Udruzenje Bosnjaka Nemuslimana

Post Reply
Sarajevska Princeza

Post by Sarajevska Princeza »

Image Image
Last edited by Sarajevska Princeza on 01/09/2004 04:44, edited 1 time in total.
Ralph Nader

Post by Ralph Nader »

Ljudi ne izmisljajte, taj Dr. Radomir Jovancevic vjerovatno nema nista sa Arkanom. Covjek je vjerovatno bio citavo vrijeme u Sarajevu i dobrodosao je u Bosnjacki nacionalni okvir kao Bosnjak pravoslavne vjeroispovijesti.

Kada ce se zavrsiti rekonstrukcija stranice Udruzenje Bosnjaka Nemuslimana http://udrbosnem.a11.net/ pa da se i ja pridruzim?
ding-dong

Post by ding-dong »

svaki je balija isti,bez obzira kako se zvao :x :x
Ralph Nader

Post by Ralph Nader »

Ni ja ne volim balije (tj. primitivne, seljacke muslimane, koji se i dan danas izjasnjavaju kao "Muslimani"), ali sam ponosan da se izjasnim kao Bosnjak pravoslavne vjeroispovijesti. Baba mi kaze da mi se i pradjeda tako izjasnjavao, ne vidim razloga da se i ja tako ne izjasnim. Mislim da ima nade za nas Bosnjake svih vjera da postanemo jedan narod, bas kao sto smo bili i pre.
Last edited by Ralph Nader on 01/09/2004 03:33, edited 1 time in total.
airwing

Post by airwing »

Imaš alternativnu stranicu pa se pridruži :D
Ralph Nader

Post by Ralph Nader »

Sta ce mi alternativna stranica,
malo sam Google i pronasao sam adresu i broj telefona ovog drustva, pa cu da zovem:

http://www.google.ca/search?hl=en&ie=IS ... mana&meta=
ding-dong

Post by ding-dong »

Ralph Nader wrote:Ni ja ne volim balije (tj. primitivne, seljacke muslimane, koji se i dan danas izjasnjavaju kao "Muslimani"), ali sam ponosan da se izjasnim kao Bosnjak pravoslavne vjeroispovijesti. Baba mi kaze da mi se i pradjeda tako izjasnjavao, ne vidim razloga da se i ja tako ne izjasnim. Mislim da ima nade za nas Bosnjake svih vjera da postanemo jedan narod, bas kao sto smo bili i pre.
svaki je balija isti,ono je preko noci promijenilo vjeru da spasi nekoliko jutara zemlje.i sad bi bilo k'o neki Bosnjaci.
sve je to isto,a ti ne budi budala.budi srbin,jer ako si bosnjak rizikujes sudbinu djedovih vrsnjaka-Jasenovac :sad: :sad:
balija ne zna nista drugo nego samo krasti:od jezika i kulture pa nadalje :x :x :x :x
Ralph Nader

Post by Ralph Nader »

Ja se s tobom slazem da nema niko gori od balija, ruku na srce, te primitivne seljacke stoke su odvratne. Ali moja baba kaze da se i kod nas koristio termin Bosnjaci pravoslavci, to mi je pradjeda koristio, moje selo na putu izmedju katolickog i muslimanskog sela, kaze baba da su se svi izjasnjavali kao Bosnjaci. Ja sam Bosnjak pravoslavac, nista mi ne fali. Smatram svoje sunarodnjake Bosnjake razlicitih vjera bracom, a onaj ko mene ne prihvata, a znam da takvih ima po Sarajevu puno, neka idu u 200 pi*ki materini .
ding-dong

Post by ding-dong »

Ralph Nader wrote:Ja se s tobom slazem da nema niko gori od balija, ruku na srce, te primitivne seljacke stoke su odvratne. Ali moja baba kaze da se i kod nas koristio termin Bosnjaci pravoslavci, to mi je pradjeda koristio, moje selo na putu izmedju katolickog i muslimanskog sela, kaze baba da su se svi izjasnjavali kao Bosnjaci. Ja sam Bosnjak pravoslavac, nista mi ne fali. Smatram svoje sunarodnjake Bosnjake razlicitih vjera bracom, a onaj ko mene ne prihvata, a znam da takvih ima po Sarajevu puno, neka idu u 200 pi*ki materini .
ama nikad se balija nije zvao drugacije nego Turcin!poslije kad su dosla druga vremena,kad se nije mogla Slava slaviti i krst nositi onda se i oni poceli popisivati kao neki Muslimani,pa sad su i Bosnjaci.
nije svijet od dobra bjezao iz Sarajeva nego sto su oni u ratu tjerali i sve uzeli sebi.sve je to isto,samo se zapitaj koliko se komsija iz drugih sela vama uputilo 41 i sta su radili.
eeeee,balije su to... :x :x :x :x
Bosanac_Bosnjak

Post by Bosanac_Bosnjak »

ding-dong,

cudi me da te moderator jos nije banovao zbog tolikih uvreda koji si postirao.

oh, sad sam se sjetio, pa i moderator je cetnik. Ovo je forum Sarajevo - X cenika, jugonostalgicara.

