Emancipacija Bosanske zene

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

ukrajinke :D
SaraLe

Post by SaraLe »

danas wrote:
pitt wrote:www.BosnianBrides.com :D:D:D
jah....strejndzeri....dok ne bi vidjeli sa kim imaju posla :D:D onda egzodus :D
a koga si ti ono sebi nasao :oops: :D :P
Ako je sam sebi nasao :D onda ce biti katastrofa :-)
Ja sam se nadala da ces mu ti naci :roll: :D
fantom slobode

Post by fantom slobode »

da se hoce javiti koja neemancipovana na temu, koliko se meni cini, sve su vec emancipovane.Trebalo bi valjda da vodimo diskusiju, da pomognemo takvoj zeni, a ovako mi diskutujemo sa onima kojima nije potrebna pomoc, osim one u kuci(dragi sta cemo danas da jedemo, hajde skuhaj nam nesto).Sreca dragi skontao da ne mora bas, da "Jami"jela cuda cine i jedna dobra mikrovalna.A i da ne mora da se zadrzava sa jednom, povremena promjena cuda cini.Umjesto dva "Jami"jela, lakse je i brze podgrijavati jedno.
danas

Post by danas »

fantom slobode wrote:Sreca dragi skontao da ne mora bas, da "Jami"jela cuda cine i jedna dobra mikrovalna.A i da ne mora da se zadrzava sa jednom, povremena promjena cuda cini.Umjesto dva "Jami"jela, lakse je i brze podgrijavati jedno.
sto mu ostavlja dosta slobodnog vremena da se baci u potragu za novom kucnom pomocnicom...
fantom slobode

Post by fantom slobode »

danas wrote:
fantom slobode wrote:Sreca dragi skontao da ne mora bas, da "Jami"jela cuda cine i jedna dobra mikrovalna.A i da ne mora da se zadrzava sa jednom, povremena promjena cuda cini.Umjesto dva "Jami"jela, lakse je i brze podgrijavati jedno.
sto mu ostavlja dosta slobodnog vremena da se baci u potragu za novom kucnom pomocnicom...
koje budi receno i nisu nesto pretjerano skupe, ne komentarisu i ne prave nikakve probleme.Seksualna veza moguca, ako je uspije covjek nagovoriti.Prednost emancipovanim djevojkama koje ne zele brak.
danas

Post by danas »

fantom slobode wrote:
danas wrote:
koje budi receno i nisu nesto pretjerano skupe, ne komentarisu i ne prave nikakve probleme.Seksualna veza moguca, ako je uspije covjek nagovoriti.Prednost emancipovanim djevojkama koje ne zele brak.
a ni on se ne mora pretvarat da je nekome 'muz'...
nego spoji ugodno sa korisnim, jer ona pere, pegla, pusi, sve za sitne pare...
fantom slobode

Post by fantom slobode »

Za 20 maraka svega u kuci.4 sata emancipacije.A moze dogovoriti da svaki dan druga navrati da zavrsi te razne kucne poslove.Promjena, godi.
danas

Post by danas »

fantom slobode wrote:Za 20 maraka svega u kuci.4 sata emancipacije.A moze dogovoriti da svaki dan druga navrati da zavrsi te razne kucne poslove.Promjena, godi.
drago mi je sto se razumijemo...
samo pazi da za 20 marona ne dobijes i ono za sta se nisi pogodio...

sretno!
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

fantom slobode wrote:da se hoce javiti koja neemancipovana na temu, koliko se meni cini, sve su vec emancipovane.Trebalo bi valjda da vodimo diskusiju, da pomognemo takvoj zeni, a ovako mi diskutujemo sa onima kojima nije potrebna pomoc, osim one u kuci(dragi sta cemo danas da jedemo, hajde skuhaj nam nesto).Sreca dragi skontao da ne mora bas, da "Jami"jela cuda cine i jedna dobra mikrovalna.A i da ne mora da se zadrzava sa jednom, povremena promjena cuda cini.Umjesto dva "Jami"jela, lakse je i brze podgrijavati jedno.
Ja mislim da ljudi u startu grijese sa postavkama o ravnopravnosti zene u porodici i drustvu, a evo nabrojat cu nekoliko:

1. Podjela kucnog posla ne postoji i stvar je proslosti. Muz koji pere sudje ili kuha, ne radi to da pomogne svojoj supruzi, jer se time automatski postavlja teza da je to "zenski posao". A nije, jer ako kuha i on jede, ako pere sudje, pere i tanjur koji je sam uprljao :D

2. Zenska djeca se u samom pocetku vaspitavaju da budu u podredjenom polozaju u odnosu na musku (a to znaju djevojke koje imaju brata i koje su rasle sa dvostrukim pravilima u kuci-jedno za njega a drugo za vas).

