Josip Broz TITO !

Post Reply
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

StLouis wrote:
Celicna_saka wrote:Njemu nije lose bilo Fidel mu slao gareci, karo Elizabetu i Sofiju, cugo sa Naserom i Nehruom i tako , nesumnjivo jak lik i njegovi savremenici su prozivjeli finog vremena na osnovu njegove karizme. Inace, cijeli je sistem pocivao na toj karizimi i urusio se kao kula od karata, sto je u sustini i bio, tako da u cjelini mi glodjemo koske sa tog derneka zvanog SFRJ.
ma jasta, poslije njega je raj na zemlji...u tome i jest poenta; on je imao karizmu, i narod mu je vjerovao i bio je pravedan prema svim narodima...nadji mi nekog slicnog danas, nema ga ni pod lupom
Pa to ti govorim za ovaj ovcarski narodni mentalitet, Tito je bio savrsen coban once in time. Ne krivite ove poslije njega, takav im materijal u mjesalicu upo.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Celicna_saka wrote:
StLouis wrote:
Celicna_saka wrote:Njemu nije lose bilo Fidel mu slao gareci, karo Elizabetu i Sofiju, cugo sa Naserom i Nehruom i tako , nesumnjivo jak lik i njegovi savremenici su prozivjeli finog vremena na osnovu njegove karizme. Inace, cijeli je sistem pocivao na toj karizimi i urusio se kao kula od karata, sto je u sustini i bio, tako da u cjelini mi glodjemo koske sa tog derneka zvanog SFRJ.
ma jasta, poslije njega je raj na zemlji...u tome i jest poenta; on je imao karizmu, i narod mu je vjerovao i bio je pravedan prema svim narodima...nadji mi nekog slicnog danas, nema ga ni pod lupom
Pa to ti govorim za ovaj ovcarski narodni mentalitet, Tito je bio savrsen coban once in time. Ne krivite ove poslije njega, takav im materijal u mjesalicu upo.
Dobro, krivicemo Nailovu mater :oops: Ovi jadnicci nisu krivi :oops: Oni rade dobro samo mi to ne shvatamo :oops: U stvari, najbolje sto znaju :oops:
TheWatcher

Post by TheWatcher »

i tvoj babo je bolje zivio u to doba kao i moj to je sigurno :sad: i u ono doba su ljudi glodali koske al je bar malo mesa bilo na njima :x
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

_BosanaC wrote:
Celicna_saka wrote:
StLouis wrote: ma jasta, poslije njega je raj na zemlji...u tome i jest poenta; on je imao karizmu, i narod mu je vjerovao i bio je pravedan prema svim narodima...nadji mi nekog slicnog danas, nema ga ni pod lupom
Dobro, krivicemo Nailovu mater :oops: Ovi jadnicci nisu krivi :oops: Oni rade dobro samo mi to ne shvatamo :oops: U stvari, najbolje sto znaju :oops:
Pa dobro, ti me demantuj, a dotad cu "uzivati" u spoznaji da je svaka vlast u stvari trenutni odraz drustva i odnosa u istom.
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

TheWatcher wrote:
i tvoj babo je bolje zivio u to doba kao i moj to je sigurno :sad: i u ono doba su ljudi glodali koske al je bar malo mesa bilo na njima :x
Proso dernek, sad valja mamurati.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Celicna_saka wrote:
_BosanaC wrote:
Celicna_saka wrote: Pa to ti govorim za ovaj ovcarski narodni mentalitet, Tito je bio savrsen coban once in time. Ne krivite ove poslije njega, takav im materijal u mjesalicu upo.
Pa dobro, ti me demantuj, a dotad cu "uzivati" u spoznaji da je svaka vlast u stvari trenutni odraz drustva i odnosa u istom.
Samo uzivaj, nemam nista protiv. Razumijem i ljude koji su mazohisti...
kekec

Post by kekec »

http://www.youtube.com/watch?v=zawUpq-B ... ed&search=

Svojevremeno se cula mnogo puta, u raznim situacijama i povodima.
Koliko smo puta bili ponosni na nase ekipe, cijom je zaslugom, ova "muzika"
bila emitovana sirom svijeta.
Mi ponosni, a oni koje smo pobijedili, tuzni, nesretni ili ljubomorni.
senada

Post by senada »

