malo matematike,500 ljudi po promotivnoj cijeni od 10 000 = 5.000.000valter.ba wrote:Predlazem da osnujemo klub ljubitelja Slobodana Trninica i njegove kcerkeTheGodfather001 wrote:Informacije ti bajatesa 18 godina je "kupila" taj stan (vrijednost cca. 250.000,00KM), sa 23 je "kupila" stan na Ciglanama od 70inesto kvadrata (vrijednost cca 280.000,00 KM). od 18 do 23 godine promijenila 3 vozila u vrijednosti od 30.000 KM do posljednjeg 46.000KM. Informacija iz prve ruke (rodica moja je sa njom koleginica na Pravnom fakultetu u Sarajevu, pa se kcer Trninica starog hvalila medju djecom obicnog nam pucanstva).
![]()
![]()
![]()
Meni stvarno nije jasno kako ovo sve prolazi u ovoj drzavi, koje smo samo mi budale![]()
![]()
posao u dom zdravlja
- and
#101 Re: posao u dom zdravlja
-
trinitrotoluol
#102 Re: posao u dom zdravlja
Nije! Javna tajna je da uzima 18.000 "samo je dobro pokriven i pametno to odraduje...."skojotovski wrote:zar nije javna tajna da Slobodan Trninic, direktor JU Dom zdravlja Sarajevo, uzima od 10.000 do 15.000KM za "uvaljivanje" na radno mjesto u pomenutoj ustanovi??? samo je dobro pokriven i pametno to odraduje....
- valter.ba
#103 Re: posao u dom zdravlja
Ninja ce uskoro izaci pred lice pravde
Evo dogadjaja koji ce konacno raskrinkati ovu mafiju u bijelom
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme ... -direktora
Trninicu bolje ti je da priznas s kim si u talu mozda dobijes manje po usima
@wind "Jahaci i dalje jasuuuu....
Trninic & Co. jos 4 godine produzen mandat...tako ako se neko nadao..... "
Wind izgleda da su ovi odjahali svoje
Ako ovo nije dosta krimolovcima i policiji za ozbiljnu istragu ne znam sta jeste. Uglavnom kriminalci spremajte imovinske kartone i dokaze o porijeklu imovina i vase a boga mi i vase djece. Nadam se da ce vas stici ona zidovska: dabogda imao pa nemao 
Trninicu bolje ti je da priznas s kim si u talu mozda dobijes manje po usima
Wind izgleda da su ovi odjahali svoje
-
TheGodfather001
#104 Re: posao u dom zdravlja
Neka se nesto pokrece:)) Evo ovih par dana prateci neke razgovore, koji me inace ne bi zanimali, saznah dosta informacija o nekom (sada) penzinonisanom doktoru, koji je isto dovodio i uposljavalo ljude za geld:))valter.ba wrote:Ninja ce uskoro izaci pred lice pravdeEvo dogadjaja koji ce konacno raskrinkati ovu mafiju u bijelom
![]()
![]()
Trninicu bolje ti je da priznas s kim si u talu mozda dobijes manje po usima![]()
Wind izgleda da su ovi odjahali svoje![]()
![]()
Ako ovo nije dosta krimolovcima i policiji za ozbiljnu istragu ne znam sta jeste. Uglavnom kriminalci spremajte imovinske kartone i dokaze o porijeklu imovina i vase a boga mi i vase djece. Nadam se da ce vas stici ona zidovska: dabogda imao pa nemao
Izgleda da su on i Trncek zajedno to odradjivali, ali valjda su se razisli na platnom mejdanu pa sada vise ne saradjuju...
Ovi inspektori i tuzilastvo ne moraju se pomaci iz ugodnih fotelja i toplih kancelarija, samo treba da citaju forum i izvrse provjeru informacija, a sve je to lako i provjeriti, a pretpostavljam i dokazati uz legitimne iskaze...
