Litex-Zeljeznicar,sjecanja
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Majstorinho
BiH fudbala?Tad je manji Sarajevski klub predstavljao SFRJlahor wrote:Ovo tebe boli jer je ovo najveci medjunarodni uspjeh BiH fudbala.Majstorinho wrote:A da!Ipak ovo najvise boli![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Yebiga care sjebase te ovi ukrajinci sad si puko totalno....izmisljas neke nove teme da bi zaboravili onu tvoju legendarnu temi o putu ka ligi prvaka....razmisljo sam da postavim temu.....moja tetka Hanifa iz BL na putu za Svedsku.....
-
Majstorinho
AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAProwler wrote:aha bas tako, da ne bi te udbe i njihovog prisilnog tjeranja ljudi po gradu da navijaju za Sarajevo, ne bi smo ni imali svojih navijaca, meni stari govori da ta udba jos uvijek postoji pa iz straha ne smijem navijati za neki drugi klub u drzavistochar wrote:Dakle, da zakljuchimo: Željo za sve svoje uspjehe treba da zahvali UDBA-i, komunistima, Paveliću, SDA, SBiH, SDP, Nesvrstanima, Hamasu, Fatahu, Batmanu i drugim superjunacima, dok je mladji i po svemu manji gradski rival FK Sarajevo sve postigao zahvaljujuci nadljudskim naporima boreci se za dobro i mir na svijetu. Iz svega nabrojanog slijedi da sve što je Željo postigao ne vrijedi i ne pika se, već da se samo broje uspjesi FK Sarajeva kojem svi trebamo zahvaliti shto u citavom svijetu znaju za nas i boje nas se. Svi željini uspjesi su lazhirani a uspjesi FK Sarajeva sbvjesno poricani od strane celnika UEFA-e koji su na svoj web site povodom 50. godišnjice postavili lazh da je Željo najuspjeshniji bh. klub u Evropi.
OK, predajem se, u pravu ste sve shto kazhete!da ne bi tih komunista ne bi smo ove godine postali sampioni a do treceg pretkola nas je dogurao drug Tito sa neba
mi smo pravi rezimski klub, zato i jesmo pod uticajem drzave postajali sampioni svake godine poslije rata tako da sada brojimo 12 sampionkih titula prvaka BiH
nemojte tako, zeljo je stariji klub 5.000.000 godina od Sarajeva (mozda cak i vise, negdje se spominje da su vas Adem i Hava osnovali
) osvojili su turnire u Mezopotamiji i legendarni kup Cezara u koji se odigrao Rimskom Carstvu a stariji uspjesi se ne mogu odgonetnuti jer niko ne moze desifrirati ta drevna pisma na kojima se sve to biljezilo
kada je majka priroda odlucila da stvori nebo i more, pomislila je ''zeljo ce imati plave dresove pa cu ove elemente i stvoriti u toj boji''. Zeljo je namjerno par puta ispadao iz 1. lige kako bi ukazao sansu ostalim klubovima da se istaknu jer ipak niko osim igraca zelje nije osjetio tu car primanja pehara iz Cezarovih ruku
(velikodusno zaista
) Isusa je razapela udba samo zato sto je bio vatreni navijac zelje
a ako neko nije znao, na spanjolskom jeziku rijec ''Real'' znaci ''Zeljeznicar'' pa je tako popularni madridski gigant (koji je ipak neuporedivo manji od zelje) dobio ime
. Grbavica bi primala 200.000 gledalaca da nije FK Sarajeva koji je na celu sa klupskim psihijatrom Dr. Karadzicem namjerno pokrenuo rat samo da bi se devastirao pomenuti stadion i sprijecila njegova dalja izgradnja
