Dajte na nas dio zemlje i pustite nas na miru !
-
Dedda
#1 Dajte na nas dio zemlje i pustite nas na miru !
Ne zelim da me neko pogresno shvati.
Ja sam bosnjak i volim BiH cijelim srcem, ali nakon ovoliko politickih razmirica poneka pomislim iskreno:
Podjelite nas vise, dajte nam nas dio zemlje i pustite nas na miru, mislim na dio zemlje gdje su hrvati i bosnjaci. Sto smo dalje od srba manja je mogucnost da se ponovo zarati i tako bi nase teme manje bile vezane za politku i vise ekonomiju.
Sta vi mislite... i molim bez tih debilnih izajava izdajnik i tako to, jer je meni licno pola familije poginulo u ratu braneci sarajevo i bosnu i hercegovinu.
HVala
Ja sam bosnjak i volim BiH cijelim srcem, ali nakon ovoliko politickih razmirica poneka pomislim iskreno:
Podjelite nas vise, dajte nam nas dio zemlje i pustite nas na miru, mislim na dio zemlje gdje su hrvati i bosnjaci. Sto smo dalje od srba manja je mogucnost da se ponovo zarati i tako bi nase teme manje bile vezane za politku i vise ekonomiju.
Sta vi mislite... i molim bez tih debilnih izajava izdajnik i tako to, jer je meni licno pola familije poginulo u ratu braneci sarajevo i bosnu i hercegovinu.
HVala
-
Dedda
Ma znas o cemu govorim.
Nikada necemo imati normalnu i sigurnu drzavu dok god su hebeni srbi sa nama u njoj. Ne mozes sa idiotima nikada zivjeti, a da ne znas da sutra mozda neko nece doci sa nozem kada se neki idiot od politicara kakav je Dodik nadigne.
Nikada necemo imati normalnu i sigurnu drzavu dok god su hebeni srbi sa nama u njoj. Ne mozes sa idiotima nikada zivjeti, a da ne znas da sutra mozda neko nece doci sa nozem kada se neki idiot od politicara kakav je Dodik nadigne.
- Sezam
#4 Re: Dajte na nas dio zemlje i pustite nas na miru !
Valjda ti je jasno da se podjelom nishta ne bi geografski udaljili od Srba!?Dedda wrote: Podjelite nas vise, dajte nam nas dio zemlje i pustite nas na miru, mislim na dio zemlje gdje su hrvati i bosnjaci. Sto smo dalje od srba manja je mogucnost da se ponovo zarati i tako bi nase teme manje bile vezane za politku i vise ekonomiju.
HVala
A Srbija bi ti bila iznad kuce.
-
dek
#5 Re: Dajte na nas dio zemlje i pustite nas na miru !
Podjela je nemoguća jer se narodi BiH nikad ne bi mogli dogovoriti o razgraničenju.Dedda wrote:Ne zelim da me neko pogresno shvati.
HVala
- jeza u ledja
#7 Re: Dajte na nas dio zemlje i pustite nas na miru !
Fakat jel ti palo na pamet da bi ti Srbija bila iznad kuce? Da odes na Trebevic na izlet isao bi u drugu drzavu? I don't think so.Sezam wrote:Valjda ti je jasno da se podjelom nishta ne bi geografski udaljili od Srba!?Dedda wrote: Podjelite nas vise, dajte nam nas dio zemlje i pustite nas na miru, mislim na dio zemlje gdje su hrvati i bosnjaci. Sto smo dalje od srba manja je mogucnost da se ponovo zarati i tako bi nase teme manje bile vezane za politku i vise ekonomiju.
HVala
A Srbija bi ti bila iznad kuce.
-
HomeArt
#8 Re: Dajte na nas dio zemlje i pustite nas na miru !
Nedime dragi sta nam ovo radeDedda wrote:Ne zelim da me neko pogresno shvati.
