Ma samo nek cijene opijata miruju...._BosanaC wrote:A posebno vitkizena21 wrote:ja ovo davno rekoh... manje cemo jesti, zdravije se hraniti (trava i tako to)... vise cemo setati... i svi cemo biti lijepi, vitki i zdraviin33sa wrote:Dobro dodje i gladovanje, dokazano je da gladovanje povoljno utice na secer u krvi, visok pritisak i masnoce u krvi![]()
Sta ce narodu ulje, nije zdravo ulje, bolje je jesti nemasno.
Mislim, ako cemo tom logikom...
Poskupljuju taksi usluge u Sarajevu
- uvjek dobar gost
- strong69
Znaci, po tebi taxi spada u kategoriju "zivotnih namirnica" ili da kazem usluga? Poredenje poskupljenja taxi usluga i prehrambenih proizvoda, setanja i gladovanja...in33sa wrote:Dobro dodje i gladovanje, dokazano je da gladovanje povoljno utice na secer u krvi, visok pritisak i masnoce u krvi![]()
- uvjek dobar gost
Prećemo svi na maslinovo ulje....strong69 wrote:Znaci, po tebi taxi spada u kategoriju "zivotnih namirnica" ili da kazem usluga? Poredenje poskupljenja taxi usluga i prehrambenih proizvoda, setanja i gladovanja...in33sa wrote:Dobro dodje i gladovanje, dokazano je da gladovanje povoljno utice na secer u krvi, visok pritisak i masnoce u krvi![]()
-
dimu
evo covjek je sve sracunao pa skontajte... s tim sto im sigurno auta trose i manje, tesko preko 8 litara...pun_mjesec wrote:haj'mo malo grube kalkulacije
gorivo 2KM/L
napucan taxi (polovna mecka ili petica) oko 40.000KM, nek godisnje predje 40.000 i nek ga mijenja svako dvije i po godine, ispadne 0,40KM/km
taxi na relaciji šoping - dobrinja 26 KM
kilometara..., nek bude 10, mada nema toliko (da mi je lakse sracunat)
e sad 10 takvih tura, 260KM
troškovi:
100km uz potrošnju od 10L na 100km, 20KM
100km puta onih 0,40KM za napucan taxi, 40KM
dnevnica, topli obrok, porezi i doprinosi na platu, mito policiji, kladionica itd..., maksimalno 100KM za 100km
sve ukupno 20+40+100=160KM troškova
na sonu 100KM
sutra se idem raspitati, kako postati taksista...
@mircerka hoces li nam i dalje tvrditi da je cijena goriva opravdanje ili ces se praviti kao da nisi ni procitala ovaj post ???
- BHG
a neprizivaj sejtana jebote sta ti je....dimu wrote:evo covjek je sve sracunao pa skontajte... s tim sto im sigurno auta trose i manje, tesko preko 8 litara...pun_mjesec wrote:haj'mo malo grube kalkulacije
gorivo 2KM/L
napucan taxi (polovna mecka ili petica) oko 40.000KM, nek godisnje predje 40.000 i nek ga mijenja svako dvije i po godine, ispadne 0,40KM/km
taxi na relaciji šoping - dobrinja 26 KM
kilometara..., nek bude 10, mada nema toliko (da mi je lakse sracunat)
e sad 10 takvih tura, 260KM
troškovi:
100km uz potrošnju od 10L na 100km, 20KM
100km puta onih 0,40KM za napucan taxi, 40KM
dnevnica, topli obrok, porezi i doprinosi na platu, mito policiji, kladionica itd..., maksimalno 100KM za 100km
sve ukupno 20+40+100=160KM troškova
na sonu 100KM
sutra se idem raspitati, kako postati taksista...
@mircerka hoces li nam i dalje tvrditi da je cijena goriva opravdanje ili ces se praviti kao da nisi ni procitala ovaj post ???
- van Basten
nekada sam po deset minuta znao čekati da zaustaim neki taxi. Sada ih ni ne zaustavljam, ali zato sami staju...
sinoć, skrenu taxi na autobusko proširenje i usporava, skoro da je stao kraj mene... nisam mu mahao niti bilo čime dao znak da sam zainteresovan za njegovu vožnju... sami su tražili.
