Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post Reply
goran5

#101 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by goran5 »

sarajovasi wrote:
palermo wrote:
Corto Maltese wrote:Mrziti EU zbog nesposobnosti BH političara? Čitava evropa treba da stane i svi da se zalede dok se domaći hoštapleri dogovore i rastale? Moglo je donekle, ali ne može odnekle.
Haj ne pametuj, kao političari u Srbiji nešto uradili, radikali najjača stranka................uopšte se ovdje ne priča o nesposobnosti BH političara, nego o različitim aršinima
Slazem se i zato sto smo MUSLIMANI.Turska je odavno trebali biti u EU ,ali joj ne daju zato sto ima puno MUSLIMANA

ne brate neda im zato sto su divljaci , doduse malo manje nego kad su bili u bosni
LadyBear

#102 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by LadyBear »

Vjerujem da su se mnogi ovdje bez ikakvog razloga radovali kada je Kosovo proglaseno nezavisno, nerazmisljajuci da se smijanje tudoj muci moze samo obiti o glavu. Danas kada EU potpisuje sporazum sa Srbijom, svi su odjednom ogorceni prema odluci EU. Prije svega treba biti shvatljivo (kako je vec neko napisao), da EU nije nikakva humanitarna institucija niti oni imaju sazaljevanje prema bilo kome, ovdje su upitanju samo interesi. Ako je EU bitno da se situacija u Srbiji smiri i da na vlast nedodu radikali, oni ce Srbiji svakako dati neke privilegije kako bi se Srbija priblizila Evropskom putu, i da jos spomenem koliko je njima bitno da Srbija upotpunosti neode pod Ruski uticaj. Koliki god je postotak radikala u Srbiji, tamo i pored toga ima politicara koji se bore za interes drzave sto nije slucaj u BIH. U BIH su vladajuci politicari nesposobnjaci, primitivci, kriminalci i da nenabrajam dalje, koji se nemogu dogovoriti ni oko najmanje stvarcice, osim naravno kada je upitanju povecanje placa. Kako onda ocekivati da bilo ko takvu drzavu uzima za ozbiljno? Tako da sa tim samosazaljevanjem necemo nigdje stici, osim sto se situacija jos moze pogorsati. Prije svega pogledajmo u svoju vlastitu avliju i pocistimo nju prije nego sto kritikujemo druge, iako ni ja iskreno receno neopravdavam ovu odluku EU.
goran5

#103 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by goran5 »

LadyBear wrote:Vjerujem da su se mnogi ovdje bez ikakvog razloga radovali kada je Kosovo proglaseno nezavisno, nerazmisljajuci da se smijanje tudoj muci moze samo obiti o glavu. Danas kada EU potpisuje sporazum sa Srbijom, svi su odjednom ogorceni prema odluci EU. Prije svega treba biti shvatljivo (kako je vec neko napisao), da EU nije nikakva humanitarna institucija niti oni imaju sazaljevanje prema bilo kome, ovdje su upitanju samo interesi. Ako je EU bitno da se situacija u Srbiji smiri i da na vlast nedodu radikali, oni ce Srbiji svakako dati neke privilegije kako bi se Srbija priblizila Evropskom putu, i da jos spomenem koliko je njima bitno da Srbija upotpunosti neode pod Ruski uticaj. Koliki god je postotak radikala u Srbiji, tamo i pored toga ima politicara koji se bore za interes drzave sto nije slucaj u BIH. U BIH su vladajuci politicari nesposobnjaci, primitivci, kriminalci i da nenabrajam dalje, koji se nemogu dogovoriti ni oko najmanje stvarcice, osim naravno kada je upitanju povecanje placa. Kako onda ocekivati da bilo ko takvu drzavu uzima za ozbiljno? Tako da sa tim samosazaljevanjem necemo nigdje stici, osim sto se situacija jos moze pogorsati. Prije svega pogledajmo u svoju vlastitu avliju i pocistimo nju prije nego sto kritikujemo druge, iako ni ja iskreno receno neopravdavam ovu odluku EU.

pa hajmo i mi da dovedemo radikalne bosance na vlast da ubrzamo proces pristupanja
bogoljub

#104 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by bogoljub »

PUTUJ EUROPO! NEMOJ VISE CEKATI NA NAS!
NAMA JE LEPO,,, DOSPECES I TI NA 'RDJAV GLAS
PUTUJ PLANETO SUPER SMO SE DRUZZILI,
NAMA JE LEPO!
TAMAN KAKO SMO ZASLUZILI!
;-)
faer

#105 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by faer »

@jefferson, jeza u ledja, i frane-x

1. vasa teza da se trebamo baviti svojim poslom je istina. dakle treba da kazemo kako je ustvari problem kod nas.

medjutim,

2. postojao je jasan uslov koji su ovi postavili pred nas, a to je bila ova reforma polcije koja podrazumjeva jacanje policije rs, i mi smo je uz harisovu pomoc ojacali.

