Nisu preglasani. Možeš biti preglasan u donošenju zakona, a ne u njegovom odbijanju.cogni wrote:Nitko da primjeti da su Hrvati opet preglasani.Prpa.ba wrote:
Novi patriotski blok: SDA, SDP i SDS.
Nema razloga za sekiraciju.
Nisu preglasani. Možeš biti preglasan u donošenju zakona, a ne u njegovom odbijanju.cogni wrote:Nitko da primjeti da su Hrvati opet preglasani.Prpa.ba wrote:
Novi patriotski blok: SDA, SDP i SDS.
savrseni krug wrote:evo citam teletekst rtvfbih
kazu nezvanicno su saznali da je lajcak jako neprimjereno(citaj psovao)napao tihica u kontekstu ti nisi za evropu ti si za vehabijsku BiH ili tako nesto
Ok, u pravu si, izvinjavam se sto nisam uspio da napravim tu tananu distinkciju koju ti tako uspjesno pravish.Frane-x wrote:
Nisu preglasani. Možeš biti preglasan u donošenju zakona, a ne u njegovom odbijanju.
bijelo_dugme wrote:Neznam kako predlozena reforma izgleda bil neko mogo kratko objasniti tu reformu i zasto to nepase SDS:u a Dodiku pase.
Hvala unaprijed...
Meni upravo nije tesko povjerovati u to sve.Lajcak jeste diplomata ali dok se vrata ne zatvore a onda je gori od svih ovih nasih peraca mozgova upravo zato sto je najmocniji a nista nemoze da napravi.Sjeti se samo miletovih krkanluka onda kad je lajcak njega proganjao s 3 evropska principa:"covjek ima 50000 eura platu a nista nije napravio i sad nekako mora da pred svojim sefovima opravda taj novac i povjerenje jer mu od inace perspektivne karijere nema nista,pa je zato navalio da progura zakon bez policije rs-a"cogni wrote:Meni je jako tesko povjerovati u tako nesto iz jednostavnog razloga sto je Lajcak diplomata i birokrata i sto ne vjerujem da ima toliko emotivnog naboja u njemu. Ako je ipak tacno, to bi znacilo, barem po meni, da je od sviju bash tom Lajcaku najvishe stalo do BiH. Naravno, to bi takodjer znacilo da je Lajcak najveci diletant i da nije dorastao da bude vladar Bosne i Hercegovine.savrseni krug wrote:evo citam teletekst rtvfbih
kazu nezvanicno su saznali da je lajcak jako neprimjereno(citaj psovao)napao tihica u kontekstu ti nisi za evropu ti si za vehabijsku BiH ili tako nesto
SDS-u ne pase jer podrazumjeva vishe nadleznosti za BiH nego sto ih sada ima, jer se uvodi nekoliko tijela na nivou BiH. Dodiku odgovara jer se time zavrsava reforma policije koja najvecim dijelom ostaje na nivou entiteta, tj ostaje policija RS-a, a ispunjava se usluv za potpisivanje sporazuma o stabilizaciji i pridruzivanju. Mislim da je Dodik iako prica o odcepljenju sasvim zadovoljan sadasnjom pozicijom RS-u unutar BiH i da mu odgovara ulazak BiH u EU u ovakvom odnosu snaga. RS je nadlezna za jako puno stvari, a za sve ono sto je nadleznost BiH mora da se pita i RS zbog entitetskog glasanja.bijelo_dugme wrote:Neznam kako predlozena reforma izgleda bil neko mogo kratko objasniti tu reformu i zasto to nepase SDS:u a Dodiku pase.
Hvala unaprijed...
veselo wrote:Ne. Kraj price. Vidicemo sta ce MZ reci zbog propale reforme policije.
1991=2008Frankyee wrote:Haris Silajdzic = Fikret Abdic
znaci, da za 2010 i 2011 god. pripremimo konzervi i svijecasavrseni krug wrote:1991=2008Frankyee wrote:Haris Silajdzic = Fikret Abdic
1992=2009
1993=2010
1994=2011
1995=2012(ovaj put u atlanti vjerovatno ako uopste bude pripadnika trece strane da potpisu sporazum o zaustavljanju rata)![]()
![]()
ona narodna je zakon "ne obra se bostan dok sljive ne popadaju
Ma jock ba. Sarajevo vise nije opkoljeno kao nekadMaraschino wrote:znaci, da za 2010 i 2011 god. pripremimo konzervi i svijecasavrseni krug wrote:1991=2008Frankyee wrote:Haris Silajdzic = Fikret Abdic
1992=2009
1993=2010
1994=2011
1995=2012(ovaj put u atlanti vjerovatno ako uopste bude pripadnika trece strane da potpisu sporazum o zaustavljanju rata)![]()
![]()
ona narodna je zakon "ne obra se bostan dok sljive ne popadaju
ld wrote:ovo je jucerasnji biser lajcaka
ajd da je optuzio cengu ili bakira,pa bi i razumio,ali tihica![]()
![]()
![]()
koja dupla igra,dobro je da su ga lagumdjija i tihic procitali
Visoki predstavnik za BiH Miroslav Lajčak optužio je predsjednika SDA BIH Sulejmana Tihića da želi "vehabijsku BiH", objavila je Federalna televizija BiH u četvrtak u središnjem dnevniku. Lajčak je to učinio tokom razgovora o reformi policije a to je potvrdio i sam Tihić.