HVala
-
kosilica
Pazi sada ovo,mozda neko nije svjestan,ali trenutno stanje je takvo da dosta Sarajlija gleda u Srbiju(kakva god da je), sa prozora.
Realno,Istocno Sarajevo je druga drzava,a vecina njih smatra da je to Srbija,a vecina i ne ide tamo,jer nece u drugu drzavu.
Tako da se uopste ne mora penjati na Trebevic.
Sta mislite o tome?
Realno,Istocno Sarajevo je druga drzava,a vecina njih smatra da je to Srbija,a vecina i ne ide tamo,jer nece u drugu drzavu.
Sta mislite o tome?
- illuminated
#10 Re: Dajte na nas dio zemlje i pustite nas na miru !
Ovo tvoje osjecanje je namjenski proizvod neprijatelja ove zemlje.Dedda wrote:Ne zelim da me neko pogresno shvati.
HVala
Pri tome uzivaju koristeci sintagmu "tamnica naroda" i cine sve moguce da svima ogade BiH. To moras shvatiti kao dio njihovog smisljenog koncepta.
To nije dakle slucajno. To je dio njihove strategije.
Kada to shvatis, nestace ti taj osjecaj i nastavices da se boris do kraja,
sa ostalim Bosancima i Hercegovcima, jer mi nemamo rezervnu domovinu.
-
kosilica
#11 Re: Dajte na nas dio zemlje i pustite nas na miru !
HOCU SVOJ DEO,NECETE DA ME PREVARITE !!!Dedda wrote:Ne zelim da me neko pogresno shvati.
HVala
-
sirotanovic
Nema podjele; mozda jedino na manijake i pitare

-
HomeArt
Ja znam i drugacijih primjera gdje je trgovina, zajednicki inters povezala ljude da rade skupa za bolje sutra (nije sverc).kosilica wrote:Pazi sada ovo,mozda neko nije svjestan,ali trenutno stanje je takvo da dosta Sarajlija gleda u Srbiju(kakva god da je), sa prozora.
Sta mislite o tome?
I ma sta neko mislio o tome mi ne zivimo jedni pored drugih nego bukvalno skupa.
I jos nesto na Kovacima ne leze borci za Fildzan drzavu nego mladost Sarajeva koja je branila BiH kao jedinstvenu drzavu za sve narode ma koliko to danas otrcano izgledalo i ako nista, zbog njih niko nema pravo pristati na bilo koju podjelu.
-
sirotanovic
#14 Re: Dajte na nas dio zemlje i pustite nas na miru !
Ne sumnjam da vec imas svoj deo. Ono sto je u ogradi oko tvoje kuce to je tvoj deo ukoliko imas papire 1/1.kosilica wrote:HOCU SVOJ DEO,NECETE DA ME PREVARITE !!!Dedda wrote:Ne zelim da me neko pogresno shvati.
HVala
-
zavrzlama
Takva razmisljanja kao tvoje su dovele Srbiju do Beogrdskog pasaluka....a srbe u BIH ce dovesti do nacionalne manjine i monete za podkusurivanje senilnih ideologa velike srbije i SANU-a...kosilica wrote:Pazi sada ovo,mozda neko nije svjestan,ali trenutno stanje je takvo da dosta Sarajlija gleda u Srbiju(kakva god da je), sa prozora.
Sta mislite o tome?
to istocno sarajevo nije druga drzava ..nego prostor gdje vlada mrak i gdje su Zlocinci R&R standard zivota..ljudi ne zaziru od rs-a nego od fasistickog nasljedja kojeg su srpskom i drugim narodima ostavili ovi pomenuti....
Tvoje negiranje BIH i guranje floskule da je rs druga drzava i srpsko vlasnistvo..s tim samo jacas moral i istrajnost Bosanaca i Hercvegovaca da jos vise rade na unistenju tog fasistickog poredka koji vlada u tom dijelu BIH od kojeg zaziru svi u evropi i svijetu....
niko ne zazire od srpskog naroda...zaziru od fasistickog poredka koji se osjeti i vidi sa tog Trebevica...
