schnjufko wrote:Postovanje Pinkzelena
Slucajno znam njih par koji su otisli na kopanja i nikad se nisu vratili. sada u njihovim stanovima zive dileri konzervi sa pijace. Sverceri naftom i humanitarnom.
Nego da ti promjenim malo perspektivu.
Prvo cinjenica je da niko od politicara u BiH nevalja automatsi tim sto je slucajno srbin ili hrvat. Prije je bilo drukcijih misljenja na ovo forumu. o sada se ta i takva misljenja javljaju iskljucivo van BiH. CInjenica je da su pobjegli od svih turbo patriota nakon rata kojima su dobar srbin i dobar hrvat samo ako su jako daleko ili 2 metra pod zemljom.
Drugo Srbi koji su ostali lojalni (citaj ostali bit Bosanci) imali su par sitnih problemchicha.
U vojsci su mogli bit samo prasinari. Uvjek je neki drugi supak odlucivao o nihovoj glavi. Pa tako ni moj stari ni moj ujak ni buraz ni bilo ko drugi koga znam a da nije musliman nikad nije dobio ni jedno priznanje pohvalu. Cak i kad je cijela jedinica dobivala po 100 " Demokratskih Maraka " i steku cigara njih bi to mimoislo.
Kao civili isli su kopat rovove tamo gdje ni vojska nije smjela pomolit nosa. A to mozes pitat one koji su bili na linijama.
Kao civili su imali posla sa Cacama majmunima koji hoce da im se dokopaju stanova auta ili cega vec ne.
Ako su bili pametni mogli su i dezertirat. tada bi ih cekala kasarna Ramiz salchin i vojni zatvor. ( mozda i na sigurnije mejsto za vrijeme rata.
Kao oni koji su zbrisali ako su ostali iza pocetka rata u Sarajevu , na svim Srpskim "krajinama " i teritorijama gdje je vlast uzeta balvanom su bili izdajnici. (cesto su najebali gore od muslimana i hrvata bas zbog toga.)
Jedina vadiona su im bile Canada i Amerika mozda Australija.
Niti trazim da me cijenis niti mi je stalo do tvog misljenja jer cu vjerovatno poput ostalih normalnih ljudi napustit trajno ovaj forum.
Onda ostanite i uzivajte u vasim patriotskim preseravanjima. Da li ce Bosna prezivjet il ce odumret ne zavisi vise od mene. Ja sa sam svojom voljom znanjem i djelovanjem u korist ove drzave zavrsio.
Vjerovala ili ne zahvaljujuci tvom postu.
Koliko to vrijedi ili ne vrijedi neznam. Mozda ce se vidjeti a mozda i nece. No znam sigrno da jako puno ljudi ovo cita i mozda ce uraditi isto sto i ja.
I nemoras quotat ovaj post jer ovdje vise ne navracam niti me intersuje sta ces napisati.
Poštovanje i tebi,ja se duboko izvinjavam ako sam te nečim uvrijedila,ali možda nije do mene,nego do tvoje slabosti i činjenice da ne možeš prihvatiti da neko razmišlja drugačije nego ti.
I da ti kažem.. vodili su i mog oca na kopanje,kad bi došao sa linije i obukao farmerke i jaknu na pola sata da malo "prošeta"...oni naravno nisu ni znali da je došao tek s linije..
Prijetili mu da će ga ubiti zbog imovine,koju je svojim radom i trudom stekao..a koju su htjeli oteti, da ti napomenem da nisam srpkinja,a ni hrvatica..
Također i sama sam ovdje spomenula i Cacu mnogo puta,a i njemu slične i ako se potrudiš pronaći ćeš moj post gdje govorim da niko nema pravo oduzeti nekom život..provoditi neku svoju pravdu.. da su ti ljudi divljaci itd..
Spominješ neke šteke cigareta i 100 KM..eto...možda te utješi kad ti kažem da ni moj otac nije dobio ništa od toga..dobio je neki papirić..neko priznanje isprintano na jeftinom papiru i sa bljedunjavom bojom..
A što se tiče ostalog,mislim da ti nisam ja kriva.. pogotovo ova patetika oko napuštanja BiH i foruma..daj se malo sredi čovječe.
Ne zanima me šta ćeš reći..ni da li se vraćaš i gdje se vraćaš..ja sve što napišem,to i mislim..a to što nisi upratio sve moje postove,nije do mene.
Mislim da sam jedna od rijetkih koja je izrazila nezadovoljstvo zbog oslobađanja Sefera Halilovića..tako da apsolutno nemaš pravo da mi prebacuješ da sam neki nacionalista,ili tome slično..te da zbog ovakvih kao ja..može neko biti ugrožen.
Ne! Jedino možda ako tebe boli istina..to je nešto drugo...
Istina je da se mnogi Srbi nisu vratili sa kopanja..to je strašno..ali jbg.. nekako ovih dana razmišljam i onih 35 Sarajlija muslimana zakopanih na Romaniji.. koje vidiš nisi spomenuo..
Ne zamjeri,ali ovo što si mi napisao je čista patetika..koja kod mene ne pije vode.
Sretno.