Pa to ti govorim za ovaj ovcarski narodni mentalitet, Tito je bio savrsen coban once in time. Ne krivite ove poslije njega, takav im materijal u mjesalicu upo.StLouis wrote:ma jasta, poslije njega je raj na zemlji...u tome i jest poenta; on je imao karizmu, i narod mu je vjerovao i bio je pravedan prema svim narodima...nadji mi nekog slicnog danas, nema ga ni pod lupomCelicna_saka wrote:Njemu nije lose bilo Fidel mu slao gareci, karo Elizabetu i Sofiju, cugo sa Naserom i Nehruom i tako , nesumnjivo jak lik i njegovi savremenici su prozivjeli finog vremena na osnovu njegove karizme. Inace, cijeli je sistem pocivao na toj karizimi i urusio se kao kula od karata, sto je u sustini i bio, tako da u cjelini mi glodjemo koske sa tog derneka zvanog SFRJ.
Josip Broz TITO !
-
Celicna_saka
-
_BosanaC
Dobro, krivicemo Nailovu materCelicna_saka wrote:Pa to ti govorim za ovaj ovcarski narodni mentalitet, Tito je bio savrsen coban once in time. Ne krivite ove poslije njega, takav im materijal u mjesalicu upo.StLouis wrote:ma jasta, poslije njega je raj na zemlji...u tome i jest poenta; on je imao karizmu, i narod mu je vjerovao i bio je pravedan prema svim narodima...nadji mi nekog slicnog danas, nema ga ni pod lupomCelicna_saka wrote:Njemu nije lose bilo Fidel mu slao gareci, karo Elizabetu i Sofiju, cugo sa Naserom i Nehruom i tako , nesumnjivo jak lik i njegovi savremenici su prozivjeli finog vremena na osnovu njegove karizme. Inace, cijeli je sistem pocivao na toj karizimi i urusio se kao kula od karata, sto je u sustini i bio, tako da u cjelini mi glodjemo koske sa tog derneka zvanog SFRJ.
- TheWatcher
i tvoj babo je bolje zivio u to doba kao i moj to je sigurnoCelicna_saka wrote:Njemu nije lose bilo Fidel mu slao gareci, karo Elizabetu i Sofiju, cugo sa Naserom i Nehruom i tako , nesumnjivo jak lik i njegovi savremenici su prozivjeli finog vremena na osnovu njegove karizme. Inace, cijeli je sistem pocivao na toj karizimi i urusio se kao kula od karata, sto je u sustini i bio, tako da u cjelini mi glodjemo koske sa tog derneka zvanog SFRJ.
-
Celicna_saka
Pa dobro, ti me demantuj, a dotad cu "uzivati" u spoznaji da je svaka vlast u stvari trenutni odraz drustva i odnosa u istom._BosanaC wrote:Dobro, krivicemo Nailovu materCelicna_saka wrote:Pa to ti govorim za ovaj ovcarski narodni mentalitet, Tito je bio savrsen coban once in time. Ne krivite ove poslije njega, takav im materijal u mjesalicu upo.StLouis wrote: ma jasta, poslije njega je raj na zemlji...u tome i jest poenta; on je imao karizmu, i narod mu je vjerovao i bio je pravedan prema svim narodima...nadji mi nekog slicnog danas, nema ga ni pod lupomOvi jadnicci nisu krivi
Oni rade dobro samo mi to ne shvatamo
U stvari, najbolje sto znaju
-
Celicna_saka
Proso dernek, sad valja mamurati.TheWatcher wrote:i tvoj babo je bolje zivio u to doba kao i moj to je sigurnoCelicna_saka wrote:Njemu nije lose bilo Fidel mu slao gareci, karo Elizabetu i Sofiju, cugo sa Naserom i Nehruom i tako , nesumnjivo jak lik i njegovi savremenici su prozivjeli finog vremena na osnovu njegove karizme. Inace, cijeli je sistem pocivao na toj karizimi i urusio se kao kula od karata, sto je u sustini i bio, tako da u cjelini mi glodjemo koske sa tog derneka zvanog SFRJ.i u ono doba su ljudi glodali koske al je bar malo mesa bilo na njima
-
_BosanaC
Samo uzivaj, nemam nista protiv. Razumijem i ljude koji su mazohisti...Celicna_saka wrote:Pa dobro, ti me demantuj, a dotad cu "uzivati" u spoznaji da je svaka vlast u stvari trenutni odraz drustva i odnosa u istom._BosanaC wrote:Dobro, krivicemo Nailovu materCelicna_saka wrote: Pa to ti govorim za ovaj ovcarski narodni mentalitet, Tito je bio savrsen coban once in time. Ne krivite ove poslije njega, takav im materijal u mjesalicu upo.Ovi jadnicci nisu krivi
- kekec
http://www.youtube.com/watch?v=zawUpq-B ... ed&search=
Svojevremeno se cula mnogo puta, u raznim situacijama i povodima.
