fuad_sarajevo wrote:Meni je pravo interesantno kako četnici stalno pomjeraju granicu svoje priče. Par primjera:
1 Četnici su najveći ratnici - sve su ratove izgubili i to vojno. U Hrvatskoj batine dobili neviđene; na Kosovu 610 godina poslije ista priča, u Bosni ako nije nenaoružano stanovništvo onda se može i nešto nešto i napraviti. (Osim Bjelašnice 94 nema niti jedna vojna pobjeda).
2. Četnici oko Srebrenice - (1) U Srebrenici nije bilo zločina (2) U Srebrenici je bilo nekih zločina ali nije puno, (3) U Srebrenici je bio zločin ali nije bio genocid, (4) U Srebrenici je bio genocid, ali samo u Potočarima.
3. Četnici oko imovine - RS je mjesto ugodnog življenja. Povratnike ubijaju otvoreno, Fatina crkva još uvijek stoji, Crkva u Diviču još uvijek stoji, otima se zemlja oko Konjević polja, četnici paradiraju i tuku novinare u Trebinju.
4. Četnici oko YU. (1) Mi smo za Jugoslaviju svih naroda, (2) Mi nećemo da živimo pod većinskom vlašću nekog drugog naroda zato ovo radimo, (3) Mi hoćemo da svi Srbi žive u jednoj državi, (4) Mi hoćemo da svi Srbi žive u jednoj državi a da tu ne bude niko drugi živ! (5) Mi hoćemo Veliku Srbiju.
I mi danas raspravljamo o priči Nikolić : Tadić. Kratkoročno ovo nije ništa bitno, bitna je geneza četničkog razmišljanja koji imaju nevjerovatnu sposobnost da stalno izvrću priču i u svjetlu novih dokaza promijene svoju tezu.
Ono što je vrlina istinskih bh. građana kao i Čedina, je što građani bh. od 92 govore i dan danas istu priču. BIH je zemlja svih naroda i zato je Sarajevo 95 imalo više crkava neko RS džamija i zato je u Sarajevu Dekan Ekonomije mogao da bude Srbin, itd.
Znači kao što kolega reče maske su pale, ali je problem što oni skinu jednu stave drugu a iza četnička glava uvijek stoji.
Treba zato Nikoliću dati vlast pa da narod u Srbiji vidi brate kako je to.
Ovo ko da sam ja pisao....