a ti mora da si neki akademik. Donna sjedila jednom pokraj mene u avionu, bas fina cura, Biscanka, skroz se lijepo ispricasmo. A to da ti je Lidija Korac idol govori svenausnica wrote:Jao Dona Ares je definitivno katastrofa. Zao mi je kako se isprovaljivala. Isto seljancura neka neobrazovana, zargon joj je za poluditi. A sto onoliko pokazuju onog njenog ljubavnika Dzavida Ljubovcija koji je sjedio iza nje i sve joj suflirao sta treba da govori?! Jos vise je izgubila na kredibilitetu kod mene...sta joj on ima govoriti sta da kaze?!
Da Lidije nije bilo u emisiji, Piramida bi licila na raspravu na pijaci u Svrakinom Selu zahvaljujuci Doni Ares. Dr.Branko Dokic je bio....eto...pa 'nako...ok, moze proci.
PIRAMIDA NA BHT 1
Moderator: anex
-
basta sljezove boje
-
nausnica
BSB, jesam akademik. Izvini sto sam se naglas izjasnila kakav je utisak na mene (a i drugi su stekli isto misljenje) veceras u Piramidi ostavila tvoja omiljena pjevacica i dugogodisnja prijateljica Dona Ares koju si jednom sreo u zivotu u avionu i fino se ispricali. O Lidiji nemamo sta pricati, zena je prejaka za tebe da bi je ti shvatio.
-
basta sljezove boje
imas li mozda neki naucni rad gospodje Korac o kojem bismo mogli diskutirati? Ili je njena filozofija rezervirana iskljucivo za "jake" medije kao sto su Glorija, Gracija, Azra?nausnica wrote:BSB, jesam akademik. Izvini sto sam se naglas izjasnila kakav je utisak na mene (a i drugi su stekli isto misljenje) veceras u Piramidi ostavila tvoja omiljena pjevacica i dugogodisnja prijateljica Dona Ares koju si jednom sreo u zivotu u avionu i fino se ispricali. O Lidiji nemamo sta pricati, zena je prejaka za tebe da bi je ti shvatio.
visokointelektualna spikaZnači, ne padate na priče "kako ostati mlad" i tako to?
- Glupo je razmišljati o tome, za mene je svako jutro kada ustanem još jedan dan više. Presretna ću biti kada budem na nečije pitanje mogla odgovoriti da imam 70-80 godina, jer godine su nešto što je Bogom dano. Drago mi je da imam godina toliko koliko ih imam, da starim, da imam koji kilogram viška, to je sve normalno i prirodno.
Udali ste se, kako kažete, na tadašnjoj gornjoj granici - sa 28 godina. Čime Vas je privukao Vaš muž?
- Osvojio me dušom. Osvojio me svojom dobrotom, ljudskošću, razumijevanjem, nije kalkulisao, bio je jednostavno ono što jeste. Zabavljali smo se šest godina i onda vjenčali. Sina Ivana smo dobili prije rata, a drugo dijete je došlo u ratu i to je bio Božiji dar. Do tada sam uvijek mislila da prvo treba riješiti neke stvari u životu, dobiti stan, ali danas znam da ne treba čekati. Uvijek sam željela imati troje djece, dali smo im i imena unaprijed: Ivan, Anđela i Filip. Ivana i Anđelu imamo, a Filipa nemamo.
Čemu učite i kako vaspitavate svoju djecu u vremenima koja nisu nimalo laka?
- Želim im da budu slobodni ljudi, da slobodno razmišljaju o svemu. A, naravno, učim ih i da ne budu tvrdoglavi, da znaju korigirati svoje mišljenje ukoliko shvate da nisu u pravu. A posebno da nemaju otpor prema ljudima zato što su oni ovo ili ono, već da im je važna njihova ljudskost. Trebaju biti samostalni i znati svoje vrijednosti, biti svjesni i svojih mana i svojih vrlina.
Način na koji ih vodite prema tome jeste...?
- Nikad u životu nisam udarila dijete, jer se time ništa ne rješava. Mislim da je bitno uspostaviti onu crtu povjerenja da vam djeca mogu reći sve, kako je u školi, kakve imaju probleme, šta ih muči. Razgovor je uvijek najbolji, ali bitni su i mjesto i vrijeme. Ne bih nikada sa djetetom razgovarala ukoliko je prisutan još neko, ne bih mu pred drugim držala predavanja i ne bih imala takav odnos prema djeci zato što sam mama i što sam veća, jača i snažnija, pa da treniram svoju snagu ili svoj intelekt na njima.
