IZBORI ZA PREDSEDNIKA SRBIJE

incognito071

Post by incognito071 »

fuad_sarajevo wrote:Meni je pravo interesantno kako četnici stalno pomjeraju granicu svoje priče. Par primjera:

1 Četnici su najveći ratnici - sve su ratove izgubili i to vojno. U Hrvatskoj batine dobili neviđene; na Kosovu 610 godina poslije ista priča, u Bosni ako nije nenaoružano stanovništvo onda se može i nešto nešto i napraviti. (Osim Bjelašnice 94 nema niti jedna vojna pobjeda).

2. Četnici oko Srebrenice - (1) U Srebrenici nije bilo zločina (2) U Srebrenici je bilo nekih zločina ali nije puno, (3) U Srebrenici je bio zločin ali nije bio genocid, (4) U Srebrenici je bio genocid, ali samo u Potočarima.

3. Četnici oko imovine - RS je mjesto ugodnog življenja. Povratnike ubijaju otvoreno, Fatina crkva još uvijek stoji, Crkva u Diviču još uvijek stoji, otima se zemlja oko Konjević polja, četnici paradiraju i tuku novinare u Trebinju.

4. Četnici oko YU. (1) Mi smo za Jugoslaviju svih naroda, (2) Mi nećemo da živimo pod većinskom vlašću nekog drugog naroda zato ovo radimo, (3) Mi hoćemo da svi Srbi žive u jednoj državi, (4) Mi hoćemo da svi Srbi žive u jednoj državi a da tu ne bude niko drugi živ! (5) Mi hoćemo Veliku Srbiju.

I mi danas raspravljamo o priči Nikolić : Tadić. Kratkoročno ovo nije ništa bitno, bitna je geneza četničkog razmišljanja koji imaju nevjerovatnu sposobnost da stalno izvrću priču i u svjetlu novih dokaza promijene svoju tezu.

Ono što je vrlina istinskih bh. građana kao i Čedina, je što građani bh. od 92 govore i dan danas istu priču. BIH je zemlja svih naroda i zato je Sarajevo 95 imalo više crkava neko RS džamija i zato je u Sarajevu Dekan Ekonomije mogao da bude Srbin, itd.

Znači kao što kolega reče maske su pale, ali je problem što oni skinu jednu stave drugu a iza četnička glava uvijek stoji.

Treba zato Nikoliću dati vlast pa da narod u Srbiji vidi brate kako je to.

Ovo ko da sam ja pisao.... :D

:thumbup:
IgorB.

Post by IgorB. »

pici wrote:
Aleksandar Vučić ne demantuje da je Nikolić nazvao Dodika idiotom , već još dodatno naglašava da je Dodik i kriminalac. Na pitanje B92 da li se predsednički kandidat Nikolić ponovo operedelio za nekadašnju retoriku radikala u kojoj su državnike drugih zemalja svojevremeno nazivali najpogrdnijim imenima , Vučić je rekao da to nije istina i da je Boris Tadić taj koji koristi reči mržnje , jer je gradjane koji ne žele u Evropsku uniju nazvao neprijateljima zemlje . Dodikova portparolka Biljana Bokić kaže da oni nisu iznenađeni Nikolićevom retorikom jer je Republika Srpska najbolje osetila posledice vladavine radikala .
http://www.youtube.com/watch?v=yqbRVl6bf5U

Do-Dick se busa da je protjero radikale iz kokošniteta ,a Nikolic njemu da je IDIOT :D ja što se caste hebo ti sapunice kako je ovo interesantno. :D
Neki dan meni se cini Vucic je rekao da nisu hteli vredjat Dodika tom izjavom, vec u fazonu mislili su na izvorno znacenje reci IDIOT tj. da se ne razume u politiku!! Do jaja :lol: :lol: :lol:
Orbini

