Koga bi vi voljeli vidjeti kao novog srpskog predsjednika?

Za koga bih ste glasali?

Boris Tadic
14
12%
Tomislav Nikolic
31
27%
Ceda Jovanovic
70
61%
Velimir Ilic
0
No votes
Mrkonjic
0
No votes

Total votes: 115

Vodenjak

Post by Vodenjak »

juan wrote:Nadam se da ce postat Nikolic, jer Srbija jos nije za dugo zasluzila Ceda!!!

Prvo zlocince pohapsite, pa cete dobiti finog predsjednika, do tad i dalje zivite u kameno doba!!
Imas li ti kakav savjet sta MI treba da uradimo da bismo dobili finu vladu?

Evo trudimo se vec skoro 20 godina da nesto uradimo a ono nam sve dolaze otpali od zla oca i gore im matere!
pitt

Post by pitt »

Vodenjak wrote:
juan wrote:Nadam se da ce postat Nikolic, jer Srbija jos nije za dugo zasluzila Ceda!!!

Prvo zlocince pohapsite, pa cete dobiti finog predsjednika, do tad i dalje zivite u kameno doba!!

Evo trudimo se vec skoro 20 godina da nesto uradimo a ono nam sve dolaze otpali od zla oca i gore im matere!
pa po njegovom receptu treba jos goru bagru naci........da vlada narednih 20god pa kad dodjemo do samog dna.....tj pred novi rat onda ce nas sunce ogrijati :D:D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

pitt wrote:
Vodenjak wrote:

pa po njegovom receptu treba jos goru bagru naci........da vlada narednih 20god pa kad dodjemo do samog dna.....tj pred novi rat onda ce nas sunce ogrijati :D:D
Ma zato mu i napisah ovo... :-) :-)
pitt

Post by pitt »

ma sto je najgore.....mozda i nije daleko od istine :D:D kad pogledas kakvi se biraju........black hole :D:D
juan

Post by juan »

Vodenjak wrote:

a znas li ti kako dolaze "oni" na vladu? MI ih biramo, pa eto saberi i oduzmi si sam ;)

Ne kaze se dzaba: kakav narod takav vodja, ima cestitih medju nama, hvala bogu al su oni jos u manjini. I sve dok MI mislimo "shana majka" je bolje nego pljunut u ruke i "dzabe" radit za 300-400km, imat cemo u vladu koja je sada.

Jer treba da nam bude jasno: MI, nase drustvo, sami proizvodimo Cele, Gashije, tihice, silajdzice itd. samo MI, niko drugi!
Sorry za Offtopic. Uglavnom nadam se kao sto rekoh, da ce Nikolic dobit...
Last edited by juan on 20/01/2008 19:28, edited 1 time in total.
Bihac_4_ever

Post by Bihac_4_ever »

Najbolje za BiH i njenu buducnost bi bilo da pobjedi ili Ceda ili Nikolic...,Tadic ni´po cemu nebi valjalo!
simi5

Post by simi5 »

Bihac_4_ever wrote:Najbolje za BiH i njenu buducnost bi bilo da pobjedi ili Ceda ili Nikolic...,Tadic ni´po cemu nebi valjalo!
Baš me zanima zašto tako misliš?
doktor78

Post by doktor78 »

Bihac_4_ever wrote:Najbolje za BiH i njenu buducnost bi bilo da pobjedi ili Ceda ili Nikolic...,Tadic ni´po cemu nebi valjalo!
Izmedju ostalog, zato sto je Dodik dobar s njim :D
Prozor

Post by Prozor »

Vodenjak wrote:
Prozor wrote:Mene interesuje za koga glasaju Sandzaklije :-)
Stvarno, vrlo zanimljivo pitanje! :-) :)
Bilo bi i zanimljivo znati koliko uticu na izborne rezultate.
:)
palermo

#110 Re: .

Post by palermo »

Vodenjak wrote:
bbrs wrote:
Glasovito wrote:Rahmetli Alija je jednom dao hipotezu: Demokratska Hrvatska na zapadu, slaba Srbija na istoku = jaka BiH.