-
NKVD
Interesantno! Nakon dvanaest godina trpljenja i srozavanja u svakom pogledu, pojedinac se odvažio da razmišlja drugačije. U ovom slučaju nerealno i pogrešno, ali drugačije. I to je dobro, jako dobro.
Budemo li se vrtili u krug sa istim argumentima za ili protiv, novi početak i integracije u normalan svijet će još dobro sačekati. Kapija, Kovači, Markale, Srebrenica i ostale naše svetinje treba da ostanu svetinje ali nikako breme što nam ne dozvoljava da se maknemo iz mjesta. Te toponime naše bolne prošlosti bošnjački političari iz prirodnog im mjesta u istoriji uzimaju po potrebi i njima se na najprljaviji način okorištavaju. Da ne upotrijebim neki teži izraz.
Tražiti neku planetarnu pravdu, kao mi smo žrtve pa do kraja svijeta ne moramo ništa raditi jer imamo opravdanje za neuspjeh, nas neće daleko odvesti. Utopije i svijeta koji bi žrtvi pomogao da se do kraja digne na noge jednostavno - nema! Mi smo svoje kredite ispucali; više od deset godina donacija, policijske i vojne pomoći, kredita, izbora i ništa. Nismo se s mjesta pomakli. Glasamo za iste imbecile što nas varaju, kradu i vode u nove sukobe kao da tjeramo inat sa cijelim svijetom. E, sada je dosta, poručuje nam realnost, nema više guzovače. Jeste genocid, zločini i etničko čišćenje ali treba ići naprijed. Mi to ne znamo! Mi samo znamo kukati i optuživati druge.
Momak kaže - hoću svoj komad zemlje pa da budem rahat! Pošteno. Doduše, od toga nema velikog haira jer mi ni tu nebi znali napraviti društvo puno bolje od ovog sadašnjeg, katastrofalnog. Pogledaj Kanton Sarajevo! Para ko u priči, Srba i Hrvata ni na mapi, sve sami Silajdžići i Švrakići - pa na šta liči?! Sve popljačkano, ništa se ne miče, samo sebi namještaju poslove, nova asfaltiranja (fejslifting na rak kože) i muzeje.
Samo stisnuti zube i pustiti da nas što bezbolnije progutaju integracije. Pa čak i bez obzira na granice. Meni moju mladost, rovove, poginulu rodbinu i prijatelje, Kovače i Markale niko neće oduzeti. Ja ću ih nositi sa sobom i tu mi niko ne treba, ni Alija ni Haris ni ostale istorijske karikature, da mi govori šta da radim. MORAMO SE OD NJIH OTRGNUTI I KRENUTI DRUGIM PUTEM NAPRIJED!!!
Budemo li se vrtili u krug sa istim argumentima za ili protiv, novi početak i integracije u normalan svijet će još dobro sačekati. Kapija, Kovači, Markale, Srebrenica i ostale naše svetinje treba da ostanu svetinje ali nikako breme što nam ne dozvoljava da se maknemo iz mjesta. Te toponime naše bolne prošlosti bošnjački političari iz prirodnog im mjesta u istoriji uzimaju po potrebi i njima se na najprljaviji način okorištavaju. Da ne upotrijebim neki teži izraz.
Tražiti neku planetarnu pravdu, kao mi smo žrtve pa do kraja svijeta ne moramo ništa raditi jer imamo opravdanje za neuspjeh, nas neće daleko odvesti. Utopije i svijeta koji bi žrtvi pomogao da se do kraja digne na noge jednostavno - nema! Mi smo svoje kredite ispucali; više od deset godina donacija, policijske i vojne pomoći, kredita, izbora i ništa. Nismo se s mjesta pomakli. Glasamo za iste imbecile što nas varaju, kradu i vode u nove sukobe kao da tjeramo inat sa cijelim svijetom. E, sada je dosta, poručuje nam realnost, nema više guzovače. Jeste genocid, zločini i etničko čišćenje ali treba ići naprijed. Mi to ne znamo! Mi samo znamo kukati i optuživati druge.