3. Mnogi muskarci zele da im zene rade i imaju karijeru, ali nisu spremni preuzeti ni mali dio obaveze oko kuce i djece. Ako ih neko na to posjeti, jednostavno to odbiju tvrdnjom da "nije njihov izbor da rade" ili koriste materijalnu nadmoc (ako je zena nezaposlena) za potkusurivanje drugih stvari.

4. Krivicu za gore navedene stvari snose i zene koliko i muskarci. Mnoge zene (iz neznanja, neobrazovanosti, prevelikog uticaja tradicije) podgrijavaju i same ovu podjelu time sto zamjeraju zenama koje odbijaju da istu primijene u svojoj kuci. Znaci, nije uvijek onako kao sto muskarci misle-da je zena uvijek solidarna sa zenom.
luciferino

Post by luciferino »

danas wrote:
luciferino wrote:Ja već odavno razmišljam da pokrenem biznis uvoženja homo strejndžersa na ove naše prostore. :-)
Jao da samo znate što su fini :P :P :P
ma jasta...
skuhas mu pitu jednom u mjesec dana, on sav sretan :lol: :lol: :lol:
Ma ne kuvash nishta, nego fino na cevape SVAKI dan. I ne dosadi im. Provjereno. 8-)
pitt

Post by pitt »

jos ako se luka najede....onda nema ni ljubljenja.....idila :D:D:D
luciferino

Post by luciferino »

pitt wrote:jos ako se luka najede....onda nema ni ljubljenja.....idila :D:D:D
E jesi i ti neka sekapersa...cuj ne bi se ljubio kad bi ti se partnerica najela luka. :roll: Cevapi su afrodizijak. :oops:
pitt

Post by pitt »

luciferino wrote:
E jesi i ti neka sekapersa...cuj ne bi se ljubio kad bi ti se partnerica najela luka. :roll: Cevapi su afrodizijak. :oops:
Ma jok ba......ja sam ti seljak covjek....nego govorim za te emancipovane :D:D:D
danas

Post by danas »

pitt wrote:
luciferino wrote:
Ma jok ba......ja sam ti seljak covjek....nego govorim za te emancipovane :D:D:D
he, Vodje nema emancipovanih, ima samo russian brides :oops: :D :D :P
new_jazzWa

Post by new_jazzWa »

Citizen-X wrote:- Zeno, trebaju li ti rolcange da zavrnes T- ventil :D?
- Da donesem okasti 17 i vilasti 20 nemoj zaboravit' boncek platu :D?
- Hos boga ti pogledat zeno sta je sa bosch bravom dok ja operem sudje :D?
- De zeno molim te ponesi iz auta onu vrecu krompira dok ja odem do kuhinje :D?
- Eh zeno hajd ti odvezi auto mehanicaru - ja cu da odmorim od kuhanja :D
- Eh zeno evo moja plata a ti svoju mozes u cipele, kozmetiku i te korisne stvari :D
- Je l mozes ti zeno zamjenit tocak dok ja zapalim :D

Koja se ovako emancipira halal joj vjera :D

Written by SHOWinista :D All rights reserved :D
1. rolcange ponesi,a ponesi i slajfaricu,moram malo vrata stesat ,nece da se zatvore kako treba
2.moj tata mene naucio da se to zove bugnsek,ako mislimo na isto :D
3.hmmm,iskreno ne znam sta je bosch brava :D:D
4.krompir vec iznijela,sta je sad ovih6-7 kg,dobro je nema vise onih velikih vreca od 20-25 kg
5.napravi ti nama toreteline san Danielli,a ja cu zacas do Dzevde odvest auto nek vidi sta je s onih disk plocica
6.i moja i tvoja plata vec "otisle" u cipele,kozmetiku i slicne hakarate
7.ZABORAVILA SAM TI RECI DA SAM KUPILA JUPOL PA CU SUTRA POCET SA KRECENJEM
8. NE ZABORAVI BITI OBRIJAN NOCAS KAD SE VRATIM S POSLA,HOCU NESTO DA TI DAM...I DA,DOBRO SE "PRIPREMI"
ja kazem da svasta znam,a vi mi ne vjerujete...
Citizen-X

Post by Citizen-X »

new_jazzWa wrote:
- Eh zeno evo moja plata a ti svoju mozes u cipele, kozmetiku i te korisne stvari :D

1. rolcange ponesi,a ponesi i slajfaricu,moram malo vrata stesat ,nece da se zatvore kako treba
4.krompir vec iznijela,sta je sad ovih6-7 kg,dobro je nema vise onih velikih vreca od 20-25 kg
5.napravi ti nama toreteline san Danielli,a ja cu zacas do Dzevde odvest auto nek vidi sta je s onih disk plocica
8. NE ZABORAVI BITI OBRIJAN NOCAS KAD SE VRATIM S POSLA,HOCU NESTO DA TI DAM...I DA,DOBRO SE "PRIPREMI"
'vako 'ocu 'vako 'ocu :D
mamica papucarka