Volio bih da nije tako, ali posto izgleda jeste ( vidi Kosovo coop. RS), sada za Nikolica, pa kad zaboli Cedu.
Nikad Čeda nije demantovao informacije da je "šmrkač" :D
Ovo je samo jedna u nizu od promashenih, besmislenih i politicki neozbiljnih izjava slavnog nam rahmetlije!
I stvarno, kao sto kazes, sto vise demokratije u Hrvatskoj, sto je slabija Srbija, nama je sve bolje!
Uzivamo, u pm!!! :x
što je promašena?
pitt

Post by pitt »

jest vodenjak.....sar ne vidis da smo mLogo jaki :D:D:D
simi5

Post by simi5 »

Neko je pitao kako glasaju u Pazaru, nezvanično izgleda da Čeder ima preko 50%. Ali to nije reprezentativan uzorak za Srbiju.
Prozor

Post by Prozor »

simi5 wrote:Neko je pitao kako glasaju u Pazaru, nezvanično izgleda da Čeder ima preko 50%. Ali to nije reprezentativan uzorak za Srbiju.
Sandzaklije liberali :D :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Prozor wrote:
simi5 wrote:Neko je pitao kako glasaju u Pazaru, nezvanično izgleda da Čeder ima preko 50%. Ali to nije reprezentativan uzorak za Srbiju.
Sandzaklije liberali :D :D
:lol: :lol: :lol: :lol:
Vodenjak

#115 Re: .

Post by Vodenjak »

palermo wrote:
Vodenjak wrote:
bbrs wrote:Nikad Čeda nije demantovao informacije da je "šmrkač" :D
Ovo je samo jedna u nizu od promashenih, besmislenih i politicki neozbiljnih izjava slavnog nam rahmetlije!
I stvarno, kao sto kazes, sto vise demokratije u Hrvatskoj, sto je slabija Srbija, nama je sve bolje!
što je promašena?
Evo, covjek ti je sve rekao a ti ako ne kuzis, oprosti ali izvini, nije do mene! :D
pitt wrote:jest vodenjak.....sar ne vidis da smo mLogo jaki :D:D:D
palermo

#116 Re: .

Post by palermo »

Vodenjak wrote:
palermo wrote:
Vodenjak wrote: Ovo je samo jedna u nizu od promashenih, besmislenih i politicki neozbiljnih izjava slavnog nam rahmetlije!
što je promašena?
Evo, covjek ti je sve rekao a ti ako ne kuzis, oprosti ali izvini, nije do mene! :D
pitt wrote:jest vodenjak.....sar ne vidis da smo mLogo jaki :D:D:D
ne kužim, što jes , jes,i nije do tebe, oprosti i izvini, , do mene je, jedino što kužim jeste da neki forumaši svoj stupanj pripadnosti demokratskom krugu dokazuju ponajviše izjednačavanjem uloge Alije Izetbegovića sa inim.Al, haj neću o tome, nije Alija tema, ja imam sasvim drugo mišljenje od tebe o Aliji, i historija će besumnje dati najbolji odgovor koje je od nas dvojice bio bliži istini.
Vodenjak

#117 Re: .

Post by Vodenjak »

palermo wrote:
ne kužim, što jes , jes,i nije do tebe, oprosti i izvini, , do mene je, jedino što kužim jeste da neki forumaši svoj stupanj pripadnosti demokratskom krugu dokazuju ponajviše izjednačavanjem uloge Alije Izetbegovića sa inim.Al, haj neću o tome, nije Alija tema, ja imam sasvim drugo mišljenje od tebe o Aliji, i historija će besumnje dati najbolji odgovor koje je od nas dvojice bio bliži istini.
Danas imamo sve vise i vise demokratsku Hrvatsku i iz dana u dan slabiju Srbiju.
Izgleda li Bosna i Hercegovina jaca zbog toga?