Momak kaže - hoću svoj komad zemlje pa da budem rahat! Pošteno. Doduše, od toga nema velikog haira jer mi ni tu nebi znali napraviti društvo puno bolje od ovog sadašnjeg, katastrofalnog. Pogledaj Kanton Sarajevo! Para ko u priči, Srba i Hrvata ni na mapi, sve sami Silajdžići i Švrakići - pa na šta liči?! Sve popljačkano, ništa se ne miče, samo sebi namještaju poslove, nova asfaltiranja (fejslifting na rak kože) i muzeje.
Samo stisnuti zube i pustiti da nas što bezbolnije progutaju integracije. Pa čak i bez obzira na granice. Meni moju mladost, rovove, poginulu rodbinu i prijatelje, Kovače i Markale niko neće oduzeti. Ja ću ih nositi sa sobom i tu mi niko ne treba, ni Alija ni Haris ni ostale istorijske karikature, da mi govori šta da radim. MORAMO SE OD NJIH OTRGNUTI I KRENUTI DRUGIM PUTEM NAPRIJED!!!
-
kosilica
#17 Re: Dajte na nas dio zemlje i pustite nas na miru !
sirotanovic wrote:kosilica wrote:HOCU SVOJ DEO,NECETE DA ME PREVARITE !!!Dedda wrote:Ne zelim da me neko pogresno shvati.
HVala
NEMAM,IMAM 1/2!
ISTO KAO I TI!
NEMAM,IMAM 1/2!
Ne sumnjam da vec imas svoj deo. Ono sto je u ogradi oko tvoje kuce to je tvoj deo ukoliko imas papire 1/1.
- jeza u ledja
Pa nije to bas tako. Nije ni priblizno.kosilica wrote:Pazi sada ovo,mozda neko nije svjestan,ali trenutno stanje je takvo da dosta Sarajlija gleda u Srbiju(kakva god da je), sa prozora.
Sta mislite o tome?
Ne znam gdje ti zivis ali dosta raje iz I. Sarajeva izlazi/radi u SA. Dosta raje iz SA ide recimo na skijanje na Jahorinu, ili u kupovinu jeftinih CD-ova.
-
sirotanovic
#19 Re: Dajte na nas dio zemlje i pustite nas na miru !
Dosta ti je i to, imas krov nad glavom. Pohlepa te moze moze dovesti u situaciju da ostanes i bez tog 1/2.......kosilica wrote:sirotanovic wrote:kosilica wrote: HOCU SVOJ DEO,NECETE DA ME PREVARITE !!!
NEMAM,IMAM 1/2!
ISTO KAO I TI!
NEMAM,IMAM 1/2!
Ne sumnjam da vec imas svoj deo. Ono sto je u ogradi oko tvoje kuce to je tvoj deo ukoliko imas papire 1/1.
- gospodar kuglastih munja
#21 Re: Dajte na nas dio zemlje i pustite nas na miru !
Ovakve probne balone pusta SDA i IVZ da bi zaokruzile svoju izdaju Republike. Kao sto su ozvanicili RS mimo Ustava R BiH, sad je zele ozvaniciti kao drzavu. Seljaci, sta nam napraviste oddrzave !!!?Dedda wrote:Ne zelim da me neko pogresno shvati.
HVala
-
HomeArt
#22 Re: Dajte na nas dio zemlje i pustite nas na miru !
Seljak nauci jednom nema, nepostoji IVZ nego IZ i Didda nema veze nikakve s tim.gospodar kuglastih munja wrote:Ovakve probne balone pusta SDA i IVZ da bi zaokruzile svoju izdaju Republike. Kao sto su ozvanicili RS mimo Ustava R BiH, sad je zele ozvaniciti kao drzavu. Seljaci, sta nam napraviste oddrzave !!!?Dedda wrote:Ne zelim da me neko pogresno shvati.