danas na hutbi nakon Dzuma namaza u Begovoj rek'o hodza: ''i ne recite nikad da zeljo nije najveci klub na svijetu, on to jeste samo sto vi to ne osjecate''
placem majke mi, tek sad shvatam u kakvoj zabludi zivim svih ovih godina![]()
![]()
-
LSD
aha bas tako, da ne bi te udbe i njihovog prisilnog tjeranja ljudi po gradu da navijaju za Sarajevo, ne bi smo ni imali svojih navijaca, meni stari govori da ta udba jos uvijek postoji pa iz straha ne smijem navijati za neki drugi klub u drzavi da ne bi tih komunista ne bi smo ove godine postali sampioni a do treceg pretkola nas je dogurao drug Tito sa neba mi smo pravi rezimski klub, zato i jesmo pod uticajem drzave postajali sampioni svake godine poslije rata tako da sada brojimo 12 sampionkih titula prvaka BiH nemojte tako, zeljo je stariji klub 5.000.000 godina od Sarajeva (mozda cak i vise, negdje se spominje da su vas Adem i Hava osnovali ) osvojili su turnire u Mezopotamiji i legendarni kup Cezara koji se odigrao u Rimskom Carstvu a stariji uspjesi se ne mogu odgonetnuti jer niko ne moze desifrirati ta drevna pisma na kojima se sve to biljezilo kada je majka priroda odlucila da stvori nebo i more, pomislila je ''zeljo ce imati plave dresove pa cu ove elemente i stvoriti u toj boji''. Zeljo je namjerno par puta ispadao iz 1. lige kako bi ukazao sansu ostalim klubovima da se istaknu jer ipak niko osim igraca zelje nije osjetio tu car primanja pehara iz Cezarovih ruku (velikodusno zaista ) Isusa je razapela udba samo zato sto je bio vatreni navijac zelje a ako neko nije znao, na spanjolskom jeziku rijec ''Real'' znaci ''Zeljeznicar'' pa je tako popularni madridski gigant (koji je ipak neuporedivo manji od zelje) dobio ime . Grbavica bi primala 200.000 gledalaca da nije FK Sarajeva koji je na celu sa klupskim psihijatrom Dr. Karadzicem namjerno pokrenuo rat samo da bi se devastirao pomenuti stadion i sprijecila njegova dalja izgradnja danas na hutbi nakon Dzuma namaza u Begovoj rek'o hodza: ''i ne recite nikad da zeljo nije najveci klub na svijetu, on to jeste samo sto vi to ne osjecate''
placem majke mi, tek sad shvatam u kakvoj zabludi zivim svih ovih godina
-
Majstorinho
Molio bi sve navijace zelje da pogledaju ovaj youtube video
http://www.youtube.com/watch?v=48og6l3fFuo
http://www.youtube.com/watch?v=48og6l3fFuo
-
Majstorinho
Jelde?Od inata,ne znas sta ces kazati,pa ides na to...Hakala wrote:kad smo vec kod sjecanja,sjetim ti se zenske familije
eto,uzdravlju
- BocaJuniors
Majstorinho odhebaus. Eh da ja tebe pitam kad si tako veliki navijač. Koliko su Željo i Sarajevo igrali sezoni kada je Željo izgubio od levskog , pa onda i od litexa??? Hajde jade javi se...
- BocaJuniors
a evo ti i kako smo pobijedili ( ne namještali kao neki) protiv tada evropskog prvaka...
FK Zeljeznicar (Sarajevo) 3 – 0 FK Crvena Zvezda (Beograd) 1991.god. - “Oslobođenje “
Stadion Grbavica.Gledalaca oko 25.000.Vrijeme oblacno, teren travnat i dobar za igru.Susret odrzan pod svjetloscu reflektora.Strijelci Nikic u 58. i 66. i Velic u 90.minutu:Zuti kartoni:Velic,Ilic (Zeljeznicar),Najdoski (Crvena Zvezda).Sudija Bekir Kravic (Tuzla) – 5.
