Poskupljuju taksi usluge u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

_BosanaC wrote:
zena21 wrote:
in33sa wrote:Dobro dodje i gladovanje, dokazano je da gladovanje povoljno utice na secer u krvi, visok pritisak i masnoce u krvi :-)

Sta ce narodu ulje, nije zdravo ulje, bolje je jesti nemasno.

Mislim, ako cemo tom logikom...
ja ovo davno rekoh... manje cemo jesti, zdravije se hraniti (trava i tako to)... vise cemo setati... i svi cemo biti lijepi, vitki i zdravi :D
A posebno vitki :D
Ma samo nek cijene opijata miruju....
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Pa s obzirom da je sada stvarno jeftinije drmnuti par piva, i da je hranjivije od onoga sto se moze pojesti za iste te pare, dobri smo...

Jos kutija cigara, i kraja nam nema :D
strong69

Post by strong69 »

in33sa wrote:Dobro dodje i gladovanje, dokazano je da gladovanje povoljno utice na secer u krvi, visok pritisak i masnoce u krvi :-)

Znaci, po tebi taxi spada u kategoriju "zivotnih namirnica" ili da kazem usluga? Poredenje poskupljenja taxi usluga i prehrambenih proizvoda, setanja i gladovanja...
uvjek dobar gost

strong69 wrote:

Znaci, po tebi taxi spada u kategoriju "zivotnih namirnica" ili da kazem usluga? Poredenje poskupljenja taxi usluga i prehrambenih proizvoda, setanja i gladovanja...
Prećemo svi na maslinovo ulje.... :(
strong69

Post by strong69 »

uvjek dobar gost wrote: Prećemo svi na maslinovo ulje.... :(
To je jedini pozitivan efekat koji moze biti izazvan ovim poskupljenjem...
dimu

Post by dimu »

pun_mjesec wrote:haj'mo malo grube kalkulacije

gorivo 2KM/L
napucan taxi (polovna mecka ili petica) oko 40.000KM, nek godisnje predje 40.000 i nek ga mijenja svako dvije i po godine, ispadne 0,40KM/km

taxi na relaciji šoping - dobrinja 26 KM
kilometara..., nek bude 10, mada nema toliko (da mi je lakse sracunat)

e sad 10 takvih tura, 260KM
troškovi:
100km uz potrošnju od 10L na 100km, 20KM
100km puta onih 0,40KM za napucan taxi, 40KM
dnevnica, topli obrok, porezi i doprinosi na platu, mito policiji, kladionica itd..., maksimalno 100KM za 100km
sve ukupno 20+40+100=160KM troškova

na sonu 100KM :D

sutra se idem raspitati, kako postati taksista...
evo covjek je sve sracunao pa skontajte... s tim sto im sigurno auta trose i manje, tesko preko 8 litara...

@mircerka hoces li nam i dalje tvrditi da je cijena goriva opravdanje ili ces se praviti kao da nisi ni procitala ovaj post ???
BHG

Post by BHG »

dimu wrote:
pun_mjesec wrote:haj'mo malo grube kalkulacije

gorivo 2KM/L
napucan taxi (polovna mecka ili petica) oko 40.000KM, nek godisnje predje 40.000 i nek ga mijenja svako dvije i po godine, ispadne 0,40KM/km

taxi na relaciji šoping - dobrinja 26 KM
kilometara..., nek bude 10, mada nema toliko (da mi je lakse sracunat)

e sad 10 takvih tura, 260KM
troškovi:
100km uz potrošnju od 10L na 100km, 20KM
100km puta onih 0,40KM za napucan taxi, 40KM
dnevnica, topli obrok, porezi i doprinosi na platu, mito policiji, kladionica itd..., maksimalno 100KM za 100km
sve ukupno 20+40+100=160KM troškova

na sonu 100KM :D

sutra se idem raspitati, kako postati taksista...
evo covjek je sve sracunao pa skontajte... s tim sto im sigurno auta trose i manje, tesko preko 8 litara...