"problem" je bio sto je odvajao vjeru od drzave,...mozda On to i nebi ucinio da nije prepoznao vjerski extremizam.... no ipak nikome nije bilo zabranjeno da se vjerski educira.... za razliku od pojedinaca kojima je vjera drzavna profesija.... a koji su se i vjerski (ili kako su sami zeljeli) po vlastitom izboru besplatno obrazovali bas u Titovoj Jugoslaviji.
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

_BosanaC wrote:
Celicna_saka wrote:
_BosanaC wrote: Dobro, krivicemo Nailovu mater :oops: Ovi jadnicci nisu krivi :oops: Oni rade dobro samo mi to ne shvatamo :oops: U stvari, najbolje sto znaju :oops:
Samo uzivaj, nemam nista protiv. Razumijem i ljude koji su mazohisti...
Sta da ti kazem, bukvalan si.
Ivy

Post by Ivy »

http://www.youtube.com/watch?v=mvEyuP0w ... ed&search=

Kako je moglo biti, Kosarkaska reprezentacija YU :)
DiplomataSaSela

Post by DiplomataSaSela »

Vodenjak wrote:i u silnim svojim vilama.
Sve sto je imao, DAO mu je narod i on je u tome znao uzivati. !
Niko njemu nista nije DAO nego su pootimali od ljudi kolko su htjeli i od koga su htjeli...barem to znas...
TheWatcher

Post by TheWatcher »

DiplomataSaSela wrote:
Vodenjak wrote:i u silnim svojim vilama.
Sve sto je imao, DAO mu je narod i on je u tome znao uzivati. !
Niko njemu nista nije DAO nego su pootimali od ljudi kolko su htjeli i od koga su htjeli...barem to znas...
a ovi danas ne otimaju jel de
:lol: :lol: :lol: :lol:
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

pitt

Post by pitt »

vala koliko god da su tada otimali je nista kako, koliko, i na koji nacin ove satro demokrate otkidaju :D
TheWatcher

Post by TheWatcher »

pitt wrote:vala koliko god da su tada otimali je nista kako, koliko, i na koji nacin ove satro demokrate otkidaju :D
jest vala :kravata:
a ono bio socijalizam a ovo nazovi demokratija sa nacionalinim strankama :-) :-) hebem ti demokratiju :D
pitt

Post by pitt »

ma nije ba do demokratije, kapitalizma i komunizma....vec do bagre sto je zasjela.
TheWatcher

Post by TheWatcher »

pitt wrote:ma nije ba do demokratije, kapitalizma i komunizma....vec do bagre sto je zasjela.
ma znam nego poredim ta dva sistema :x
svi govore ono bio socijalizam komunjare nista nje valjalo itd itd :x
a danas zive u demokratiji pa imaju jos manje :roll:
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

bagra,bagra nego sta...a mi OVCE koje nemamo mozga!

beeeeeeeeeeeee
Last edited by PITARKA_SA on 04/05/2007 17:59, edited 1 time in total.
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

PITARKA_SA wrote:
funaki wrote:Prije su bili ''drugovi'', danas su ''braca''.... :lol: :lol: :lol:
da,da braca..
okreni,obrani,ukardi,zavali,smjesti,otmi,pronevjeri,talni....a tokom svega toga,krij se iza interesa naroda i iza vjere i prosipanjem cistog fasizma.

"il si bos ,il si hadzija"

eto,"iskali ste evo vam ga" :D :D

Sucur Allahu, nije da se zalimo :D

Tito dragi, ako nas gledas ( gluho bilo, estagfirullah :D ), nek te tamo gdje jesi, ova tema nije realan uzorak, puno nas je vise koji te se nismo pozeljeli
Last edited by Danko_Bananko on 04/05/2007 18:11, edited 1 time in total.
kaokakao

Post by kaokakao »

Vodenjak wrote:
Jesam. Ust`o sam.

Ust`o sam zbog sjecanja.
Ust`o sam zbog uspomena.
Ust`o sam zbog prkosa.
Ust`o sam iz inata.
Ust`o sam.

Stajao sam mirno.
Stajao sam nijemo.
Sa sjetom u oku.
S osmjehom na licu.

Zbog godina gladnih i sretnog djetinjstva,
Trumanovih jaja i mlijeka u prahu,
tvrde mermelade i sutlije slatke,
namazane kriske i musava lica.
Zbog keranja lopte, kradenoga voca,
behara bagrema, kiselice trave.

Zbog klisa sam ust`o i kobile trule,
klikera i cize, cole, corabake.
Zbog ljubavi skolske, fatanja u parku,
spomenara prvih, zulufa i siski.
Mladosti mi moje. I zbog nje sam ust`o.