Jesu li sve te kućne i obiteljske obaveze ponekad teške?
- Ne, jer to nikada nisam doživljavala kao obavezu. Posao imam zato što ga mogu raditi, zato što mi omogućava egzistenciju, bolji standard, ali moje obaveze u kući su nešto u čemu uživam. Da pravim palačinke svojoj djeci - kada moj sin dođe kući u jedan sat ujutru iz grada, a ja mu kažem "evo mama ti je spremila palačinke"! Meni je to super, jer znam da će on jednog dana to ispričati svojoj djeci. Želim da me djeca pamte po tim nekim lijepim stvarima. Ta atmosfera doma znači da nam je lijepo u kući, svi ti rođendani, godišnjice, božići, nove godine, da to bude nešto što određuje tu crtu doma, tu atmosferu bliskosti i povjerenja. Strašno mi je važno što imam ovakav odnos sa mamom, tatom i sa sestrom. Zato bih voljela da sutra moja djeca imaju tako blizak odnos, da se mogu jedno drugom obratiti. I kad mi je teško, lakše mi je to prebroditi sa njima. Nervira me što je taj kapitalizam donio sa sobom hiljadu nekih negativnih stvari, tu trku za materijalnim vrijednostima, za pozicijom i što je to ovoj mlađoj generaciji postalo dosta bitno u životu. Želim ih naučiti nekim drugim, pravim vrijednostima.
Ali, zar se ne plašite da to i nije neka usluga, jer kad jednom zakorače u pravi život, sačekat će ih sasvim drugi odnosi, drugačije vrijednosti?
- I sama to ponekad pomislim, ali ne mogu ih učiti nečemu što je daleko od mene ili njihovog oca. Neke odlike čovjek nosi u svojoj prirodi, pa čak i ako pokušavate odgojiti dijete na neki drugi način, ipak ćete ga uvijek odgajati onako kako vam srce kaže. Nisu to stvari koje se cijene, ali, opet, treba ih raditi zbog sebe. Treba raditi ono u čemu uživaš ili u čemu si zadovoljan. Mislim da ako to ispunjava čovjeka, da je i ispravno.
S obzirom na posao koji radite, koliko cijenite ljude koji se bave politikom koja je... znamo šta...
- Mislim da postoji određen broj osoba u političkom životu koji su ozbiljni prije svega u načinu na koji obavljaju svoj posao, ali ne bih pominjala imena. Da nisu izbori blizu, ne bih se libila reći, ali ovako... No, mogu vam reći ko je osoba koja je izuzetno profesionalna u svom poslu. To je Šefik Džaferović, visoko profesionalan, vrlo savjestan, drži se onoga što kaže. On je osoba koja je sigurno ostavila dojam na mene.
-
nausnica
Ne, ali zato imam naucni rad gospodje Done Ares cija je filozofija rezervirana iskljucivo za "jos jace" medije kao sto su Express, Sv(ij)et, Trn, Skandal.basta sljezove boje wrote: imas li mozda neki naucni rad gospodje Korac o kojem bismo mogli diskutirati? Ili je njena filozofija rezervirana iskljucivo za "jake" medije kao sto su Glorija, Gracija, Azra?
-
basta sljezove boje
reakcija na jedan od bisera velike intelektualke Lidije Korac
Grupa od vise od 30 organizacija i javnih licnosti u BiH zatrazila je javno izvinjenje clanice Centralne izborne komisije BiH Lidije Korac, zbog izjave da su neuspesne zene koje nisu stvorile porodicu.
Lidija Korac nedavno je u emisiji “Korak” na TV Hajat rekla da zene, “ako nisu stvorile obitelj, onda je to neuspjeh”, saopstio je Media centar OKC Abrasevic iz Mostara, u kojem ce od 10. do 15. jula biti odrzan 10. Mostarski interkulturalni festival.
“S obzirom da se radi o veoma istaknutoj javnoj licnosti, cije poruke preko medija imaju specificnu tezinu, upozoravamo da je rec o javnoj promociji diskriminatorskih i seksistickih stavova o ulozi zene i njenoj ‘primarnoj zadaci’ u drustvu. Nazalost, ovog puta stvar je jos bolnija jer je njihov promotor bila zena’, navedeno je u protestu.