Post by Orbini »

bbrs wrote: Nema to veze sa onim o čemu ti ja pričam.Narod je svoju imovimu zamjenio ili prodao.Teritorije su etnički čiste.Doći će nove generacije i generacije i Srba i Bošnjaka i Hrvata koje će sutra reći:"ma boli me ona stvar za Banja Lukom"(Bošnjak),ovaj drugi će to isto reći za Sarajevom ....kao što su se rodile nove generacije Srba koje boli ona stvar za Kosovom(niti žive,niti imaju svojih sunarodnjaka da žive,niti imaju bilo kakve veze sa Kosovom).Vrijeme je čudo.A to što Dodik ima vilu na Dedinju?Pa hajde mi nađi ijednog iole ozbiljnijeg poltičara u BiH koji nema nešto slično?Nekom je draže Dedinje,nekom Trešnjevka a nekom centar Sarajeva ili šta već
Apsolutno pogresno, i to je rezultat jednostranog razmisljanja.
Cjelovita BiH je nuznost bosnajckog opstanka.

Mozda sljedece generacije Bosnjaka nece nikad navratiti u Banjaluku niti znati ista o Banjaluci,... probaj zamisliti reakciju sljedece generacije Bosnjaka kojima ces postaviti granicnu rampu pored Sarajeva, i koji ce morati ponijeti pasos na putu za Bihac. Nema ovdje nikakve poetske nostalgoje i pateticnog patriotizma,... ovdje je u pitanju cista prakticnost i cista nuznost. Bosnjakistan nije kompaktna teritorija povezana infrastrukturom, cestovno,... i koja moze sama od sebe prezivjeti.

Ne interesuju Bosnjake Srbi i suzivot sa Srbima vec teritorija gdje gdje zive Srbi. I Srbi su cjena koja uz to ide, makar imali rogove na glavi. Uzalud je sva incijativa Srba koja bi Bosnjake kao motivisala da razmisle o mogucnosti suzivota i cjelovite BiH,.... cjelovita BiH je nuznost. Zato se ne nadaj da ce Bosnjaci ikada izgubiti interes prema RS, pogledaj na kartu i bice ti jasno.

Kosovo je skroz druga prica gdje je prodato jos osamdesetih, i gdje Srbija itekako funkcionise bez te pokrajine. Nisam za nezavisnost da se razumijemo odmah, ali to je skroz druga prica u odnosu na RS.

Vezano za izbore u Srbiji,... zamisli Hrvatsku gdje je HSP najjaca stranka, ili FBiH gdje,.... hebote mi i nemamo tako ultranacionalisticku stranku. Ako je narodu Srbiji uistinu skrenuo toliko desno, onda i zasluzuje takvu vlast.
Sve ostalo je sminkanje politike i politicka nedosljednost.
zagi51

Post by zagi51 »

Klodovik wrote:
zagi51 wrote:
Klodovik wrote: Pa, neka RS onda proglasi neovisnost.
Ne reci 2 puta da ti se ne odbije od glavu.
Ni bi Kosovo proglasilo nezavisnost da nema silu pa da njom krsi pravo.
Nemaju oni silu al imaju Ameri koji su to uradili za njih.

S druge strane Ameri Srbe ne gotive.
Tako da RS ne moze trenutno postati nezavisna al doce povoljan trenutak i za nas. A ako jos budemo imali iza nas Kosovo Republika onda necemo ni krsiti pravo jer ce to biti novo pravo.
Odbilo bi se i tebi o glavu, ne brini. Veliki si optimista, a i brzo mijenjaš mišljenje...

"Gledas puno SF filmova.
U Srbiji ce Tadic pobijediti.
Kosovo ce proglasiti nezavisnost al bez stolice u UN-u i bice djelimicno izolovano dok ce sjeverni dio ostati u Srbiji.
Srbija ce uci u EU.
BIH ce uci u EU.
RS ce ostati dio BIH sa svim svojim nadleznostima i imace jos jace specijalne veze sa Srbijom.
Svi cemo biti u EU, bice nam dobro i razvijacemo ekonomiju i demokratiju.

I zivjecemo srecno do kraja zivota."
Optimista jesam i to vjecni.
Pa jel ne zele svi bolji zivot?
A ja ti uopste ne mjenjam brzo misljenje.
Tj. nije bitna brzina vec argumenti.
Svi moji stavovi se zasnivaju na argumentima pa su zato odrzivi.
Ipak ja sam uvijek otvoren za kritiku i ako me neko ubijedi u neki bolji stav
spreman sam promjeniti misljenje mada se to ne desava cesto jer su rjetko imali jace argumente.

