SVETLANA CENIC I BiH??

Post Reply
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

Nakon cetiri stranice, ja ipak mislim da bi mi trebali podrzati Cenicku!! Ako nista, opet je dosla u Sa, i zadaje Dodu muke, a i Cavic, je, nakon susreta u sudu, neki dan, pobjeg'o od nje ko oparen! :D :D
A i ne moze vise stete nanijeti nego ovi nasi "maticari" i "efendije"! Ona makar zna da sabira 2+2, a ne govori ko oni "nasi", "more bit bidne, a more nebidne", pa mozda makar pomogne da se ekonomiju podigne na noge!!
p.s. a i obukla je zeleni "kostimic" ( :D ) sa heklanom kragnicom, za intervju na cistom "ekavskom"!! :D :D
Last edited by seiko22 on 20/10/2007 20:25, edited 1 time in total.
pinkzelena

Post by pinkzelena »

cyprus wrote:Eh da ja ne bih sad i ja dodatno palamudio na ovoj temi, samo da kažem da potpisujem svaku Dezzeovu riječ. :thumbup:

A što se tiče Cenićke, ne mislim da je idealan primjer kako političari koji se zalažu za BiH trebaju izgledat i kako djelovat, al ako ćemo sve Srbe iz RS-a nazivat nacionalistima il četnicima, onda jebiga... Ja eto smatram da je Cenićka više pozitivna nego negativna ličnost, ako ništa zbog onoga da joj je bosanstvo ispred srpstva.

Još eto da za sve Srbe iz RS-a svaki musliman nije balija,turčin,vehabija..terorista itd... baš bismo lijepo živjeli.... :roll:
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 12:24, edited 1 time in total.
danas

Post by danas »

vaca wrote:
danas wrote:samo cu ukratko odgovoriti -- ne raspravljam o tamo nekim srbima, vec konkretno o cenicki. mene neces vidjeti da placem nad njenim "protErivanjem" jer sam skoro pa sigurna da toga nije ni bilo. ali eto, nek ona laprda da ima sta reci.

sto se tice ostalog -- ko to bogati suti o kazanima, caci, ubijanjima? o tim temama se raspavljalo mnogo puta na ovom forumu, a tako i u medijima. nikad nisam rekla da toga nije bilo, i mene neces vidjeti da kazem ista dobro o caci i slicnima. ono sto me nervira je idealizacija srba koji su ostali -- po meni je to nesto valjda sto normalan covjek treba da uradi ako voli svoju domovinu. ja se ne mogu diviti nekome SAMO zato sto nije postao fasista. ili stav pojedinaca (sa ovog foruma i iz RL) da im neko nesto ekstra druguje -- jer zaboga, ONI su srbi koji NISU otisli u cetnike. ma daj ba...

i da, pricica koju ti spomenu o klecanju i ubistvu - ako sam dobro shvatila, pa nije se bas desavala onim srbima koji su ostali u gradu, zar ne?

PS ovo nije tema o bosnjackoj politici -- a o njoj sam mislim sasvim dovoljno napisala na ovom forumu takodje. ali dodacu i ovo -- kao sto ne shvatam potrebu da se idealizuju srbi koji nisu otisli u cetnike, ne shvatam ni potrebu -- tako evidentnu ovdje -- da se pri svakom spomenu srpskog fasizma spominje (ma kako katastrofalna i ljigava) bosnjacka politika. koja mi se gadi jednako kao i srpska, ali iz sasvim drugih razloga. i mislim da stoji cinjenica da je sve sto se desilo u BH od 1990-e pa naovamo, direktno ili indirektno posljedica srpskog fasizma, pa tako i kriminalna bosnjacka politika... ali ne vidim kakve veze ta politika ima sa cinjenicom da je svetlana cenic bila i ostala cetnikusa?
Pa ti vidim toliko volis svoju domovinu da si se ispalila... A ja srpkinja ostala... Ali neeeee...ti si ipak bolja od mene jelda???
ne, ja nisam nista bolja od tebe - cak stavise, tebi treba namah dati orden jer nisi otisla u cetnike i jer si ostala da zivis sa podivljalim ustasko-mudzahedinskim hordama u sarajevu od milja zvanom teheran... sarajevo su napustile hiljade ljudi (srba, hrvata, muslimana, jevreja, itd.) iz raznoraznih razloga -- i o njima ne donosim nikakav moralni sud, jer znam sta znaci spasavati glavu. ali izaci da se spasis granate i gladi i izaci da se spasis 'mudzahedina' i 'odes svojima' na pale -- su dvije razlicite stvari u mojoj knjizi...