- and
#105 Re: posao u dom zdravlja
pošto se puno o tome priča u javnosti,moguće da cijena sada skoči i na 20-25.000 
povećao se rizik u poslovanju
povećao se rizik u poslovanju
-
susc_ovjek
#107 Re: posao u dom zdravlja
Pokretac teme je kriminalac isto onoliko koliko i onaj sto prima novac za primanje u radni odnos.
FUJ!
Bate, moga' si i u Pazaaar' dobit za te pare posa'.
Covjece, nevjerovatno!
Covjek je doso, vidio "tako se to radi, ne moze drugacije" i smatra to normalnim i jos piskara na forumu o tome.
Mislim, ne govorim da to samo oni rade, ali covjece, dodjes u jedan grad, ti si tu gost, i ponasas se tako bahato.
Osjecas li imalo griznje savjesti zbog one dvije med. sestre koje su cijei rat radile i nisu ih primili u stalni radni odnos.
Zbog ovakvih slucajeva u dom zdravlja nisam vise u Sarajevu.
Ako neko smisli neku akciju u kojoj mogu pomoci finansijski ili bilo kako drugo, da ih otkrijemo, ili bar osramotimo pred javnosti, tu sam!
FUJ!
Bate, moga' si i u Pazaaar' dobit za te pare posa'.
Covjece, nevjerovatno!
Covjek je doso, vidio "tako se to radi, ne moze drugacije" i smatra to normalnim i jos piskara na forumu o tome.
Mislim, ne govorim da to samo oni rade, ali covjece, dodjes u jedan grad, ti si tu gost, i ponasas se tako bahato.
Osjecas li imalo griznje savjesti zbog one dvije med. sestre koje su cijei rat radile i nisu ih primili u stalni radni odnos.
Zbog ovakvih slucajeva u dom zdravlja nisam vise u Sarajevu.
Ako neko smisli neku akciju u kojoj mogu pomoci finansijski ili bilo kako drugo, da ih otkrijemo, ili bar osramotimo pred javnosti, tu sam!
-
soraja27
#108 Re: posao u dom zdravlja
nisam mogla a da se ne registrujem samo zbog ovoga,
a da otvorimo na FB klub obožavatelja ovih likova sa njihovim imenom i prezimenom
a da otvorimo na FB klub obožavatelja ovih likova sa njihovim imenom i prezimenom
- valter.ba
#109 Re: posao u dom zdravlja
Sjecam se da je prije par godina procesuiran ekonomista iz DZ koji je bio Ćorina desna ruka ali ne znam kako se zavrsilo. Garant je bila oslobadjajuca,takva smo ti mi drzavaTheGodfather001 wrote:Neka se nesto pokrece:)) Evo ovih par dana prateci neke razgovore, koji me inace ne bi zanimali, saznah dosta informacija o nekom (sada) penzinonisanom doktoru, koji je isto dovodio i uposljavalo ljude za geld:))valter.ba wrote:Ninja ce uskoro izaci pred lice pravdeEvo dogadjaja koji ce konacno raskrinkati ovu mafiju u bijelom
![]()
![]()
Trninicu bolje ti je da priznas s kim si u talu mozda dobijes manje po usima![]()
![]()
Izgleda da su on i Trncek zajedno to odradjivali, ali valjda su se razisli na platnom mejdanu pa sada vise ne saradjuju...
Ovi inspektori i tuzilastvo ne moraju se pomaci iz ugodnih fotelja i toplih kancelarija, samo treba da citaju forum i izvrse provjeru informacija, a sve je to lako i provjeriti, a pretpostavljam i dokazati uz legitimne iskaze...
