Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
addem wrote:Hamdo Katica ima minimalno 8000 maraka platu, cijene razgovora skupe, internet placam 41 marku mjesecno za jadna 3GB downloada. Kad skontam familija moja telekomu ostavi mjesecno minimalno 300KM. (4 moba, fiksni i net). Ako je vlada spala samo na to da je telekom finansira onda je to losa vlada i treba da da ostavku. Sto se tice politike BH telecoma, ja sam za to da se privatizira, da otpadnu stotine inzinjera koji igraju igrice 8 sati na poslu. Koji su idioti u BH telecomu najbolje pokazuje cinjenica da kada porucite adsl morate mjesecima da cekate da vam dodju i prikljuce vas. Kao da oni vama uslugu cine.
privatizacija nece rijesiti nista.... ove stvari rjesava samo konkurencija.... dakle pametna demonopolizacija trzista (npr. sve male ISPove lomi neregularna veza BHlines i BiHNeta )
ipak, monopol je uvijek najbolja biznis opcija za svakog ko je u biznisu i svako ce se truditi da je sto duze odrzi.
addem wrote:Hamdo Katica ima minimalno 8000 maraka platu, cijene razgovora skupe, internet placam 41 marku mjesecno za jadna 3GB downloada. Kad skontam familija moja telekomu ostavi mjesecno minimalno 300KM. (4 moba, fiksni i net). Ako je vlada spala samo na to da je telekom finansira onda je to losa vlada i treba da da ostavku. Sto se tice politike BH telecoma, ja sam za to da se privatizira, da otpadnu stotine inzinjera koji igraju igrice 8 sati na poslu. Koji su idioti u BH telecomu najbolje pokazuje cinjenica da kada porucite adsl morate mjesecima da cekate da vam dodju i prikljuce vas. Kao da oni vama uslugu cine.
burekodsira wrote:
jes eto si sam reko... vidis koliki je telekom pa se opet ko fukare stisli ne daju nikakve ponude a tolisni eronet napravio (jos jedan) korak naprijed.
Nije BH Telekom "toliki", a Eronet "tolishni"... nego BH Telekom mora platiti u budzet Federacije 150 miliona, a Eronet samo 900 hiljada... A zasto "shatro" drzavni Eronet placa u budzet 170 puta manje od BH Telekoma je posebna prica i nema veze sa brojem korisnika...
ovo vec podsjeca na onaj vic.... o tipu koji je konobaru vazda ostavljao baksis...i bili sretni i zadovoljno... ali... jedan dan .. tip plati samo pice.. drugi dan.. opet plati samo pice... trci dan isto... i konobar, pomalo ljut pita gdje je baksis, tip kaze..ono "jbg jarane nema se, poceo praviti kucu,pa sad stedim svaku paru"...konobar: "pickali ti materina, s mojih ledja kucu pravis..."
otprilike tako nesto i haris zagovara .... telekom uplacuje za porez pa ne moze poboljsati usluge... ali plate mogu biti napucane...a i drzavna administracija, mora uzeti lovu iz telekoma (iako to ne ide bas tako) da bi pravili ceste, ali i njihove plate mogu biti haos dobre... pa tim rezonom i telekom moze i treba uzimati od naroda ...koji nema ni usluge ni plate ni ceste, jer dok na miri plate telekoma, plate administracije, tal lopova.... za ceste ostane .... onoliko koliko ih i imamo...
Valjda si mogao vidjeti kakvo je moje misljenje o Harisu i "ublehasima" koji ga okruzuju... o nasoj birokratiji... itd...
Stvar je pogresno postavljena. Za manju i efikasniju administraciju se ne glasa prelaskom na Eronet nego je trebalo glasati 1. oktobra... Ali nije... Zato sada Haris, Bozo, Suljo, Covic mogu povecavati administraciju i dodavati joj privilegije bez obzira bio Ti na Telekomu i Eronetu... dakle, to sto ces preci na Eronet ne znaci da ce biti manja administracija, manja plata Hamdi Katici... nego da nece biti para za autoput, nece biti za peMzije... A "haraclije" ce znati sebi namiriti (veci PDV, vece carine, porez na budale, porez na havu itd...) i tako ce biti sve dok ih narod na izborima ne skine s vlasti.