dalje, ja tebe ne spominjah te ne vidim razloga da ti mene spominjes na licnoj osnovi -- ja sa tobom nisam ovce cuvala pa da me ti uzimas u usta... ali kad vec pitas -- ja svojom voljom nisam otisla vec pred nozem i puskom, ali vidim trebala sam ostati na grbavici da me tvoja bratija siluje i izivljava se na meni -- da bi mi TI danas ovdje rekla da sam 'dobra'... to sto su mi ocu dosli glave i ostavili me bez igdje icega -- vidim nije dovoljno... valjda trebam prigrliti fasisticu cenicku i njene ideale da bih ti bila dobra. pa da ponovim -- taj film neces gledati, a generalno patim od hronicne qurcobolje jesam li ikome -- a ponajmanje tebi i slicnima -- 'dobra'...
Last edited by danas on 20/10/2007 20:31, edited 1 time in total.
herzog

Post by herzog »

pinkzelena wrote:
cyprus wrote:Eh da ja ne bih sad i ja dodatno palamudio na ovoj temi, samo da kažem da potpisujem svaku Dezzeovu riječ. :thumbup:

A što se tiče Cenićke, ne mislim da je idealan primjer kako političari koji se zalažu za BiH trebaju izgledat i kako djelovat, al ako ćemo sve Srbe iz RS-a nazivat nacionalistima il četnicima, onda jebiga... Ja eto smatram da je Cenićka više pozitivna nego negativna ličnost, ako ništa zbog onoga da joj je bosanstvo ispred srpstva.

Još eto da za sve Srbe iz RS-a svaki musliman nije balija,turčin,vehabija..terorista itd... baš bismo lijepo živjeli.... :roll:
....шта рећи него:''За Алаха - против Влаха'' 8)
herzog

Post by herzog »

Nancy Drew wrote:
cyprus wrote:A što se tiče Cenićke, ne mislim da je idealan primjer kako političari koji se zalažu za BiH trebaju izgledat i kako djelovat, ....
Ona je bivši SDS ministar koji kritikuje Dodika samo zato što ju je izbacio iz vlasti kad je postao premijer ...
i bivši politički savjetnik Dragana Čavića ...
priznaćeš da ovo nisu bogzna kakve 'probosanske' reference ... samo o tome se radi, vezano za temu.
...а што би неко требао уопште имати ''пробосанске или прохерцеговачке'' референце? 8)...зато што то ти желиш? ...8) ....ех, па и ја желим што-шта 8)
pinkzelena

Post by pinkzelena »

herzog wrote: ....шта рећи него:''За Алаха - против Влаха'' 8)
Da ti nisi promašio forum?
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

"Ceco", sto mi ovo "propade" tema?? :D :D
herzog

Post by herzog »

pinkzelena wrote:
8)...је ли овај форум пун загрижених србомрзаца??? Јесте? Е, онда сам на правом мјесту 8)
zlatan01

Post by zlatan01 »

herzog wrote:
pinkzelena wrote:
8)...је ли овај форум пун загрижених србомрзаца??? Јесте? Е, онда сам на правом мјесту 8)
Da samo sto ipak ima i onih kojima si ti jednako daleko kao i oni koje citiras u navodu iznad...nadam se i da smo u vecini...
herzog

Post by herzog »

zlatan01 wrote:
herzog wrote:
pinkzelena wrote: Da ti nisi promašio forum?
Da samo sto ipak ima i onih kojima si ti jednako daleko kao i oni koje citiras u navodu iznad...nadam se i da smo u vecini...
...нека...знам ја да има и другачијих , па нисам ја из Федерације 8)...али ја сам овде привучен србомрсцима 8) :D
seiko22