Potpisnici su predlozili da se Lidija Korac odmah javno izvini svim zenama u BiH koje nisu po njenoj meri uspesnosti, pa se ko zna iz kojih razloga, a mnoge i po svom licnom izboru nisu ni udale, a ni rodile djecu, cime nisu nista manje vredne i uspesne od onih drugih.
Vlasti BiH pozvane su da ozbiljno shvate poslednje preporuke UN CEDAW Komiteta o edukaciji drzavnih funkcionera/ki BiH iz tematike rodne ravnopravnosti i zenskih ljudskih prava. Uz upoznavanje i prihvatanje principa temeljnih ljudskih parava i sloboda, to bi doprinelo da se javni diskurs na medijskoj i politickoj sceni u BiH pocne cistiti od predrasuda i stereotipija koje su osnova svih diskriminatorskih praksi, a narocito one prema zenama.
Medju potpisnicima tog apela su predstavnici organizacija Centar Zena i drustvo i Zene zenama iz Sarajeva, Fondacija CURE, Helsinski parlament gradjana Banja Luka, Helsinski komitet za ljudska prava BiH, Udruzene zene iz Banje Luke, Medika infoteka iz Zenice, Zena BiH iz Mostara, Referentna grupa Tuzla, Udruzenje gradjana “Buducnost” iz Modrice, Global Rights, mostarska La Strada, Udruzenje zena “Renesansa”...
-
basta sljezove boje
sto ne pitas Lidiju Korac sto misli o osobama kao sto si ti?nausnica wrote:BSB, de ba - odrasti.
-
anamo 'vamo
nausnica wrote:Ne, ali zato imam naucni rad gospodje Done Ares cija je filozofija rezervirana iskljucivo za "jos jace" medije kao sto su Express, Sv(ij)et, Trn, Skandal.basta sljezove boje wrote: imas li mozda neki naucni rad gospodje Korac o kojem bismo mogli diskutirati? Ili je njena filozofija rezervirana iskljucivo za "jake" medije kao sto su Glorija, Gracija, Azra?
- Chopper_Horrace
i ko do dobi lovu zbog glasova za svog favorita?
Nesta mi mirishe da je jedan clan, ovog foruma, glasao za Lidiju, i da nije bio sretne ruke , pa da je sad preko foruma proklinje

Nesta mi mirishe da je jedan clan, ovog foruma, glasao za Lidiju, i da nije bio sretne ruke , pa da je sad preko foruma proklinje
- ja_sarajevo
Za 1 emisiju nije lose, sad da vidimo kako ce biti u cetvrtak. Nadam se malo bolje
- amalka
Meni se svidjela sinocnja emisija. Nije mi se svidjelo ono Donnino upadanje u rijec, kao da je kakva seljanka
Ipak, bilo je dinamicno i, za prvi put, dobro 
@Chopper Horrace! U naredni cetvrtak ce se znati ko je dobio lovu, valjda ce biti gost ili gosca u emisiji
@Chopper Horrace! U naredni cetvrtak ce se znati ko je dobio lovu, valjda ce biti gost ili gosca u emisiji
-
Nancy Drew
- DaysleepeR
Zadaj se Medžida!!
ž
Šteta nisam gledao, nisam ni znao da je počelo...
Šteta nisam gledao, nisam ni znao da je počelo...
-
nausnica
Sta se desilo sa Sanelom Prasovic? Nesto mi sad ona pade na um: kad bi se malo upristojila, realno, ne bi bila losa za voditeljicu Piramide. Znanja ima i vise od Medzide, nije piskutava, autoritativna je, sto Medzida tek treba da skonta.
Znam da se Sanela udala, rodila drugo dijete, ali nigdje je sad
Last edited by nausnica on 28/09/2007 11:57, edited 2 times in total.
- cica maca
Da da, upravo ta voditeljica!!! Iako mislim da se vise nece baviti novinarstvom (prica iz mahale hehe)nausnica wrote:Je li to ona Almira voditeljica Dnevnika, zena direktora CRA, na Hayatu nesto vodila i jedva pokazala normalni nivo znanja, a onda odjednom osvanula na Dnevniku BHT1??? Ona sto se slikala s harmonikom, poprilicno mlada, ali se fura da je teta i tako i oblaci??? Definitivno nije kalibar za Piramide. Dnevnik - najveci domet.