HT MObilne prodajno mjesto
Ulica: Ante Starčevića bb
Telefon: 030/733-002
Fax: 030/732-596
Radno vrijeme (pon-pet): 07h-13:30h
Radno vrijeme (sub): 07h-13:30h
HT MObilne prodajno mjesto
Ulica: Ante Starčevića bb
Telefon: 030/733-002
Fax: 030/732-596
Radno vrijeme (pon-pet): 07h-13:30h
Radno vrijeme (sub): 07h-13:30h
Sjajan marketing svaka cast , cista 10...
Ocito se niko od nas nije potrudio da procita uputstvo koje ide uz karticu.... pa evo nece mi bit teskoda prekucam, i probam vam razbiti iluziju da cete ako skupite 10 bonova imati 450 KM za razgovore..
DAKLE OVAKO:
Inicijalno se na kartici koju dobijes za bon iz Avaza nalazi 5 KM, kartica ima vrijeme upotrebe 30 dana i isti grace period kao što imaju regularno kupljene start paket kartice ERONETa sa 10KM kreidta.
Aktiviras broj/karticu i...nakon 30 dana od datuma aktivacije, na račun ce biti uplaceno dodatnih 5 KM. Vrijeme upotrebe kartice (30 dana) se ne produzava. Ako ne nadoplatis racun nemozes koristiti karticu.
Kad istekne 60 dana od datuma aktivacije, na racun se uplacuje dodatnih 5 KM ukoliko je naravno broj aktivan u tom trenutku, ukoliko nije, nista od toga. Vrijeme trajanja kartice se ne produzava.
Ako 90-ti dan od aktivacije broj bude aktivan, na racun ce biti uplaceno 8 KM za registraciju. Ako korisnik ne bude aktivan 90-ti dan, bonus za registraciju ce dobiti u periodu 30 dana od prve nadoplate racuna nakon tog 90-tog dana od aktivacije.
Ukoliko u roku od pomenutih 90 dana od aktivacije kartice korisnik obnovi racun s ukupnim iznosom od minimalno 20 KM (može i u bonovima od 10KM) po isteku tog perioda na racun će mu biti uplaćeno 11 KM ukoliko je kartica aktivna u tom trenutku.
Kada istekne period od 120 dana od aktivacijeuplacuje se jos 11 KM ukoliko je broj aktivan u tom trenutku. Ove uplate ne produzavaju vrijeme upotrebe SIM kartice.
Aktivan broj znaci: “Vrijeme trajanje kartice nije isteklo.“....
bonusi se ne prenose na postpaid racun ako korisnik predje na postpaid....
Osim ovoga, preporucujem da najprije provjerite cjenovnik Eroneta, uporedite ga sa cjenovnikom BH Mobile na primjer (cijena po pozivu unutar mreze, izmedju mreza, cijena po poruci) i kad sve to uradite onda se zaletite do Eronetovog prodajnog centra, ako vam jos uvijek bude do toga...
Nadam se da ce se broj zena koje padaju u nesvjest po redovima barem malo smanjiti... Ljudi citajte uputstva, posebno sitno kucani tekst....
haris ubleha wrote:
Nije BH Telekom "toliki", a Eronet "tolishni"... nego BH Telekom mora platiti u budzet Federacije 150 miliona, a Eronet samo 900 hiljada... A zasto "shatro" drzavni Eronet placa u budzet 170 puta manje od BH Telekoma je posebna prica i nema veze sa brojem korisnika...