FK ZELJEZNICAR – Sarajevo :Pavlovic 9,Ilic 7,Milosevic 7,Stilic 7,Hadzialagic 7,Komsic 8,Nikolic 8,Osim 7,Velic 8,Curic 8,Nikic 10.Trener Miso Smajlovic – 10
FK CREVENA ZVEZDA Beograd :Stojanovic 7,Stosic 6,Marovic 6,Kanatlarovski 6,Najdoski 5,Juric 6,Prosinecki 5 (Lukic 6), Savicevic 6,Pancev 6,Stojkovic 6,Radinovic 7.
NIKOLA NIKIC - VELEMAJSTORSKI:Sjajan je jos jednom bio najstariji Zeljin igrac, sinoc i najstariji na terenu,Nikola Nikic.On je,u stvari,bio najmladji,najvise je zivio za taj susret,najvise je zelio i najvise dao.Jednostavno bio je junak jedne velike pobjede,koju ce Zeljeznicar za vjecnost pamtiti.Dva dana prije derbija sjedili smo sa Nikicem na stadionu,dosao je rano i tada nam govorio:Zaspao sam negdje poslije cetiri ujutro!Ne mogu da spavam pred jednu ovakvu utakmicu.Dolazi Crvena zvezda “masina” za golove, a mi prepolovljeni sa djecakom na golu.Ali,fudbal je to!Igrao sam ja u zivotu takve utakmice i pobjedjivao.Niko me ne moze cuvati.
Od tih Nikicevih rijeci objavili smo u najavi utakmice samo posljednju recenicu, nadajuci se da cemo ostalo objaviti poslije derbija.I bi tako! Nikolu Nikica nije mogla cuvati ta Zvezdina odbrana, ti igraci koji svaki pojedinacno moze kupiti kompletnu odbranu Zelje.U fudbalu ne pobjedjuje uvijek najmocniji, najjaci, najbogatiji.U fudbalu zna da pobijedi i srce u junaka.
Taj junak sinoc je bio Nikola Nikic,koji nas je po svemu podsjecao na “cesku lokomotivu “ Emila Zatopeka,covjeka koji je pedesetih godina,kad je bio pri kraju karijere,kao sada Nikic,sve protivnike jednostavno samljeo.U derbiju je Nikola Nikic samljeo Crvenu Zvezdu.Da sve bude slikovitije i simbolicnije,u subotu,dan pred utakmicu,Nikic na trening dolazi (on to tako stalno cini) biciklom.Uvece,na travi Grbavice su Stojkovic,Savicevic,Pancev,Prosinecki… sve igraci koji na treninge dolaze sa “mercedesima” posljednje serije i koji vec sada,svaki posebno,visestruko vise kosta od kompletnog Zeljeznicara.To je nepravda fudbala.Nikola Nikic je odlucio utakmicu kao napadac,postigao je dva sjajna gola i tako Zvezdi ugasio svaku nadu da ce protutnjati Grbavicom.Bio je to drugi gol u 63.minutu kada je iz onog krhkog tijela Bate Nikolica proradio nekakav neuhvatljivi fluid, a je jednostavno odigrao simultanku sa odbranom Crvene Zvezde.Tako smo bar na trenutak vidjeli Ivicu Osima,jer Bato Nikolic je to izveo bas kao nekada nenadmasni Zeljin as.Akciju je velemajstorski zavrsio Nikic,koji je matirao Stojanovica.Prvi gol Nikic jepostigao u 58.minutu,nakon divnog proigravanja Velica.Veteren je napravio pravi slalom i majstorski zatresao mrezu.
