ovaj protokol se moze tumaciti na milion nacina.....obicno je istina u pragmatizmu i citanju izmedju redova..1. struktura policijskih snaga u BiH neće prejudicirati buduća ustavna rješenja, niti na bilo koji način definisati buduću ustavnu strukturu zemlje
Ja licno sam shvatio ovo pod br. 1 ovako:
Prihvatiti reformu policije ali da ostane postojece stanje...a kasnije u reformi Ustava ce se to stanje promijeniti u korist BIH i stvorit ce se jedinstvena policija skladno novom Ustavu BIH...pa dalje u prevodu to znaci...:potpisi Alija Dejton..a kasnije ce MZ ispraviti sve nepravde koje si ti pod nasim pritiskom potpisao"...pitam se zasto uvijek se ide okolnim putem zasto se jeadn zakon ili reforma mora sprovoditi iz vise faza i sa vise vremena.....odgovor je....MZ i njeni politicari hoce da ostanu zauvijek u BIH i da crpe lovu i BIH potencijale jos dugo godina ovdje..kako domaci politicari zive na racun nacionalnih ideja i homogenizacije sopstvenih naroda...isto tako je MZ shvatila da odugovlacenjem rjesenja BIH pitanja i drzanjem tri naroda u stalnoj konfrotaciji ..oni sebi osiguravaju stalnu prisutnost u BIH i tako pune dzepove i uuposljavaju svoje propale kadrove u BIH.....a kako nas narod slabo konta i pali...radit cemo mi jos dugo za druge a klati se izmedju sebe...