Koliko smo puta bili ponosni na nase ekipe, cijom je zaslugom, ova "muzika"
bila emitovana sirom svijeta.
Mi ponosni, a oni koje smo pobijedili, tuzni, nesretni ili ljubomorni.
Svojevremeno se cula mnogo puta, u raznim situacijama i povodima.
Koliko smo puta bili ponosni na nase ekipe, cijom je zaslugom, ova "muzika"
bila emitovana sirom svijeta.
Mi ponosni, a oni koje smo pobijedili, tuzni, nesretni ili ljubomorni.
-
senada
"problem" je bio sto je odvajao vjeru od drzave,...mozda On to i nebi ucinio da nije prepoznao vjerski extremizam.... no ipak nikome nije bilo zabranjeno da se vjerski educira.... za razliku od pojedinaca kojima je vjera drzavna profesija.... a koji su se i vjerski (ili kako su sami zeljeli) po vlastitom izboru besplatno obrazovali bas u Titovoj Jugoslaviji.
-
Celicna_saka
Sta da ti kazem, bukvalan si._BosanaC wrote:Samo uzivaj, nemam nista protiv. Razumijem i ljude koji su mazohisti...Celicna_saka wrote:Pa dobro, ti me demantuj, a dotad cu "uzivati" u spoznaji da je svaka vlast u stvari trenutni odraz drustva i odnosa u istom._BosanaC wrote: Dobro, krivicemo Nailovu materOvi jadnicci nisu krivi
- Ivy
http://www.youtube.com/watch?v=mvEyuP0w ... ed&search=
Kako je moglo biti, Kosarkaska reprezentacija YU
Kako je moglo biti, Kosarkaska reprezentacija YU
- DiplomataSaSela
Niko njemu nista nije DAO nego su pootimali od ljudi kolko su htjeli i od koga su htjeli...barem to znas...Vodenjak wrote:i u silnim svojim vilama.
Sve sto je imao, DAO mu je narod i on je u tome znao uzivati. !
- TheWatcher
a ovi danas ne otimaju jel deDiplomataSaSela wrote:Niko njemu nista nije DAO nego su pootimali od ljudi kolko su htjeli i od koga su htjeli...barem to znas...Vodenjak wrote:i u silnim svojim vilama.
Sve sto je imao, DAO mu je narod i on je u tome znao uzivati. !
-
PITARKA_SA
- TheWatcher
jest valapitt wrote:vala koliko god da su tada otimali je nista kako, koliko, i na koji nacin ove satro demokrate otkidaju
a ono bio socijalizam a ovo nazovi demokratija sa nacionalinim strankama
- TheWatcher
ma znam nego poredim ta dva sistemapitt wrote:ma nije ba do demokratije, kapitalizma i komunizma....vec do bagre sto je zasjela.
svi govore ono bio socijalizam komunjare nista nje valjalo itd itd
a danas zive u demokratiji pa imaju jos manje
-
PITARKA_SA
bagra,bagra nego sta...a mi OVCE koje nemamo mozga!
beeeeeeeeeeeee
beeeeeeeeeeeee
Last edited by PITARKA_SA on 04/05/2007 17:59, edited 1 time in total.
-
Danko_Bananko
PITARKA_SA wrote:da,da braca..funaki wrote:Prije su bili ''drugovi'', danas su ''braca''....![]()
![]()
okreni,obrani,ukardi,zavali,smjesti,otmi,pronevjeri,talni....a tokom svega toga,krij se iza interesa naroda i iza vjere i prosipanjem cistog fasizma.
"il si bos ,il si hadzija"
eto,"iskali ste evo vam ga"![]()
Sucur Allahu, nije da se zalimo
Tito dragi, ako nas gledas ( gluho bilo, estagfirullah
Last edited by Danko_Bananko on 04/05/2007 18:11, edited 1 time in total.
-
kaokakao
Vodenjak wrote:Ne znam ko ovo srochi, ali svaka mu cast!Jesam. Ust`o sam.
Ust`o sam zbog sjecanja.
Ust`o sam zbog uspomena.
Ust`o sam zbog prkosa.
Ust`o sam iz inata.
Ust`o sam.
Stajao sam mirno.
Stajao sam nijemo.
Sa sjetom u oku.
S osmjehom na licu.
Zbog godina gladnih i sretnog djetinjstva,
Trumanovih jaja i mlijeka u prahu,
tvrde mermelade i sutlije slatke,
namazane kriske i musava lica.
Zbog keranja lopte, kradenoga voca,
behara bagrema, kiselice trave.