ZELJKO PAVLOVIC-DJECAK ZA PAMCENJE:Najavljujuci derbi,imali smo jedan mali susret preko telefona sa golmanom Pavlovicem.Djecak nas je podsjetio da je upravo prije dvadeset godina Slobodan Janjus u slicnoj situaciji stao na gol i postao najbolji cuvar mreze u Jugoslaviji,braneci za sampionsku ekipu Zelje.Znao je to Zeljko Pavlovic i nadao se,sanjao slican san.Jos nam je rekao da ce znati da se postavi kada Stojkovic bude izvodio slobodne udarce.I zaista,Pavlovic je bio junak derbija kao i Nikic.Znao je sve sto treba da zna jedan veliki golman.U ovom susretu vidjeli smo da taj djecak ima sve sto je potrebno pravom golmanu.Samo da potraje.I njemu bismo dali desetku ,ali to ne bi bilo dobro za njega,jer ne valja poci od vrha piramide.Sa vrha se mora prema dole, a Pavlovic ce imati jos mnogo prilika da osvoji desetku.
MISO SMAJLOVIC – PROFESORSKI:Jedan od onih koji gotovo nakoliko dana pred derbi nije spavao bio je i trener Miso Smajlovic.Razmisljao je,nadao se,bodrio igrace,vjerovao da se moze.Govorio nam je o taktici prije utakmice,ali je to bilo samo za nasu licnu upotrebu.Iznenadio je Crvenu Zvezdu. Postavio je tako igru, da je sa prepolovljenim timom zaustavio strasnu masinu, koja je u cetiri prethodna susreta postigla 24 gola.Na Grbavici je ta masina potpuno zaustavljena.Taktika Zeljina bila je za cistu desetku.
ZA KRAJ: Jedan od onih mladih na Grbavici sto dolaze je centarfor Velic.U prvoj prilici je pokazao koliko moze, samo da te njegove predispozicije budu oplemenjene radom i svim vrlinama koje ima Nikic. Velic je na najljepsi nacin stavio tacku na derbi postigavsi u 90.minuti treci gol.Svi plavi momci su sinoc bili junaci, jer su deklasirali velikog favorita.Za taj trijumf zasluzni su i ljudi iz sjenke, doktor Jurisic i fizioterapeut Kukric, jer su sedam dana bili bitku da iz “bolnice” izvuku sto vise (polu)spremnih.Tri velika junaka ovog susreta su trener Smajlovic,najstariji Nikic i najmladji Pavlovic.
Sudija Bekir Kravic se izgubio,pa je cak u jednom momentu pokazao da glavom dobro udara (Ilica).Za takav gest fudbaler dobije sest utakmica neigranja.U cjelini derbi na visini iako je Zvezda podbacila. Pamtice se po igri Zeljeznicara. Publika sa juga je zaprijetila petrdama da upropasti susret i to bi trebalo da bude opomena da se nesto slicno ne ponovi. Jer Zeljo je sinoc mogao izgubiti zbog te publike.
U potpisu: M.ZDRALE
FK Zeljeznicar (Sarajevo) 3 – 0 FK Crvena Zvezda (Beograd) 1991.god. - “Oslobođenje “
Stadion Grbavica.Gledalaca oko 25.000.Vrijeme oblacno, teren travnat i dobar za igru.Susret odrzan pod svjetloscu reflektora.Strijelci Nikic u 58. i 66. i Velic u 90.minutu:Zuti kartoni:Velic,Ilic (Zeljeznicar),Najdoski (Crvena Zvezda).Sudija Bekir Kravic (Tuzla) – 5.
FK ZELJEZNICAR – Sarajevo :Pavlovic 9,Ilic 7,Milosevic 7,Stilic 7,Hadzialagic 7,Komsic 8,Nikolic 8,Osim 7,Velic 8,Curic 8,Nikic 10.Trener Miso Smajlovic – 10
FK CREVENA ZVEZDA Beograd :Stojanovic 7,Stosic 6,Marovic 6,Kanatlarovski 6,Najdoski 5,Juric 6,Prosinecki 5 (Lukic 6), Savicevic 6,Pancev 6,Stojkovic 6,Radinovic 7.
