Dajte na nas dio zemlje i pustite nas na miru !

Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

volvoxII wrote:ja sam za podijelu

stime se otvara naravno i pitanje granica

banjalucka regija ostaje u BiH

podrinje im halalit

ali zato BiH pripaja Sandzak

Ko voli

nek izvoli
Vidi ovoga i gluposti :-)
Jeste vise dosadni s tim Sandzakom, to nije Bosna i Hercegovina. BiH ima svoje granice i za njih se je neko borio stotinama godina, nace se neko i u buducnosti za to.
Kakvo halalenje bosanske zemlje, pljujes po Podrinjcima i zrtvama agresiji, jesi li ti uopste svjesan sta govoris? :x
gospodar kuglastih munja

Post by gospodar kuglastih munja »

Bosanac_21 wrote:
volvoxII wrote:ja sam za podijelu

stime se otvara naravno i pitanje granica

banjalucka regija ostaje u BiH

podrinje im halalit

ali zato BiH pripaja Sandzak

Ko voli

nek izvoli
Vidi ovoga i gluposti :-)
Jeste vise dosadni s tim Sandzakom, to nije Bosna i Hercegovina. BiH ima svoje granice i za njih se je neko borio stotinama godina, nace se neko i u buducnosti za to.
Kakvo halalenje bosanske zemlje, pljujes po Podrinjcima i zrtvama agresiji, jesi li ti uopste svjesan sta govoris? :x
To ti je ta sandzacka politika u SDA. Jebe se njima za Bosnom.
kozmopolitanac

#103 Re: Dajte na nas dio zemlje i pustite nas na miru !

Post by kozmopolitanac »

bordouze wrote:
lukabanja wrote:
bordouze wrote: Srpski i Hvatski nacionalisti bi dijelili Bosnu sve dok se ta podjela vrsi preko ledja Bosnjaka.
S druge strane Bosnjaci se nekriticki kunu u jednu jedinstvenu, nezavisnu, teritorialno cjelovitu itd kao da samo oni polazu suvereno pravo na Bosnu.
Dakle, ako se insistira na podjeli moze ali samo prema popisu iz 1991- Bosnjacina 44% teritorije , Srbima nesto preko 30% a Hrvatima 17%.
Svaka druga racunica podrazumijeva priznavanje rezulatata genocida i zlocina.
Dakle ko voli nek izvoli. Ova racunica ce unistiti apetit i Dodikovim cetnicima a hrvatsim separatistima.
Ja licno ne vjerujem da se podjela moze napraviti bez sljedeceg rata, tj da su te diskusije uzaludne, ali ako vecina bh Srba i Hrvata na tome insistira onda se o tome mora raspravljati. Medjutim, treba im izbiti iz glave da ce oteti zemlju. Mogu dobiti samo ono sto ih spada pa nek vide da li im se isplati.
a lijepo je bilo dijeliti SFRJ po ledjima Srba....hajdemo malo dosljednosti, majku mu bozju :D:D ustani Josipe :D:D
Pa rekao sam da se mozemo dijeliti ali u tom slucaju nema sanse da nosite 49% teritorije.
Ako ste bas navalili uzmite nesto preko 30% teriorij koliko je bio vas udio u stanovnistvu BiH prema popisu iz 91 i vozdra.
Jel ti mislis da se nekom ovdje sa Srbima, nakon svega, zivi a kamoli bilo sta dijeli.
Dakle, idite ali bez otimanja.

U tom slucaju nema Podrinja, nema Bijeljine, nema Prijedora. Dakle, mozete dobiti samo ono sta vas spada a ne ono sto ste oteli, popljackali, poklali i popalili.

Pa ti sad vidi
kakve veze ima brojnost sa teritorijalnom rasporstranjenoscu?

15 seljaka zivi na vise kvadratnih metara prostora nego 15000 ljudi jednoj gradskoj jezgri. nece valjda sad ovi iz zgrada uzeti svako po komad zemlje od seljaka?
Topla voda

Post by Topla voda »

Drina-granica..

obzirom da bi se u toj nekoj novoj drzavi opet izmijesali s normalnim srbima,jer oni bi naravno dosli uz pricu "to je politika odredila...nismo se mi pitali " , red je da tu neku bih,o kojoj mahalamo ,zakaci i jedno 50% teritorije rs-a....dakle nazad drina...od zvornika do foce,nazad prijedor,banjaluka,kozarac.derventa,doboj,teslic,modrica,bosanski brod...
Rambo-Amadeus

Post by Rambo-Amadeus »