Zato ja stojim iza svega sto sam rekao o Evropi i to gledam kratkorocno.
A za nezavisnost RS-a gledam dugorocno.
Kad udjemo u EU lakse se RS i FBIH mogu razdvojiti jer tad cemo imati svi priblizno iste zakone,
istu valutu(EURO), nece biti granica, i bice velik stepen decentralizacije po opstinama.
Pored opstina postojace institucije RS-a a neke ce sa BIH nivoa preci na EU.
Tada same BIH institucije koje su realno velika farsa nece ni biti potrebne, em sto nisu funkcionalne,
em sto imaju jako male nadleznosti.
Vecina nadleznosti ce biti na opstini, entitetu i EU.

Tada za nezavisnost RS-a nije potrebno nista mjenjati, samo ukinuti BH institucije.
Al bicemo mi ipak zajedno u EU kao dobre komsije.
Plan za ovo vec razradjen.
Procitaj ovo za 10 do 15 godina.

Evo imate prednost jer sam vam otvorio karte al opet cete izgubiti, slabi ste u ovoj igri.

Meni je prvenstveno bitno da ja dobro zivim a onda usput cu se boriti i za politicke ciljeve.
zagi51

Post by zagi51 »

Orbini wrote:
bbrs wrote: Nema to veze sa onim o čemu ti ja pričam.Narod je svoju imovimu zamjenio ili prodao.Teritorije su etnički čiste.Doći će nove generacije i generacije i Srba i Bošnjaka i Hrvata koje će sutra reći:"ma boli me ona stvar za Banja Lukom"(Bošnjak),ovaj drugi će to isto reći za Sarajevom ....kao što su se rodile nove generacije Srba koje boli ona stvar za Kosovom(niti žive,niti imaju svojih sunarodnjaka da žive,niti imaju bilo kakve veze sa Kosovom).Vrijeme je čudo.A to što Dodik ima vilu na Dedinju?Pa hajde mi nađi ijednog iole ozbiljnijeg poltičara u BiH koji nema nešto slično?Nekom je draže Dedinje,nekom Trešnjevka a nekom centar Sarajeva ili šta već
Apsolutno pogresno, i to je rezultat jednostranog razmisljanja.
Cjelovita BiH je nuznost bosnajckog opstanka.

Mozda sljedece generacije Bosnjaka nece nikad navratiti u Banjaluku niti znati ista o Banjaluci,... probaj zamisliti reakciju sljedece generacije Bosnjaka kojima ces postaviti granicnu rampu pored Sarajeva, i koji ce morati ponijeti pasos na putu za Bihac. Nema ovdje nikakve poetske nostalgoje i pateticnog patriotizma,... ovdje je u pitanju cista prakticnost i cista nuznost. Bosnjakistan nije kompaktna teritorija povezana infrastrukturom, cestovno,... i koja moze sama od sebe prezivjeti.

Ne interesuju Bosnjake Srbi i suzivot sa Srbima vec teritorija gdje gdje zive Srbi. I Srbi su cjena koja uz to ide, makar imali rogove na glavi. Uzalud je sva incijativa Srba koja bi Bosnjake kao motivisala da razmisle o mogucnosti suzivota i cjelovite BiH,.... cjelovita BiH je nuznost. Zato se ne nadaj da ce Bosnjaci ikada izgubiti interes prema RS, pogledaj na kartu i bice ti jasno.

Kosovo je skroz druga prica gdje je prodato jos osamdesetih, i gdje Srbija itekako funkcionise bez te pokrajine. Nisam za nezavisnost da se razumijemo odmah, ali to je skroz druga prica u odnosu na RS.