3. srbija je imala uslov koji se zove djeneral mladic. i on se i dalje kupa nedje u banji u srcu srbije (ne kosovu)

4. frane ti komentari o poturanju sakate noge prosjaka nemaju mjesta i vrlo su degutantni. to sto je haris to koristio za pogresne svrhe ne treba da znaci da i ti moze da radis isto da bi opravdao jako nepravednu odluku.

5. ohr, koji vi takodjer branite, nije uradio nista da se sprijeci da bih bude iza srbije iako je to njegov posao. tj. makar su ovi iz ohr-a mogli da ovo prevedu sto je trebalo...posto je to za srbiju uradio brisel.

6. ako vec nista ne znaci to sto je srbija potpisala, jer se stavlja van snage odma, zasto mi nismo dobili isti tretman u vezi reforme policije? itd. itd.

7. nemojte vise prosipati tu pricu kako mi ne smijemo da se bavimo srbijom i njenim problemima posto nas je takav stav doveo do toga da nas napadnu 92 a pola naroda ovdje nije imalo pojma....i onda mrtvih na sve strane...i tako se i negdje stvori rs...

i na kraju, mislim da EU treba da nam dokaze da se nece ponasati kao sto se ponasala od 91 do 95.....dakle, dobri su dok je rekonstrukcija u pitanju, ali kad dodje do konkrentih stvari onda se bave boljim prezentovanjem svoje odluke na itnernet forumima...umjesto da se bave dodikom i njegovim rasizmom i sovinizmom.
LadyBear

#106 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by LadyBear »

@goran5 kada bi se Bosanski radikali radikalno borili za interese drzave BIH vjerujem da bi proces pridruzivanju EU bio ubrzan.
jefferson

#107 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by jefferson »

palermo wrote:
jeza u ledja wrote:
palermo wrote:
Sve je to lijepo što vi kažete, i potpisujem svaku riječ, samo da mi kažeš ko smo to mi.Jel u to mi idu i oni koji kažu ne može BiH u Nato pakt prije Srbije (a dio su političke scene ove zemlje) jesmo li mi i oni koji kažu da treba nestati javni servis BiH (kakav god da je ), jesmo li mi i oni što se zalažu za segregaciju bilo u vrtićima ili školama itd....., mislim ko smo to mi.I pazi slažem se ja da postoji to Mi, dakle svi oni ljudi koji bi htjeli da i u ovoj zemlji zažive evropski standardi i da BiH počinje ličiti na sve ostale, tako obične, a nama sada tako nedostižne.Ali Evropa ne pomaže da se diferencira to Mi, ne pomaže nam da odvojimo žito od kukolja, evropa ne poštujući minimum moralnih normi nas samo gura nas u daljnju amorfnu masu u kojoj svi postajemo isti a oni nas sa visoka gledaju.Ne možemo bez njene pomoći dalje, nisu ni drugi mogli.........................i kako bih ti rekao, jeste za sve smo krivi Mi, al zašto oduzimati Evropi dio krivice. A ova odluka je nemoralna, i za nas neproduktivna i ne vidim zašto to ne kazati.