MUNAFIK wrote:@dedda: Pa jel tebi jasno da si ti upravo rekao i ono sto oni govore i podrzao ono sto su oni radili od 92 pa do dan danas... Jedina njihova karta za uspjeh je nasa nesloga, i to da mi posustamo u nasoj borbi, i nikako nas drugacije ne mogu pobijediti... Oni samo na to idu, i ti si nasjeo... Pa jel tebi jasno da bi mi postali druga palestina,ili sta vec??? kako te nije stid onih koji zive u RS i onih koji imaju imanja i kuce tamo???

da Bog da ti pameti i takvima slicnim tebi... vi takvi ste nasa najveca slabost... tolko...
cuj munafik, a nekome dijeli lekcije, dje to ima... :-) :D

dje ce ti dusa munafice :D
pepeljara

Post by pepeljara »

Drzava ko drzava se moze super uredit, samo da imamo vlast. Mi nemamo vlasti:)

MI NEMAMO VLASTI. :)

imamo prevarante i lopove koji se vozaju A8, bmw, meckama skupim za jednu tu mecku 5 stanova mozes uzet:)

bla bla bla :x
zrikavac48

Post by zrikavac48 »

Ko kaze da mi nemamo vlast? Imamo, imamo, ali kakvu vlast. Vlast koju mi imamo su osobe cije su straznjice zarasle za fotelje pa ih je nemoguce odvojiti od iste. Nisu oni na vlasti iz patriotskih pobuda. Oni su tu gdje jesu zbog beneficija, bolje receno, zbog pljacke.
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Treba nama vise ljudi kao sto su Fadil Banjanovic. Gledam covjeka neki dan na Hayatu u emisiji "Domovina koju volim", covjek za dvije minute istafri i svaka mu zlata vrijedi. Taj covjek je uvijek u prvom redu kad je u pitanju pomoc i povratnici. Covjek vec donosi cinjenice i dokaze da po Podrinju ima vec skola u kojoj djeca idu skupa u skolu.
Red je da da neko u ovoj zemlji ustane i da svima otvori oci za bolju buducnost.
Kao sto je vec pomenuto, foteljasima se jebe za nas, nek je njima lijepo :roll:
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

lukabanja wrote:
pun_mjesec wrote:
lijepo je bilo dijeliti SFRJ po ledjima Srba....hajdemo malo dosljednosti, majku mu bozju Very HappyVery Happy ustani Josipe Very HappyVery Happy
sfrj je bila vjestacka tvorevina kao i rs danas, tako da bi nezavisnost slabo pomogla :D 8-)
nije mi samo jasno sto se srbija raspada... ode crna gora, pa kosovo... cujem da nesto pricaju vec i o vojvodini... valjda losa karma, sta li?
Meni se cini da je BiH prava vjestacka tvorevina i to na aparatima :D koji samo sto nisu iskljuceni :D ...nastala protiv medjunarodnog prava i protiv volje srpskog naroda koji je ipak autohtoni i drzavotvorni narod na ovim prostorima :D ...a svi znamo da ovakva nakaradna BiH ne moze opstati - sto prije nestane - bice bolje nasoj djeci 8)
Tek sad vidje da je covjek ispracen...komentar obrisan.
Last edited by rajvosa^ on 13/11/2007 20:52, edited 1 time in total.
zlatan01

Post by zlatan01 »

jeza u ledja wrote:
kosilica wrote:Pazi sada ovo,mozda neko nije svjestan,ali trenutno stanje je takvo da dosta Sarajlija gleda u Srbiju(kakva god da je), sa prozora.

Realno,Istocno Sarajevo je druga drzava,a vecina njih smatra da je to Srbija,a vecina i ne ide tamo,jer nece u drugu drzavu.

Tako da se uopste ne mora penjati na Trebevic.

Sta mislite o tome?
Pa nije to bas tako. Nije ni priblizno.
Ne znam gdje ti zivis ali dosta raje iz I. Sarajeva izlazi/radi u SA. Dosta raje iz SA ide recimo na skijanje na Jahorinu, ili u kupovinu jeftinih CD-ova. :P Slicna situacija je u istocnoj Bosni ili Krajini gdje su povratnici usko vezani za onaj drugi entitet, nema granica, nema carine, vaze isti dokumenti, vaze ista pravila. Kad ulazis u BiH preko Save predajes jedan bh pasos i miran si. Kad neko iz Bijeljine putuje u Banja Luku ne treba prelaziti dvije granice, itd itd. Zamisljati kako bi sve to u slucaju podjele zahtjevalo iste stvari kao npr otici u Beograd je van pameti. Da ne govorim o ekonomskoj buducnosti nekih dijelova BiH koji bi bili poput slijepog crijeva.
Logicno. Jedini problem sto zapjenjeni nacionalisti nemaju nikakve veze sa logikom!
Post Reply