PS: Ni meni ne sjedaju balije, jer su balije primitivni Bosnjaci, ili ova bagra sto se i dan danas izjasnjava kao "Muslimani", ali ipak smatram da si do sada trebao biti banovan, jer se te tvoje uvrede vise nemogu slusati.
Sarajevska Princeza

NJIHOVA oficijelna stranica je odjednom u fazi rekonstrucije.
Koja koincidencija. :lol:
violentjack

Post by violentjack »

Balija je Turska rijec za Seljaka pogledaj Turski rjecnik i danas imas isto znacenje

Vecina krscanske raje su bili Balije..Bosnjaci su nazivani ili Begovi ili Pahlivari..mozda manji stalez BOsnjaka ali nikad Balijama

Balija je jos jedna teska krupna Srpska laz koja je plasirana u siroj javnosti

Samo neki od nas su u to povjerovali..ali sta mozes
A onaj tip stvarno lici na Arkana :?
Sarajevska Princeza

Ralph Nader wrote:Ljudi ne izmisljajte, taj Dr. Radomir Jovancevic vjerovatno nema nista sa Arkanom. Covjek je vjerovatno bio citavo vrijeme u Sarajevu i dobrodosao je u Bosnjacki nacionalni okvir kao Bosnjak pravoslavne vjeroispovijesti.

Kada ce se zavrsiti rekonstrukcija stranice Udruzenje Bosnjaka Nemuslimana http://udrbosnem.a11.net/ pa da se i ja pridruzim?
Radomir Jovancevic u stvari uopste nije Sarajlija niti je Bosanac. :D
Sarajevska Princeza

Ralph Nader wrote:Ni ja ne volim balije (tj. primitivne, seljacke muslimane, koji se i dan danas izjasnjavaju kao "Muslimani"), ali sam ponosan da se izjasnim kao Bosnjak pravoslavne vjeroispovijesti. Baba mi kaze da mi se i pradjeda tako izjasnjavao, ne vidim razloga da se i ja tako ne izjasnim. Mislim da ima nade za nas Bosnjake svih vjera da postanemo jedan narod, bas kao sto smo bili i pre.
Cetniku - Gotovo je sa vasom igrom. :D
Sarajevska Princeza

violentjack wrote:A onaj tip stvarno lici na Arkana :?
Jesi vidio? :D Pogledaj svaki dio lica pojedinacno, zar nije identicna kopija?
violentjack

Post by violentjack »

:lol: Mora da su klo-ni-rali Arkana u Harkana :P
Vlah

Post by Vlah »

Tkz. "Sarajevska Princeza" izmislja i stavlja slike koje uopste nemaju nikakve veze sa gospodinom Jovancevicom. Slika koju je ova tkz. "Princeza" postirala je sa srbijanske stranice, a ne sa stranice Udruzenja Bosnjaka Nemuslimana. Doticni gospodin Jovancevic je veoma dobro poznat u Sarajevu medju obicnom rajom i Bosnjacima iz mijesanih brakova. To je covjek koji se bori za jedinstvo svih Bosnjaka, a prvenstveno bolji polozaj Bosnjaka katolika/pravoslavaca i onih koji ne vjeruju ni u sta. Neka ova obmana od doticne "Princeze" bude samo njoj na sramotu, a gospodinu Jovancevicu zelim puno srece u daljem radu.
Sarajevska Princeza

Vlah wrote:Tkz. "Sarajevska Princeza" izmislja i stavlja slike koje uopste nemaju nikakve veze sa gospodinom Jovancevicom. Slika koju je ova tkz. "Princeza" postirala je sa srbijanske stranice, a ne sa stranice Udruzenja Bosnjaka Nemuslimana. Doticni gospodin Jovancevic je veoma dobro poznat u Sarajevu medju obicnom rajom i Bosnjacima iz mijesanih brakova. To je covjek koji se bori za jedinstvo svih Bosnjaka, a prvenstveno bolji polozaj Bosnjaka katolika/pravoslavaca i onih koji ne vjeruju ni u sta. Neka ova obmana od doticne "Princeze" bude samo njoj na sramotu, a gospodinu Jovancevicu zelim puno srece u daljem radu.
Slika koja je postirana je upravo ista slika sa njihove stranice. :lol: Bas si glup. Pa ko je god citao ovaj topik zna da je SLIKA ISTA. :D JOVANCEVIC NIJE SARAJLIJA, A NIJE NI BOSANAC. Ovakva slicnost sa Arkanom je vise nego slucajna. :D

Ovo se mora prijaviti nadleznim organima. Bolje sprijeciti nego lijeciti. DNA test i malo preispitati jel ova stranka neka mafija i cime se oni u stvari bave na teritoriji Bosne i Hercegovine.
Sarajevska Princeza

Image Arkan Image Radomir Jovancevic
zili

Post by zili »

Nemam živaca sve čitat pa se unaprijed izvinjavam ako ponavljam nešto već rečeno.