Post by seiko22 »

herzog wrote:
pinkzelena wrote:
opet grijesis "ercog"-e!! Opet grijesis!! :D
Ispravan termin je "cetnikomrzaca", ercog-e, cetnikomrzaca!! A ti , ako poistovjecujes ta dva termina, toje "tvoj izbor", tvoje vidjenje!! Moje vidjenje je jos uvijek da to nije isto! A o tome imam i svjedocenje iz licnog zivota!! Kad se 1992, moj najbolji drug, odlucio da ode u cetnike (nakon uspjesne karijere u bivsoj JNA) sa Kukanjcem, a istovremeno, u njegovom , tj . nasem zajednickom rodnom mjestu, lokalni cetnici (oni sto se "osvijestise preko noci) dosli i zaklali prvog mu komsiju, na kucnom pragu, a sledeceg komsiju, i njegovog sina, od 17 godina, odveli, i ubili kasnije, njegova majka, koja je bila SRPKINJA, vidi ovo "ercog"-e, SRPKINJA, a ne CETNIKUSA (iako je prezivjela i drugi svjetski rat) je nakon toga, uzela konopac, i objesila se, u svojoj vlastitoj kuci!!
cyprus

Post by cyprus »

zlatan01 wrote:Da samo sto ipak ima i onih kojima si ti jednako daleko kao i oni koje citiras u navodu iznad...nadam se i da smo u vecini...
Eh, to će ti ostat samo u nadanju. :roll:
herzog

Post by herzog »

seiko22 wrote:
herzog wrote:
pinkzelena wrote: Da ti nisi promašio forum?
Ispravan termin je "cetnikomrzaca", ercog-e, cetnikomrzaca!! A ti , ako poistovjecujes ta dva termina, toje "tvoj izbor", tvoje vidjenje!! Moje vidjenje je jos uvijek da to nije isto! A o tome imam i svjedocenje iz licnog zivota!!
...али то је твоје мишљење .... 8)....;) и не можемо генерализовати по твом мишљењу ништа 8) ...него можемо ићи од случаја до случаја ....мислим форумског....
Kad se 1992, moj najbolji drug, odlucio da ode u cetnike (nakon uspjesne karijere u bivsoj JNA) sa Kukanjcem, a istovremeno, u njegovom , tj . nasem zajednickom rodnom mjestu, lokalni cetnici (oni sto se "osvijestise preko noci) dosli i zaklali prvog mu komsiju, na kucnom pragu, a sledeceg komsiju, i njegovog sina, od 17 godina, odveli, i ubili kasnije, njegova majka, koja je bila SRPKINJA, vidi ovo "ercog"-e, SRPKINJA, a ne CETNIKUSA (iako je prezivjela i drugi svjetski rat) je nakon toga, uzela konopac, i objesila se, u svojoj vlastitoj kuci!!
....несрећа....да.....жао ми је....:(

....ако ти шта значи...знам сличну причу са другим предзнацима .... :roll:
seiko22

Post by seiko22 »

herzog wrote:
seiko22 wrote:
herzog wrote: 8)...је ли овај форум пун загрижених србомрзаца??? Јесте? Е, онда сам на правом мјесту 8)
Ispravan termin je "cetnikomrzaca", ercog-e, cetnikomrzaca!! A ti , ako poistovjecujes ta dva termina, toje "tvoj izbor", tvoje vidjenje!! Moje vidjenje je jos uvijek da to nije isto! A o tome imam i svjedocenje iz licnog zivota!!
...али то је твоје мишљење .... 8)....;) и не можемо генерализовати по твом мишљењу ништа 8) ...него можемо ићи од случаја до случаја ....мислим форумског....
Kad se 1992, moj najbolji drug, odlucio da ode u cetnike (nakon uspjesne karijere u bivsoj JNA) sa Kukanjcem, a istovremeno, u njegovom , tj . nasem zajednickom rodnom mjestu, lokalni cetnici (oni sto se "osvijestise preko noci) dosli i zaklali prvog mu komsiju, na kucnom pragu, a sledeceg komsiju, i njegovog sina, od 17 godina, odveli, i ubili kasnije, njegova majka, koja je bila SRPKINJA, vidi ovo "ercog"-e, SRPKINJA, a ne CETNIKUSA (iako je prezivjela i drugi svjetski rat) je nakon toga, uzela konopac, i objesila se, u svojoj vlastitoj kuci!!