NIKOLA NIKIC - VELEMAJSTORSKI:Sjajan je jos jednom bio najstariji Zeljin igrac, sinoc i najstariji na terenu,Nikola Nikic.On je,u stvari,bio najmladji,najvise je zivio za taj susret,najvise je zelio i najvise dao.Jednostavno bio je junak jedne velike pobjede,koju ce Zeljeznicar za vjecnost pamtiti.Dva dana prije derbija sjedili smo sa Nikicem na stadionu,dosao je rano i tada nam govorio:Zaspao sam negdje poslije cetiri ujutro!Ne mogu da spavam pred jednu ovakvu utakmicu.Dolazi Crvena zvezda “masina” za golove, a mi prepolovljeni sa djecakom na golu.Ali,fudbal je to!Igrao sam ja u zivotu takve utakmice i pobjedjivao.Niko me ne moze cuvati.
Od tih Nikicevih rijeci objavili smo u najavi utakmice samo posljednju recenicu, nadajuci se da cemo ostalo objaviti poslije derbija.I bi tako! Nikolu Nikica nije mogla cuvati ta Zvezdina odbrana, ti igraci koji svaki pojedinacno moze kupiti kompletnu odbranu Zelje.U fudbalu ne pobjedjuje uvijek najmocniji, najjaci, najbogatiji.U fudbalu zna da pobijedi i srce u junaka.
Taj junak sinoc je bio Nikola Nikic,koji nas je po svemu podsjecao na “cesku lokomotivu “ Emila Zatopeka,covjeka koji je pedesetih godina,kad je bio pri kraju karijere,kao sada Nikic,sve protivnike jednostavno samljeo.U derbiju je Nikola Nikic samljeo Crvenu Zvezdu.Da sve bude slikovitije i simbolicnije,u subotu,dan pred utakmicu,Nikic na trening dolazi (on to tako stalno cini) biciklom.Uvece,na travi Grbavice su Stojkovic,Savicevic,Pancev,Prosinecki… sve igraci koji na treninge dolaze sa “mercedesima” posljednje serije i koji vec sada,svaki posebno,visestruko vise kosta od kompletnog Zeljeznicara.To je nepravda fudbala.Nikola Nikic je odlucio utakmicu kao napadac,postigao je dva sjajna gola i tako Zvezdi ugasio svaku nadu da ce protutnjati Grbavicom.Bio je to drugi gol u 63.minutu kada je iz onog krhkog tijela Bate Nikolica proradio nekakav neuhvatljivi fluid, a je jednostavno odigrao simultanku sa odbranom Crvene Zvezde.Tako smo bar na trenutak vidjeli Ivicu Osima,jer Bato Nikolic je to izveo bas kao nekada nenadmasni Zeljin as.Akciju je velemajstorski zavrsio Nikic,koji je matirao Stojanovica.Prvi gol Nikic jepostigao u 58.minutu,nakon divnog proigravanja Velica.Veteren je napravio pravi slalom i majstorski zatresao mrezu.
ZELJKO PAVLOVIC-DJECAK ZA PAMCENJE:Najavljujuci derbi,imali smo jedan mali susret preko telefona sa golmanom Pavlovicem.Djecak nas je podsjetio da je upravo prije dvadeset godina Slobodan Janjus u slicnoj situaciji stao na gol i postao najbolji cuvar mreze u Jugoslaviji,braneci za sampionsku ekipu Zelje.Znao je to Zeljko Pavlovic i nadao se,sanjao slican san.Jos nam je rekao da ce znati da se postavi kada Stojkovic bude izvodio slobodne udarce.I zaista,Pavlovic je bio junak derbija kao i Nikic.Znao je sve sto treba da zna jedan veliki golman.U ovom susretu vidjeli smo da taj djecak ima sve sto je potrebno pravom golmanu.Samo da potraje.I njemu bismo dali desetku ,ali to ne bi bilo dobro za njega,jer ne valja poci od vrha piramide.Sa vrha se mora prema dole, a Pavlovic ce imati jos mnogo prilika da osvoji desetku.