Zena koja je dala pare za sina fizioterapeuta se naglo osvjestila kada je uvidjela da joj zavlace malog i sve prijavila
-
trinitrotoluol
#110 Re: posao u dom zdravlja
Cuo sam za ovog "strucnjaka" koji je bio u talu s njim ali ne mogu se sjetiti kako se zoveTheGodfather001 wrote:Neka se nesto pokrece:)) Evo ovih par dana prateci neke razgovore, koji me inace ne bi zanimali, saznah dosta informacija o nekom (sada) penzinonisanom doktoru, koji je isto dovodio i uposljavalo ljude za geld:))valter.ba wrote:Ninja ce uskoro izaci pred lice pravdeEvo dogadjaja koji ce konacno raskrinkati ovu mafiju u bijelom
![]()
![]()
![]()
- aerosa
#111 Re: posao u dom zdravlja
Da nije slučajno Selmanovič:)
O njemu je već i teme bila ovde , i ja znam 4 osobe koje su njemu dale pare da počnu raditi.
Đubre obično....
O njemu je već i teme bila ovde , i ja znam 4 osobe koje su njemu dale pare da počnu raditi.
Đubre obično....
-
Bellica
#112 Re: posao u dom zdravlja
Ma gdje si nasao tako jeftino posao? Meni trazili prije 2 godine 15000 KM za posao na klinici.enenee wrote:prije neki dan dobio sam ponudu da radim u dom zdravlja kao fizioterapeut ali pod uslovom da dam 10.500 KM covjek mi garantuje da bi trebao biti primljen za stalno nakon nekog vremena ja sad stvarno neznam sta da radim pa bi vas dragi forumasi pitao za savjet i da li je neko imao iskustva sa slicnim pozz
Nazalost, tacno je, danas se posao kupuje. Ja ti preporucujem da dobro razmislis, desava se svasta, imam dosta poznanika koji su platili, garantovali im stalni posao, potpisali ugovor o stalnom zaposlenju, ovi se zaduze, kontaju vratit ce od plate, medjutim, rade 3 mjeseca, nesto "pogrijese" i dobiju otkaz, ostane im dug koji moraju vratiti, a posla nema. Zato, ne bih mogla biti nikako pametna. Ako imas tih 10.000 radije otvori neki studio, fizioterapeutski, danas bar ima dosta klijenata tj.pacijenata, evo kod mene ima 3, ja vjerujem da mozes puno vise zaraditi, ako nista sigurno ti je. Pa ako posao podje u pravom smjeru mozes se prosiriti, mozes zaposliti nekoga da ti pomogne. Uvedi novitete, pogledaj na Internetu, da vidis kako se to sve radi negdje daleko od nase BiH. A ako nemas tih 10.000 mozes raditi masaze odnosno terapije privatno. Imas dosta ljudi s recimo bolesnim nogama, treba im terapija, ali ne mogu otici na Kovacice na vjezbe, zato lijepo odes ti njima, odradis, naplatis i gotovo. Nije ni kod mene sjajno, diplomu o zavrsenoj Medicinskoj skoli mogu okaciti "macku za rep" nista mi ne vrijedi osim sto dokazuje da sam zavrsila neku skolu, da imam 4. stepen SS i to je sve. A tih 15000 sto su mi trazili ne bih im dala iz principa, vise volim raditi ovako kao sad nego da nekome od njih punim dzepove i da trpim njihovu bahatost i nekulturu. Inace zdr. ustanove su dno dna, znam da se danas ljudi odlucuju i na taj korak kupovine radnog mjesta jer osnivaju porodice, cijene rastu, posla malo, ali ja se ne bih smjela usuditi. Jer kome danas mozes vjerovati??? Nikome, nigdje nece pisati da si dao tih 10.000, nece biti nikakvog ugovora o kupovini posla, dakle, moze se lako desiti da izgubis posao, da nemas odakle vratiti novac (ako ga posudis) i da se dovedes u goru situaciju nego sto si sada. Ako mozes na rijec vjerovati tom covjeku, ako mu toliko vjerujes da mu das 10.000 bez straha da ce te zeznuti onda samo naprijed, ali imaj na umu da tim postupkon ucestvujes u njihovim prljavim poslovima, samo sto ti to niko ne mzoe zamjeriti osim tebe samog, ja ti nikada ne bih mogla zamjeriti jer je uzasno kad imas ne znam 20-30 godina, nezaposlen si i zivis od recimo roditeljske plate ili penzije, a zdav si i jak, mozes raditi, ali nemas sta odnosno gdje. Jedino ti mozes da zamjeris sam sebi kao sto bih ja sebi da sam onda prije 2 godine kupila posao. Danas, vjeruj mi, puno se bolje osjecam kao osoba i kao gradjanka Sarajeva. Nemam 1000KM platu, nekad se desi da nemam ni pola od ovoga, ali Boze moj, zadovoljna sam, ma prezadovoljna, samo neka sam daleko od njih i neka me niko ne pravi budalom, volim zivjeti s cinjenicom da nisam pala na njihovu pricu da ce to biti posao do penzije, jer sam skoro uvjerena da nije tako, zanam ljude koji su te godine kupili posao i sad su na birou, nazalost, kako vracaju dug, Bog zna. Dobro razmisli i odluci, zelim ti sve najbolje.