Naime, interesuje me zašto se uopšte insistira na tom terminu "Bošnjak, Bošnjaštvo i sl." Zašto samo Bosanac nije dovoljno? Dakle Bosanci raznoraznih vjeroispovijesti. Mislim, neki Englez nikad nije Englez PA NEŠTO pa protestant ili budista ili musliman. Englez je Englez i tačka. (Francuz je Francuz, Italijan je Italijan itd itd).

Istina je da riječ Bošnjak/Bošnjanin ima dugu historiju i da se nekad davno koristila kao regionalni predznak svih ljudi koji su živjeli na ovim prostorima, MEĐUTIM jezik je živa stvar. On se mijenja. I značenja riječi se mijenjaju. Bošnjak sad više ne znači isto što je značio prije 1000 godina zahvaljujući manje-više istim onim lingvističkim diletantima koji hoće da svi govorimo Hlopta. Bilo kako bilo, zakasnili smo. Dopustili smo nadobudnim lingvistima da nam izmijene jezik i isto kao što već svi govore H-istorija, tako i Bošnjak sada automatski znači musliman.

Zato ponavljam, ZAŠTO NE SAMO BOSANAC?

Doduše, šta bi onda s Hercegovcima? :roll:
margareta

Post by margareta »

zili wrote:Nemam živaca sve čitat pa se unaprijed izvinjavam ako ponavljam nešto već rečeno.

Naime, interesuje me zašto se uopšte insistira na tom terminu "Bošnjak, Bošnjaštvo i sl." Zašto samo Bosanac nije dovoljno? Dakle Bosanci raznoraznih vjeroispovijesti. Mislim, neki Englez nikad nije Englez PA NEŠTO pa protestant ili budista ili musliman. Englez je Englez i tačka. (Francuz je Francuz, Italijan je Italijan itd itd).

Istina je da riječ Bošnjak/Bošnjanin ima dugu historiju i da se nekad davno koristila kao regionalni predznak svih ljudi koji su živjeli na ovim prostorima, MEĐUTIM jezik je živa stvar. On se mijenja. I značenja riječi se mijenjaju. Bošnjak sad više ne znači isto što je značio prije 1000 godina zahvaljujući manje-više istim onim lingvističkim diletantima koji hoće da svi govorimo Hlopta. Bilo kako bilo, zakasnili smo. Dopustili smo nadobudnim lingvistima da nam izmijene jezik i isto kao što već svi govore H-istorija, tako i Bošnjak sada automatski znači musliman.

Zato ponavljam, ZAŠTO NE SAMO BOSANAC?

Doduše, šta bi onda s Hercegovcima? :roll:
Nismo mi zakasnili nigdje jer nigdje nečemo ni otiči ni makac naprijed.
Mi smo otišli daleeeeeeeeeeko, daleeeeeeeeeeko u nazad, u vrijeme religijskog bošnjaštva, u rikverc 1000god.
Da je kako trea i da naši vozači paze da nas ne zgaze , ili bili bi mi svi bosanci i hercegovci sa svim religijama i religijskim sloodama.
Neče ovi naši vozači sa falsifikat dozvolama da nas voze naprijed u svijret civilizacije nego nas vuku unazad-ak i ako se slučajno pobuniš i pokušaš dokazati gdje si - ko si , šta si vozači te zbace tek za usput kao nesposobnog jer nisi podoban ako si pametan.
Pravilo je prosto : podoban = nesposoban i obratno.
Zašto ? Zato što nas podobni voze , jer su vozačku dobili preko podobne štele ili valute.
Il' si Srbin il' Bošnjak il' Hrvat , ne samo građanin bh. države.
Svi u tor svako za svojim čobanom ......u skup i u rikverc !
airwing

Post by airwing »

zili wrote:Bilo kako bilo, zakasnili smo. Dopustili smo nadobudnim lingvistima da nam izmijene jezik i isto kao što već svi govore H-istorija
??? :? ???

Historia ets magistra vitae

Samo je treba malo poznavati pa se neće svašta pričati, makar i bez živaca.
violentjack

Post by violentjack »

Nije uciteljica zivota :roll:
airwing

Post by airwing »

Kako kome :-?

Sreća pa ostaje trag historije pa se možemo vratiti i podsjetiti se a i naučiti neke historijske fakte :)
margareta

Post by margareta »

airwing wrote:Kako kome :-?

Sreća pa ostaje trag historije pa se možemo vratiti i podsjetiti se a i naučiti neke historijske fakte :)
Sječanja blijede, postaju ko' snovi a stvarnost se Osjeća.
Post Reply