POVODOM 4 JULA mrzite li Ameriku?

jeza u ledja

#101 Re: POVODOM 4 JULA mrzite li Ameriku?

Post by jeza u ledja »

location wrote:ali stalno su protiv toga bili pa i Congress a i glavne sile u Evropi, vise Evropa nego Congress.
A navodno i zena mu.

#102 Re: POVODOM 4 JULA mrzite li Ameriku?

Post by location »

jeza u ledja wrote:
location wrote:ali stalno su protiv toga bili pa i Congress a i glavne sile u Evropi, vise Evropa nego Congress.
A navodno i zena mu.
Nisam nikada citao sta mu je zena mislila o tome svemu, samo mi je normalno da mu je rekla ne na bilo kakvu vojnu akciju gdje Amerika ima svoje prste umjesane.
jeza u ledja

#103 Re: POVODOM 4 JULA mrzite li Ameriku?

Post by jeza u ledja »

location wrote:
jeza u ledja wrote:
A navodno i zena mu.
Nisam nikada citao sta mu je zena mislila o tome svemu, samo mi je normalno da mu je rekla ne na bilo kakvu vojnu akciju gdje Amerika ima svoje prste umjesane.
Ma duga prica....za neke druge teme.
kanada71

#104 Re: POVODOM 4 JULA mrzite li Ameriku?

Post by kanada71 »

Pa ne moze se mrziti cijela nacija zbog vladajuce klase i politike. Baci kompjuter, iPod i auto (sve americki izumi) ili bilo koji uredjaj koji ima tranzistor, pa onda opet pitaj isto pitanje, mrzim li Ameriku? Jedan od razloga zasto ne bi trebali mrziti SAD je i Jesse Ventura (bivsi Navy Seal i guverner). Ukucajte njegovo ime u YouTube i slusajte sta on prica (onda se upitajte ima li neko npr. u Bosni ko bi na isti nacin smjeo da prica protiv nasih politicara javno). Saznat cete mnogo korisnih informacija od ovog Amera, koji je na jedan nacin nas komsija (po porijeklu je inace Slovak). Sta je to "chicken-hawk", zasto je ogradjivanje granice zicom pogresno, 9/11, ratovi, itd....Ili procitajte njegovu knjigu "Don't start a revolution without me". :thumbup:
Luke Perry

#105 Re: POVODOM 4 JULA mrzite li Ameriku?

Post by Luke Perry »

To je Amerika. Uvijek ima ljudi koji misle svojom glavom. A ne ko Rusi. Citam neki dan 60% Rusa za cenzuru medija. :cry:
scooter21ba

#106 Re: POVODOM 4 JULA mrzite li Ameriku?

Post by scooter21ba »

Luke Perry wrote:To je Amerika. Uvijek ima ljudi koji misle svojom glavom. A ne ko Rusi. Citam neki dan 60% Rusa za cenzuru medija. :cry:
e vidis prijatelju takvi su i nasi ljudi
kaze neko od politicara ugrizava interese ovog naroda neko tamo odmah bi ga svi na lomacu a drugi uzvrati moj narod ugrozen i onda isto oni svi ubij zakolji itd
a posebno izrazeno poslije rata zbog nacionalizma (prije bi rekao fasizma)
jeza u ledja

#107 Re: POVODOM 4 JULA mrzite li Ameriku?

Post by jeza u ledja »

kanada71 wrote:Pa ne moze se mrziti cijela nacija zbog vladajuce klase i politike. Baci kompjuter, iPod i auto (sve americki izumi) ili bilo koji uredjaj koji ima tranzistor, pa onda opet pitaj isto pitanje, mrzim li Ameriku? Jedan od razloga zasto ne bi trebali mrziti SAD je i Jesse Ventura (bivsi Navy Seal i guverner). Ukucajte njegovo ime u YouTube i slusajte sta on prica (onda se upitajte ima li neko npr. u Bosni ko bi na isti nacin smjeo da prica protiv nasih politicara javno). Saznat cete mnogo korisnih informacija od ovog Amera, koji je na jedan nacin nas komsija (po porijeklu je inace Slovak). Sta je to "chicken-hawk", zasto je ogradjivanje granice zicom pogresno, 9/11, ratovi, itd....Ili procitajte njegovu knjigu "Don't start a revolution without me". :thumbup:
Dolazio je nama da pomogne Kinky Friedmanu (ovaj iza njega) u trci za guvernera Tx. Legenda. :razz:

Image

Inace, bio je i kecer, te glumio u filmu Predator. :D
ld

#108 Re: POVODOM 4 JULA mrzite li Ameriku?