-
Bellica
#113 Re: posao u dom zdravlja
Nisam sigurna za nevedene firme, ali za posao u GRAS-u je 10.000KM. A za telecom su mom rodjaku trazili 2007. neku Skodu Octaviu novu od 30.000KM i da li jos nesto nisam sigurna, ovu Skodu sam dobro zapamtila. E brate, navozao bi se sto bi mu ja kupila, malo sutrachuchumbamayumbe wrote:A posto je posao u Elektroprivredu, Telekom, Vodovod...
Ima li neko informacije iz prve ruke?!
Izgleda da mi nema druge nego kupiti posao.
-
trinitrotoluol
#114 Re: posao u dom zdravlja
E taj jeaerosa wrote:Da nije slučajno Selmanovič:)
Đubre obično....
Bellice ovaj vec radi u "dom zdravlja"
- aerosa
#115 Re: posao u dom zdravlja
Dosad garant i zastalno potpisao, kako je bilo gutavo oko reizbora padali su potpisi ko sa traketrinitrotoluol wrote:E taj jeaerosa wrote:Da nije slučajno Selmanovič:)
Đubre obično....Selmanovic
Bellice ovaj vec radi u "dom zdravlja"garant,davno je trazio savjet
- chuchumbamayumbe
#116 Re: posao u dom zdravlja
Daj ba, ne mogu da vjerujem da u BH Telekomu traze toliko para za posao?!?!Bellica wrote:Nisam sigurna za nevedene firme, ali za posao u GRAS-u je 10.000KM. A za telecom su mom rodjaku trazili 2007. neku Skodu Octaviu novu od 30.000KM i da li jos nesto nisam sigurna, ovu Skodu sam dobro zapamtila. E brate, navozao bi se sto bi mu ja kupila, malo sutrachuchumbamayumbe wrote:A posto je posao u Elektroprivredu, Telekom, Vodovod...
Ima li neko informacije iz prve ruke?!
Izgleda da mi nema druge nego kupiti posao.
