luciferino wrote:Jel' ti to pravdaš sebe ili svoju jaranicu?pesak wrote:da...nezgodna situacija...jos i blizina stanovanja...ako krene nesto lose,morace da se seli..
.jos i komsiluk...
![]()
problem je i u tome sto je ona otvorena osoba, i ne voli da se krije...ljubavnica tesko da moze da bude...
a s druge strane, ko ima prava na necije telo i dusu ...taj se nije rodio. nije mu njegova zena posednik njega ...mislim, nije on rob. uostalom, da je voli dovoljno ne bi bacao farove okolo. niti bi nasrtao na tudja vrata.![]()
![]()
Onog trenutka kada se oženio, formalno je pristao na robovlasnički sistem.A to poimanje ljubavi... Znam za jednog koji je oženjen, a koji tvrdi da je prevara samo ako mu "priležnica" svrši. To mu ga vjerovatno znači da je fizički bio sa drugim ženama, ali one nikada nisu uživale, pa prema tome on nikada nije ni prevario ženu...emocionalno...
zaljubljena a on ozenjen
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- anais_nin
-
pesak
Ma znam. Ustvari, ne znam .Nikad nisam bila u braku. Mrzim zarobljenistvo.anais_nin wrote:jest, cini ti se da je bezvezan kad je tudjipesak wrote:e, da...ovako i ja mislim..Dena wrote:Najlakse bi bilo reci da se ne petlja sa takvim tipom, jer je ozenjen, bla, bla bla, ali....ljubav je slijepa i ne razmisljas glavom, vec srcem.
Jedini savjet koji imam za tvoju prijateljicu je da se ne smije previse unositi, sta god to bilo, jer je tip ocigledno nestabilan i skace iz veze u vezu....
Cak i da se razvede postoje JAKO velike sanse da uradi istu stvar i njoj sto i predhodnim zenama...Sto bi rekli ponekad je bolje biti i sam nego sa svakim.
Sigurna sam da ima jos normalnih, slobodnih muskaraca oko nje. Samo neka malo bolje pogleda dalje od komsiluka
mada, kad pomislis, zivot je kratak...kad bi se tako libio da zivis...neces ni ziveti...
mada, ovo je bas nezgodna situacija...
ma, mislim, taj brak je uopste bezveze stvar...ne mozes da zivis u miru...kao da si rob.da je tvoj malo bi drugacije razmisljala
- Bumbar
pesak wrote:[
Ma znam. Ustvari, ne znam .Nikad nisam bila u braku. Mrzim zarobljenistvo.
samo se zapitaj...da ti momak tako baca farove pa dodje sa pricom...znas...nismo mi u zarobljenistvu i etc...da li bi mu oci iskopala ili rekla...ma superrrrrrrrr, sve je ok...
heh...brak i zarobljenistvo ne bi trebali imati dodirne tacke...ali eto...kako ko je sebi prostro...
-
pesak
Pa jeste...u pravu si. Spadam u ljubomorne...onako "normalno ljubomorne" , a i moja drugarica...Bumbar wrote:pesak wrote:[
Ma znam. Ustvari, ne znam .Nikad nisam bila u braku. Mrzim zarobljenistvo.
samo se zapitaj...da ti momak tako baca farove pa dodje sa pricom...znas...nismo mi u zarobljenistvu i etc...da li bi mu oci iskopala ili rekla...ma superrrrrrrrr, sve je ok...
heh...brak i zarobljenistvo ne bi trebali imati dodirne tacke...ali eto...kako ko je sebi prostro...
Probala sam slobodne veze ali se nesto niko nije snasao u njima...to ne moze kad je zaljubljenost.
- River_isle
zeno kad to oni ostave zenu? mali je procent takvih, uglavnom je to obecavanje kula i gradova, ali poslije toga vraca se zeni - nema st nece obecati, reci da te pridobiju samo sto je realnost malkice drugacijazena21 wrote:ostavil ovaj zenu![]()
-
obuca
slazem se. sto je najgore pojedine im vjeruju.River_isle wrote:zeno kad to oni ostave zenu? mali je procent takvih, uglavnom je to obecavanje kula i gradova, ali poslije toga vraca se zeni - nema st nece obecati, reci da te pridobiju samo sto je realnost malkice drugacijazena21 wrote:ostavil ovaj zenu![]()
- River_isle
to je igra od davnina a najcesce ide pravcem ozenit cu te...obuca wrote:slazem se. sto je najgore pojedine im vjeruju.River_isle wrote:zeno kad to oni ostave zenu? mali je procent takvih, uglavnom je to obecavanje kula i gradova, ali poslije toga vraca se zeni - nema st nece obecati, reci da te pridobiju samo sto je realnost malkice drugacijazena21 wrote:ostavil ovaj zenu![]()
- River_isle
na sta smo sve spremne da dobijemo sta zelimo jesi vidjeo svoj tikomi wrote:laže da bi guzio dakle
naravoučenje
žene treba gledati u oči i lagatia one sve kontaji ali pristaju na laži
![]()
eh žene žene
-
Dajdo
ma ne ostave, naravno, ako je do njih... ako se oni pitaju.River_isle wrote:zeno kad to oni ostave zenu? mali je procent takvih, uglavnom je to obecavanje kula i gradova, ali poslije toga vraca se zeni - nema st nece obecati, reci da te pridobiju samo sto je realnost malkice drugacijazena21 wrote:ostavil ovaj zenu![]()
ali zato ostave zene njih, ne bas tako rijetko, kad shvate s kakvim su djubretom.