Kako ko smo 'mi'? Pa ti, ja, Frane, jefferson, svi ostali forumasi i svi gradjani BiH. To smo 'mi'. ;-)
Ihhh, ima između tih Mi mnogo drugih različitih mi-kala, npr, oni koji su za BIH i oni koji su protiv, oni koji su puter i oni koji su za margarin,,,,,,,uostalom, koliko ja shvatam zbog tih raznih mi-kala u Srbiji, Evropa i potpisa sa njima sporazum (da bi podržala jedan ), tako da pozivanje na Mi unutar ove Bosne i Hercegovine je prilično nerealno.A Evropa bi trebala da podrži onaj Mi koji stremi evropskim standardima i koji želi od ove zemlje stvoriti makar približno sličnu zemlju onima u kojima oni žive.A ovakvim odlukama ne pomaže,ako Srbiji pomaže nama odmaže, barem mi se sada tako čini.
Pa mi, normalni ljudi koji se nemogu zavest nacionalistickom retorikom Harisa Silajdzica ili milorada Dodika. Ja sam otisao u ameriku prije nekoliko godina, ali brate za svake izbore dam glas SDP-u. Ako sutra "nasa stranka" postane bitan faktor, ja cu dat glas ljudima u toj stranci, ili bilo kome, kome nije bitno ime i prezime.
Najvise me zivciraju komentari, pa u drugom dijelu BiH. Pa znaci ako imamo traktoristu u drugom dijelu, onda i mi trebamo izabrat traktoristu!
Maraschino

#108 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by Maraschino »

jos jedno

P O N I Z E NJ E

:x :x :x :x
FX1

#109 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by FX1 »

pi*ke.
jefferson

#110 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by jefferson »

faer wrote:@jefferson, jeza u ledja, i frane-x

1. vasa teza da se trebamo baviti svojim poslom je istina. dakle treba da kazemo kako je ustvari problem kod nas.

medjutim,

2. postojao je jasan uslov koji su ovi postavili pred nas, a to je bila ova reforma polcije koja podrazumjeva jacanje policije rs, i mi smo je uz harisovu pomoc ojacali.

3. srbija je imala uslov koji se zove djeneral mladic. i on se i dalje kupa nedje u banji u srcu srbije (ne kosovu)

4. frane ti komentari o poturanju sakate noge prosjaka nemaju mjesta i vrlo su degutantni. to sto je haris to koristio za pogresne svrhe ne treba da znaci da i ti moze da radis isto da bi opravdao jako nepravednu odluku.

5. ohr, koji vi takodjer branite, nije uradio nista da se sprijeci da bih bude iza srbije iako je to njegov posao. tj. makar su ovi iz ohr-a mogli da ovo prevedu sto je trebalo...posto je to za srbiju uradio brisel.

6. ako vec nista ne znaci to sto je srbija potpisala, jer se stavlja van snage odma, zasto mi nismo dobili isti tretman u vezi reforme policije? itd. itd.

7. nemojte vise prosipati tu pricu kako mi ne smijemo da se bavimo srbijom i njenim problemima posto nas je takav stav doveo do toga da nas napadnu 92 a pola naroda ovdje nije imalo pojma....i onda mrtvih na sve strane...i tako se i negdje stvori rs...

i na kraju, mislim da EU treba da nam dokaze da se nece ponasati kao sto se ponasala od 91 do 95.....dakle, dobri su dok je rekonstrukcija u pitanju, ali kad dodje do konkrentih stvari onda se bave boljim prezentovanjem svoje odluke na itnernet forumima...umjesto da se bave dodikom i njegovim rasizmom i sovinizmom.
Ma jebe mi se za srbiju! Nek je sutra prime u EU! Meni ni iz dzepa ni u dzep, ja opet sutra pred ambasadom!
I sad zato sto ja kao trebam brinut za srbiju trebam pravdati glupost koja se zove "birajmo opet ljude koji nam se seru na glavu vec 17 godina!"
Evo dosao Nedzad Brankovic. Okorjeli kriminalac, parazit, krpelj. najnizi oblik zivota koji postoji, i za dvije godine nije uspio ni dvije naplatne kucice napravit, a mi raspravljamo kako je EU to mogla uraditi. Pa mi smo vec mogli bez viza hodat da nam se nije desio Haris Silajdzic. I opet ga birajte, samo bojim se da cemo zbog tog imbecila postat gori oblik Kolumbije, mozda Gvatemala ili Honduras. Mozda cak i nesto ko Bjelorusija, pa bi bar mogao traziti neki oblik politickog azila, jer stvarno nemam vise vremena da cekam da nas narod dodje tobe. Ako 2010 opet pobjedi SDA/SZBiH vala bye bye BiH. Fino se odreknem drzavljanstva, platim tu neku taxu od 1.700 maraka (ako bude haris opet, to cu sa zadovoljstvom uraditi). I onda nekad za 20 godina pricat cu djetetu zbog kojeg cu to uraditi kako je BiH mogla, ali samo mogla biti super drzava!