Post by ld »

jeza u ledja wrote:
ld wrote:
meni se cini da su bas republikanci predvodnjeni wolfochem bili za to da se ukine embargo na oruzije na samom pocetku rata i konstantno su vrslili pritisak na klintonovu administraciju da ukine embargo
'Wolfochem'? :-?

Clinton je dosao na vlast u januaru 93-e. Na samom pocetku rata, gotovo cijelu prvu godinu, na vlasti je bio Bush stariji. ;)
mala ispravkica paul wolfovitch

clinton je pobijedio u predsjednickim izborima 1992,a bush stariji je naglo gubio na popularnosti pred izbore,pa im nije trebala avantura u bosni,jer prvih par mjeseci nije bilo jasno sta se desava ne terenu,bila je totalno medijska blokada,i medju prvim novinarima koji su probili tu blokadu su bile samantha powel i christain amanpur,krajem 92 i pocetkom 93 kad je do americke javnosti doprijele snimke logora i podatci o desavanju u bosni
ld

#109 Re: POVODOM 4 JULA mrzite li Ameriku?

Post by ld »

location wrote:
jeza u ledja wrote:
ld wrote:
meni se cini da su bas republikanci predvodnjeni wolfochem bili za to da se ukine embargo na oruzije na samom pocetku rata i konstantno su vrslili pritisak na klintonovu administraciju da ukine embargo
'Wolfochem'? :-?

Clinton je dosao na vlast u januaru 93-e. Na samom pocetku rata, gotovo cijelu prvu godinu, na vlasti je bio Bush stariji. ;)
Republikanci su stavili embargo ali nisu to zeljeli da urade kao prvu opciju. Cheney, Rumsfeld, i "Wolfochem" :) pritiskivali su tadasnjeg Bush-a da bombarduje brda oko Sarajeva u toku Juna 92. Medjutim Bush iako je to zelio da uradi nije uradio iz istog razloga sto nije usao sa vojskom u Bagdad kada su ratovali u Iraku. Razlog, Powell kao komandant vojske i svjezeg pamcenja Vietnama nije htjeo da se americka vojska koristi kao policijac i da ulaze u Bagdad ili da bombarduju srpske ciljeve oko Sarajeva. I tako su onda dosli do te rezolucije u UN da se stavi embargo. I tako su Rumsfeld i ostala dvoijca nastavili dalje da traze od Clinton-a da se vise angazuje oko Bosne. Sto i jeste, ne moze se reci da nije. Iz svih dokumentaraca sto sam pogledao i knjiga sto sam izcitiao stalno se jedna cinjenica ponavlja, Clinton zeli da udje sa vojskom u BiH, nesto ala NATO, Britanci i Francuzi kazu ne to daj UN i ovo je Evropa nasa briga. Imao je Clinton dosta takvih incijativa ali stalno su protiv toga bili pa i Congress a i glavne sile u Evropi, vise Evropa nego Congress.
nas je najvise j... v.britanija sa john major-om i njegovom konzervativnom vladom
dok je margaret tachar bila za intervenciju,a i ona je torijevac,kao i ovi gore
ali srpski lobi u ministrstvu odbrane britanije je bio vrlo jak,npr.trojica oficira za vezu UN,tj britanskih snaga u bosni su bili porijeklom srbi
savjetnik miistra dobrane je ozenjen srpkinjom,drugi savjetnik je bio otvoreni srbofil itd..
jako dobra knjiga od brendon simsa ,,najramsniji trenutak velike britanije,,
jako,jako dobra knjiga o desavanjima u bosni,politikom zapada,pogotovo britanije
inace je simms britanski historicar i dobio je jako dobre kritike za knjigu
knjiga obiluje dokumentima koji potkrijepljuju njegove tvrdnje
kanada71

#110 Re: POVODOM 4 JULA mrzite li Ameriku?