MISO SMAJLOVIC – PROFESORSKI:Jedan od onih koji gotovo nakoliko dana pred derbi nije spavao bio je i trener Miso Smajlovic.Razmisljao je,nadao se,bodrio igrace,vjerovao da se moze.Govorio nam je o taktici prije utakmice,ali je to bilo samo za nasu licnu upotrebu.Iznenadio je Crvenu Zvezdu. Postavio je tako igru, da je sa prepolovljenim timom zaustavio strasnu masinu, koja je u cetiri prethodna susreta postigla 24 gola.Na Grbavici je ta masina potpuno zaustavljena.Taktika Zeljina bila je za cistu desetku.
ZA KRAJ: Jedan od onih mladih na Grbavici sto dolaze je centarfor Velic.U prvoj prilici je pokazao koliko moze, samo da te njegove predispozicije budu oplemenjene radom i svim vrlinama koje ima Nikic. Velic je na najljepsi nacin stavio tacku na derbi postigavsi u 90.minuti treci gol.Svi plavi momci su sinoc bili junaci, jer su deklasirali velikog favorita.Za taj trijumf zasluzni su i ljudi iz sjenke, doktor Jurisic i fizioterapeut Kukric, jer su sedam dana bili bitku da iz “bolnice” izvuku sto vise (polu)spremnih.Tri velika junaka ovog susreta su trener Smajlovic,najstariji Nikic i najmladji Pavlovic.
Sudija Bekir Kravic se izgubio,pa je cak u jednom momentu pokazao da glavom dobro udara (Ilica).Za takav gest fudbaler dobije sest utakmica neigranja.U cjelini derbi na visini iako je Zvezda podbacila. Pamtice se po igri Zeljeznicara. Publika sa juga je zaprijetila petrdama da upropasti susret i to bi trebalo da bude opomena da se nesto slicno ne ponovi. Jer Zeljo je sinoc mogao izgubiti zbog te publike.
U potpisu: M.ZDRALE
- BocaJuniors
znaci li vam sta ovo
i ime Robert Regvar ???
i ime Robert Regvar ???- Krigla_Sa
Zadao si nam zadacu nema staBocaJuniors wrote:znaci li vam sta ovoi ime Robert Regvar ???
Eto tjesi se za zeljin neuspjeh tim grbovima nekakvih troglava i utakmicama protiv zvezde prije rata ... Sta vas briga sto ste sada zadnji,vi ste 1991 zvezdu na grbavici 3-0 dobili...
Sjeti se onda i blize proslosti kada ste ugostili partizana na grbavici
- Krigla_Sa
stochar wrote:koga ste to vi ugostili od rata do ove godine? vi nakon UNPROFOR-a niste imali jache prijateljske utakmice...Krigla_Sa wrote:Zadao si nam zadacu nema staBocaJuniors wrote:znaci li vam sta ovoi ime Robert Regvar ???
![]()
Eto tjesi se za zeljin neuspjeh tim grbovima nekakvih troglava i utakmicama protiv zvezde prije rata ... Sta vas briga sto ste sada zadnji,vi ste 1991 zvezdu na grbavici 3-0 dobili...![]()
Sjeti se onda i blize proslosti kada ste ugostili partizana na grbavici
Ne znam sad
-
Fleischfresser
Ma nemojte dirati pitare, eno u zadnjem ''Ultras'' magazinu popljuvase ih svi redom od Delija(njihovih idola) do BBB i Torcide, tako da bi ih zajebavanje sa nase strane moglo dokrajciti for good.
E sad pitanje je zasto sve navijacke skupine omalovazavaju nase komsije kitare, odgovor je jednostavan i svim nama dobro poznat.
No medjutim odgovor HZ-a ce otprilike ovako glasiti:
''Ma oni svi maju komplekse prema nama, i ne treba nas niko cijeniti jel mi znamo ko smo! Sami protiv svih! Moj Grad Moj Klub, Smeljo, Zeljo kurac.''