Mi ćemo biti svjestan narod kad za ovakve pljačke i udare po džepu budemo reagovali kao npr. Francuzi ili Italijani. Ovo tiho ignorisanje taxija, nažalost posljedica je neimaštine i preusmjeravanja novca u neke osnovnije životne potrebe a ne razvijene samosvijesti da više ne pristajemo biti ovce za šišanje.
sinoć, skrenu taxi na autobusko proširenje i usporava, skoro da je stao kraj mene... nisam mu mahao niti bilo čime dao znak da sam zainteresovan za njegovu vožnju... sami su tražili.
Mi ćemo biti svjestan narod kad za ovakve pljačke i udare po džepu budemo reagovali kao npr. Francuzi ili Italijani. Ovo tiho ignorisanje taxija, nažalost posljedica je neimaštine i preusmjeravanja novca u neke osnovnije životne potrebe a ne razvijene samosvijesti da više ne pristajemo biti ovce za šišanje.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
sjećam se kad su štrajkovali_BosanaC wrote:Ma ja mislim da ni to tiho ignorisanje taksista nije u durejer od cega ce njihove porodice zivjeti ako nece od nas
![]()
i jedna od naljepnica je glasila
on naše pare troše po švicarskoj dok mi ne možemo porodicu prehraniti
ps. naljepnica je na mečki
-
_BosanaC
Ma trazili su, dobili su. Ne trebaju biti pesimisti - sada ih niko ne zivcira, niko im ne trazi da ih vozi na mjesta gdje se njima bas ne ide, ne traze im nekakve bliske voznje, a pogotovo ne one dalje... Narod ce ustediti na taksiju, GRAS ce dobiti jos kojeg isfrustriranog revizora koji ce hvatati studente prve godine koji jos nisu naucili da se revizorima nije duzno pokazati ama bas nista, osim karte, ako je imas, naravno, isti taj GRAS ce u naredna dva mjeseca poskupiti dva puta, pored i onako preskupe 'usluge', za koju im nikako nije jasno zasto ljudi nece da je placaju...
Elem, svi sretni i zadovoljni
-
obuca
i sve ce bit "dzaba" jer vise niko nece nista ni moci ni htjeti placati........_BosanaC wrote:Ma trazili su, dobili su. Ne trebaju biti pesimisti - sada ih niko ne zivcira, niko im ne trazi da ih vozi na mjesta gdje se njima bas ne ide, ne traze im nekakve bliske voznje, a pogotovo ne one dalje... Narod ce ustediti na taksiju, GRAS ce dobiti jos kojeg isfrustriranog revizora koji ce hvatati studente prve godine koji jos nisu naucili da se revizorima nije duzno pokazati ama bas nista, osim karte, ako je imas, naravno, isti taj GRAS ce u naredna dva mjeseca poskupiti dva puta, pored i onako preskupe 'usluge', za koju im nikako nije jasno zasto ljudi nece da je placaju...
-
_BosanaC
Tako nekakoobuca wrote:i sve ce bit "dzaba" jer vise niko nece nista ni moci ni htjeti placati........_BosanaC wrote:Ma trazili su, dobili su. Ne trebaju biti pesimisti - sada ih niko ne zivcira, niko im ne trazi da ih vozi na mjesta gdje se njima bas ne ide, ne traze im nekakve bliske voznje, a pogotovo ne one dalje... Narod ce ustediti na taksiju, GRAS ce dobiti jos kojeg isfrustriranog revizora koji ce hvatati studente prve godine koji jos nisu naucili da se revizorima nije duzno pokazati ama bas nista, osim karte, ako je imas, naravno, isti taj GRAS ce u naredna dva mjeseca poskupiti dva puta, pored i onako preskupe 'usluge', za koju im nikako nije jasno zasto ljudi nece da je placaju...
Meni se racuni, u zadnjih dvije godine, u prosjeku mjesecno povecaju za 5-10KM. Pricam o rezijama od kojih ne mogu pobjeci, a srezao sam sve do te mjere da fiksnog telefona dobijem sve one fiksne pretplate i jos par maraka, od struje mi u kuci samo i iskljucivo bojler i frizider radi... Doslovno. Ves maltene na ruke perem, jer ga rijetko ima dovoljno za napuniti masinu, pa se nakanim nekako... Jbg, navikne se i nauci covjek na svasta.