HVala
-
kosilica
DA,DA,TREBA SPOMENUTI I HERCEGOVCE,POSEBNO NA DANASNJI DAN!zavrzlama wrote:Takva razmisljanja kao tvoje su dovele Srbiju do Beogrdskog pasaluka....a srbe u BIH ce dovesti do nacionalne manjine i monete za podkusurivanje senilnih ideologa velike srbije i SANU-a...kosilica wrote:Pazi sada ovo,mozda neko nije svjestan,ali trenutno stanje je takvo da dosta Sarajlija gleda u Srbiju(kakva god da je), sa prozora.
Sta mislite o tome?
to istocno sarajevo nije druga drzava ..nego prostor gdje vlada mrak i gdje su Zlocinci R&R standard zivota..ljudi ne zaziru od rs-a nego od fasistickog nasljedja kojeg su srpskom i drugim narodima ostavili ovi pomenuti....
Tvoje negiranje BIH i guranje floskule da je rs druga drzava i srpsko vlasnistvo..s tim samo jacas moral i istrajnost Bosanaca i Hercvegovaca da jos vise rade na unistenju tog fasistickog poredka koji vlada u tom dijelu BIH od kojeg zaziru svi u evropi i svijetu....
niko ne zazire od srpskog naroda...zaziru od fasistickog poredka koji se osjeti i vidi sa tog Trebevica...
DANAS SU SE SUKOBILE NAVIJACKE GRUPE BRAZILA I ZRINJSKOG ILI KAKO ONO BI,NISAM BAS SIGURAN.
ALI SAM SIGURAN DA SE RADI O HRVATIMA I MUSLIMANIMA,STA TI ONO NESTO SPOMINJES HERCEGOVCE,ILI I TU MISLIS DA SU HRVATI LOSI,A VI BOSNJACI JEDINI BEZGRESNI I DOBRI.
I JOS MI RECI DA U TOM MOSTARU ILI KAKO TI KAZES HERCEGOVINI NE GLEDAS NA HRVATSKU.
DA CUJEM KOMENTAR?
-
kao novi
neki kompromis ce ocito morati biti postignut... mozda ne raspad zemlje, ali nesto se mora uraditi... haris i kompanija vec predugo prodaju pricu o gradjanskoj bosni. ta ideja je propala i prije nego sto je rat bio zavrsen. na zalost bosna ne moze da postoji na 28 posto teritorije, ma koliko omladina isprana kojekakvim pricama vjerovala u to... situacija na terenu je takva da bosne nema... sve mastarije o novom "oslobadjanju" bosne su apsolutna glupost...
i jos srbi imaju jak lobi a hare je nesposoban. mislim, pa to je lik kojem su odbili vizu za ameriku, prije par godina, i on sada kao da lobira?! drama..
kako se meni cini "smijesi" nam se labava konfederacija tri entiteta (malo proucite sta su se gospoda nedavno dogovarala u mostaru, svi se slozise da ce biti ustavnih promjena, vi pogodite kakvih)
i jos srbi imaju jak lobi a hare je nesposoban. mislim, pa to je lik kojem su odbili vizu za ameriku, prije par godina, i on sada kao da lobira?! drama..
kako se meni cini "smijesi" nam se labava konfederacija tri entiteta (malo proucite sta su se gospoda nedavno dogovarala u mostaru, svi se slozise da ce biti ustavnih promjena, vi pogodite kakvih)
-
harka
#25 Re: Dajte na nas dio zemlje i pustite nas na miru !
znaci, ti bi da nasi Sehidi,nase rahmetlije,moja kucaDedda wrote:Ne zelim da me neko pogresno shvati.
HVala
i ja budemo u Srbiji
tvoji su ocito svi u Federaciji
bjez tamo i srami se