U prilogu FTV se navodi kako je ova tv nezvanično saznala za neprimjeren razgovor Visokog predstavnika Miroslava Lajčaka sa predsjednikom SDA Sulejmanom Tihićem.
"Kako saznajemo Lajčak je od Tihića tražio da pristane na usvajanje predloženih zakona iz oblasti reforme policije što je Tihić odbio, potom je tražio da prisustvuje stranačkom kolegiju što je Tihić, također, odbio. Tihić nije popustio ni nakon insistiranja Visokog predstavnika, smatrajući kako on nema šta tražiti na stranačkom sastanku.Lajčak ga je nakon toga optužio da je protiv evropska budućnosti naše zemlje, rekavši čak i da je Tihić za vehabijsku Bosnu i Hercegovinu."
Ovu je informaciju Federalnoj televiziji potvrdio i sam Tihić, dok iz OHR-a nisu ni potvrdili, ni demantirali osim što su kazali da ne komentiraju privatne sastanke i razgovore.
Nije bitno ko pripada kojoj stranci, vec je bitno ono sto je ispravno!zgembo_sa wrote:Pazi sdp-ovaca sto brane tihica
i meni se ciniVozdra raja wrote:Nije bitno ko pripada kojoj stranci, vec je bitno ono sto je ispravno!zgembo_sa wrote:Pazi sdp-ovaca sto brane tihica
Nisam siguran da bi usvajanje ovakvih reformi policije bio potpuni neuspijeh, ali ipak nesto mi govori da je bolje sto su ovakvi zakoni odbijeni.
@Id, nema razloga da bilo ko optuzuje Bakira Izetbegovica za vehabiza, bas kao ni njegovog baabu. Daleko smo mi tolerantniji nego sto to neki misle. Cini mi se ponekad i previse.
Lajcek je ovaj puta obrao bostan...![]()
![]()
cogni wrote:SDS-u ne pase jer podrazumjeva vishe nadleznosti za BiH nego sto ih sada ima, jer se uvodi nekoliko tijela na nivou BiH. Dodiku odgovara jer se time zavrsava reforma policije koja najvecim dijelom ostaje na nivou entiteta, tj ostaje policija RS-a, a ispunjava se usluv za potpisivanje sporazuma o stabilizaciji i pridruzivanju. Mislim da je Dodik iako prica o odcepljenju sasvim zadovoljan sadasnjom pozicijom RS-u unutar BiH i da mu odgovara ulazak BiH u EU u ovakvom odnosu snaga. RS je nadlezna za jako puno stvari, a za sve ono sto je nadleznost BiH mora da se pita i RS zbog entitetskog glasanja.bijelo_dugme wrote:Neznam kako predlozena reforma izgleda bil neko mogo kratko objasniti tu reformu i zasto to nepase SDS:u a Dodiku pase.
Hvala unaprijed...
Ovo je samo mojih par euro centi.
Sa strane SDS-a ovakvo ponasanje je sasvim u skladu sa njihovom politikom, ne vidim kakav bi smisao bio oko toga se dogovarati sa SNSD.1. Mozda su se SNSD i SDS dogovorili da pomognu u rusenju reforme jer sad stanje ostaje kao sto je i bilo a SDA ce biti oznacen kao krivac.
Mislim da je logicno da opozicija glasa protiv, bilo je za ocekivati da SDS i SDP nece biti dovoljno jaki da se uzdignu iz opozicionog nacina razmisljanja.2. SDS je protiv reforme zbog tog sto smatra da je reforma stetna za RS i kao takav se ubacio u blok "odbijaca" sa SDP i SDA koji ga nisu podrzali iz totalno suprotnih razloga. Vjerovatno da napravi pometnju i ubaci svoje dodatne zahtjeve koji ce jos vise ici na ruku RS tako da bi na kraju dogovor izmedju SDS i SDA+SDP bio ovaj kompromis koji su napravili SNSD+SBIH.
Ne bih rekao da je taj ludi zaista lud, a zbunjeni se ionako ne buni.3. *ebe lud zbunjenog.