Vezano za izbore u Srbiji,... zamisli Hrvatsku gdje je HSP najjaca stranka, ili FBiH gdje,.... hebote mi i nemamo tako ultranacionalisticku stranku. Ako je narodu Srbiji uistinu skrenuo toliko desno, onda i zasluzuje takvu vlast.
Sve ostalo je sminkanje politike i politicka nedosljednost.
Ne bi rekao da je cjelovita BIH nuznost bosnjackog opstanka jer ona ni sad nije cijela a niti ce biti.
A i bolje da nije jer da jeste Bosnjaci mozda ne bi opstali.
Najjace mi je ovo da Bosnjaci hoce teritotriju na kojoj zive Srbi al da nekako nema Srba.
Pa ako zive Srbi onda je valjda srpska teritorija kao sto ce i ostati.
Ne moraju Bosnjaci izgubiti interes za RS ali ona nikad nece biti njihova kao sto ni sad realno nije.
RS pripada svim njenim gradjanima, koji su usput vecinom Srbi, a Bosnjaci koji tu zive ce imati sva gradjanska prava.

U principu Kosovo je ne druga nego apsolutno ista prica, al neki to ne smiju priznati iz odredjenih razloga.
Kosovo je danas siptarsko jer oni su tamo u vecini, isto kao i sto je RS srpska jer isti tu cine vecinu.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

U principu Kosovo je ne druga nego apsolutno ista prica, al neki to ne smiju priznati iz odredjenih razloga.
Kosovo je danas siptarsko jer oni su tamo u vecini, isto kao i sto je RS srpska jer isti tu cine vecinu.
Nije srpska Radovane :D

Srpsko je samo ono sto je privatno vlasnistvo...BIH je vlasnistvo svih gradjana BIH..sto se prije pocnes navikavat na to bice ti lakse...

Jel Sandzak bosnjacki...mudri Radovane :D .....nije Radovane..nego je teritorija Srbije...a to sto negdje ima nekog naroda vise od drugih ne znaci da je ta teritorija njihovo vlasnistvo i da je mogu prozivati i davati prefiks poimenu njihovog naroda..uci Radovane :D
zagi51

Post by zagi51 »

zavrzlama wrote:
Nije srpska Radovane :D

Srpsko je samo ono sto je privatno vlasnistvo...BIH je vlasnistvo svih gradjana BIH..sto se prije pocnes navikavat na to bice ti lakse...

Jel Sandzak bosnjacki...mudri Radovane :D .....nije Radovane..nego je teritorija Srbije...a to sto negdje ima nekog naroda vise od drugih ne znaci da je ta teritorija njihovo vlasnistvo i da je mogu prozivati i davati prefiks poimenu njihovog naroda..uci Radovane :D
Nije Radovan, ovdje Ratko :D :D :D

Ranije sam i rekao da je Republika Srpska vlasnistvo svih njenih gradjana, koji su vecinom Srbi, kao sto je i Srbija vlasnistvo svih njenih gradjana,vecinom Srba, odnosno Kosovo vlasnistvo svih njenih gradjana, vecinom Albanaca.

A sta je to Sandzak, regija kao Semberija jel tako.
A i ta regija je onih koji tu zive.
Ipak ona nema politicku samoupravu pa zato nema ni sanse da se odvoji.
Takodje ta regija je jako malo i ima jedva vecinsko Muslimansko stanovnistvo. (Upitan mi je naziv Bosnjaci za Srbijance muslimanske vjeroispovjesti)
Npr da je u Vojvodini 80% Madjara i oni bi se kad tad odvojili od Srbije al tamo je 65% Srba tako da se oni nece nigdje odvajati.

RS ima politicku samoupravu kao i Kosovo, i poslije nezavisnosti Kosova sto daje legitimitet RS-u da bude nezavisno i kad udjemo u EU samo je pitanje vremena gasenje ovih smjesnih BH institucija i pravna nezavisnost RS-a koja u praksi vecim dijelom i postoji.