Citizen-X wrote:
new_jazzWa wrote:

vidis ba da ne zna sta je bosch brava :D

a sta su vam rolcange i T-ventil :?
Bosch je ona poznata marka :D
krompir kupujem na kilu
nemam vozacki
znam okrecit
tocak ne znam zamijenit, nit me interesuje

a udala sam se :P
new_jazzWa

Post by new_jazzWa »

you can get it if really want...jel tako ide ona pjesma??? :D javi se na PP da se dogovorimo o detaljima :D :D :D :kiss:
Citizen-X

Post by Citizen-X »

mamica 31 wrote:
Citizen-X wrote:
new_jazzWa wrote: 1. rolcange ponesi,a ponesi i slajfaricu,moram malo vrata stesat ,nece da se zatvore kako treba
vidis ba da ne zna sta je bosch brava :D

a sta su vam rolcange i T-ventil :?
Bosch je ona poznata marka :D
krompir kupujem na kilu
nemam vozacki
znam okrecit
tocak ne znam zamijenit, nit me interesuje

a udala sam se :P
Sta li tebe interesuje majko moja i mila :D
new_jazzWa

Post by new_jazzWa »

eh,mamice,ti sebi ufatila strendzera,a meni se valja izborit i izac na kraj sa bosancerosima...svasta znam,ali imama jednu maHanu-ne znam napravit pitu...al znam zamjenit tocak:D
mamica papucarka

new_jazzWa wrote:eh,mamice,ti sebi ufatila strendzera,a meni se valja izborit i izac na kraj sa bosancerosima...svasta znam,ali imama jednu maHanu-ne znam napravit pitu...al znam zamjenit tocak:D
ma bosanca bona uhvatila :D oklen ti strendzer :D
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

ja podržavam emancipaciju bosanske žene
samo se pitam zašto nema ovdje mIRCerke

karabaja-x nemoj se zezati sa PITARKOM, imaćeš posla sa zeznutim likovima
lady midnight

Post by lady midnight »

ja sam u svom naivitetu do prije par godina mislila da su bar za mene lichno diskusije o emancipaciji zhene davno prevazidjene i da nije potrebno da nekome objashnjavam da emancipovana zhena ne zheli da postane mushkarac ili kao mushkarac, nego da pored zakonske ravnopravnosti trazhi iste uslove i iste startne shanse u svijetu u kojem josh uvijek dominira "mushki" element, te neutralizaciju te i takve dominacije.
isto tako ne znachi da zhena gubi svoju zhenstvenost, nego da polazhe pravo na to da tu zhenstvenost odredi sama, a ne da se ono shto se smatra "zhenstvenim" definishe kroz prizmu mushkog pogleda, potreba i zhelja...

i onda skontah da je josh uvijek previshe takvih koji kao onaj hajvan na prethodnim stranicama sa emancipacijom zhene na takav nachin josh uvijek povezuju unishtenje socijalne baze drushtva :roll: :roll: :roll:

ali da budem iskrena, meni je puno interesantnije posmatrati (mozhda zato shto se o zhenskoj emancipaciji pricha vishe i duzhe) na koji nachin se mijenja uloga mushkarca u drushtvu, i kako se mijenjaju definicije mushkosti i ochekivanja vezana uz njih... znam recimo da dosta mushkaraca nikako ne izlazi dobro na kraj sa promjenom shvatanja maskuliteta. pri tome niposhto ne mislim na shoviniste koji se sa nostalgijom sjecaju "proshlih vremena" kad im se moglo sve, nego na razumne, senzibilne mushkarce koji naprosto ne znaju shta se od njih danas ochekuje kao od oca, momka, supruga, sina... i koje ta neizvjesnost chini jako nesigurnim, a kod nekih dolazi i do kriza.

inache ja lichno smatram da nema nishta bolje od emancipovanog homo balcanicusa :D:D
mamica papucarka

zene, jeste li se ikada na bilo koji nacin osjecale ugrozene od strane muskaraca zbog toga sto ste zene (valjda sam dobro formulisala pitanje :D )

ja nisam :D ja bas volim sto sam zena :oops: :D
Klitemnestraaa

#125 Re:

Post by Klitemnestraaa »

mamica papucarka wrote:zene, jeste li se ikada na bilo koji nacin osjecale ugrozene od strane muskaraca zbog toga sto ste zene (valjda sam dobro formulisala pitanje :D )

ja nisam :D ja bas volim sto sam zena :oops: :D
Da, u prethodnoj vezi.

Mlada i glupa. :skoljka: Ja pospremam sobu on sjedi za laptopom, veli prije ću ja sama završiti. Jest to bilo 10min. posla, ali sada da je jedna minuta, podijelit ćemo ju ili jednom ja, jednom ti, a ne aj ti ženo, to je samo 5 min posla.

Seksualizacija ženskog tijela. Muškarcima na Balkanu je još uvijek važnije kako žena izgleda, njego njen intelekt.
Post Reply