- River_isle
ma nisu takvi, vidi njeDajdo wrote:ma ne ostave, naravno, ako je do njih... ako se oni pitaju.River_isle wrote:zeno kad to oni ostave zenu? mali je procent takvih, uglavnom je to obecavanje kula i gradova, ali poslije toga vraca se zeni - nema st nece obecati, reci da te pridobiju samo sto je realnost malkice drugacijazena21 wrote:ostavil ovaj zenu![]()
ali zato ostave zene njih, ne bas tako rijetko, kad shvate s kakvim su djubretom.
-
Dajdo
drugim rijecima, pesak i slicne zavrse sa odbacenom robom...Dajdo wrote:ma ne ostave, naravno, ako je do njih... ako se oni pitaju.River_isle wrote:zeno kad to oni ostave zenu? mali je procent takvih, uglavnom je to obecavanje kula i gradova, ali poslije toga vraca se zeni - nema st nece obecati, reci da te pridobiju samo sto je realnost malkice drugacijazena21 wrote:ostavil ovaj zenu![]()
buon apetit!
-
tempora
pesak wrote:Ma znam. Ustvari, ne znam .Nikad nisam bila u braku. Mrzim zarobljenistvo.anais_nin wrote:jest, cini ti se da je bezvezan kad je tudjipesak wrote: e, da...ovako i ja mislim..
mada, kad pomislis, zivot je kratak...kad bi se tako libio da zivis...neces ni ziveti...
mada, ovo je bas nezgodna situacija...
ma, mislim, taj brak je uopste bezveze stvar...ne mozes da zivis u miru...kao da si rob.da je tvoj malo bi drugacije razmisljala
Uh,uh pesak,koje stereotipno razmisljanje.
To sto si se ti ( ja podjoh od tebe) zaljubila u ozenjenog muskarca nije novitet i nije za sud.A ni za kamenovanje.No, ako vec ne volis zarobljenistvo,zasto onda biti zarobljena u trokutu i tudjem braku? Barem se odluci na svoj, pa robuj propisno.
-
vjeverica.nada
Odvratna, kakva jesam danas, bih rekla draga pjesak, ako ti je prigustilo u zivotu do te mjere da trazis uzbudjenje i izvor radosti u polovnim rjesenjima, ljudima koji ce slasno da ti pruze par sati/minuta zato jer osjecaju tvoju ocajnu potrebu za tom vrstom sna...samo naprijed..ako si spremna da se nosis s posljedicama i da zivis srecno do kraja zivota zamisljajuci kako bi nesto sto je unaprijed osudjeno na par minuta zadovoljstva mozda moglo trajati do kraja zivota.
Nema tu hljeba... ali ako trazis desert sto da ne...
Nema tu hljeba... ali ako trazis desert sto da ne...
- Zelena Carapa
Tempora dobar komentar. Stoji.
Ja bila u takvom trokutu. Cudan splet okolnosti. Poslovna upucenost jedno na drugo. Terenski poslovi. Malo pomalo, godina po godina, platonska ljubav. Pa patnja na obje strane, promjena radnog mjesta, izbjegavanje, ponovni susret i....izmaklo se kontroli...Nakon odredjenog vremena skupila sam snage i pobjegla glavom bez obzira.
Samo cinjenica je da treba skupiti snage. I otvoriti oci. I ubijediti srce da ti to mozes.
Iako od prvog dana znas da radis nesto sto ne treba i to te konstantno jede, savijest grize, ali ti ga volis i to ti nekako opravdava i nemoral i neprirodan odnos koji imate (jer se krijete) i mrvice njegove ljubavi ti se cine dovoljnima...uh grozno....jeza me prodje kad se sijetim. Veza bez perspektive, osudjena na propast...
hvala Bogu pa sam out of it!
PS ali moj brat naprimjer ostavi zenu i dvoje djece radi kolegice s posla...desi se i to ponekad
Ja bila u takvom trokutu. Cudan splet okolnosti. Poslovna upucenost jedno na drugo. Terenski poslovi. Malo pomalo, godina po godina, platonska ljubav. Pa patnja na obje strane, promjena radnog mjesta, izbjegavanje, ponovni susret i....izmaklo se kontroli...Nakon odredjenog vremena skupila sam snage i pobjegla glavom bez obzira.
Samo cinjenica je da treba skupiti snage. I otvoriti oci. I ubijediti srce da ti to mozes.