A teritorija moze imati prefiks naroda (Hrvatska, ili Valonija, Flandrija,...)
Uci i ti Alija, jos si zelen. :D
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Nije Radovan, ovdje Ratko

Pa kako konekcija fercera Ratko..posto si u pecini pa Laptop mozda ne fata dobro.. :)

Ja cekam evo 15 godina to osamostaljenje manjeg entiteta..izgleda neko stratesko cekanje.. :D

Dok se ceka osamostaljenje BIH sve jaca...
RS ima politicku samoupravu kao i Kosovo, i poslije nezavisnosti Kosova sto daje legitimitet RS-u da bude nezavisno
Ko daje legitimitet..Skupstina u Srbiji ili Ustav BIH :-) ..ili Radovan iz pecine.. :D

nema legitimiteta ni Ustavnog uporista za nezavisnost niti jednog entiteta...mozes se ti nadati..ali po Ustavu BIH to ne postoji ..a da bi uslo u Ustav BIH trebaju dvije trecine glasova u Parlamentu BIH....
e sad sto si ti neupucen u Ustav BIH pa mislis da odluku o podjeli BIH moze se dobiti od entitetske skupstine je razlog da vecina srba u BIH misli da je " Ukidanje i nepostovanje Dejtona put u nezavisnost rs-a....a ne znaju da je ukidanje Dejtonskog sporazuma ukidanje Rs-a i vracanje RBIH"

Sad ti lijepo nazovi Radovana pa ga pitaj za ovo... :)
zavrzlama

Post by zavrzlama »

http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vi ... 69&meni=12

Citajuci izmedju redova grobar ce dobiti vise glasova...znaci masine za stampanje glasova za Tadica mogu da pocnu stampanje..na kraju ce biti 4 miliona glasaca a 4,5 glasackih listica :D i Tadic pobjednik :)
Hantraga

Post by Hantraga »

Situacija je gadna...

jel u sustini, niko ne zeli da bude predsjednik u sljedecem periodu koji ceka Srbiju...

Ko god da pobjedi, us sustini sebi kopa rupu u koju ce da upane...Kad ode Kosovo i propane sve ono o cemu obecavaju narodu...

iz tog razloga, je u potrebno da se nesto iscenira da bi se prolongirala ta nezavisnost Kosova...

Posto se sjecamo rata i vjestog otezanja vremena srpskih politicara, ja predvidjam da ce se desiti neka vrsta krize...nesto sto ce evropu i svijet drzati u neizvjesnosti da ne prizna kosovo...

Nisam siguran kakav je izborni zakon , ali da li postoji odredjeni procenat koji pobjednik mora imati iznad drugoplasiranog da se proglasi predsjednikom...

Ja predvidjam, da ce biti toliko ublizo, da ce se morati raspisati treci krug... :D

Bice kao neka politicka kriza, dok se ne izabere predsjednik...
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Srbija (ona neka demokrtaska Srbija)ako hoce da se rijesi radikala mora izabrati radikala Nikolica za predsjednika Srbije...

Ukolioko Tadic pobijedi u drugom krugu a hoce(razlog mnogi znaju zasto) Nikolic ce se oprati od odgovornosti za Kosovo i ucvrstit ce svoju poziciju jos jace i radikali ce vladati posle toga dugo godina Srbijom....Cilj one Srbije kojom vladaju SPC,DB i SANU je odrzavanje jake cetnicke Srbije jer znaju da ne smiju da dozvole da se srpski narod uspava,demokratizuje i opusti jer pretenzije na teritorij BIH i vracanje Kosova u sastav Srbije je ostao i dalje trajni zadatak ovih navedenih..
Pobjeda Tadica je smisljeni potez da se ucvrste Radikali..laz je sto Tadic tvrdi da se Kosovo moze sacuvati demokratizacijom Srbije i ulaskom u EU...to su floskule za naivne...Kosovo jedino se moze sacuvati njegovanjem cetnistva i u povoljnom politickom trenutku u svijetu, ponavljanjem 1999-e i napadom na Albance i njihovo potpuno protjerivanje sa Kosova....

Sanse za pobjedu Nikolica su minimalne....jedino u situaciji da Rusija to zeli/konfrotaciju sa EU/USA...stoje malo vjerovatno..
pipliček

Post by pipliček »

Bit će gusto u drugom krugu. Valjda Čedini neće apstinirati i tako dovesti Nikolića na vlast. Naime, po jednom scenariju Čedi odgovara da vlast jedno vrijeme imaju radikali kako bi on kroz to ojačao. Ne vjerujem u ovu teoriju ali sam je čuo od nekih Čedinih ljudi.
pesak

Post by pesak »