A nadam se da Medzidu necemo pokopati veceras! Nadam se da ce nas sviju prijatno iznenaditi!!! Go Medzida!
-
nausnica
Ma kakva ta s 'armonikom, nema sanse.
Dona Ares je s momkom/muzem/sta li joj je vec onaj Dzavid Lj. sto je sinoc sjedio iza nje i dobacivao joj sve sta treba da odgovora, kupila avion! Eno mediji puni te vijesti gdje je rekla da je kupila avion... Mozda sad konacno kupi i neku knjigu o bontonu da ne papi onoliko dok prica, i da nauci osnovni red i kulturu ponasanja pri debatama. Necemo o izgledu, takva je, kakva je. Ljuti me sto cura ne mora da papi, a papi.
Dona Ares je s momkom/muzem/sta li joj je vec onaj Dzavid Lj. sto je sinoc sjedio iza nje i dobacivao joj sve sta treba da odgovora, kupila avion! Eno mediji puni te vijesti gdje je rekla da je kupila avion... Mozda sad konacno kupi i neku knjigu o bontonu da ne papi onoliko dok prica, i da nauci osnovni red i kulturu ponasanja pri debatama. Necemo o izgledu, takva je, kakva je. Ljuti me sto cura ne mora da papi, a papi.
Last edited by nausnica on 28/09/2007 12:01, edited 2 times in total.
- rimac
#119 sve u svemu dobro
Mislim da je prva Piramida bila dosta dobra. Posebno kad usporedimo hrvatskog Milijunaša i OBNovog...
- cica maca
Pa sve da je i kupila, zato je nekrivim, jer ih velika vecina kupuje. Samo neznam zasto jedan diplomirani ekonomista radi kao voditelj emisije, pored toliko skolovanih nezaposlenih novinara. Ah da cujem da je upisala i postdiplomskiBetter Man wrote:Zaista? A koliko je dotična kupila ispita, ili je možda kupila cijelu diplomu?! Obzirom na položaj njenog supruga sve sam ubjeđeniji da je dotična itekako kupila diplomu ili barem pola ispita.cica maca wrote:Moram te razocarati, Almira je diplomirala prije 3-4 mjeseca na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu (zvanje diplomiranog ekonomiste-prava skolovana novinarka), vidim neka frka na fakultetu, cvijece, ljudi, pokloni, a u sredini Almira. Eto samo da znasBetter Man wrote: Da dodam da je jedan period svog rada bila član tima Sarajevo film festivala i radila za njih. U svakom slučaju daleko pismenija i obrazovanija od kvazi novinarke Almire koja nema fakultet niti bilo kakvo novinarsko obrazovanje i koja na našu sreću neće voditi Piramidu.
-
snowhite
sto se tice voditejice emisija je bila ok. lidija i djokic su takodje bili pristojni i odlicno argumentirali i komentirala, medjutim nastup estradne zvijezde ares za svaku je osudu.
prvo je turbonekulturna (mada je nekoliko puta ponovila kako je ona odgojena), dovikivala je, pravila grimase, a ono sto je glavno - nije imala pojma o cemu prica. Ona uopce ne zna st aje drzava, sta je ustav, ustavno pravo... zamislite da je glupaca poredila privatni bend sa predsjednistvom drzave. osim toga stalno je govorila o svojim privatnim stvarima, kao npr. da je njena nana zavrsila fakultet. ona je paradigma nase estrade, koja je, nazalost, u najvecem dijelu skup nepismenih i neotesanih persona.
prvo je turbonekulturna (mada je nekoliko puta ponovila kako je ona odgojena), dovikivala je, pravila grimase, a ono sto je glavno - nije imala pojma o cemu prica. Ona uopce ne zna st aje drzava, sta je ustav, ustavno pravo... zamislite da je glupaca poredila privatni bend sa predsjednistvom drzave. osim toga stalno je govorila o svojim privatnim stvarima, kao npr. da je njena nana zavrsila fakultet. ona je paradigma nase estrade, koja je, nazalost, u najvecem dijelu skup nepismenih i neotesanih persona.
