme se za kretenusima sa akreditacijama i svima ostalima

Joj u onoj polu-huji Bobana sam skroz zaboravio.... :roll:
ma dje cest o zaboraviti hehe
mojne se ba djaba nervirati i hujati radi gluposti ba
samo opusteno i veceras na bobana hehehe
Mikado

#120 Re: SFF

Post by Mikado »

SARAJEVO- Za vrijeme trajanja Sarajevo Film Festivala od 15.-23. kolovoza u sarajevskom Domu mladih bit će održan i glazbeni festival pod nazivom "Heineken Music Stage", na kom će nastupiti značajna glazbena imena sa prostora bivše Jugoslavije.
Organizatori ovog značajnog glazbenog događaja su firma za odnose s javnošću i oglašavanje "Linden" iz Sarajeva i centar “Skenderija”.
Kako je na press konferenciji održanoj u četvrtak u Sarajevu istaknuo generalni direktor firme “Linden” Nedim Lipa “Heineken Music Stage”, koji se održava već četvrtu godinu zaredom, jeste propratni program Sarajevo Film Festivala.
“Sarajevo će tijekom Festivala živjeti puna 24 sata. Sarajevo ne predstavlja samo filmski centar regiona, ono je i grad gdje se svakodnevno zbivaju značajni glazbeni događaji”, kazao je Lipa.
SFF u petak 15. 8. otvorit će bosanskohercegovački film "Snijeg" Aide Begić, a iste večeri nastupit će "Boban i Marko Marković Orchestra".
Riječ je od najboljem romskom orkestru iz Srbije, te jednom od najboljih duvačkih sastava na Balkanu.

After partiji u ljetnoj bašti Doma mladih

Noć kasnije nastupit će Magnifico i "Turbulentza". Ovom prigodom Magnifico će promovirati novi album "Grand finale" koji se u isto vrijeme pojavljuje i na bh. tržištu u izdanju Hayat Productiona.
Koncert jedne od najboljih hrvatskih pjevačica Nine Badrić bit će održan 17. kolovoza u Domu mladih.

"Cafe Sevdah" i Ljiljana Buttler nastupit će 18. kolovoza, a makedonski trubački orkestar "Kočani Orchestra” sarajevska publika imat će priliku čuti 19. kolovoza. Riječ je o orkestru koji je između ostalog, radio i glazbu za filmove Emira Kusturice.

Svoj drugi po redu ovogodišnji koncert u Domu mladih Bajaga i Instruktori održat će 20. 08., a 21. 08. nastupiti će fenomenalni hrvatski bendovi "Jinx" i "Pips, Chips & Videoclips".
U petak 22. kolovoza sviraju grupa "Skroz" i Laka. Ovo će ujedno biti i koncertna promocija novog albuma “Regija” grupe “Skroz”, a zadnjeg dana SFF-a zajednički koncert održat će "Elemental" i "Letu štuke".

Svi koncerti bit će održani u sali Doma mladih, a ljetna bašta terase Doma mladih, predviđena je za after partije SFF-a. Na terasi Doma mladih bit će postavljeno šest plazma televizora koji će prenositi koncerte koji će se dešavati „unutra“.
Ulaz na koncerte u Domu mladih otvara se u 22 sata, a svi koncerti počinju iza ponoći. Do ponoći publiku će zagrijavati sarajevski DJ-evi, a nakon koncerta, zabava će biti produžena do ranih jutarnjih sati.

brazda.ba
Mikado

#121 Re: SFF

Post by Mikado »

Cijena ulaznica je 20 KM po danu
kEN0

#122 Re: SFF

Post by kEN0 »

uvjek dobar gost wrote:
karanana wrote:skonto sam da me od samog festivala i organizatora koji su takvi kakvi jesu, vise nerviraju ljudi, da ih nazovem "urbana raja" koja se promangupise ovih 7-8 dana, pijucakaju vino, shepure se po vidjenijim mjestima u gradu, pokazuju karte za predstave po kaficima...kao eto oni su povlasteni i oni su cekali u redu ili poslali sms eronetom (btw. reklame su im 0 bodova).
e moja kremo de la kremo
To su ljudi koji su IN, oni su rijetko il nikako bili na protestima u Sarajevu, ne gledaju oni političke emisije, njima ne smrdi Miljacka... nemaju oni vremena da razmišljaju o posljedicama i uzrocima.. jer oni su In, bili su na Hvaru il Zrču sada su maksuz došli na SFF pa poslije toga put ih nosi negdje drugo.. Ne vide oni prosjake po našim ulicama niti vide redove u javnim kuhinjama.. jer oni su krema, šminka, jet-set ovog grada.. njima upravo fale reflektori i ćilim crveni... ne spuštaju oni glavu da vide po čemu hodaju.. il gdje gazaju... njima su obećane pozicije nasljednika svetih krava....

tbf - budite kao mi

pjesma sve opisuje sto si rekao gore.
Aduu

#123 Re: SFF

Post by Aduu »

Pljuvaca na sve i svasta na sve strane :roll:
Aduu

#124 Re: SFF 2008

Post by Aduu »

Svi ovi sto pljuju po festifalu i ne znaju razlog sto pljuju :roll:
Pljuju jer im je dosadno, ljubomorni su, nisu ga poodavno zabili pa su nervozni, miljacka im smrdi, a crveni tepih im je previse crven... :roll:
Festival je jedna od malobrojnih pozitivnih stvari u ovom gradu, promocija grada/drzave, dosta stranaca, ljepsi izgled grada i jos mnogo, mnogo toga...
Veceras prolazim pored pozorista i sve izgleda onako super, evropski. Nove ceste, zeleni trotoari :D , ali i crveni tepih :D
kEN0

#125 Re: SFF 2008

Post by kEN0 »

alphonse kauders wrote:
neocekivana_sila wrote:gdje je onaj Stochar, papak s akreditacijom ? :)
Nemoj tako, nisu svi sa akreditacijom papci, papci su oni koji je ne skidaju ni kad legnu spavati. :D
upravo tako, ne znam sto pljujete po ljudima sa akreditacijama...

ako vam smeta, zaobidjite fest u sirem luku i to je to..
Post Reply