@mircerka hoces li nam i dalje tvrditi da je cijena goriva opravdanje ili ces se praviti kao da nisi ni procitala ovaj post ???
a neprizivaj sejtana jebote sta ti je.... :D
van Basten

Post by van Basten »

nekada sam po deset minuta znao čekati da zaustaim neki taxi. Sada ih ni ne zaustavljam, ali zato sami staju... :lol:
sinoć, skrenu taxi na autobusko proširenje i usporava, skoro da je stao kraj mene... nisam mu mahao niti bilo čime dao znak da sam zainteresovan za njegovu vožnju... sami su tražili.
Mi ćemo biti svjestan narod kad za ovakve pljačke i udare po džepu budemo reagovali kao npr. Francuzi ili Italijani. Ovo tiho ignorisanje taxija, nažalost posljedica je neimaštine i preusmjeravanja novca u neke osnovnije životne potrebe a ne razvijene samosvijesti da više ne pristajemo biti ovce za šišanje.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Ma ja mislim da ni to tiho ignorisanje taksista nije u dure :oops: jer od cega ce njihove porodice zivjeti ako nece od nas :oops: :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

_BosanaC wrote:Ma ja mislim da ni to tiho ignorisanje taksista nije u dure :oops: jer od cega ce njihove porodice zivjeti ako nece od nas :oops: :D
sjećam se kad su štrajkovali

i jedna od naljepnica je glasila

on naše pare troše po švicarskoj dok mi ne možemo porodicu prehraniti

ps. naljepnica je na mečki :D:D:D a ne igra
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Ma trazili su, dobili su. Ne trebaju biti pesimisti - sada ih niko ne zivcira, niko im ne trazi da ih vozi na mjesta gdje se njima bas ne ide, ne traze im nekakve bliske voznje, a pogotovo ne one dalje... Narod ce ustediti na taksiju, GRAS ce dobiti jos kojeg isfrustriranog revizora koji ce hvatati studente prve godine koji jos nisu naucili da se revizorima nije duzno pokazati ama bas nista, osim karte, ako je imas, naravno, isti taj GRAS ce u naredna dva mjeseca poskupiti dva puta, pored i onako preskupe 'usluge', za koju im nikako nije jasno zasto ljudi nece da je placaju...

Elem, svi sretni i zadovoljni :D
obuca

Post by obuca »

_BosanaC wrote:Ma trazili su, dobili su. Ne trebaju biti pesimisti - sada ih niko ne zivcira, niko im ne trazi da ih vozi na mjesta gdje se njima bas ne ide, ne traze im nekakve bliske voznje, a pogotovo ne one dalje... Narod ce ustediti na taksiju, GRAS ce dobiti jos kojeg isfrustriranog revizora koji ce hvatati studente prve godine koji jos nisu naucili da se revizorima nije duzno pokazati ama bas nista, osim karte, ako je imas, naravno, isti taj GRAS ce u naredna dva mjeseca poskupiti dva puta, pored i onako preskupe 'usluge', za koju im nikako nije jasno zasto ljudi nece da je placaju...

i sve ce bit "dzaba" jer vise niko nece nista ni moci ni htjeti placati........
:D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

obuca wrote:
_BosanaC wrote:Ma trazili su, dobili su. Ne trebaju biti pesimisti - sada ih niko ne zivcira, niko im ne trazi da ih vozi na mjesta gdje se njima bas ne ide, ne traze im nekakve bliske voznje, a pogotovo ne one dalje... Narod ce ustediti na taksiju, GRAS ce dobiti jos kojeg isfrustriranog revizora koji ce hvatati studente prve godine koji jos nisu naucili da se revizorima nije duzno pokazati ama bas nista, osim karte, ako je imas, naravno, isti taj GRAS ce u naredna dva mjeseca poskupiti dva puta, pored i onako preskupe 'usluge', za koju im nikako nije jasno zasto ljudi nece da je placaju...

Tako nekako :D

Meni se racuni, u zadnjih dvije godine, u prosjeku mjesecno povecaju za 5-10KM. Pricam o rezijama od kojih ne mogu pobjeci, a srezao sam sve do te mjere da fiksnog telefona dobijem sve one fiksne pretplate i jos par maraka, od struje mi u kuci samo i iskljucivo bojler i frizider radi... Doslovno. Ves maltene na ruke perem, jer ga rijetko ima dovoljno za napuniti masinu, pa se nakanim nekako... Jbg, navikne se i nauci covjek na svasta.

Uzmem li u obzir da ce samo od iduceg mjeseca sve te rezije skociti za jos nekih, kako sam uspio sracunati, skoro 50KM, obuzme me sveopste veselje i shvatim koliko mi je taksi nebitan u zivotu :D Ali zaista ne mogu a da me ne ispizde price o tome kako, eto, samo oni ne poskupljuju vec dvije godine... Ko ono, jbg, i prodavaci carapa na pijaci su poskupili, pa de pustite i nas malo... Telekom poskupljuje skoro 200% da bi naredne dvije godine fol spustao cijene i uvodio nove pakete :-) Jah...