Post by kanada71 »

jeza u ledja wrote:
kanada71 wrote:Pa ne moze se mrziti cijela nacija zbog vladajuce klase i politike. Baci kompjuter, iPod i auto (sve americki izumi) ili bilo koji uredjaj koji ima tranzistor, pa onda opet pitaj isto pitanje, mrzim li Ameriku? Jedan od razloga zasto ne bi trebali mrziti SAD je i Jesse Ventura (bivsi Navy Seal i guverner). Ukucajte njegovo ime u YouTube i slusajte sta on prica (onda se upitajte ima li neko npr. u Bosni ko bi na isti nacin smjeo da prica protiv nasih politicara javno). Saznat cete mnogo korisnih informacija od ovog Amera, koji je na jedan nacin nas komsija (po porijeklu je inace Slovak). Sta je to "chicken-hawk", zasto je ogradjivanje granice zicom pogresno, 9/11, ratovi, itd....Ili procitajte njegovu knjigu "Don't start a revolution without me". :thumbup:
Dolazio je nama da pomogne Kinky Friedmanu (ovaj iza njega) u trci za guvernera Tx. Legenda. :razz:

Image

Inace, bio je i kecer, te glumio u filmu Predator. :D
Haha, ma naravno, onaj sa "malim" mitraljezom....
Meni se najvise svidio njegov komentar o Lou Dobs i Dobsovom panicnom strahu od "malih braon ljudi iz Meksika". Kako Jesse kaze, Lou bi trebao prestati da se boji Meksikanaca i ne postavlja zicu na granicu, jer ako ja (Jesse) moram ici da berem povrce umjesto Meksikanaca, ja cu da mu naplatim to 200 dolara na sat! :lol: :thumbup:
Fikret_ZE

#111 Re: POVODOM 4 JULA mrzite li Ameriku?

Post by Fikret_ZE »

scooter21ba wrote:
Luke Perry wrote:To je Amerika. Uvijek ima ljudi koji misle svojom glavom. A ne ko Rusi. Citam neki dan 60% Rusa za cenzuru medija. :cry:
e vidis prijatelju takvi su i nasi ljudi
kaze neko od politicara ugrizava interese ovog naroda neko tamo odmah bi ga svi na lomacu a drugi uzvrati moj narod ugrozen i onda isto oni svi ubij zakolji itd
a posebno izrazeno poslije rata zbog nacionalizma (prije bi rekao fasizma)
Mene ne brine sto je 60 % Rusa za cenzuru...
Mene brinu Amerikanci i Bosanci i Hercegovci (i mnogi drugi) koji zapravo i ne shvataju koja cenzura i jednoumlje oko njih vlada...
stulic

#112 Re: POVODOM 4 JULA mrzite li Ameriku?

Post by stulic »

I kakve to ima veze sa temom?

Ja mislim da niko nije ni spomenuo niti je toliko lud da moze mrziti cijelu naciju. Moze mrziti jedan sistem ili rezim ili vrijednosti koje zastupa a nikad jedna nacija, pogotovo ne americka jer je jedna od najsarenijih na planeti.
jefferson

#113 Re: POVODOM 4 JULA mrzite li Ameriku?