Medjutim ima ovdje jos nesto.
Ja sam uvijek govorio da su nama SAD veci prijatelj od EU. Kroz istoriju amerike i pored katastrofalnih gresaka (Vijetnam, Irak, Filipini), vise se dobrog i etickog moze naci u vanjskoj politici SAD za godinu nego za 50 godina postojanja EU.
Ali evo, kada je alijansa bila na vlasti Zlatko Lagumdzija je usao na otvaranje olimpijskih igara u Salt Lake City sa Collin Powelom. Znaci, drzavni sekretar je sa Lagumdzijom usao na stadion tokom otvaranja najvaznijeg sportskog dogadjaja 2002 godine. Sto to nemoze uraditi Sven Alkalaj ili Adnan Terzic, Nikola SPiric, Bakir Izetbegovic, itd, itd.
Ali ne, vaznije je sta ce Avaz reci!
U ovom svemu ne razumijem kako neko moze ocekivati postovanje kada nas predstavljaju ljudi poput Sven Alkalaja koji ima hrvatsko drzavljanstvo. Pa mi sami sebe ne postujemo a kamoli da nas drugi postuju!
Last edited by jefferson on 29/04/2008 21:41, edited 1 time in total.
palermo

#111 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by palermo »

jefferson wrote:

medjutim,

Ma jebe mi se za srbiju! Nek je sutra prime u EU! Meni ni iz dzepa ni u dzep, ja opet sutra pred ambasadom!
I sad zato sto ja kao trebam brinut za srbiju trebam pravdati glupost koja se zove "birajmo opet ljude koji nam se seru na glavu vec 17 godina!"
Evo dosao Nedzad Brankovic. Okorjeli kriminalac, parazit, krpelj. najnizi oblik zivota koji postoji, i za dvije godine nije uspio ni dvije naplatne kucice napravit, a mi raspravljamo kako je EU to mogla uraditi. Pa mi smo vec mogli bez viza hodat da nam se nije desio Haris Silajdzic. I opet ga birajte, samo bojim se da cemo zbog tog imbecila postat gori oblik Kolumbije, mozda Gvatemala ili Honduras. Mozda cak i nesto ko Bjelorusija, pa bi bar mogao traziti neki oblik politickog azila, jer stvarno nemam vise vremena da cekam da nas narod dodje tobe. Ako 2010 opet pobjedi SDA/SZBiH vala bye bye BiH. Fino se odreknem drzavljanstva, platim tu neku taxu od 1.700 maraka (ako bude haris opet, to cu sa zadovoljstvom uraditi). I onda nekad za 20 godina pricat cu djetetu zbog kojeg cu to uraditi kako je BiH mogla, ali samo mogla biti super drzava!
jebo ga život, kako uvijek naš narod kriv, a nije srbijanski (nemam ništa protiv srbijanskog naroda)............................mislim sve to što ti kažeš pije vode, al u nekom drugom kontekstu, i u nekoj drugoj temi i priči.A ovo što faer reče, to ti ga je to, postali mi Kolumbija, Gvatemala ili Honduras............jebi ga
krivorijek

Post by krivorijek »

Puno razumijevanje za one koji gaje otvorenu skepsu prema EU, sta to zapravo za nas/njih/zoviihkakohoces znaci (ko je ono reko zadnji put da nesto o tome zna?), sumnjivim moralnim mjerilima, kao puka politika k**** izgleda, jah, izgleda tako barem jednom ili dvojici ovdje na forumu, sudeci po komentarima samo.

Razumijem jako dobro i frustraciju i gadenje, itd, ali problem je sljedeci: koja je alternativa tom EU-udruzivanju? EU-neudruzivanje? Kao ono, ostanimo mi ipak (nama je super, ej) otok srece u ovom (budimo zvijezda vodilja!!!) gadnom EU-moru svakakvih moralnih poteskoca svuda oko nas, mislim na svim granicama, ono ko Svajcarska, sicher wie ein Safe!?
jefferson