Ma hajde. :D
Evo, da ti kazem sta odgovara Cedinim ljudima- iz prve ruke.
Odgovara ISTINA . Govorenje istine je spasonosno. Samo to odgovara "Cedinim ljudima".
ko govori istinu, zlo ne misli. :D
zagi51

Post by zagi51 »

zavrzlama wrote:
Nije Radovan, ovdje Ratko

Pa kako konekcija fercera Ratko..posto si u pecini pa Laptop mozda ne fata dobro.. :)

Ja cekam evo 15 godina to osamostaljenje manjeg entiteta..izgleda neko stratesko cekanje.. :D

Dok se ceka osamostaljenje BIH sve jaca...
RS ima politicku samoupravu kao i Kosovo, i poslije nezavisnosti Kosova sto daje legitimitet RS-u da bude nezavisno
Ko daje legitimitet..Skupstina u Srbiji ili Ustav BIH :-) ..ili Radovan iz pecine.. :D

nema legitimiteta ni Ustavnog uporista za nezavisnost niti jednog entiteta...mozes se ti nadati..ali po Ustavu BIH to ne postoji ..a da bi uslo u Ustav BIH trebaju dvije trecine glasova u Parlamentu BIH....
e sad sto si ti neupucen u Ustav BIH pa mislis da odluku o podjeli BIH moze se dobiti od entitetske skupstine je razlog da vecina srba u BIH misli da je " Ukidanje i nepostovanje Dejtona put u nezavisnost rs-a....a ne znaju da je ukidanje Dejtonskog sporazuma ukidanje Rs-a i vracanje RBIH"

Sad ti lijepo nazovi Radovana pa ga pitaj za ovo... :)
Ma konekcija ekstra, nedavno uveo Wireless 512 KB/s, FLAT.
Nema da fali.
Razvijamo se brate, idemo ka Evropi.

Zao mi je sto toliko cekas, vidim da si nestrpljiv.
Al probacemo ubrzati planove, strpi se jos koju godinu pa cemo ti ispuniti zelju i RS ce postati nezavisna.

A jest mi BIH ojacala, svaka vam cast na toliko snazi 'drage' nam BIH.

Legitimitet daje medjunarodno pravo koje mora vaziti jednako za sve, a i povelja UN-a o samoopredeljenu naroda.

Ni ustav SFRJ nije dozvoljavao jednostranu nezavisnost republika a opet se to desilo, prekrsio se ustav, nije ni 1. a ni poslednji put.

Vidis ni po ustavu Srbije nema nezavisnosti Kosova a opet ono ce postati nezavisno.

Tako ni ustav BIH nije sveto slovo.

Ti bi krsio ustav kad ti odgovara a postovao ga opet samo kad tebi odgovara.
E pa ne ide to tako a nece tebe niko ni pitati hoce li RS biti nezavisna vec njene gradjane.
Nisu ni Muslimani SRBIH pitali sve gradjane SFRJ o nezavisnosti a opet se to dogodilo.

91. je bila situacija kad se mogao prekrsiti ustav SFRJ, 99. i 08. je bila situacija kad se mogao prekrsiti ustav Srbije.
Tako ce 2019 biti situacija kad ce se moci prekrsiti ustav BIH.
Jel ti sad jasno.

A RBIH se moze vratiti, na ovih 23% trenutne drzave BIH, na kojoj je i nastala.

Zivotna istina, sve se mijenja.
Last edited by zagi51 on 22/01/2008 22:24, edited 2 times in total.
klixober

Post by klixober »

Kada procitam likove poput zagi51 pomislim da bi bilo najbolje da pobijedi Nikolic da Srbija napokon dozivi totalnu propast kao fasisticki Hitlerov rezim,da bi mogla da stane na zdrave noge.A opet mi zao normalnih ljudi kao sto su pesak i ostali sto su glasali za Cedu.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Ni ustav SFRJ nije dozvoljavao jednostranu nezavisnost republika a opet se to desilo, prekrsio se ustav, nije ni 1. a ni poslednji put.
sam si sebe diskvalifikovao kao ozbiljnog sagovornika....