"ercog"-e, nije to nikakva "nesreca", kako ti nazivas! Nije! To svjedoci da je i u tom narodu bilo, i da ima i nadamo se, ce biti, ljudi kojima su preci neki drugi ciljevi i standardi osim "cetnickije" (ovo u originalnom zargonu 8-) )!
Ali , nadajmo se da ce i oni dobiti snage da progovore, ili, nadajmo se da ih "cetnicija" nije vec sve eliminisala, kao i kad je , opet iz primjera iz licnog zivota, mucki ubila Gospodina, predratnog Direktora jedne firme, Radovana P., koji je, nakon sto je sacuvao svoje sugradjane od pokolja, i obezbijedio im izlazak iz cetnickog okruzenja, stradao od svojih sunarodnika! Mucki! Onih koji su postali cetnici!!
O tome govorim, "ercog"e!!
zlatan01

Post by zlatan01 »

herzog wrote:
zlatan01 wrote:
herzog wrote: 8)...је ли овај форум пун загрижених србомрзаца??? Јесте? Е, онда сам на правом мјесту 8)
...нека...знам ја да има и другачијих , па нисам ја из Федерације 8)...али ја сам овде привучен србомрсцима 8) :D
Uopste nije vazno odakle si, nego kakav si. Ja sam po dolasku u Svedsku prvu ponudu za pomoc dobio od srbina sa kojim se i dan danas sretnem, popricam, pomognemo jedan drugom. I ne samo sa njim, nego i sa drugim ljudima iz bivse Jugoslavije. Ne mrze svi. A svi koji mrze valjda i ne znaju da mrznja prvo razara njih same.
herzog

Post by herzog »

seiko22 wrote:
herzog wrote:
seiko22 wrote: opet grijesis "ercog"-e!! Opet grijesis!! :D

"ercog"-e, nije to nikakva "nesreca", kako ti nazivas! Nije! To svjedoci da je i u tom narodu bilo, i da ima i nadamo se, ce biti, ljudi kojima su preci neki drugi ciljevi i standardi osim "cetnickije" (ovo u originalnom zargonu 8-) )!
Ali , nadajmo se da ce i oni dobiti snage da progovore, ili, nadajmo se da ih "cetnicija" nije vec sve eliminisala, kao i kad je , opet iz primjera iz licnog zivota, mucki ubila Gospodina, predratnog Direktora jedne firme, Radovana P., koji je, nakon sto je sacuvao svoje sugradjane od pokolja, i obezbijedio im izlazak iz cetnickog okruzenja, stradao od svojih sunarodnika! Mucki! Onih koji su postali cetnici!!
O tome govorim, "ercog"e!!
...КАКО ти рекох...ако ти шта значи, знам сличних прича и са супротним предзнацима....чак и са епилогом ''вјешање'' на балкону послије школских другова претворених у муџахедине преко ноћи и одвођења комшије Србина на пут без повратка....а заједно су прве требе мували...и заједно су бјежали с часова.....заједно су одрасли.....ако разумијеш шта ти говорим....
vedderedi

Post by vedderedi »

Dezze wrote:
danas wrote:
Dezze wrote:Ne znam. Ali je pogresno a priori odbaciti da je neki Srbin mogao biti izbacen iz stana, ni kriv ni duzan. O tome se ovdje radi. Treba posmatrati individualno, a ne kolektivno. Iako su ovdje puna usta, posebno bosnjackim politicarima, da nema kolektivne odgovornosti, to je samo demagogija. Ni more, ni less.... :D
ne, ne odbacujem tu mogucnost -- i svakako da se je to desavalo... ali nekako mi funkcioner SDS-a (sto je cenicka i tada bila vjerujem, mada je moguce da grijesim) nesto nikako ne potpada pod kategoriju "postenog" srbina. nesto imam suhvu da je ona htjela sa bracom, ili da je razmijenjena na zahtijev brace joj -- jer se to najcesce desavalo sa onima poput nje. ako je nesto drugo bilo u pitanju, evo ima MUP pa neka gospodja da izjavu ko je i kada i zasto i gdje protjerao -- bas kao sto su i moji roditelji dalji izjavu kad nas se protjeralo sa grbavice u pidzamama. end of story.
Ja nisam govorio o Cenicki. Kazem, ne znam puno o njoj, pa ne bih napamet pricao. Ali sam, recimo, mislio na Srbe iz mog ulaza...i dan danas su ovdje. Palama ni primirisali nisu. Niti su se naglo obogatili...Ili oni Srbi koji su na Kazanima zavrsili...ili oni srpski pripadnici Armije BiH koji su poginuli ZA ovu drzavu...ili cak oni pripadnici Armije BiH koji su mucki ubijeni od strane nekih carsijskih kriminalaca....svi znamo za te slucajeve, ali sutimo...neka nam je na cast...naravno, nemamo (mislim na nas gradjane Sarajeva) krivicu za to, ali kako sama kazes, snosimo odgovornost....ili to pravilo ne vazi kada smo mi u pitanju...hehe, hajmo se sad igrati razlictih arsina...ovdasnjem mentalitetu to ide jaaako dobro od ruke.
danas wrote:i da, for the record -- zaista mi je vise muka od price kako sad trebam gledati u srbina koji je ostao u sarajevu ko da je pejgamber. u mom (izgleda poremecenom) mentalnom sklopu, normalno je ne izdati svoju domovinu i ne ubijati svoje bivse sugradjane. ovdje je sad izgleda 'in' neka prica da se ja trebam diviti nekome samo jer nije postao ubica -- a eto mogao je...
Procitaj ovo sto je boldirano...pa razmisli onda o ovome:

Imas 2 covjeka. Pred njima klece druga dva covjek. Das toj dvojici sto stoje puske i kazes: "Ko ubijeg jednog na koljenima, bice postedjen vlastite torture. Ko ga ne ubije, bice i sam predmetom mucenja." Jedan "svog" klececeg ubije. Drugi pomilsi kako to nije uredu i odustane. I pocnu ga muciti. Mozda cak i ubiju....Ili, da stvar bude gora, ubiju ga sunarodnjaci onog koji kleci....

Dakle, da odgovorim na tvoje pitanje i ono sto je, kako kazes, in. Da, ja mislim da se treba diviti tom koji je bio dovoljno hrabar da odustane od ubijanja drugog, pa time na kocku stavljajuci svoj vlastiti zivot.
danas wrote:PS ja sam od onih koji cvrsto zastupaju tezu da nema kolektivne krivice, ali da svakako postoji kolektivna odgovoronost. mali milion puta sam napisala na ovom forumu da 5-6 delegata ne moze da opljacka ni banku kako treba, a kamoli da sprovede genocid. za genocid treba mnogo, mnogo vise, a to mnogo ukljucuje i precutno odobravanje naroda kao cjeline. a da ne govorim o tome da su srbi rado i dobrovoljno poletjeli u svoj tor, te se vrlo rado osjecaju dijelom kolektiva (ko borg jebote) te da nije na meni da ih 'individualizujem' kad su vec tako sretni u tom koletktivnom bitisanju. oni koji hoce da ih se gleda individualno su se vec sami oglasili...
Aha, samo su Srbi polijetali u svoj tor...nije doslo u regiji do etnickog homogeniziranja na svim stranama....

Apsolutno se slazem sa tvojom konstatacijom da su za genocid koji je dokazan bili potrebni orkestrirani napori. Srpska politika ubijanja, protjerivanja i unistavanja se po tome i razlikuje od one bosnjacke. Kod Srba je zaista bilo sve isplanirano, kako bi se ostvarili neki visi, politicki ideoloski ciljevi. Bosnjacka politika uvijanja, paljenja i protjerivanj nije postojala. Ali, to je ne cini svetinjom. I nju je u odredjenim trenucima i u odredjenim podrucjima ponijelo, pa se ponasala kao mala sestra srpske politike...To je, naravno, ne izjednacuje sa srpskom, ali joj zato oduzima pravo da glumi iskljucivo zrtvu! Kako kazes, nema kolektivne krivice ali ima kolektivne odgovornosti....jer, nije niotkud uzeto da je i sama bosnjacka politika bila uzrok jada....cak i svog naroda....pitaj ove iz Srebrenice sta misle o bosnjackoj politici prema njima.

:roll:
Potpisujem!

Seiko, odlican komentar za onu zelenu haljinu :lol:

Znam i ja neke Srbe koji su tokom rata ostali u mom dijelu Sarajeva, jedan od njih mi je predavao likovno u osnovnoj skoli prije rata, a njegova zena, takodje Srpkinja bila uciteljica. U toku rata su njega vodili na kopanje rovova i nije mi bilo drago gledati tog covjeka sa motikom u ruci i u plavom mantilu. Nakon rata se komandant ovih nasih prostora okitio Audijem TT, jednim motelom i trenutno najposjecenijim restoranom na putu prema moru.
Taj Srbin, moj nastavnik likovnog, i dalje zivi ovdje, penzionisan je, a njegova zena opet radi kao uciteljica.
Neko se napatio, a neko profitirao u ovom ratu. U ovom slucaju je vise nego ocigledno ko je kako prosao.
vedderedi

Post by vedderedi »

