Aferim @Šandore!Šandor wrote:Da su komunisti izgubili bosanski muslimani bi nestali. Pobjedom komunista privremeno je odloženo ovo što smo doživjeli u radoblju 1992 - 1995.registrovan wrote:pitt wrote:zapitate li se vi ikad sta bi bilo sa narodom (bosnjacima posto su vam najvazniji) da nije bilo tih istih partizana? Sta bi cetnici i ustase radili?
mislim da bi Bosnjaci prezivjeli WW2 i bez partizana.
Pojasni mi gdje i kada su partizani stitili Bosnjake 41-45.
Cini mi se da ih nisu ni ubijali ni stitili, nego se narod snalazio sam kako zna i umije. Nacin je zavisio od dijela BiH u kojem se nalazi.
Partizani su bili daleko od savršenih....ali nisu imali pakleni plan istrijebljenja bosanskih muslimana. Da se nisu poklopile neke stvari u drugom svjetskom....ne bi ni bilo rata u 90-im. Sve bi bilo rješeno u građanskom ratu koji bi izbio u Jugoslaviji 1945. godine. A Mauzolej Svetog Save na Baščaršiji bi već odavno izblijedio od sunca, kiša i snjegova.
A ti @registrovani, najbolje da se ispishes dok jos koju nisi lupio!
Vidim, i od partizana si ocekivao da te stite isto kao sto danas cekas od svijeta da to isto uradi... Ili od Boga cekas, svejedno...
Oni su ti prvi pomogli ali ti to nisi u stanju da vidis, ovi drugi (svijet), tesko bogUmi a sto se Boga tice, ako si vjernik, znas za onu....
"Cuvaj se robe pa cu te i ja cuvati"!
Htjede tip valjda reci: U se i u svoje kljuse!