svaki je balija isti,ono je preko noci promijenilo vjeru da spasi nekoliko jutara zemlje.i sad bi bilo k'o neki Bosnjaci.Ralph Nader wrote:Ni ja ne volim balije (tj. primitivne, seljacke muslimane, koji se i dan danas izjasnjavaju kao "Muslimani"), ali sam ponosan da se izjasnim kao Bosnjak pravoslavne vjeroispovijesti. Baba mi kaze da mi se i pradjeda tako izjasnjavao, ne vidim razloga da se i ja tako ne izjasnim. Mislim da ima nade za nas Bosnjake svih vjera da postanemo jedan narod, bas kao sto smo bili i pre.
ama nikad se balija nije zvao drugacije nego Turcin!poslije kad su dosla druga vremena,kad se nije mogla Slava slaviti i krst nositi onda se i oni poceli popisivati kao neki Muslimani,pa sad su i Bosnjaci.Ralph Nader wrote:Ja se s tobom slazem da nema niko gori od balija, ruku na srce, te primitivne seljacke stoke su odvratne. Ali moja baba kaze da se i kod nas koristio termin Bosnjaci pravoslavci, to mi je pradjeda koristio, moje selo na putu izmedju katolickog i muslimanskog sela, kaze baba da su se svi izjasnjavali kao Bosnjaci. Ja sam Bosnjak pravoslavac, nista mi ne fali. Smatram svoje sunarodnjake Bosnjake razlicitih vjera bracom, a onaj ko mene ne prihvata, a znam da takvih ima po Sarajevu puno, neka idu u 200 pi*ki materini .
Radomir Jovancevic u stvari uopste nije Sarajlija niti je Bosanac.Ralph Nader wrote:Ljudi ne izmisljajte, taj Dr. Radomir Jovancevic vjerovatno nema nista sa Arkanom. Covjek je vjerovatno bio citavo vrijeme u Sarajevu i dobrodosao je u Bosnjacki nacionalni okvir kao Bosnjak pravoslavne vjeroispovijesti.
Kada ce se zavrsiti rekonstrukcija stranice Udruzenje Bosnjaka Nemuslimana http://udrbosnem.a11.net/ pa da se i ja pridruzim?
Cetniku - Gotovo je sa vasom igrom.Ralph Nader wrote:Ni ja ne volim balije (tj. primitivne, seljacke muslimane, koji se i dan danas izjasnjavaju kao "Muslimani"), ali sam ponosan da se izjasnim kao Bosnjak pravoslavne vjeroispovijesti. Baba mi kaze da mi se i pradjeda tako izjasnjavao, ne vidim razloga da se i ja tako ne izjasnim. Mislim da ima nade za nas Bosnjake svih vjera da postanemo jedan narod, bas kao sto smo bili i pre.
Jesi vidio?violentjack wrote:A onaj tip stvarno lici na Arkana
Slika koja je postirana je upravo ista slika sa njihove stranice.Vlah wrote:Tkz. "Sarajevska Princeza" izmislja i stavlja slike koje uopste nemaju nikakve veze sa gospodinom Jovancevicom. Slika koju je ova tkz. "Princeza" postirala je sa srbijanske stranice, a ne sa stranice Udruzenja Bosnjaka Nemuslimana. Doticni gospodin Jovancevic je veoma dobro poznat u Sarajevu medju obicnom rajom i Bosnjacima iz mijesanih brakova. To je covjek koji se bori za jedinstvo svih Bosnjaka, a prvenstveno bolji polozaj Bosnjaka katolika/pravoslavaca i onih koji ne vjeruju ni u sta. Neka ova obmana od doticne "Princeze" bude samo njoj na sramotu, a gospodinu Jovancevicu zelim puno srece u daljem radu.
Arkan
Radomir JovancevicNismo mi zakasnili nigdje jer nigdje nečemo ni otiči ni makac naprijed.zili wrote:Nemam živaca sve čitat pa se unaprijed izvinjavam ako ponavljam nešto već rečeno.
Naime, interesuje me zašto se uopšte insistira na tom terminu "Bošnjak, Bošnjaštvo i sl." Zašto samo Bosanac nije dovoljno? Dakle Bosanci raznoraznih vjeroispovijesti. Mislim, neki Englez nikad nije Englez PA NEŠTO pa protestant ili budista ili musliman. Englez je Englez i tačka. (Francuz je Francuz, Italijan je Italijan itd itd).
Istina je da riječ Bošnjak/Bošnjanin ima dugu historiju i da se nekad davno koristila kao regionalni predznak svih ljudi koji su živjeli na ovim prostorima, MEĐUTIM jezik je živa stvar. On se mijenja. I značenja riječi se mijenjaju. Bošnjak sad više ne znači isto što je značio prije 1000 godina zahvaljujući manje-više istim onim lingvističkim diletantima koji hoće da svi govorimo Hlopta. Bilo kako bilo, zakasnili smo. Dopustili smo nadobudnim lingvistima da nam izmijene jezik i isto kao što već svi govore H-istorija, tako i Bošnjak sada automatski znači musliman.
Zato ponavljam, ZAŠTO NE SAMO BOSANAC?
Doduše, šta bi onda s Hercegovcima?
???zili wrote:Bilo kako bilo, zakasnili smo. Dopustili smo nadobudnim lingvistima da nam izmijene jezik i isto kao što već svi govore H-istorija