I zaista je bezobrazno, i ovo je najblaze sto mogu reci, od bilo koga traziti i najmanje moguce razumjevanje za sve ovo. Ko god je dovoljno blesav da udje u taksi (naravno, zlu ne trebalo, ne daj Boze kakve bolesti ili cega slicnog) i onda se zali kako ga je poderao ovako ili onako, ja mu zelim da ga iduci put podere bar duplo vise.
uvjek dobar gost

_BosanaC wrote:
obuca wrote:

Tako nekako :D

Meni se racuni, u zadnjih dvije godine, u prosjeku mjesecno povecaju za 5-10KM. Pricam o rezijama od kojih ne mogu pobjeci, a srezao sam sve do te mjere da fiksnog telefona dobijem sve one fiksne pretplate i jos par maraka, od struje mi u kuci samo i iskljucivo bojler i frizider radi... Doslovno. Ves maltene na ruke perem, jer ga rijetko ima dovoljno za napuniti masinu, pa se nakanim nekako... Jbg, navikne se i nauci covjek na svasta.

Uzmem li u obzir da ce samo od iduceg mjeseca sve te rezije skociti za jos nekih, kako sam uspio sracunati, skoro 50KM, obuzme me sveopste veselje i shvatim koliko mi je taksi nebitan u zivotu :D Ali zaista ne mogu a da me ne ispizde price o tome kako, eto, samo oni ne poskupljuju vec dvije godine... Ko ono, jbg, i prodavaci carapa na pijaci su poskupili, pa de pustite i nas malo... Telekom poskupljuje skoro 200% da bi naredne dvije godine fol spustao cijene i uvodio nove pakete :-) Jah...

I zaista je bezobrazno, i ovo je najblaze sto mogu reci, od bilo koga traziti i najmanje moguce razumjevanje za sve ovo. Ko god je dovoljno blesav da udje u taksi (naravno, zlu ne trebalo, ne daj Boze kakve bolesti ili cega slicnog) i onda se zali kako ga je poderao ovako ili onako, ja mu zelim da ga iduci put podere bar duplo vise.
il da ga podere...... :D pa da ga namoči u maslinovo ulje...
obuca

Post by obuca »

goste jesi to poravnio pa sad deres :D i umačeš :lol: :lol: :lol:
uvjek dobar gost

obuca wrote:goste jesi to poravnio pa sad deres :D i umačeš :lol: :lol: :lol:
Ma skoro... nekad kad čovjek ne može da sebi sam objasni nešto na racionalan način... a sit je više banalnosti... počne da umače 8-) i da dere :shock: ...
obuca

Post by obuca »

uvjek dobar gost wrote:
Ma skoro... nekad kad čovjek ne može da sebi sam objasni nešto na racionalan način... a sit je više banalnosti... počne da umače 8-) i da dere :shock: ...
samo deri :D i pristavljaj :D
uvjek dobar gost

obuca wrote:
uvjek dobar gost wrote:
samo deri :D i pristavljaj :D
8) služimo narodu...
obuca

Post by obuca »

dapače :D
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

hjooooooooooj, sad cemo se morati guzvati u taxiju po dvoje... :x
zena21

Post by zena21 »

obuca wrote:dapače :D
dagusce :oops: :lol: :lol:
obuca

Post by obuca »

Amazonka27 wrote:hjooooooooooj, sad cemo se morati guzvati u taxiju po dvoje... :x
ja po tebe dolazim. neces ti tetka meni noHat cekere okolo :D
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

obuca wrote:
Amazonka27 wrote:hjooooooooooj, sad cemo se morati guzvati u taxiju po dvoje... :x
ja po tebe dolazim. neces ti tetka meni noHat cekere okolo :D
zachatavamo konooooo :D ruzice nas cika arsla :-) :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

nešto kontam da ukinu grass krenuo bi 1 sat ranije i stigao u grad na vrijeme

vala bio bih zdraviji :lol:

da ukinu grijanje hodao bih obučen po kući :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

komi wrote:nešto kontam da ukinu grass krenuo bi 1 sat ranije i stigao u grad na vrijeme

vala bio bih zdraviji :lol:

da ukinu grijanje hodao bih obučen po kući :D
Men' se najvise cini da je u ovom gradu prvo ukinuto hodanje :-? Sansa da te spuca i cak i ubije vozilo na trotoaru je ravna sansi da ti se isto desi ako hodas po sred ceste...
Post Reply