Uzmem li u obzir da ce samo od iduceg mjeseca sve te rezije skociti za jos nekih, kako sam uspio sracunati, skoro 50KM, obuzme me sveopste veselje i shvatim koliko mi je taksi nebitan u zivotu
I zaista je bezobrazno, i ovo je najblaze sto mogu reci, od bilo koga traziti i najmanje moguce razumjevanje za sve ovo. Ko god je dovoljno blesav da udje u taksi (naravno, zlu ne trebalo, ne daj Boze kakve bolesti ili cega slicnog) i onda se zali kako ga je poderao ovako ili onako, ja mu zelim da ga iduci put podere bar duplo vise.
- uvjek dobar gost
il da ga podere......_BosanaC wrote:Tako nekakoobuca wrote:i sve ce bit "dzaba" jer vise niko nece nista ni moci ni htjeti placati........_BosanaC wrote:Ma trazili su, dobili su. Ne trebaju biti pesimisti - sada ih niko ne zivcira, niko im ne trazi da ih vozi na mjesta gdje se njima bas ne ide, ne traze im nekakve bliske voznje, a pogotovo ne one dalje... Narod ce ustediti na taksiju, GRAS ce dobiti jos kojeg isfrustriranog revizora koji ce hvatati studente prve godine koji jos nisu naucili da se revizorima nije duzno pokazati ama bas nista, osim karte, ako je imas, naravno, isti taj GRAS ce u naredna dva mjeseca poskupiti dva puta, pored i onako preskupe 'usluge', za koju im nikako nije jasno zasto ljudi nece da je placaju...
Meni se racuni, u zadnjih dvije godine, u prosjeku mjesecno povecaju za 5-10KM. Pricam o rezijama od kojih ne mogu pobjeci, a srezao sam sve do te mjere da fiksnog telefona dobijem sve one fiksne pretplate i jos par maraka, od struje mi u kuci samo i iskljucivo bojler i frizider radi... Doslovno. Ves maltene na ruke perem, jer ga rijetko ima dovoljno za napuniti masinu, pa se nakanim nekako... Jbg, navikne se i nauci covjek na svasta.
Uzmem li u obzir da ce samo od iduceg mjeseca sve te rezije skociti za jos nekih, kako sam uspio sracunati, skoro 50KM, obuzme me sveopste veselje i shvatim koliko mi je taksi nebitan u zivotuAli zaista ne mogu a da me ne ispizde price o tome kako, eto, samo oni ne poskupljuju vec dvije godine... Ko ono, jbg, i prodavaci carapa na pijaci su poskupili, pa de pustite i nas malo... Telekom poskupljuje skoro 200% da bi naredne dvije godine fol spustao cijene i uvodio nove pakete
Jah...
I zaista je bezobrazno, i ovo je najblaze sto mogu reci, od bilo koga traziti i najmanje moguce razumjevanje za sve ovo. Ko god je dovoljno blesav da udje u taksi (naravno, zlu ne trebalo, ne daj Boze kakve bolesti ili cega slicnog) i onda se zali kako ga je poderao ovako ili onako, ja mu zelim da ga iduci put podere bar duplo vise.
- uvjek dobar gost
Ma skoro... nekad kad čovjek ne može da sebi sam objasni nešto na racionalan način... a sit je više banalnosti... počne da umačeobuca wrote:goste jesi to poravnio pa sad deresi umačeš
![]()
![]()
- uvjek dobar gost
obuca wrote:samo deriuvjek dobar gost wrote:Ma skoro... nekad kad čovjek ne može da sebi sam objasni nešto na racionalan način... a sit je više banalnosti... počne da umačeobuca wrote:goste jesi to poravnio pa sad deresi umačeš
![]()
![]()
i da dere
...
i pristavljaj
- Amazonka27
hjooooooooooj, sad cemo se morati guzvati u taxiju po dvoje... 
- Amazonka27
zachatavamo konoooooobuca wrote:ja po tebe dolazim. neces ti tetka meni noHat cekere okoloAmazonka27 wrote:hjooooooooooj, sad cemo se morati guzvati u taxiju po dvoje...
-
_BosanaC
Men' se najvise cini da je u ovom gradu prvo ukinuto hodanjekomi wrote:nešto kontam da ukinu grass krenuo bi 1 sat ranije i stigao u grad na vrijeme
vala bio bih zdraviji![]()
da ukinu grijanje hodao bih obučen po kući