Zbog klisa sam ust`o i kobile trule,
klikera i cize, cole, corabake.
Zbog ljubavi skolske, fatanja u parku,
spomenara prvih, zulufa i siski.
Mladosti mi moje. I zbog nje sam ust`o.
Keceva i dvica, luftanja sa casa.
I setnje bezbrizne bez cilja i kraja,
sjedenja u basti, do iznemoglosti.
I zbog nje sam ust`o, sto se zove majka,
zbog oceve ruke, sigurnosti moje.
Lokalnog iz Kaknja, Trice sa Ilidze,
sanera i hala, drotova, parkasa.
Ljeta na Darivi, snijega Trebevica,
zbog plise i gage, sapace i kljena,
kaskada Miljacke, usca Zeljeznice,
brzoga za Ploce, Makarske i Stona.
Ust`o sam zbog raje, moje s Marindvora,
i zbog moga Selje, Papeta i Svabe.
Mirisa jasmina, pjesme djevojacke.
Ust`o sam i stajo sezdeset sekundi.
Citav jedan zivot u jednoj minuti.
Hvala TI.TO da znas, ma gdje bio.
I jesam, nostalgican sam, ako ko uspita...
svaka mu čast, ko god napisa ovo!!!
Tile je bio zakon!!!
-
nineac
Samo mogu reci da se osjecam sretan sto sam isao u skolu prije rata i naucio ko je i sta je Tito bio. Ako neko misli da je to propaganda evo sta amerikanci misle:
http://www.youtube.com/watch?v=gf4C8Sw6ZIs
Naravo da je imao gresaka, ali mislim da mozemo naci konsenzus da "vodje" naroda i "oni koji su nam svjetlo upalili" nisu ni blijeda kopija njega!
http://www.youtube.com/watch?v=gf4C8Sw6ZIs
Naravo da je imao gresaka, ali mislim da mozemo naci konsenzus da "vodje" naroda i "oni koji su nam svjetlo upalili" nisu ni blijeda kopija njega!
- Prpa.ba
Celicna_saka wrote:Pa dobro, ti me demantuj
Tebe demantuju svi oni radnici koji bez posla ostadose POSLIJE 1995, a danas ih je 45%, demantuje te svaki mladi inzinjer/naucnik koji umjesto da radi u svojoj zemlji, odlazi da crnci po bijelome svijetu, demantuju te sve one nane i dede koji od penzije koja iznosi 180 KM ne mogu ni osnovne rezije da plate dok "spasioci nacionalnih interesa" pljackaju milione i milione dolara pomoci upravo tim siromasnim, demantuje te narod. Dok je sincica i "babuka" po silnim ministarstvima, bice i kvazipatriotizma, pljuvanja po Drugu Titu, itd...
-
Celicna_saka
Slomise se ti silni nabrojani da promjene stanje, nemoj suvisne patetike majke ti.Prpa.ba wrote:Celicna_saka wrote:Pa dobro, ti me demantuj
Tebe demantuju svi oni radnici koji bez posla ostadose POSLIJE 1995, a danas ih je 45%, demantuje te svaki mladi inzinjer/naucnik koji umjesto da radi u svojoj zemlji, odlazi da crnci po bijelome svijetu, demantuju te sve one nane i dede koji od penzije koja iznosi 180 KM ne mogu ni osnovne rezije da plate dok "spasioci nacionalnih interesa" pljackaju milione i milione dolara pomoci upravo tim siromasnim, demantuje te narod. Dok je sincica i "babuka" po silnim ministarstvima, bice i kvazipatriotizma, pljuvanja po Drugu Titu, itd...
A sto jest jes' opali Tito turu galebom i odmah guzovaca, slabo se morade raditi.
- kekec
Ako imalo/povrsno poznajes danasnju situaciju, znas da nema drzave koja nije zaduzena.Celicna_saka wrote:Slomise se ti silni nabrojani da promjene stanje, nemoj suvisne patetike majke ti.Prpa.ba wrote:Celicna_saka wrote:Pa dobro, ti me demantuj
A sto jest jes' opali Tito turu galebom i odmah guzovaca, slabo se morade raditi.
E ta "guzovaca" je za vrijeme Tita dostigla cifru od 24 milijarde dolara.
Za vrijeme Markovica spala je na oko 12 mil.dolara (ako se ne varam).
Sa tom "guzovacom", za svog "vladanja" Tito je sagradio, u ratom razrusenoj zemlji,
puteve, hidrocentrale, fabrike, gradove, skole, bolnice...
A pogledaj danasnje stanje.
Primjer Hrvatske, koja se i pored svega sto je imala, zaduzila na oko 28 milijardi dolara.
A u sta ih je iskoristila? Izgubila i ono sto je imala.
Ne napinjite se.
Sa Titom je bilo bolje.