#113 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by jefferson »

palermo wrote:
jefferson wrote:

medjutim,

jebo ga život, kako uvijek naš narod kriv, a nije srbijanski (nemam ništa protiv srbijanskog naroda)............................mislim sve to što ti kažeš pije vode, al u nekom drugom kontekstu, i u nekoj drugoj temi i priči.A ovo što faer reče, to ti ga je to, postali mi Kolumbija, Gvatemala ili Honduras............jebi ga
Pa nisu marsovci birali Harisa, Nedzada, Bakira, Bahtica, itd, itd. RS namjerno ne spominjem, mislim da razumijes zasto, jer ne ocekujem nista vise od Dodika.
palermo

#114 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by palermo »

jefferson wrote:
Pa nisu marsovci birali Harisa, Nedzada, Bakira, Bahtica, itd, itd. RS namjerno ne spominjem, mislim da razumijes zasto, jer ne ocekujem nista vise od Dodika.
Me nemoj me zajebavati, matere ti,mogao je i Zlatko Lagumdžija ili pokojni Tito biti na vlasti u ovom trenutku isto bi se desilo, ma ko je u Srbiji na vlasti, koga oni biraju, Koštunicu čija je jedina slika sa osmijehom ona u kojoj drži kalašnjikov. Jedna je stvar naši nesposbni političari, al druga je potpuno stvar ova odluka.Znam ja da ne možemo nešto promijeniti,i da koga je moliti nije ga srditi, al nemoj ti da sada braniš nebranjivo.
Maraschino

#115 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by Maraschino »

EU je uradila sve da se raspadne Jugoslavija, hladno je posmatrala agresiju na BiH, u poratnom periodu, uradila je sve da se ne oporavimo ( u cemu su im pomogli nasi nesposobni politicari). Gledaju kako jedna po jedna firma (nekada giganti) propadaju a koji su zaposljavali desetine hiljada radnika od cijih plata je zivjelo cetiri puta vise glava. Za sve su mogli naci rjesenje samo da su htjeli ( Sipadovi pogoni, Agrokomerc, Krivaja, rudnici...) a to je bilo dovoljno da zivimo od svoga rada kao sto smo to uvijek i radili. Sada smo dovedeni u tu fazu zavisnosti da nam mogu raditi sta hoce.

Bez njih, nemamo sansi da se pokrenemo ( jer oni ne dozvoljavaju svaciji kapital da dodje u BiH) a sa njima, nemamo neku lijepu buducnost.
Frane-x

#116 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by Frane-x »

Kako god bilo, džabe se svađate, Koštunica će poništit taj sporazum za 15 dana! :D

Ja mislim da ovo potpisivanje čak ide na ruku Radikalima i Koštunici, jer vidimo da upravo oni inzistiraju na SSPu kao glavnoj predizbornoj temi, što valjda znači da im ta tema i paše.
Jer, ako pobjedi Tadićeva koalicija, onda bi se SSP ionako potpisao- ovako to izgleda kao očajnički pokušaj da se Srbiju ćušne u "pravi smjer".

Inače, što se tiče izbora u Srbiji, po prvi puta mi se čini da će radikali stvarno na vlast. S Koštunicom, naravno.
Last edited by Frane-x on 29/04/2008 22:26, edited 1 time in total.
JMJ

#117 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by JMJ »

U svakom slucaju, bolje EU sa one strane Drine nego Rusija!
Frane-x

#118 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by Frane-x »

Evo vam ga "slavlja".
Pogledajte te zabrinute face. Tadićevi su toliko preplašeni radikalima da je izostao čak i kiseli osmjeh.
Image
zrikavac48

#119 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by zrikavac48 »

dexcox wrote:a sta je tvoj odgovor? da se srbija ignorise pa da se bas ustolice radikali gore?

izvini ali nama treba europski orijentisana srbija u susjedstvu i zato im treba dati da potpisu ssp (mada je i on uvjetovan)
mladica i karadjica i ostale mozemo ocekivat vrlo brzo kad se srbija ocisti od radikala i cetnika , a to se nikako nemoze desiti ignorisanjem demokratskih snaga u srbiji ...
Vuk u vucijoj kozi ili vuk u janjecoj kozi, pa biraj. Kako ce se to Srbija ocistiti od radikala? Ko su to demokratske snage?
don vito

#120 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by don vito »