Post by jefferson »

Evo da se ukljucim posto sam bio odsutan za 4 juli, jer je to praznik koji ja od sveg srca slavim, zaludjen americkom propagandom i cenzurom informacija.
Za praznik sam okrenuo janje, jer tako to prilici prazniku te velicine :D
Na stranu zajebancija. Ovo je prvi put da imamo temu o danu nezavisnosti neke zemlje koja nije sa balkana, i to zemlje koja nam je valjala u ratu, a naslov dovoljno govori o generalno raspolozenju ljudi prema toj zemlji.
Nego ja smatram da se amerika pod hitno mora ponovo vrati politici koja je vladala poslije prvog Sv. rata pa ce sve u svijetu biti super kada Britanija, Francuska, Kina i Rusija preuzmu stvar u svoje ruke, pa ce sve biti super, kao npr. pregovori u Minhenu 1938 ili Japanska miroljubljivost prema prijateljskom narodu Kine, dok ce Bliski Istok procvjetat kada su u pitanju ekonomija, obrazovanje i pogotovo ljudska prava.
Kao sto neko rece, 16 godina biramo najnize oblike zivota na vlast, i jos niko ne pokrenu temu "da li mrzite BiH" zato sto ljudi biraju ovu stoku. Ali eto, 8 godina vladavine Busha (koji je mila majka kakve smo mi birali) je dovoljno da zamrzimo Ameriku!
chuchumbamayumbe

#114 Re: POVODOM 4 JULA mrzite li Ameriku?

Post by chuchumbamayumbe »

Kakav naslov?!?!
Eki povodom 4 jula mrzite li Ameriku?
Ne, ne mrzim je, ali mrzim papane i narod koji glasa vec 16 godina za one koji ga iznova lazu i handre u zdrav mozak.
Dakle, mrzim BH glupane.
Zasto bih mrzio Ameriku?
paratrooper

#115 Re: POVODOM 4 JULA mrzite li Ameriku?

Post by paratrooper »

jefferson wrote:Nego ja smatram da se amerika pod hitno mora ponovo vrati politici koja je vladala poslije prvog Sv. rata pa ce sve u svijetu biti super kada Britanija, Francuska, Kina i Rusija preuzmu stvar u svoje ruke, pa ce sve biti super, kao npr. pregovori u Minhenu 1938 ili Japanska miroljubljivost prema prijateljskom narodu Kine, dok ce Bliski Istok procvjetat kada su u pitanju ekonomija, obrazovanje i pogotovo ljudska prava.
Kao sto neko rece, 16 godina biramo najnize oblike zivota na vlast, i jos niko ne pokrenu temu "da li mrzite BiH" zato sto ljudi biraju ovu stoku. Ali eto, 8 godina vladavine Busha (koji je mila majka kakve smo mi birali) je dovoljno da zamrzimo Ameriku!
apsolutno se slazem s tobom. :thumbup:

Stvarno ovi komunisti i vjerski fundamntalisti mrze ameriku jer im je pogazila sve u sto su vjerovali. Ali definitivno to sto kazes je jedini odgovor. Sjedinjene Drzave , UK, Australija, N.Zeland, Taiwan, J.Koreja, Japan i Izrael su sasvim dovoljni.
ljubav_aha

#116 Re: POVODOM 4 JULA mrzite li Ameriku?

Post by ljubav_aha »

paratrooper wrote:
jefferson wrote:Nego ja smatram da se amerika pod hitno mora ponovo vrati politici koja je vladala poslije prvog Sv. rata pa ce sve u svijetu biti super kada Britanija, Francuska, Kina i Rusija preuzmu stvar u svoje ruke, pa ce sve biti super, kao npr. pregovori u Minhenu 1938 ili Japanska miroljubljivost prema prijateljskom narodu Kine, dok ce Bliski Istok procvjetat kada su u pitanju ekonomija, obrazovanje i pogotovo ljudska prava.
apsolutno se slazem s tobom. :thumbup:

Stvarno ovi komunisti i vjerski fundamntalisti mrze ameriku jer im je pogazila sve u sto su vjerovali. Ali definitivno to sto kazes je jedini odgovor. Sjedinjene Drzave , UK, Australija, N.Zeland, Taiwan, J.Koreja, Japan i Izrael su sasvim dovoljni.
trenutna ekonomska kriza je vrlo bliska , i na zalost sadanja kriza je vrlo slicna zadnjoj velioj krizi '30-tih godina,i mnogi ameriknaci nisu vise tako optimisticni

mislim da subinu BiH upravo kroje zemlje koje mogu i zele ,i kojima je BiH dovoljno vazna kad im nesto zatreba,i mislim da je postojanje daytonskog ugovora je pecat protiv razvoja BiH,a sto se tice fundamentalizma,na zalost,BiH je dobila igrama vanjske i unutranje politike,negativnu oficijalanu reputaciju,i to je jos jedna kocnica za vlastiti razvoj,komunizam nije nikada bio problem
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#117 Re: POVODOM 4 JULA mrzite li Ameriku?