Podrazumijeva se da u svakom postu barem jednom spomenu Zelju. Zato pustite ih da zive u zabludi i prisjecaju se nasih
nekih rezultata ma kakvi god oni bili, opet ce Zeljo gaziti kad tad.
E sad pitanje je zasto sve navijacke skupine omalovazavaju nase komsije kitare, odgovor je jednostavan i svim nama dobro poznat.
No medjutim odgovor HZ-a ce otprilike ovako glasiti:
''Ma oni svi maju komplekse prema nama, i ne treba nas niko cijeniti jel mi znamo ko smo! Sami protiv svih! Moj Grad Moj Klub, Smeljo, Zeljo kurac.''
Podrazumijeva se da u svakom postu barem jednom spomenu Zelju. Zato pustite ih da zive u zabludi i prisjecaju se nasih
-
Majstorinho
Sjecam se sutradan naslova u avazu... "Mat Matije Matka
-
Skoro
stochar wrote:ne, to je ono kad smo vam redovno derali guzove...Skoro wrote:To ono kad ste otjerali trenera zbog 'dobrih igara' i 'rezultata' pa doveli piseka. Da, da, islo vas je nesto tada pravo
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Skoro wrote:stochar wrote:ne, to je ono kad smo vam redovno derali guzove...Skoro wrote:To ono kad ste otjerali trenera zbog 'dobrih igara' i 'rezultata' pa doveli piseka. Da, da, islo vas je nesto tada pravo![]()
![]()
![]()
![]()
a jadovi slavili 0:0 kao da su osvojili ligu prvaka
![]()
![]()
![]()
. Pa covjece vama Leotar prijeti da ce uzeti sve bodove, halooooo, Leotar
![]()
![]()
![]()
-
elSaik
samo dvije činjenice...
najveći uspjeh nekog sarajevskog kluba prije rata je bio ... polufinale kupa uefa ... igrao FK Željezničar
najveći uspjeh nekog sarajevskog kluba poslije rata je bio ... 3.pretkolo lige prvaka ... igrao FK Željezničar (od 6 tekmi 4 pobjede, vi ćete imati 3)
mislim da to sasvim dovoljno govori o tome koji je ustvari klub veći u gradu
pozz
najveći uspjeh nekog sarajevskog kluba prije rata je bio ... polufinale kupa uefa ... igrao FK Željezničar
najveći uspjeh nekog sarajevskog kluba poslije rata je bio ... 3.pretkolo lige prvaka ... igrao FK Željezničar (od 6 tekmi 4 pobjede, vi ćete imati 3)
mislim da to sasvim dovoljno govori o tome koji je ustvari klub veći u gradu
pozz
-
Majstorinho
Prowler wrote:Mozes mislit, a zeljo nas nije nijednom uzeo te iste sezoneSantos wrote:Halo sampinjoni.Pa vas prosle sezone uze Radnik iz Bijeljine sada drugoligas i vi se nesto kurcite.Jao kad Raleta ufati Mulalic za usi.Pusiona mu je garant.![]()
![]()
-
Skoro
Majstorinho wrote:Prowler wrote:Mozes mislit, a zeljo nas nije nijednom uzeo te iste sezoneSantos wrote:Halo sampinjoni.Pa vas prosle sezone uze Radnik iz Bijeljine sada drugoligas i vi se nesto kurcite.Jao kad Raleta ufati Mulalic za usi.Pusiona mu je garant.![]()
![]()
I sezonu prije te...
..smjesni..
..ovi maleni..
..bas!
-
Santos
Koja je najpoznatija ustanova vise stadiona Kosevo,pa zna se Jagomir,gdje se ludare prave pa na brdu nece po urbanim sredinama.Dakle slucajno ili ne ali tu igra mladji Sarajevski FK klub Njanjajevo.Kazu stara izreka postuj starijeg pa ce ti se vratit.Respekt.

???