Dok citam ove postove o "svemogucoj Evropi" koja nam radi hoce, igra se s nama, unistava Agrokomerc, Sipad, Krivaju (a ja sve mislio da to rade hostapleri iz SDA/SBiH), sjetim se kako je, tamo negdje, 2001. godine "svemoguca i strasna Evropa" trazila da se Eronet proda za 2 miliona maraka. Tada vladajuci dushmani iz Alijanse suprotstavise se tome, i vec naredne godine naplatise Eronetu samo za licencu 140 miliona maraka. Al' ne valjase narodu, vec nas mudri narod vec dva puta uzastopno na izborima glasa (direktno ili indirektno) za Sadika Bahtica, Brankovica, Jatu, Safeta Halilovica, Melihu Alic, Semihu Borovac, Remziju Kadrica. Vec dvije godine dolaze na naplatu racuni za Silajdzicevih 350.000 glasova i mnogih drugih "silajdzica" tokom "18 najtezih godina". I sto je najgore, dolazice jos dvije godine minimum, a vjerovatno i nakon toga.
A sto se tice Srbije. Osim Kosova, interesa EU i nejednakih arsina koji su vidljivi iz aviona postoji jos jedna stvar zbog koje EU gura Srbiju. EU vidi demokratsku opciju u Srbiji bez obzira koliko se nama cinilo da to nije Tadic. Ako nista drugo, u poredjenju sa radikalima i Kostunicom, Tadic je demokratska opcija. Prije dva mjeseca su bili predsjednicki izbori, situacija je bila slicna danasnjoj. EU je dala signal gradjanima Srbije da trebaju glasati za Tadicevu opciju. Gradjani su shvatili signal i pored mnogo manipulacija oko Kosova. Tadic je pobijedio tijesno, ali ipak pobijedio. Sada EU salje nove signale srpskom birackom tijelu. Bez obzira sto cemo i mi za mjesec dana potpisati SSP, bojim se da se kod nas nijednog trenutka EU nece tako aktivno ukljuciti svjesni da je BiH, odnosno biracko tijelo BiH, beznadezan slucaj sa 10 procenata glasova na drzavnom nivou jedinoj relevantnoj nenacionalistickoj stranci.
P.S. Kandidat Cedinog LDP-a za gradonacelnicu Beograda je Biljana Srbljanovic, kod nas je gradonacelnica Semiha Borovac. Tamo ekonomiju vode i prilagodjavaju je standardima EU doktori nauki, profesori sa Ekonomije, a kod nas je na celu Komisije parlamenta BiH za ekonomiju - Sadik Bahtic. Pametnom dosta.
jefferson

#121 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by jefferson »

palermo wrote:
jefferson wrote:
Me nemoj me zajebavati, matere ti,mogao je i Zlatko Lagumdžija ili pokojni Tito biti na vlasti u ovom trenutku isto bi se desilo, ma ko je u Srbiji na vlasti, koga oni biraju, Koštunicu čija je jedina slika sa osmijehom ona u kojoj drži kalašnjikov. Jedna je stvar naši nesposbni političari, al druga je potpuno stvar ova odluka.Znam ja da ne možemo nešto promijeniti,i da koga je moliti nije ga srditi, al nemoj ti da sada braniš nebranjivo.
Mislim da sam ti vec rekao da me Srbija ne zanima! Mogu sutra u EU uci kao punopravan clan, meni je opet pred ambasade da bi radio ono sto mi je zivotni poziv!
Uvjeren sam da je SDP bio na vlasti da bi vec odavno imali potpisan SSP!
jefferson

#122 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by jefferson »

