Ma da nisu izraelci ?RenaTTa wrote:Sjetite se Beslana i Sjeverne Osetije i KO je nastradao tada
Rat u Gruziji
- Luke Perry
#101 Re: Rat u Gruziji
-
RenaTTa
#102 Re: Rat u Gruziji
jok nego djeca
- cyprus
#103 Re: Rat u Gruziji
Hm, s tim nisu imali puno veze Oseti...RenaTTa wrote:Sjetite se Beslana i Sjeverne Osetije i KO je nastradao tada
- Luke Perry
#104 Re: Rat u Gruziji
A veza sa gruzijskom vojno-redarstvenom akcijom
je u cemu...... 
- Ashrafieh
#105 Re: Rat u Gruziji
Ovo je tata - Kokoity plese kako braca svirajujeza u ledja wrote:Dovoljno je da procitam o njihovom vodji, bivsem komunjari i profesionalnom hrvacu (valjda je to sport br. 1 u Gruziji). Lik se zove Eduard Kokoity i upetljan je po svemu sudeci u kojekakve klanove krijumcarenja droge i ostalih pizdarija.
Pise na Wikipediji izmedju ostalog da je izjavio i ovo:
"Following a tense stand-off with the central Georgian authorities in July 2004, he claimed "Georgia wants war. But we are ready for self-defense." Prior to the 2006 South Ossetian presidential elections, he stated that the Georgian-Ossetian conflict was not an inter-ethnic, but clearly a political one caused by Georgia’s desire to impose on Ossetians the norms of Western democracy which could not be superior to the Caucasian traditional laws."

-
RenaTTa
#106 Re: Rat u Gruziji
Nisam ciljala na vezucyprus wrote:Hm, s tim nisu imali puno veze Oseti...RenaTTa wrote:Sjetite se Beslana i Sjeverne Osetije i KO je nastradao tada
mislila sam na onaj sloj drustva koji je nastradao tada i koji strada opet da li sjever ili jug nebitno
- kicky
#107 Re: Rat u Gruziji
Ja sam upravo gledao sjednicu Vijeća sigurnosti na Russia Today i bogami mi moga ja ne vidim nikakve koristi od tog vijeća, a pogotovo kad je jedna od (stalnih) članica direktno uključena u sukob. Na kraju se sjednica pretvorila u trkeljanje ovog gruzijskog mladića (koji je valjda njihov ambasador) i Vitalija Čurkina koji se prilično zapjenio i nijednom nije ni pokušao odgovoriti na pitanje ovog mladca o ruskom sudjelovanju u sukobima. Amerikanac i Hrvat su isto naglasili zabrinutost zbog ruskog ulaska na teritorij suverene države međutim Vitalij nije reagirao i stalno je bacao loptu na stranu Gruzije nazivajući njihovu akciju ''avanturom koja je rezultirala etničkim čišćenjem''. Ovo je zajeban region i ja sam u prijašnjim temama o vanjskoj politci upozoravao da tu mnoge stvari nisu riješenje od Osetije, Abhazije u Gruziji, općenito - ruskog involviranja u regiji pa do Nagornjo Karabaha tj. Armenije i Azerbejdžana, a ova regija u strateškom smislu nije baš nebitna, a to dobro znaju i Ameri, a bogami i Rusi.
- Luke Perry
#108 Re: Rat u Gruziji
Ashrafieh wrote:Ovo je tata - Kokoity plese kako braca svirajujeza u ledja wrote:Dovoljno je da procitam o njihovom vodji, bivsem komunjari i profesionalnom hrvacu (valjda je to sport br. 1 u Gruziji). Lik se zove Eduard Kokoity i upetljan je po svemu sudeci u kojekakve klanove krijumcarenja droge i ostalih pizdarija.
Pise na Wikipediji izmedju ostalog da je izjavio i ovo:
"Following a tense stand-off with the central Georgian authorities in July 2004, he claimed "Georgia wants war. But we are ready for self-defense." Prior to the 2006 South Ossetian presidential elections, he stated that the Georgian-Ossetian conflict was not an inter-ethnic, but clearly a political one caused by Georgia’s desire to impose on Ossetians the norms of Western democracy which could not be superior to the Caucasian traditional laws."
*ebote, pljunuti ratni zlocinac.
-
RenaTTa
#109 Re: Rat u Gruziji
http://news.mail.ru/politics/1934117/
"Саакашвили просит США объявить войну России" upravo chitam na MAIL RU Novosti ovu vijest da Sakashvili moli SAD da objave rat Rusiji, ko zna ruski neka procita u cjelosti clanak, jako zanimljivo ne da mi se prijevod laprdat
"Саакашвили просит США объявить войну России" upravo chitam na MAIL RU Novosti ovu vijest da Sakashvili moli SAD da objave rat Rusiji, ko zna ruski neka procita u cjelosti clanak, jako zanimljivo ne da mi se prijevod laprdat
- Ashrafieh
#110 Re: Rat u Gruziji
Gdje su bila djeca o kojoj pricas? Daj nam izvor ove informacije.RenaTTa wrote:Nisam ciljala na vezucyprus wrote:Hm, s tim nisu imali puno veze Oseti...RenaTTa wrote:Sjetite se Beslana i Sjeverne Osetije i KO je nastradao tadaznam sto pricam
mislila sam na onaj sloj drustva koji je nastradao tada i koji strada opet da li sjever ili jug nebitno
-
RenaTTa
#111 Re: Rat u Gruziji
"И вот Михаил Саакашвили сегодня вечером в интервью телекомпании CNN призвал Соединенные Штаты вступить в войну (по всему — гражданскую) с Южной Осетией и Россией, само собой, на стороне Грузии. «Россия ведет с нами войну на нашей собственной территории», — молвил грузинский лидер, прозрачно намекая на то, что в интересах США оказать помощь Тбилиси. «Теперь это уже не только дело Грузии. Это посягательство на Америку, на ее ценности, – заявил он. – Мы – свободолюбивая нация, и наша свобода сейчас под ударом»."