Iako od prvog dana znas da radis nesto sto ne treba i to te konstantno jede, savijest grize, ali ti ga volis i to ti nekako opravdava i nemoral i neprirodan odnos koji imate (jer se krijete) i mrvice njegove ljubavi ti se cine dovoljnima...uh grozno....jeza me prodje kad se sijetim. Veza bez perspektive, osudjena na propast...
PS ali moj brat naprimjer ostavi zenu i dvoje djece radi kolegice s posla...desi se i to ponekad
- DobroJutroKolumbo
Ja bi ostavio 101-nu ako nema ljubavi...ali bi bio posten i dosao , ovo vise ne ide hajmo se razici...ovde je ocigledno da on hoce da khmmm....A ona se zaljubila... Nema tu hljeba ako ona hoce da je on voli i zeni...Bar moje misljenje... 
-
Stari
Izvinjavajuci se na ovakvom upadanju u temu ...htio bih samo nesto upitati...jel ima taj ozenjeni frajko ...djece u braku? Ako nema ...pa mozda bi se za sve to moglo nekako naci nekava vrsta kompromisnog rjesenja. (Sprektar mogucih kombinacija je sirok...i na ovoj temi vecinom vec iscrpljen) ....Medjutim ako ima djece sa svojom suprugom (mozda je to negdje, na prethodnim stranicama, spomenuto... ali eto ja sam to u tom slucaju promasio) e onda... nemoj ziva bila ...ne valja to...Jer u tom slucaju kad ostaris svega toga ces se sjecati kao necega ruznog ...bas zbog te djece.
-
Dajdo
e fakat, zelena, ostavi li on nju (ma nesto cisto sumnjam, znam ja njih, ipak je lijep topli dom a to tako kad se desi strane je uglavnom zato sto je 'grass is always greener on the other side', slatko je, zabranjeno, daje adrenalin kick...), ili ona njega kad je saznala?Zelena Carapa wrote:Tempora dobar komentar. Stoji.
citala sam da statistike govore da su zene strana koja cesce trazi razvod. (iako su muskarci strana koja cesce vara, isto kazu statistike.)
oni su ipak puno skloniji kalkuliranju i nepostenom odnosu, ono najradije bi sve zadrzali, da prostis *ebali se a da im ne udje...
-
*mima*
#122 Re: zaljubljena a on ozenjen
pesak wrote:i sta sad ona da radi ? jeli to nemoralno ako se prepusti ?
mali izbor, a bas joj se on svideo...energetsko polje izmedju njih/puno varnica/ ..da li da se pravi blesava ? nema sna...
to mu je drugi brak...nemaju zajednicko dete...
ona ga zamislja, razmislja i tako to...sve po spiisku. nikad nije bila sa ozenjenim...nikad nije bila ni sa drugaricinim deckom , ni kad su raskinuli. ali je zaljubljena u ovog.nije joj se niko svidjao godinama...i onda , odjednom...![]()
sta raditi....![]()
![]()
Zakopaj se i umri.
- Zelena Carapa
mislim da je jedan od rijetkih ali ostavi....ona je bila u soku, mislila je cak da nece ostati pri toj odluci i nadala se da ce ipak ostati skupa....medjutim on istjera svoje..protiv citave familije izbori se za ono sto on misli da je prava ljubavDajdo wrote:e fakat, zelena, ostavi li on nju (ma nesto cisto sumnjam, znam ja njih, ipak je lijep topli dom a to tako kad se desi strane je uglavnom zato sto je 'grass is always greener on the other side', slatko je, zabranjeno, daje adrenalin kick...), ili ona njega kad je saznala?Zelena Carapa wrote:Tempora dobar komentar. Stoji.
citala sam da statistike govore da su zene strana koja cesce trazi razvod. (iako su muskarci strana koja cesce vara, isto kazu statistike.)
oni su ipak puno skloniji kalkuliranju i nepostenom odnosu, ono najradije bi sve zadrzali, da prostis *ebali se a da im ne udje...
predali su papire za sporazmni razvod
- ja_cura_
ma cim tu neko nekog vara sa strane te stvara taj neki ljubavni trokut, nisu to cista posla niti ima nekog hajra kasnije....
kad bi mene moj prevario, odmah noga-trans.... jer ako me je jednom prevario, a ja mu oprostim, ko mi garantuje da nece opet? logika:oprostila je prvi put, oprostice valjda i kasnije!
a plus bih se jos i zapitala, zasto me je prevario. ocigledno da mu nisam vise dovoljna, te je samo zbog toga dovoljno da se razumno razidjemo, nego da glumimo jedno drugom da je sve u redu.
kad bi mene moj prevario, odmah noga-trans.... jer ako me je jednom prevario, a ja mu oprostim, ko mi garantuje da nece opet? logika:oprostila je prvi put, oprostice valjda i kasnije!
a plus bih se jos i zapitala, zasto me je prevario. ocigledno da mu nisam vise dovoljna, te je samo zbog toga dovoljno da se razumno razidjemo, nego da glumimo jedno drugom da je sve u redu.
- manijak1
Sve što se može uraditi i učiniti
ja ne znam prevariti