Sto se tice same Cenicke, ne bih prerano zakljucivao. Nek se pokaze, ako nista bar ima TV prostora za to.
Nisam siguran, ali mi se cini da sam negdje procitao da je tokom rata bila blizak saradnik Nikole Koljevica. Pretpostavljam da i sama misli da joj je to mrlja u karijeri. Mislim da se niko ne bi odvazio kao taj "profesor", onako sekspirovski opravdavati genocid nad nesrpskim stanovnistvom u BiH.
pinkzelena

Post by pinkzelena »

vedderedi wrote:
Znam i ja neke Srbe koji su tokom rata ostali u mom dijelu Sarajeva, jedan od njih mi je predavao likovno u osnovnoj skoli prije rata, a njegova zena, takodje Srpkinja bila uciteljica. U toku rata su njega vodili na kopanje rovova i nije mi bilo drago gledati tog covjeka sa motikom u ruci i u plavom mantilu.

:-) :-) Eh pa stvarno... vidim zaboravio si spomenuti da se nisu samo Srbi odvodili na kopanje..nego svi muškarci u civilu,koji su zateknuti na ulicama grada..
Ne žališ za momcima koji su sa 17 godina ratovali,ali patiš zato što ti je učitelj jadničak morao uzeti lopatu u ruke i nije šala obući plavi mantil..
Hajde on je bar imao sreću,pa je dobio mantil...drugi su kopali u farmerkama i tenama.. :-)
schnjufko

Post by schnjufko »

Postovanje Pinkzelena
Slucajno znam njih par koji su otisli na kopanja i nikad se nisu vratili. sada u njihovim stanovima zive dileri konzervi sa pijace. Sverceri naftom i humanitarnom.
Nego da ti promjenim malo perspektivu.
Prvo cinjenica je da niko od politicara u BiH nevalja automatsi tim sto je slucajno srbin ili hrvat. Prije je bilo drukcijih misljenja na ovo forumu. o sada se ta i takva misljenja javljaju iskljucivo van BiH. CInjenica je da su pobjegli od svih turbo patriota nakon rata kojima su dobar srbin i dobar hrvat samo ako su jako daleko ili 2 metra pod zemljom.
Drugo Srbi koji su ostali lojalni (citaj ostali bit Bosanci) imali su par sitnih problemchicha.
U vojsci su mogli bit samo prasinari. Uvjek je neki drugi supak odlucivao o nihovoj glavi. Pa tako ni moj stari ni moj ujak ni buraz ni bilo ko drugi koga znam a da nije musliman nikad nije dobio ni jedno priznanje pohvalu. Cak i kad je cijela jedinica dobivala po 100 " Demokratskih Maraka " i steku cigara njih bi to mimoislo.

Kao civili isli su kopat rovove tamo gdje ni vojska nije smjela pomolit nosa. A to mozes pitat one koji su bili na linijama.

Kao civili su imali posla sa Cacama majmunima koji hoce da im se dokopaju stanova auta ili cega vec ne.

Ako su bili pametni mogli su i dezertirat. tada bi ih cekala kasarna Ramiz salchin i vojni zatvor. ( mozda i na sigurnije mejsto za vrijeme rata.

Kao oni koji su zbrisali ako su ostali iza pocetka rata u Sarajevu , na svim Srpskim "krajinama " i teritorijama gdje je vlast uzeta balvanom su bili izdajnici. (cesto su najebali gore od muslimana i hrvata bas zbog toga.)

Jedina vadiona su im bile Canada i Amerika mozda Australija.

Niti trazim da me cijenis niti mi je stalo do tvog misljenja jer cu vjerovatno poput ostalih normalnih ljudi napustit trajno ovaj forum.
Onda ostanite i uzivajte u vasim patriotskim preseravanjima. Da li ce Bosna prezivjet il ce odumret ne zavisi vise od mene. Ja sa sam svojom voljom znanjem i djelovanjem u korist ove drzave zavrsio.
Vjerovala ili ne zahvaljujuci tvom postu.

Koliko to vrijedi ili ne vrijedi neznam. Mozda ce se vidjeti a mozda i nece. No znam sigrno da jako puno ljudi ovo cita i mozda ce uraditi isto sto i ja.

