palermo wrote:Vodenjak wrote:palermo wrote:
ne kužim, što jes , jes,i nije do tebe, oprosti i izvini, , do mene je, jedino što kužim jeste da neki forumaši svoj stupanj pripadnosti demokratskom krugu dokazuju ponajviše izjednačavanjem uloge Alije Izetbegovića sa inim.Al, haj neću o tome, nije Alija tema, ja imam sasvim drugo mišljenje od tebe o Aliji, i historija će besumnje dati najbolji odgovor koje je od nas dvojice bio bliži istini.
Danas imamo sve vise i vise demokratsku Hrvatsku i iz dana u dan slabiju Srbiju.
Izgleda li Bosna i Hercegovina jaca zbog toga?
Ili je onu misao rahmetlija izrekao prije podne a popodne ga niko nije pitao za misljenje?
ne znam kad je rahmetlija izrekao mišljenje, ne tvrdim čak ni da je tačna, iako BiH izgleda jača danas nego u vrijeme dok su srpske kabadahije nošene snagom sile jezdile bosanskim drumovima.li misliš da to nije tačno.........može biti da BiH izgleda slabija nego u vrijeme onih olovnih i krvavih vremena,al eto, jaka srpska demokratska svijest spriječava da se to ponovi.
I da se razumijemo,ne želim ja gladnu i napaćenu i poniženu Srbiju, al Srbiju,svjesnu svoje malenkosti, svjesnu da je taman tolika kolika treba biti, Srbiju koja ne priča o svojoj moći jer zna da je nema,niti se bavi drugima, Srbiju bez želje da bude žandar balkana i sa dovoljno svijesti da zna da se ni po čemu ne razlikuje od drugih. e da kao stanovniku BiH takva Srbija mi se čini mogućim dobrim susjedom.. Neki bi to nazvali i slabom Srbijom, drugi opet Srbijom u kojoj ljudi imaju šansu da budu sretni.
A o Aliji Iztebegoviću ne bih više,kao što rekoh historija će dati najbolji odgovor, a do tog odgovora ostavljam te da živiš u uvjerenju da progresivnost po svom automatizmu znači i odricanje i omalovažavanje Alije Izetbegovića. Whatever
Alija to jeste rekao i u to ne sumnjaj.
Licno sam slusao.
A sto se njega i njegove uloge tice, moj je stav samo to da on, kao licnost koja je neposredno i najdirektnije bila upetljana u sve sto nam se desavalo od 1990. godine pa sve do svoje smrti, podlijeze sudu javnosti u istoj mjeri kao i oni s kojima je zajednicki, u neraskidivoj koaliciji vladao.
Ja vremena za istoriju i njen sud nemam a s druge strane, ako ti mislis da treba cekati da istorija donese svoj sud, mislis li da to isto treba da se desi i sa ostalim sudionicima nase krvave drame ili imamo pravo da po njima tamburamo kako hocemo i s cim hocemo?
Samo da Aliju ne diramo...
I @palermo, kada bi mjera moje progresivnosti bila kritika Alije Izetbegovica, dobro bih se zamislio nad istom!
A vala i nad samim sobom!
Svako dobro i zatvaram pricu o rahmetliji!