Ili je onu misao rahmetlija izrekao prije podne a popodne ga niko nije pitao za misljenje?
palermo

#118 Re: .

Post by palermo »

Vodenjak wrote:
palermo wrote:
Danas imamo sve vise i vise demokratsku Hrvatsku i iz dana u dan slabiju Srbiju.

Ili je onu misao rahmetlija izrekao prije podne a popodne ga niko nije pitao za misljenje?
ne znam kad je rahmetlija izrekao mišljenje, ne tvrdim čak ni da je tačna, iako BiH izgleda jača danas nego u vrijeme dok su srpske kabadahije nošene snagom sile jezdile bosanskim drumovima.li misliš da to nije tačno.........može biti da BiH izgleda slabija nego u vrijeme onih olovnih i krvavih vremena,al eto, jaka srpska demokratska svijest spriječava da se to ponovi.
I da se razumijemo,ne želim ja gladnu i napaćenu i poniženu Srbiju, al Srbiju,svjesnu svoje malenkosti, svjesnu da je taman tolika kolika treba biti, Srbiju koja ne priča o svojoj moći jer zna da je nema,niti se bavi drugima, Srbiju bez želje da bude žandar balkana i sa dovoljno svijesti da zna da se ni po čemu ne razlikuje od drugih. e da kao stanovniku BiH takva Srbija mi se čini mogućim dobrim susjedom.. Neki bi to nazvali i slabom Srbijom, drugi opet Srbijom u kojoj ljudi imaju šansu da budu sretni.
A o Aliji Iztebegoviću ne bih više,kao što rekoh historija će dati najbolji odgovor, a do tog odgovora ostavljam te da živiš u uvjerenju da progresivnost po svom automatizmu znači i odricanje i omalovažavanje Alije Izetbegovića. Whatever
pitt

Post by pitt »

pa i ne govorimo za aliju nista vec da je bosna daleko od toga "jaka". Sem ako ti ne mislis da smo stabilna drzava :?
Vodenjak

#120 Re: .

Post by Vodenjak »

palermo wrote:
Vodenjak wrote:
palermo wrote:

ne znam kad je rahmetlija izrekao mišljenje, ne tvrdim čak ni da je tačna, iako BiH izgleda jača danas nego u vrijeme dok su srpske kabadahije nošene snagom sile jezdile bosanskim drumovima.li misliš da to nije tačno.........može biti da BiH izgleda slabija nego u vrijeme onih olovnih i krvavih vremena,al eto, jaka srpska demokratska svijest spriječava da se to ponovi.
I da se razumijemo,ne želim ja gladnu i napaćenu i poniženu Srbiju, al Srbiju,svjesnu svoje malenkosti, svjesnu da je taman tolika kolika treba biti, Srbiju koja ne priča o svojoj moći jer zna da je nema,niti se bavi drugima, Srbiju bez želje da bude žandar balkana i sa dovoljno svijesti da zna da se ni po čemu ne razlikuje od drugih. e da kao stanovniku BiH takva Srbija mi se čini mogućim dobrim susjedom.. Neki bi to nazvali i slabom Srbijom, drugi opet Srbijom u kojoj ljudi imaju šansu da budu sretni.
A o Aliji Iztebegoviću ne bih više,kao što rekoh historija će dati najbolji odgovor, a do tog odgovora ostavljam te da živiš u uvjerenju da progresivnost po svom automatizmu znači i odricanje i omalovažavanje Alije Izetbegovića. Whatever
Alija to jeste rekao i u to ne sumnjaj.
Licno sam slusao.
A sto se njega i njegove uloge tice, moj je stav samo to da on, kao licnost koja je neposredno i najdirektnije bila upetljana u sve sto nam se desavalo od 1990. godine pa sve do svoje smrti, podlijeze sudu javnosti u istoj mjeri kao i oni s kojima je zajednicki, u neraskidivoj koaliciji vladao.
Ja vremena za istoriju i njen sud nemam a s druge strane, ako ti mislis da treba cekati da istorija donese svoj sud, mislis li da to isto treba da se desi i sa ostalim sudionicima nase krvave drame ili imamo pravo da po njima tamburamo kako hocemo i s cim hocemo?
Samo da Aliju ne diramo...