I nemoras quotat ovaj post jer ovdje vise ne navracam niti me intersuje sta ces napisati.
pinkzelena

Post by pinkzelena »

schnjufko wrote:Postovanje Pinkzelena
Slucajno znam njih par koji su otisli na kopanja i nikad se nisu vratili. sada u njihovim stanovima zive dileri konzervi sa pijace. Sverceri naftom i humanitarnom.
Nego da ti promjenim malo perspektivu.
Prvo cinjenica je da niko od politicara u BiH nevalja automatsi tim sto je slucajno srbin ili hrvat. Prije je bilo drukcijih misljenja na ovo forumu. o sada se ta i takva misljenja javljaju iskljucivo van BiH. CInjenica je da su pobjegli od svih turbo patriota nakon rata kojima su dobar srbin i dobar hrvat samo ako su jako daleko ili 2 metra pod zemljom.
Drugo Srbi koji su ostali lojalni (citaj ostali bit Bosanci) imali su par sitnih problemchicha.
U vojsci su mogli bit samo prasinari. Uvjek je neki drugi supak odlucivao o nihovoj glavi. Pa tako ni moj stari ni moj ujak ni buraz ni bilo ko drugi koga znam a da nije musliman nikad nije dobio ni jedno priznanje pohvalu. Cak i kad je cijela jedinica dobivala po 100 " Demokratskih Maraka " i steku cigara njih bi to mimoislo.

Kao civili isli su kopat rovove tamo gdje ni vojska nije smjela pomolit nosa. A to mozes pitat one koji su bili na linijama.

Kao civili su imali posla sa Cacama majmunima koji hoce da im se dokopaju stanova auta ili cega vec ne.

Ako su bili pametni mogli su i dezertirat. tada bi ih cekala kasarna Ramiz salchin i vojni zatvor. ( mozda i na sigurnije mejsto za vrijeme rata.

Kao oni koji su zbrisali ako su ostali iza pocetka rata u Sarajevu , na svim Srpskim "krajinama " i teritorijama gdje je vlast uzeta balvanom su bili izdajnici. (cesto su najebali gore od muslimana i hrvata bas zbog toga.)

Jedina vadiona su im bile Canada i Amerika mozda Australija.

Niti trazim da me cijenis niti mi je stalo do tvog misljenja jer cu vjerovatno poput ostalih normalnih ljudi napustit trajno ovaj forum.
Onda ostanite i uzivajte u vasim patriotskim preseravanjima. Da li ce Bosna prezivjet il ce odumret ne zavisi vise od mene. Ja sa sam svojom voljom znanjem i djelovanjem u korist ove drzave zavrsio.
Vjerovala ili ne zahvaljujuci tvom postu.

Koliko to vrijedi ili ne vrijedi neznam. Mozda ce se vidjeti a mozda i nece. No znam sigrno da jako puno ljudi ovo cita i mozda ce uraditi isto sto i ja.

I nemoras quotat ovaj post jer ovdje vise ne navracam niti me intersuje sta ces napisati.

Poštovanje i tebi,ja se duboko izvinjavam ako sam te nečim uvrijedila,ali možda nije do mene,nego do tvoje slabosti i činjenice da ne možeš prihvatiti da neko razmišlja drugačije nego ti.

I da ti kažem.. vodili su i mog oca na kopanje,kad bi došao sa linije i obukao farmerke i jaknu na pola sata da malo "prošeta"...oni naravno nisu ni znali da je došao tek s linije..
Prijetili mu da će ga ubiti zbog imovine,koju je svojim radom i trudom stekao..a koju su htjeli oteti, da ti napomenem da nisam srpkinja,a ni hrvatica..

Također i sama sam ovdje spomenula i Cacu mnogo puta,a i njemu slične i ako se potrudiš pronaći ćeš moj post gdje govorim da niko nema pravo oduzeti nekom život..provoditi neku svoju pravdu.. da su ti ljudi divljaci itd..

Spominješ neke šteke cigareta i 100 KM..eto...možda te utješi kad ti kažem da ni moj otac nije dobio ništa od toga..dobio je neki papirić..neko priznanje isprintano na jeftinom papiru i sa bljedunjavom bojom..

A što se tiče ostalog,mislim da ti nisam ja kriva.. pogotovo ova patetika oko napuštanja BiH i foruma..daj se malo sredi čovječe.

Ne zanima me šta ćeš reći..ni da li se vraćaš i gdje se vraćaš..ja sve što napišem,to i mislim..a to što nisi upratio sve moje postove,nije do mene.

Mislim da sam jedna od rijetkih koja je izrazila nezadovoljstvo zbog oslobađanja Sefera Halilovića..tako da apsolutno nemaš pravo da mi prebacuješ da sam neki nacionalista,ili tome slično..te da zbog ovakvih kao ja..može neko biti ugrožen.