ovo vec podsjeca na onaj vic.... o tipu koji je konobaru vazda ostavljao baksis...i bili sretni i zadovoljno... ali... jedan dan .. tip plati samo pice.. drugi dan.. opet plati samo pice... trci dan isto... i konobar, pomalo ljut pita gdje je baksis, tip kaze..ono "jbg jarane nema se, poceo praviti kucu,pa sad stedim svaku paru"...konobar: "pickali ti materina, s mojih ledja kucu pravis..."
otprilike tako nesto i haris zagovara .... telekom uplacuje za porez pa ne moze poboljsati usluge... ali plate mogu biti napucane...a i drzavna administracija, mora uzeti lovu iz telekoma (iako to ne ide bas tako) da bi pravili ceste, ali i njihove plate mogu biti haos dobre... pa tim rezonom i telekom moze i treba uzimati od naroda ...koji nema ni usluge ni plate ni ceste, jer dok na miri plate telekoma, plate administracije, tal lopova.... za ceste ostane .... onoliko koliko ih i imamo...
Valjda si mogao vidjeti kakvo je moje misljenje o Harisu i "ublehasima" koji ga okruzuju... o nasoj birokratiji... itd...
Stvar je pogresno postavljena. Za manju i efikasniju administraciju se ne glasa prelaskom na Eronet nego je trebalo glasati 1. oktobra... Ali nije... Zato sada Haris, Bozo, Suljo, Covic mogu povecavati administraciju i dodavati joj privilegije bez obzira bio Ti na Telekomu i Eronetu... dakle, to sto ces preci na Eronet ne znaci da ce biti manja administracija, manja plata Hamdi Katici... nego da nece biti para za autoput, nece biti za peMzije... A "haraclije" ce znati sebi namiriti (veci PDV, vece carine, porez na budale, porez na havu itd...) i tako ce biti sve dok ih narod na izborima ne skine s vlasti.
ja ne mislim da ce administracija ili ista u drzavi biti bolje zahvaljujuci mojim odlukama. ja nastojim da meni bude bolje. a to bolje se u ovom sustavu mjeri izmedju ostalog i kolicinom love za odredjene stvari...
ja samo kazem da ja trebam biti racionalan i uzeti maksimum za sebe, a autpout se ionako nece sagraditi prije nego sto odem u penziju, pa me zivo i zaboli... a i da hoce... sto bih ja davao da ga grade sa moje grbace ... svi vi koji me pozivate.. nema problema... evo ja ostajem na BHTelekom, ako ces mi ti svaki mjesec donirati cvanciku ... jel moze?
JAO KAKO SE NAROD ZA..AO KOD NAS U TUZLI AVAZ JE NESTAO DO 7 SATI NIGDJE GA NIJE BILO. A NIKO NIJE ZNAO DA MORA KUPITI I DOPUNU OD 20 KM. PA ĆE DA DOBIJE SAMO PET KM OD TIH 45 KM PA TAKO DALJE.
ima li eronet uslugu tipa prijatelj, jaran ahbab i tako to skim pricas djabaluka, znam da 065 srpska ima,
P.S. ima li bh telecom
To za dzaba bacam sumnju da imaju bas za dzba ala haj dobro
BH Telecom ima moja dva naj broja, TIM 061 mislim da je ovo ipak za manje fime i telefonski VPN koji povezuje fiksnu i mobilnu ( pricas jeftinije sa svima koji su u tvojoj grupi, npr. firma uzme VPN stavi sve svoje fiksne i mobilne telefone iiiiiiiiiiiiiiiiii racuni su mnogo mnogo manjiiiiiiiiiiiiiiii)....
HOCU PARE ZA OVO STO REKLAMIRAM BH TELECOM
djulba wrote:JAO KAKO SE NAROD ZA..AO KOD NAS U TUZLI AVAZ JE NESTAO DO 7 SATI NIGDJE GA NIJE BILO. A NIKO NIJE ZNAO DA MORA KUPITI I DOPUNU OD 20 KM. PA ĆE DA DOBIJE SAMO PET KM OD TIH 45 KM PA TAKO DALJE.
To ti skontala tek...pa se smijes sama sebi od muke