Procitaj Ustav iz 1974 za SFRJ....
Šandor

Post by Šandor »

zagi51 wrote:Nije Radovan, ovdje Ratko :D :D :D

Ranije sam i rekao da je Republika Srpska vlasnistvo svih njenih gradjana, koji su vecinom Srbi, kao sto je i Srbija vlasnistvo svih njenih gradjana,vecinom Srba, odnosno Kosovo vlasnistvo svih njenih gradjana, vecinom Albanaca.

Takodje ta regija je jako malo i ima jedva vecinsko Muslimansko stanovnistvo. (Upitan mi je naziv Bosnjaci za Srbijance muslimanske vjeroispovjesti)
Npr da je u Vojvodini 80% Madjara i oni bi se kad tad odvojili od Srbije al tamo je 65% Srba tako da se oni nece nigdje odvajati.

RS ima politicku samoupravu kao i Kosovo, i poslije nezavisnosti Kosova sto daje legitimitet RS-u da bude nezavisno i kad udjemo u EU samo je pitanje vremena gasenje ovih smjesnih BH institucija i pravna nezavisnost RS-a koja u praksi vecim dijelom i postoji.

Tačno je sve što si napisao. Ali ta samouvjerenost bi Srbima lako mogla doći glave u budućnosti. Srbi više nikada neće biti toliko jaki koliko su bili početkom 90-ih. Niti će vaši protivnici biti zbunjeni. Sad se manje-više sve zna. Ili vi ili mi. To ste sami odlučili. Sad nema nazad. Možete samo sami sa sobom. Iako vaša pozicija jeste mnogo bolja....s pravom i toliki optimizam....dobro izvježbana demagogija i mitologija....ipak se može desiti da izgubite sve.

Ovo što trenutno imate vama nikad neće biti dovoljno. Pokušat ćete opet. Kad-tad. Ostalo je mnogo materijala za novi rat. Kosovo, Crna Gora, BiH. Ovo će se klupko u određenom trenutku morati raspetljati. Tada će neko odnijeti konačnu pobjedu. Presudit će podrška velikih sila kao i u posljednjih 20-ak godina. Vama je uvijek falila podrška USA. A Rusija nema toliku snagu niti interes da se direktno umiješa. Posebno ne zbog činjenice da ste opkoljeni članicama NATO-a.

Ovo je daleko od završenog. Tačno je da od ovakve Bosne nema ništa. Dugoročno ne može opstati. Nepoznanica je kome će se obiti o glavu nova realnost koju ste stvorili. Tek kad nekoj od strana prsne lobanja bit će završeno.
zagi51

Post by zagi51 »

komeba wrote:Kada procitam likove poput zagi51 pomislim da bi bilo najbolje da pobijedi Nikolic da Srbija napokon dozivi totalnu propast kao fasisticki Hitlerov rezim,da bi mogla da stane na zdrave noge.A opet mi zao normalnih ljudi kao sto su pesak i ostali sto su glasali za Cedu.
A kakav sam ja to lik?

Druga stvar kakve veze ima Nikolic sa mnom.
Ja sam gradjanin Republike Srpske i kao takav biram na izborima svoje predstavnike.
Tomislav Nikolic je predstavnik jednog dijela stanovnistva Srbije.
Tako da njegova pobjeda ili gubitak nema nikakve direktne veza sa mnom niti sa mojim politickim stavovima.

Inace licno ja podrzavam Tadica.
zavrzlama wrote:
sam si sebe diskvalifikovao kao ozbiljnog sagovornika....

Procitaj Ustav iz 1974 za SFRJ....
Ajd ga ti procitaj.
Ja ga imam i mogu ga i postaviti.
Al prije tog ajd mi ti nadji dio koji dozvoljava jednostranu nezavisnost republika i znaj da narod nije jednako republika.
Šandor wrote:
zagi51 wrote:Nije Radovan, ovdje Ratko :D :D :D

Tačno je sve što si napisao. Ali ta samouvjerenost bi Srbima lako mogla doći glave u budućnosti. Srbi više nikada neće biti toliko jaki koliko su bili početkom 90-ih. Niti će vaši protivnici biti zbunjeni. Sad se manje-više sve zna. Ili vi ili mi. To ste sami odlučili. Sad nema nazad. Možete samo sami sa sobom. Iako vaša pozicija jeste mnogo bolja....s pravom i toliki optimizam....dobro izvježbana demagogija i mitologija....ipak se može desiti da izgubite sve.