Post by pici »

POVODOM 4 JULA mrzite li Ameriku? ja fakat ne kontam ovo pitanje,al fakat :shock: :? .....sto bi se neka drzava morala mrziti ili ljudi u njoj.....stvarno nebulozno je i pomisliti da mrzis nesto u globalu,ljecenje na psihijatriji ili kakva brza lobotomija.Mogu ne podnositi recimo Busha ili Putina i ne slagati se sa njima,kritikovat njihovu politiku ili vladanje ali mrziti :? mnogi olako shvate mrznju koja dolazi od ogorcenosti,nepravde,tjeskobe,zla itd znaci nesto krajnje negativno.Da li se je iko ikad zapitao ili pomislio(ja mislim da jeste)sta da je neka druga sila mjesto USA,recimo CCCP,Komunisticka Kina,naci Njemacka ili monarhisticki Japan :shock: kako bi danas izgledao svijet ,ako bi ikako izgledao i priblizno kao sto je sada.Nije savrsen a nije toliko ni loš.
paratrooper

#118 Re: POVODOM 4 JULA mrzite li Ameriku?

Post by paratrooper »

ljubav_aha wrote:trenutna ekonomska kriza je vrlo bliska , i na zalost sadanja kriza je vrlo slicna zadnjoj velioj krizi '30-tih godina,i mnogi ameriknaci nisu vise tako optimisticni
mislim da subinu BiH upravo kroje zemlje koje mogu i zele ,i kojima je BiH dovoljno vazna kad im nesto zatreba,i mislim da je postojanje daytonskog ugovora je pecat protiv razvoja BiH,a sto se tice fundamentalizma,na zalost,BiH je dobila igrama vanjske i unutranje politike,negativnu oficijalanu reputaciju,i to je jos jedna kocnica za vlastiti razvoj,komunizam nije nikada bio problem

s. desava se to s vremena na vrijeme. kada kupujes nesto uvijek ocekujes da ces moci to prodati skuplje - to je i razlog naglog pada svih vrijednosti. bile su prenapuhane i na kraju su neki skontali da vrijednost ne odgovara dividendi i poceli sa povlacenjem.

o BIH ne bi , samo znam de je komplikovana zajednica ljudi gdje malo ko koga postuje.
ljubav_aha

#119 Re: POVODOM 4 JULA mrzite li Ameriku?

Post by ljubav_aha »

paratrooper wrote:
ljubav_aha wrote:trenutna ekonomska kriza je vrlo bliska , i na zalost sadanja kriza je vrlo slicna zadnjoj velioj krizi '30-tih godina,i mnogi ameriknaci nisu vise tako optimisticni

s. desava se to s vremena na vrijeme. kada kupujes nesto uvijek ocekujes da ces moci to prodati skuplje - to je i razlog naglog pada svih vrijednosti. bile su prenapuhane i na kraju su neki skontali da vrijednost ne odgovara dividendi i poceli sa povlacenjem.

o BIH ne bi , samo znam de je komplikovana zajednica ljudi gdje malo ko koga postuje.
sto se tice BiH,zemlja treba sistem koji ima pozitivan autoritet upravo uvazen pravnim putem
DaysleepeR

#120 Re: POVODOM 4 JULA mrzite li Ameriku?

Post by DaysleepeR »

najveći smo glupani što smo dozvolili da se radi Bin Ladena, domaćih vehabija i Iraka upropasti naše prijateljstvo sa USA.