-
basta sljezove boje
ti me zaista uveseljavasnausnica wrote:Sta se desilo sa Sanelom Prasovic? Nesto mi sad ona pade na um: kad bi se malo upristojila, realno, ne bi bila losa za voditeljicu Piramide. Znanja ima i vise od Medzide, nije piskutava, autoritativna je, sto Medzida tek treba da skonta.
sigurno da Sanela ima vise znanja u nekim oblastima od Medz, ali ta vrsta znanja nije za pokazivanje na TV, bar ne u udarnom terminu
- ja_sarajevo
Gosti u prvoj emisiji Piramide bili su Lidija Korać, nekadašnja predsjednica Centralne izborne komisije BiH, a danas direktorica novinske kuće Oslobođenje, Dr. Branko Dokić, član predsjedništva i glavnog odbora Partije demokratskog progresa RS i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, te Azra Kolaković alias Donna Ares, estradna umjetnica.
Gledatelji širom Bosne i Hercegovine su uputili blizu 22. 000 telefonskih poziva i odabrali pobjednicu prve emisije. Naime, Lidija Korać je ubjedljivo imala najbolje argumente kojima je zadobila naklonost publike, a po kontinuiranom elektronskom mjerenju gledanosti TV stanica koje vrši Mareco Index Bosnia BH Member of Gallup International & Associate of TNS, blizu 67 000 ljudi je gledalo prvu emisiju game/show-a Piramida.
Prvu emisiju su iz publike pratili i autori koncepta Piramide Željka Ogresta i Dubravko Merlić.
Otkrijte zbog čega su stvarni život i "Piramida" toliko bliski...
ponovo u četvrtak od 20:00 sati, samo na BHT 1.
Glasajući za svog favorita, dobijate mogućnost da osvojite i vrijednu nagradu - 1 500 konvertibilnih maraka u prvoj razini Piramide.
Gledatelji širom Bosne i Hercegovine su uputili blizu 22. 000 telefonskih poziva i odabrali pobjednicu prve emisije. Naime, Lidija Korać je ubjedljivo imala najbolje argumente kojima je zadobila naklonost publike, a po kontinuiranom elektronskom mjerenju gledanosti TV stanica koje vrši Mareco Index Bosnia BH Member of Gallup International & Associate of TNS, blizu 67 000 ljudi je gledalo prvu emisiju game/show-a Piramida.
Prvu emisiju su iz publike pratili i autori koncepta Piramide Željka Ogresta i Dubravko Merlić.
Otkrijte zbog čega su stvarni život i "Piramida" toliko bliski...
ponovo u četvrtak od 20:00 sati, samo na BHT 1.
Glasajući za svog favorita, dobijate mogućnost da osvojite i vrijednu nagradu - 1 500 konvertibilnih maraka u prvoj razini Piramide.
-
anamo 'vamo
basta sljezove boje wrote:ti me zaista uveseljavasnausnica wrote:Sta se desilo sa Sanelom Prasovic? Nesto mi sad ona pade na um: kad bi se malo upristojila, realno, ne bi bila losa za voditeljicu Piramide. Znanja ima i vise od Medzide, nije piskutava, autoritativna je, sto Medzida tek treba da skonta.
sigurno da Sanela ima vise znanja u nekim oblastima od Medz, ali ta vrsta znanja nije za pokazivanje na TV, bar ne u udarnom terminu
u prevodu:

-
IlijaLadin
Ja glaso za Dokića.
Čovjek se borio sa one dvije oštrokondže. Što jest jest, Ares je nešta bezze pričala, rijetko u vezi s temom, Lidija izmišljala i/ili govorila o temi onoliko koliko joj paše pa se jadni Dokić borio da umjesto Medžide uvijek nanovo pojasni koja je tema
Branko (kockica) Dokić je nepravedno dobio onako malo glasova. Hajmo sad paljba, da obučem pancir. Ček.. e sad!
Čovjek se borio sa one dvije oštrokondže. Što jest jest, Ares je nešta bezze pričala, rijetko u vezi s temom, Lidija izmišljala i/ili govorila o temi onoliko koliko joj paše pa se jadni Dokić borio da umjesto Medžide uvijek nanovo pojasni koja je tema
Branko (kockica) Dokić je nepravedno dobio onako malo glasova. Hajmo sad paljba, da obučem pancir. Ček.. e sad!