-
trinitrotoluol
#117 Re: posao u dom zdravlja
Sada cu nazvati onu pjevaljku Sanelu da vidim je li to istina 
-
trinitrotoluol
#118 Re: posao u dom zdravlja
Ne javlja se, vjerovatno nije njena smjena
. Ma u sustini ne vjerujem da je platila sve mi to vise lici onako "naguzove"

- HAVANA
#119 Re: posao u dom zdravlja
O jebem te državo
- chuchumbamayumbe
#120 Re: posao u dom zdravlja
Dje ima toga naguzove, da se odmah pripremim za redaljku, sa zadovoljstvom!?trinitrotoluol wrote:Ne javlja se, vjerovatno nije njena smjena. Ma u sustini ne vjerujem da je platila sve mi to vise lici onako "naguzove"
![]()
![]()
-
med.sestra
#121 Re: posao u dom zdravlja
moze li jedno pitanje ,molim da mi neko odgovori.Prije deset godina odstazirala 6 mj.za med.tehnicara u RS dali sad mogu drzavni polagat u FBiH i gdje se mogu raspitati za to .Hvala za odgovor iako sam u pogresnom naslovu 
- aerosa
#122 Re: posao u dom zdravlja
Ma jok ba, ovdje samo možeš saznati kome da daš pare pa da te prime kad to završišmed.sestra wrote:moze li jedno pitanje ,molim da mi neko odgovori.Prije deset godina odstazirala 6 mj.za med.tehnicara u RS dali sad mogu drzavni polagat u FBiH i gdje se mogu raspitati za to .Hvala za odgovor iako sam u pogresnom naslovu
- and
#123 Re: posao u dom zdravlja
and wrote:skoro sam čuo priču da 2 sestre koje su čitav rat radile u jednoj ambulanti nisu nikad primili u dom zdravlja![]()
današnje oslobođenje.Trninić nije zaboravio borce
Generalni direktor JU Dom zdrav -
lja Kantona Sarajevo Slobodan Trni -
ni} jedan je od rijetkih koji je za svo -
ga mandata pokazao razumijeva -
nje za probleme boračke populaci -
je i članove šehidskih porodica .
stvarno smo zaslužili da imamo normalne dnevne novine,a ne 2 biltena.
-
palamuda
#124 Re: posao u dom zdravlja
A gdje je tema na forumu kako se zaposljava u GRAS, VIK, Toplane, BH Šume, Sarajevo gas, Zavod zdravstvenog osiguranja, JU Apoteke, razna ministarstva gdje su njihovi konkursi.
Kad citam ovaj forum reklo bi se sav jad u Kantonu dolazi od Trninića. On je samo kriv što svake godine medicinska škola izbaci po 200 novih medicinskih tehničara, pa ne može ih sve Trninić zaposlit, niti ih može Dom zdravlja absorbovat. E onda se uhvati foruma pa lupaj besposlen. Prijavite brate korupciju.
Neću sebi da priznam al se bojim da u ovoj prici ima elemenata za temu: Ko stoji iza pritisaka na nebosnjake u Federaciji i zasto?, zalosno bio sam borac i nisam se za ovo borio znam.
Kad citam ovaj forum reklo bi se sav jad u Kantonu dolazi od Trninića. On je samo kriv što svake godine medicinska škola izbaci po 200 novih medicinskih tehničara, pa ne može ih sve Trninić zaposlit, niti ih može Dom zdravlja absorbovat. E onda se uhvati foruma pa lupaj besposlen. Prijavite brate korupciju.
Neću sebi da priznam al se bojim da u ovoj prici ima elemenata za temu: Ko stoji iza pritisaka na nebosnjake u Federaciji i zasto?, zalosno bio sam borac i nisam se za ovo borio znam.
- and
#125 Re: posao u dom zdravlja
žestok pritisak na nebošnjakepalamuda wrote:A gdje je tema na forumu kako se zaposljava u GRAS, VIK, Toplane, BH Šume, Sarajevo gas, Zavod zdravstvenog osiguranja, JU Apoteke, razna ministarstva gdje su njihovi konkursi.
ja mislim da u svoj ovoj priči ima dobrog materijala za reviziju i istraguby TheGodfather001 on 23/01/2010 19:12
Informacije ti bajate sa 18 godina je "kupila" taj stan (vrijednost cca. 250.000,00KM), sa 23 je "kupila" stan na Ciglanama od 70inesto kvadrata (vrijednost cca 280.000,00 KM). od 18 do 23 godine promijenila 3 vozila u vrijednosti od 30.000 KM do posljednjeg 46.000KM. Informacija iz prve ruke (rodica moja je sa njom koleginica na Pravnom fakultetu u Sarajevu, pa se kcer Trninica starog hvalila medju djecom obicnog nam pucanstva)