USA je nama najveći i jedini pouzdan saveznik, ali otkako se u ljudima stvorilo antiameričko raspoloženje USA nas je ostavila da nam Dodik radi šta hoće

sve dok su specijalci oko US ambasade jasno vam je kako nas vide

a bili su nam najveci prijatelji
ahuseino

#121 Re: POVODOM 4 JULA mrzite li Ameriku?

Post by ahuseino »

location wrote:
jeza u ledja wrote:
A navodno i zena mu.
Ma zena mu gurala svoju "agenda" i nije htjela da njen healthcare reform program "pati" radi jedne Bosne. Vaznija je njoj recka na CV-ju nego 150,000 zivota i kojekakav genocid. :-)
ahuseino

#122 Re: POVODOM 4 JULA mrzite li Ameriku?

Post by ahuseino »

Mozeli mi neko pojasniti naslov. Jeli treba mrziti Ameriku samo povodom 4. jula, ili ono po naski, generalno?...

Meni je mozak ko na avataru, previshe mali za lobanju :-)
Ludilo tema :D
paratrooper

#123 Re: POVODOM 4 JULA mrzite li Ameriku?

Post by paratrooper »

ljubav_aha wrote:sto se tice BiH,zemlja treba sistem koji ima pozitivan autoritet upravo uvazen pravnim putem
Super napisano, ali nisam siguran da te razumiju sta im zelis reci. Koliko znam u BIH je pravni sistem uspostavljen pro forme.
DaysleepeR wrote:najveći smo glupani što smo dozvolili da se radi Bin Ladena, domaćih vehabija i Iraka upropasti naše prijateljstvo sa USA.

USA je nama najveći i jedini pouzdan saveznik, ali otkako se u ljudima stvorilo antiameričko raspoloženje USA nas je ostavila da nam Dodik radi šta hoće

kazu najtezi prekrsaj je izdaja a odmah do njega je nezahvalnost. U svakom slucaju u pravu si.
kanada71

#124 Re: POVODOM 4 JULA mrzite li Ameriku?

Post by kanada71 »

Jah, vidi kako su rvati zahvalni Amerima, svaki dan negdje u lipoj nasoj i malo sire osvane po jedna svastika....kao suvenir. :lol:
Jani

#125 Re: POVODOM 4 JULA mrzite li Ameriku?

Post by Jani »

Prvo da odgovorim na pitanje teme.

POVODOM 4 JULA mrzite li Ameriku?
Ne da mrzim Ameriku, nego je obozavam. Ako je istina ono da se u nevolji prijatelj poznaje, nije li nam Amerike pokazala ko nam je JEDINI prijatelj?

Citao sam nekakva budalasta misljenja na nasim forumima o Amerima, prvo ne treba generalizirati, u Americi ima svasta, drugo neki nasi tamburasi su navijali u centru Sarajeva za ne Tursku, nego kako oni kazu Turkije? Gdje bi ta Turkije kad nam je trebala pomoc? OK, primili su Alijinu i Harisovu famigliu, ali svugdje je dobro sa lovom i svi ce te primiti, medjutim sa vojnom snagom koju su imali, mogli su nam jako puno pomoci, a nisu. Gdje su nasa "braca" Arapi? Za sedam dana su mogli zaustaviti rat u BiH i to samo sa malim priopcenjem da ce svi radnici u naftnim postrojenjima stupiti u strajk? A ne, nisu ni pokusalI. Inace naslov je totalno neprikladan. Prvo zasto bi mrzio Ameriku kad mi nista nazao nije uradila, drugo zasto bi je mrzio zbog 4 jula bas? TO je njihov dan nezavisnosti i sta je u tome lose? Drugo bombali su Srbiju, doduse simbolicno, ali i simbolicno je fino, doduse ne zbog Bosne, ali i improvizacija nije losa.
DaysleepeR wrote:najveći smo glupani što smo dozvolili da se radi Bin Ladena, domaćih vehabija i Iraka upropasti naše prijateljstvo sa USA.

Potpisujem.
Post Reply