Ne! Jedino možda ako tebe boli istina..to je nešto drugo...

Istina je da se mnogi Srbi nisu vratili sa kopanja..to je strašno..ali jbg.. nekako ovih dana razmišljam i onih 35 Sarajlija muslimana zakopanih na Romaniji.. koje vidiš nisi spomenuo..

Ne zamjeri,ali ovo što si mi napisao je čista patetika..koja kod mene ne pije vode.

Sretno.
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Današnjem se Sarajevu mogu prigovoriti mnoge stvari....Ali, stalni pokušaji pojedinaca da od Sarajeva u periodu od 1992 -1995, prave Banju Luku, Prijedor, Foču, Srebrenicu, najblaže rečeno, bezobrazni su. Nismo izašli iz rata bez i jedne mrlje na obrazu....Ali, ne pretjerujte u relativiziranju stvari, jer ima nas još...Koji smo uspjeli preživjeti rat u Sarajevu....Pa igrom slučaja znamo da se srpskom djecom nisu hranili lavovi u Pionirskoj, da Kljuić i Pejaković nisu imali privatne logore u kojima su držali Srbe, da su svi borci Armije BiH( zamislite, čak i Srbi) dobijali onu crkavicu od sljedovanja cigara, da se niko nije prevario ni kamičak da baci na pravoslavne crkve, da nam je bio drag onaj veseli Avakum Rosić, sa mantijom većom tri broja od njegove veličine, da nas je bilo i to ne malo koji smo se stidjeli kad je porodica Ristović, na bigajri hak, ubijena za ručkom, da 5. februara 1994 i granate na Markalama, nije bilo, Bogu hvala, nikakve Kristalne noći za sarajevske Srbe....
pinkzelena

Post by pinkzelena »

Ahmmed wrote:Današnjem se Sarajevu mogu prigovoriti mnoge stvari....Ali, stalni pokušaji pojedinaca da od Sarajeva u periodu od 1992 -1995, prave Banju Luku, Prijedor, Foču, Srebrenicu, najblaže rečeno, bezobrazni su. Nismo izašli iz rata bez i jedne mrlje na obrazu....Ali, ne pretjerujte u relativiziranju stvari, jer ima nas još...Koji smo uspjeli preživjeti rat u Sarajevu....Pa igrom slučaja znamo da se srpskom djecom nisu hranili lavovi u Pionirskoj, da Kljuić i Pejaković nisu imali privatne logore u kojima su držali Srbe, da su svi borci Armije BiH( zamislite, čak i Srbi) dobijali onu crkavicu od sljedovanja cigara, da se niko nije prevario ni kamičak da baci na pravoslavne crkve, da nam je bio drag onaj veseli Avakum Rosić, sa mantijom većom tri broja od njegove veličine, da nas je bilo i to ne malo koji smo se stidjeli kad je porodica Ristović, na bigajri hak, ubijena za ručkom, da 5. februara 1994 i granate na Markalama, nije bilo, Bogu hvala, nikakve Kristalne noći za sarajevske Srbe....

:faraon1:
district-beg

Post by district-beg »

pinkzelena wrote:
Ahmmed wrote:Današnjem se Sarajevu mogu prigovoriti mnoge stvari....Ali, stalni pokušaji pojedinaca da od Sarajeva u periodu od 1992 -1995, prave Banju Luku, Prijedor, Foču, Srebrenicu, najblaže rečeno, bezobrazni su. Nismo izašli iz rata bez i jedne mrlje na obrazu....Ali, ne pretjerujte u relativiziranju stvari, jer ima nas još...Koji smo uspjeli preživjeti rat u Sarajevu....Pa igrom slučaja znamo da se srpskom djecom nisu hranili lavovi u Pionirskoj, da Kljuić i Pejaković nisu imali privatne logore u kojima su držali Srbe, da su svi borci Armije BiH( zamislite, čak i Srbi) dobijali onu crkavicu od sljedovanja cigara, da se niko nije prevario ni kamičak da baci na pravoslavne crkve, da nam je bio drag onaj veseli Avakum Rosić, sa mantijom većom tri broja od njegove veličine, da nas je bilo i to ne malo koji smo se stidjeli kad je porodica Ristović, na bigajri hak, ubijena za ručkom, da 5. februara 1994 i granate na Markalama, nije bilo, Bogu hvala, nikakve Kristalne noći za sarajevske Srbe....

:faraon1:
:thumbup:
:D
Post Reply