I @palermo, kada bi mjera moje progresivnosti bila kritika Alije Izetbegovica, dobro bih se zamislio nad istom!
A vala i nad samim sobom!

Svako dobro i zatvaram pricu o rahmetliji!
palermo

Post by palermo »

pitt wrote:pa i ne govorimo za aliju nista vec da je bosna daleko od toga "jaka". Sem ako ti ne mislis da smo stabilna drzava :?
Ne, ne mislim da je jaka,jedino mislim da Alijina izjava nije uopšte tolio luda kolio je vi ovdje predstavljate, naravno ako pod slabom Srbijom podrazumjevamo Srbiju koja je nemoćna da i dalje održava i potpiruje svoje hegemonističke ambicije.
pitt

Post by pitt »

pa eto ako hoces o aliji i njegovoj izjavi da pricas onda ja mislim da je jako pogresnu logiku koristio. Bosna moze jedino biti jaka sa demokratskim i jakim susjedima u kojima ce biti iskorjenjene teritorijalne pretenzije na nas. Slabe drzave (vojno ili ekonosmki) samo jacaju tenzije, nacionalizam, i agresivnost. Od toga niko koristi nema.
popajic

Post by popajic »

palermo wrote:
pitt wrote:pa i ne govorimo za aliju nista vec da je bosna daleko od toga "jaka". Sem ako ti ne mislis da smo stabilna drzava :?
Ne, ne mislim da je jaka,jedino mislim da Alijina izjava nije uopšte tolio luda kolio je vi ovdje predstavljate, naravno ako pod slabom Srbijom podrazumjevamo Srbiju koja je nemoćna da i dalje održava i potpiruje svoje hegemonističke ambicije.

Odise nam forum demokratijom. O SVEMU se moze diskutovato samo ne o Aliji.Vec 15 god,nam lose da losije biti ne moze i svakoga ko je u tom periodu bio na vlasti mozemo prozvati samo Aliju ne.
On i nije tema,sorry za skretanje,ali da se bas toliko trzamo kad ga se spomene iole u negativnom kontekstu je nenormalno.
Toliko o nasoj nepristrasnosti i demokraticnosti !
goeasy

Post by goeasy »

Nije tacno, Ceda je jedini kandidat, verovali ili ne koga nije podrzala nijedna manjinska stranka. U Pazaru SDA pristalice podrzavaju Velju Ilica a SDP Borisa Tadica.
palermo

#125 Re: .

Post by palermo »

Vodenjak wrote:
palermo wrote:
Vodenjak wrote: Danas imamo sve vise i vise demokratsku Hrvatsku i iz dana u dan slabiju Srbiju.

Alija to jeste rekao i u to ne sumnjaj.
Licno sam slusao.
A sto se njega i njegove uloge tice, moj je stav samo to da on, kao licnost koja je neposredno i najdirektnije bila upetljana u sve sto nam se desavalo od 1990. godine pa sve do svoje smrti, podlijeze sudu javnosti u istoj mjeri kao i oni s kojima je zajednicki, u neraskidivoj koaliciji vladao.
Ja vremena za istoriju i njen sud nemam a s druge strane, ako ti mislis da treba cekati da istorija donese svoj sud, mislis li da to isto treba da se desi i sa ostalim sudionicima nase krvave drame ili imamo pravo da po njima tamburamo kako hocemo i s cim hocemo?
Samo da Aliju ne diramo...

I @palermo, kada bi mjera moje progresivnosti bila kritika Alije Izetbegovica, dobro bih se zamislio nad istom!
A vala i nad samim sobom!

Svako dobro i zatvaram pricu o rahmetliji!
Samo mala ispravka u nerazumjevanju, nisam ja rekao da nie Alija to rekao, i ja sam ga slušao, ja sam samo rekao da ona uopšte nije toliko luda........
Post Reply