faer wrote:@jefferson, jeza u ledja, i frane-x
1. vasa teza da se trebamo baviti svojim poslom je istina. dakle treba da kazemo kako je ustvari problem kod nas.
medjutim,
2. postojao je jasan uslov koji su ovi postavili pred nas, a to je bila ova reforma polcije koja podrazumjeva jacanje policije rs, i mi smo je uz harisovu pomoc ojacali.
3. srbija je imala uslov koji se zove djeneral mladic. i on se i dalje kupa nedje u banji u srcu srbije (ne kosovu)
4. frane ti komentari o poturanju sakate noge prosjaka nemaju mjesta i vrlo su degutantni. to sto je haris to koristio za pogresne svrhe ne treba da znaci da i ti moze da radis isto da bi opravdao jako nepravednu odluku.
5. ohr, koji vi takodjer branite, nije uradio nista da se sprijeci da bih bude iza srbije iako je to njegov posao. tj. makar su ovi iz ohr-a mogli da ovo prevedu sto je trebalo...posto je to za srbiju uradio brisel.
6. ako vec nista ne znaci to sto je srbija potpisala, jer se stavlja van snage odma, zasto mi nismo dobili isti tretman u vezi reforme policije? itd. itd.
7. nemojte vise prosipati tu pricu kako mi ne smijemo da se bavimo srbijom i njenim problemima posto nas je takav stav doveo do toga da nas napadnu 92 a pola naroda ovdje nije imalo pojma....i onda mrtvih na sve strane...i tako se i negdje stvori rs...
i na kraju, mislim da EU treba da nam dokaze da se nece ponasati kao sto se ponasala od 91 do 95.....dakle, dobri su dok je rekonstrukcija u pitanju, ali kad dodje do konkrentih stvari onda se bave boljim prezentovanjem svoje odluke na itnernet forumima...umjesto da se bave dodikom i njegovim rasizmom i sovinizmom.
Ma jebe mi se za srbiju! Nek je sutra prime u EU! Meni ni iz dzepa ni u dzep, ja opet sutra pred ambasadom!
I sad zato sto ja kao trebam brinut za srbiju trebam pravdati glupost koja se zove "birajmo opet ljude koji nam se seru na glavu vec 17 godina!"
Evo dosao Nedzad Brankovic. Okorjeli kriminalac, parazit, krpelj. najnizi oblik zivota koji postoji, i za dvije godine nije uspio ni dvije naplatne kucice napravit, a mi raspravljamo kako je EU to mogla uraditi. Pa mi smo vec mogli bez viza hodat da nam se nije desio Haris Silajdzic. I opet ga birajte, samo bojim se da cemo zbog tog imbecila postat gori oblik Kolumbije, mozda Gvatemala ili Honduras. Mozda cak i nesto ko Bjelorusija, pa bi bar mogao traziti neki oblik politickog azila, jer stvarno nemam vise vremena da cekam da nas narod dodje tobe. Ako 2010 opet pobjedi SDA/SZBiH vala bye bye BiH. Fino se odreknem drzavljanstva, platim tu neku taxu od 1.700 maraka (ako bude haris opet, to cu sa zadovoljstvom uraditi). I onda nekad za 20 godina pricat cu djetetu zbog kojeg cu to uraditi kako je BiH mogla, ali samo mogla biti super drzava!
Medjutim ima ovdje jos nesto.
Ja sam uvijek govorio da su nama SAD veci prijatelj od EU. Kroz istoriju amerike i pored katastrofalnih gresaka (Vijetnam, Irak, Filipini), vise se dobrog i etickog moze naci u vanjskoj politici SAD za godinu nego za 50 godina postojanja EU.
Ali evo, kada je alijansa bila na vlasti Zlatko Lagumdzija je usao na otvaranje olimpijskih igara u Salt Lake City sa Collin Powelom. Znaci, drzavni sekretar je sa Lagumdzijom usao na stadion tokom otvaranja najvaznijeg sportskog dogadjaja 2002 godine. Sto to nemoze uraditi Sven Alkalaj ili Adnan Terzic, Nikola SPiric, Bakir Izetbegovic, itd, itd.
Ali ne, vaznije je sta ce Avaz reci!
U ovom svemu ne razumijem kako neko moze ocekivati postovanje kada nas predstavljaju ljudi poput Sven Alkalaja koji ima hrvatsko drzavljanstvo. Pa mi sami sebe ne postujemo a kamoli da nas drugi postuju!