"I kako je Mihail Sakashvili vecheras u intervjuu sa telekompanijom "CNN" pozvao Sjedinjene Americhke Drzhave da ustupe u vojnu akciju (po svemu - gradjansku) s Juzhnom Osetijom i Rusijom, sama na strani Gruzije, "Rusija vodi rati sa nama na nashoj sopstvenoj teritoriji" - rekao je gruzijski lider, osvrchuchi se na to, da je SAD-u u interesu pruziti pomoch Tbilisiju. "Sada to nije toliko djelo Gruzije. To je zahtjev za Ameriku, na njenu cijenjenost-rekao je on, Mi smo miroljubiva nacija, i nasha sloboda je sada ugrozhena."
"I kako je Mihail Sakashvili vecheras u intervjuu sa telekompanijom "CNN" pozvao Sjedinjene Americhke Drzhave da ustupe u vojnu akciju (po svemu - gradjansku) s Juzhnom Osetijom i Rusijom, sama na strani Gruzije, "Rusija vodi rati sa nama na nashoj sopstvenoj teritoriji" - rekao je gruzijski lider, osvrchuchi se na to, da je SAD-u u interesu pruziti pomoch Tbilisiju. "Sada to nije toliko djelo Gruzije. To je zahtjev za Ameriku, na njenu cijenjenost-rekao je on, Mi smo miroljubiva nacija, i nasha sloboda je sada ugrozhena."
- cyprus
#112 Re: Rat u Gruziji
Off topic: joj jes ludo ovo gruzijsko pismo. Evo ja naučih skoro sva slova. Nije uopšte teško, slova su skoro sva ista ko i naša, samo imaju druge znakove 
- Ashrafieh
#113 Re: Rat u Gruziji
Daj nam reci gdje su poginula djeca o kojoj pricas, znamo i mi citati agencijske vijesti.RenaTTa wrote:"И вот Михаил Саакашвили сегодня вечером в интервью телекомпании CNN призвал Соединенные Штаты вступить в войну (по всему — гражданскую) с Южной Осетией и Россией, само собой, на стороне Грузии. «Россия ведет с нами войну на нашей собственной территории», — молвил грузинский лидер, прозрачно намекая на то, что в интересах США оказать помощь Тбилиси. «Теперь это уже не только дело Грузии. Это посягательство на Америку, на ее ценности, – заявил он. – Мы – свободолюбивая нация, и наша свобода сейчас под ударом»."
Najvaznije rijeci nema u tekstu - Транскавказская автомагистраль
-
RenaTTa
#114 Re: Rat u Gruziji
http://beslan-2004.front.ru/
eto ti za djecu
eto ti za djecu
- kicky
#115 Re: Rat u Gruziji
a propos Amerike - maloprije javiše da je Gruzija tražila povlačenje svojih snaga iz Iraka (valjda kako bi pojačali snage u sukobima u Osetiji)
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#116 Re: Rat u Gruziji
bas sam pratio CNN ako se ne smire moglobi bit krkljanca,mada ga vec sad ima al .....ma necu ni da pomislim...hebo rat. 
- Ashrafieh
#117 Re: Rat u Gruziji
Na spiskovima poginulih nema djece o kojoj RenaTTa prica. Pretpostavljam da Rusi u Izraelu vode jos jedan
propagadni rat i izmisljaju stvari koje se nisu dogodile. Odvratno.
-
RenaTTa
#118 Re: Rat u Gruziji
gdje si to nashla?Ashrafieh wrote:Na spiskovima poginulih nema djece o kojoj RenaTTa prica. Pretpostavljam da Rusi u Izraelu vode jos jedan
zna se koliko je ljudi poginuli i djece, mozda si gledala slike a mozda i nisi
i kakve to veze ima sa Izraelom, nikakve prema tome nemoj se mnogo kaciti jevrejske drzave
- RIZVA
#119 Re: Rat u Gruziji
jevrejska drzava?
- cyprus
#120 Re: Rat u Gruziji
Otkud jevreji sad u cijeloj priči? 
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#121 Re: Rat u Gruziji
e a stvarno odakle vam sad Izrael u svo ovoj prici

-
RenaTTa
#122 Re: Rat u Gruziji
da, sto jasno u ustavu i pishe
Medinat Yehudit Israel
jasno kao da napisesh Islamska republika, zar ne?
Medinat Yehudit Israel
jasno kao da napisesh Islamska republika, zar ne?
-
RenaTTa
#123 Re: Rat u Gruziji
Eh picipici wrote:e a stvarno odakle vam sad Izrael u svo ovoj prici![]()
- Luke Perry
- RIZVA
#125 Re: Rat u Gruziji
koliko si placena za ovu propagandu