Ovo što trenutno imate vama nikad neće biti dovoljno. Pokušat ćete opet. Kad-tad. Ostalo je mnogo materijala za novi rat. Kosovo, Crna Gora, BiH. Ovo će se klupko u određenom trenutku morati raspetljati. Tada će neko odnijeti konačnu pobjedu. Presudit će podrška velikih sila kao i u posljednjih 20-ak godina. Vama je uvijek falila podrška USA. A Rusija nema toliku snagu niti interes da se direktno umiješa. Posebno ne zbog činjenice da ste opkoljeni članicama NATO-a.

Ovo je daleko od završenog. Tačno je da od ovakve Bosne nema ništa. Dugoročno ne može opstati. Nepoznanica je kome će se obiti o glavu nova realnost koju ste stvorili. Tek kad nekoj od strana prsne lobanja bit će završeno.
Ja mislim da rata vise nece biti niti ga ja zelim.
Kakav buraz rat kad udjemo u EU, ko bi ratovao.
Licno prije bih zadrao ovo stanje, nazovimo ga status kvo, jos 50 godina nego ratovao.

I nema tog materijala za novi rat, ovaj je sve rascistio.
Kosovo ce biti nezavisno osim sjevernog dijela koji ce ostati u Srbiji.
Crna Gora moze ostati nezavisna drzava ili nekad ponovo uci u savez sa Srbijom sto zavisi iskljucivo od vecine njihovih gradjana.

Takodje Republika Srpska ce biti nezavisna, kad tad.
I to je to, kristalno cisto.

I nadam se da nikom nece prsnuti lobanja.
Mahalac

Post by Mahalac »

Ponoviču po ko zna koji put na ovom forumu ČINJENICU a to je, jel iko ikada srbinu nesto dokazao i argumentovano ubjedio...NIJE :D pa cemu vam ova rasprava sa ovim amebama.

Svi sve znamo...netreba suplje...
:D
and

Post by and »

zagi51
Takodje Republika Srpska ce biti nezavisna, kad tad.
ma ne boj se biće nekad ono svi srbi u jednoj državi.hrvati su svoje odradili,priznajemo do nas je.
palermo

Post by palermo »

zagi51 wrote:Takodje Republika Srpska ce biti nezavisna, kad tad.

I nadam se da nikom nece prsnuti lobanja.
A sto ti imas potrebu da nas ubjedujes u ovo.Covjek koji je ubijeden u svoje stavove i isparvnost svojih predvidanja obicno nema potrebu da druge uvjerava.Nego da se ti nisi prepao da ipak nece biti kako si zamislio.Haj priznaj
klixober

Post by klixober »

zagi51 wrote:
komeba wrote: Takodje Republika Srpska ce biti nezavisna, kad tad.

Ban!
Leonid Breznjev

Post by Leonid Breznjev »

drzite se teme, u protivnom vozdra! svi sve znaju, sa svim ste upoznati ali nikako ne propustate priliku provokacije, uvrede...svako postiranje mimo teme vodi vas direktno u banske dvore pa se tamo dogovarajte i ubjedjujte ko ce biti nezavisan..
Mahalac

Post by Mahalac »

Koristeči se JNA oružjem, genocidom, ubijanjem, ZLOM, protjerivanjem naprave nekakav prostor etnički skoro čist, poravnaju preko 1000 nesrpskih bogomolja, popale 90% nesrpskih kuča, za sve te zločine uhapse i predaju nepun autobus ljudi i traže referendum za otcjepljenje :shocki onda to posistovječuje s situacijom na Kosovi gdje su Šiptari prirodnim natalitetom dostigli veliku večinu :shock:

pa to samo može srpsko čojstvo da postavi tako :oops:
jasko_ba

Post by jasko_ba »

ma pustite čovjeka nek priča..ipak je to osnovna funkcija foruma...samo ga ignorišite i dosaditi će sam sebi
sry zbog ovog kratkog off reply-a.
Locked