Keceva i dvica, luftanja sa casa.
I setnje bezbrizne bez cilja i kraja,
sjedenja u basti, do iznemoglosti.
I zbog nje sam ust`o, sto se zove majka,
zbog oceve ruke, sigurnosti moje.

Lokalnog iz Kaknja, Trice sa Ilidze,
sanera i hala, drotova, parkasa.
Ljeta na Darivi, snijega Trebevica,
zbog plise i gage, sapace i kljena,
kaskada Miljacke, usca Zeljeznice,
brzoga za Ploce, Makarske i Stona.

Ust`o sam zbog raje, moje s Marindvora,
i zbog moga Selje, Papeta i Svabe.
Mirisa jasmina, pjesme djevojacke.
Ust`o sam i stajo sezdeset sekundi.
Citav jedan zivot u jednoj minuti.
Hvala TI.TO da znas, ma gdje bio.
Ne znam ko ovo srochi, ali svaka mu cast!

I jesam, nostalgican sam, ako ko uspita... :oops:

svaka mu čast, ko god napisa ovo!!! :thumbup:

Tile je bio zakon!!!
nineac

Post by nineac »

Samo mogu reci da se osjecam sretan sto sam isao u skolu prije rata i naucio ko je i sta je Tito bio. Ako neko misli da je to propaganda evo sta amerikanci misle:
http://www.youtube.com/watch?v=gf4C8Sw6ZIs

Naravo da je imao gresaka, ali mislim da mozemo naci konsenzus da "vodje" naroda i "oni koji su nam svjetlo upalili" nisu ni blijeda kopija njega!
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

Celicna_saka wrote:Pa dobro, ti me demantuj

Tebe demantuju svi oni radnici koji bez posla ostadose POSLIJE 1995, a danas ih je 45%, demantuje te svaki mladi inzinjer/naucnik koji umjesto da radi u svojoj zemlji, odlazi da crnci po bijelome svijetu, demantuju te sve one nane i dede koji od penzije koja iznosi 180 KM ne mogu ni osnovne rezije da plate dok "spasioci nacionalnih interesa" pljackaju milione i milione dolara pomoci upravo tim siromasnim, demantuje te narod. Dok je sincica i "babuka" po silnim ministarstvima, bice i kvazipatriotizma, pljuvanja po Drugu Titu, itd...
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

Prpa.ba wrote:

Tebe demantuju svi oni radnici koji bez posla ostadose POSLIJE 1995, a danas ih je 45%, demantuje te svaki mladi inzinjer/naucnik koji umjesto da radi u svojoj zemlji, odlazi da crnci po bijelome svijetu, demantuju te sve one nane i dede koji od penzije koja iznosi 180 KM ne mogu ni osnovne rezije da plate dok "spasioci nacionalnih interesa" pljackaju milione i milione dolara pomoci upravo tim siromasnim, demantuje te narod. Dok je sincica i "babuka" po silnim ministarstvima, bice i kvazipatriotizma, pljuvanja po Drugu Titu, itd...
Slomise se ti silni nabrojani da promjene stanje, nemoj suvisne patetike majke ti.
A sto jest jes' opali Tito turu galebom i odmah guzovaca, slabo se morade raditi.
kekec

Post by kekec »

Celicna_saka wrote:
Prpa.ba wrote:

Slomise se ti silni nabrojani da promjene stanje, nemoj suvisne patetike majke ti.
A sto jest jes' opali Tito turu galebom i odmah guzovaca, slabo se morade raditi.
Ako imalo/povrsno poznajes danasnju situaciju, znas da nema drzave koja nije zaduzena.
E ta "guzovaca" je za vrijeme Tita dostigla cifru od 24 milijarde dolara.
Za vrijeme Markovica spala je na oko 12 mil.dolara (ako se ne varam).
Sa tom "guzovacom", za svog "vladanja" Tito je sagradio, u ratom razrusenoj zemlji,
puteve, hidrocentrale, fabrike, gradove, skole, bolnice...
A pogledaj danasnje stanje.
Primjer Hrvatske, koja se i pored svega sto je imala, zaduzila na oko 28 milijardi dolara.
A u sta ih je iskoristila? Izgubila i ono sto je imala.

Ne napinjite se. :D

Sa Titom je bilo bolje. :roll:
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

Celicna_saka wrote:Slomise se ti silni nabrojani da promjene stanje

To sto ih ne vidjas u shoppingu, ne znaci da ih nema.
Post Reply