don vito wrote:Dok citam ove postove o "svemogucoj Evropi" koja nam radi hoce, igra se s nama, unistava Agrokomerc, Sipad, Krivaju (a ja sve mislio da to rade hostapleri iz SDA/SBiH), sjetim se kako je, tamo negdje, 2001. godine "svemoguca i strasna Evropa" trazila da se Eronet proda za 2 miliona maraka. Tada vladajuci dushmani iz Alijanse suprotstavise se tome, i vec naredne godine naplatise Eronetu samo za licencu 140 miliona maraka. Al' ne valjase narodu, vec nas mudri narod vec dva puta uzastopno na izborima glasa (direktno ili indirektno) za Sadika Bahtica, Brankovica, Jatu, Safeta Halilovica, Melihu Alic, Semihu Borovac, Remziju Kadrica. Vec dvije godine dolaze na naplatu racuni za Silajdzicevih 350.000 glasova i mnogih drugih "silajdzica" tokom "18 najtezih godina". I sto je najgore, dolazice jos dvije godine minimum, a vjerovatno i nakon toga.
A sto se tice Srbije. Osim Kosova, interesa EU i nejednakih arsina koji su vidljivi iz aviona postoji jos jedna stvar zbog koje EU gura Srbiju. EU vidi demokratsku opciju u Srbiji bez obzira koliko se nama cinilo da to nije Tadic. Ako nista drugo, u poredjenju sa radikalima i Kostunicom, Tadic je demokratska opcija. Prije dva mjeseca su bili predsjednicki izbori, situacija je bila slicna danasnjoj. EU je dala signal gradjanima Srbije da trebaju glasati za Tadicevu opciju. Gradjani su shvatili signal i pored mnogo manipulacija oko Kosova. Tadic je pobijedio tijesno, ali ipak pobijedio. Sada EU salje nove signale srpskom birackom tijelu. Bez obzira sto cemo i mi za mjesec dana potpisati SSP, bojim se da se kod nas nijednog trenutka EU nece tako aktivno ukljuciti svjesni da je BiH, odnosno biracko tijelo BiH, beznadezan slucaj sa 10 procenata glasova na drzavnom nivou jedinoj relevantnoj nenacionalistickoj stranci.
P.S. Kandidat Cedinog LDP-a za gradonacelnicu Beograda je Biljana Srbljanovic, kod nas je gradonacelnica Semiha Borovac. Tamo ekonomiju vode i prilagodjavaju je standardima EU doktori nauki, profesori sa Ekonomije, a kod nas je na celu Komisije parlamenta BiH za ekonomiju - Sadik Bahtic. Pametnom dosta.

Hos rec da je Djelic bolji koji je radio na Wall Streetu od Bahtica???? Ili da je Stiglitz kji je dobitnik nobelove nagrade za ekonomiju i bio jedno vrijeme savjetnik vlade Srbije bolji od naseg Sade koji uz to sto mora voditi racuna o ekonomiji jos se mora i od UDBA-e branit :D
jefferson

#123 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by jefferson »

palermo wrote:
jefferson wrote:
Jaro da je bio pokojni Titio oni bi dosli njemu na noge i potpisali za njega da se slucajno ne bi umorio potpisivajuci!
Cuj Tito, otkud ti majke ti ideja da poredis ove imbecile s njim?
don vito

#124 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by don vito »

Parlamentarci izabrani od gradjana i konstitutivnih naroda BiH danasnji dan u Parlamentu BiH utrosili su na raspravu o... povecanju svojih plata i penzija. A srbijanski pandan Sadika Bahtica po imenu Mladjan Dinkic danas je radio ovo:
Sutra ugovor Fijata i Zastave
Ugovor o strateškom partnerstvu italijanskog Fijata sa Zastavom biće potpisan sutra u Beogradu, najavio je ministar ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Mlađan Dinkić.
"Sutra se očekuje potpisavanje ugovora decenije vezanog za kragujevačku Zastavu o proizvodnji potpuno novog automobila i podizanju proizvodnje na 150.000 automobila godišnje uz investiciju koja je mnogo veća od 300 miliona evra", kazao je Dinkić novinarima.
Ministar je kazao da su Italijani ubrzali potpisivanje memoranduma o razumevanju za Zastavu zbog današnjeg potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Srbije Evropskoj uniji.
On je precizirao da je potpisivanje ubrzano jer Fiat ima sigurnost za svoje ulaganje pošto će ŠP obezbediti bescarinski izvoz srpskih proizvoda na evropsko tržište.
Dinkić je najavio i da će sutra u Beograd doći predsednik Fijata Serđo Markijone (Sergio Marćionne).
Markijone se veoma retko pojavljuje u javnosti, naveo je ministar, a u Beograd će doći da podrži potpisivanje memoranduma o razumevanju za Zastavu. Dinkić je dodao da će ce prvi čovek Fijata sastati i sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem.
Dinkić je naglasio i da je zbog potpisivanja SSP današnji dan preokret za srpsku ekonomiji i srpsko drušvo u celini.
Air Ramiz

#125 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by Air Ramiz »

Ne kaze se dzaba kurva Evropa...
Post Reply