Moje vidjenje "problema" Vehabije u BiH

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Abu FEED el-Castro wrote:Eno, vehabije nam i ikavicu kao muda pod bubrege podvaljuju, i to na "našem" rodjenom forumu... :oops:

:D :D
Šta to ti psuješ večeras? :D
Abu FEED el-Castro

Post by Abu FEED el-Castro »

Ahmmed wrote:
Abu FEED el-Castro wrote:Eno, vehabije nam i ikavicu kao muda pod bubrege podvaljuju, i to na "našem" rodjenom forumu... :oops:

:D :D
Šta to ti psuješ večeras? :D
Ups :cry: Ma opustio se valjda kako sam se komšiji nagovorio ... :D :D
Abu FEED el-Castro

Ne bih da zachatavam, al kad si već ovdje, samo da ti kažem i ne kanim prešutit: ona političNa priča i defeat-ism još stoje, i izazov važi do daljneg - a u slučaju neodaziva i pravovremenog nedonošenja argumentacije tvoj tabor se smatra potučenim a bosna podijeljenom i rasprodatom... :-) :D :D
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Abu FEED el-Castro wrote:Ne bih da zachatavam, al kad si već ovdje, samo da ti kažem i ne kanim prešutit: ona političNa priča i defeat-ism još stoje, i izazov važi do daljneg - a u slučaju neodaziva i pravovremenog nedonošenja argumentacije tvoj tabor se smatra potučenim a bosna podijeljenom i rasprodatom... :-) :D :D
Znao sam , Boga mi :lol: :lol: Sad o tome razmišljam... :lol:

Evo, za početak, napisat ću samo dvije riječi: Životni prostor....

Ti si pametan momak, znaš o čemu govorim :)

I kažem, za početak... :)
Ahmmed

Post by Ahmmed »

zoom66 wrote:
Ahmmed wrote:
Abu FEED el-Castro wrote:Ne bih da zachatavam, al kad si već ovdje, samo da ti kažem i ne kanim prešutit: ona političNa priča i defeat-ism još stoje, i izazov važi do daljneg - a u slučaju neodaziva i pravovremenog nedonošenja argumentacije tvoj tabor se smatra potučenim a bosna podijeljenom i rasprodatom... :-) :D :D
Znao sam , Boga mi :lol: :lol: Sad o tome razmišljam... :lol:

defetisti svih boja & dezena, odabijte...:D:D:D
Aferim :D
Abu FEED el-Castro

Ahmmed wrote:
zoom66 wrote:
Ahmmed wrote: Znao sam , Boga mi :lol: :lol: Sad o tome razmišljam... :lol:

defetisti svih boja & dezena, odabijte...:D:D:D
Hmm, zapravo i taj vas savez govori o snazi mojih argumenata. Jer da nije tako zar bi tebi za zaleđe trebala vlast i sila?! :D :D :D
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Abu FEED el-Castro wrote:
Ahmmed wrote:
zoom66 wrote: defetisti svih boja & dezena, odabijte...:D:D:D
Hmm, zapravo i taj vas savez govori o snazi mojih argumenata. Jer da nije tako zar bi tebi za zaleđe trebala vlast i sila?! :D :D :D
Nema države bez vlasti i sile, u skladu sa zakonom :D
danas

Post by danas »

Ahmmed wrote:
Abu FEED el-Castro wrote:
Ahmmed wrote: Aferim :D
rece ataturk :D ili to bi sultan fatih mehmet :D :lol:
Abu FEED el-Castro

Joj zume, sad me razvlačiš ko žvaku... ufatio natezat gdje najvise boli, pusti ba to :-)
Ahmmed

Post by Ahmmed »

danas wrote:
Ahmmed wrote:
Abu FEED el-Castro wrote: Hmm, zapravo i taj vas savez govori o snazi mojih argumenata. Jer da nije tako zar bi tebi za zaleđe trebala vlast i sila?! :D :D :D
Ma, lijepi Turci..... :D jal sekularni, jal konzervativni, jal "islamisti"....Država na prvom mjestu :)
danas

Post by danas »

Ahmmed wrote:
danas wrote:
Ahmmed wrote: Nema države bez vlasti i sile, u skladu sa zakonom :D
Ma, lijepi Turci..... :D jal sekularni, jal konzervativni, jal "islamisti"....Država na prvom mjestu :)
anavatan :D memleket :D devlet :D cumhuriyet :D
Ahmmed

Post by Ahmmed »

danas wrote:
Ahmmed wrote:
danas wrote: rece ataturk :D ili to bi sultan fatih mehmet :D :lol:
anavatan :D memleket :D devlet :D cumhuriyet :D
Tabi, abla!Aferim,canum 8-)
Abu FEED el-Castro

Što reko zum - bek tu d topik, al vidis interesantno je da kod tih (nam) turaka nema vehabija :-) fakat je to interesantno, jer ok da ih ne moze biti u npr. iranu, ali pogledaj tursku, po dosta čemu se mogu usporediti sa nama, ali vehabizam kod njih nit je uspio, nit mislim da ima nade da bi mogao rodit. A kad bi isli kao nekom logikom i gledali procentualno, ispade po tom da bi ih u turskoj do sad trebali biti milioni :shock:
danas

Post by danas »

Abu FEED el-Castro wrote:Što reko zum - bek tu d topik, al vidis interesantno je da kod tih (nam) turaka nema vehabija :-) fakat je to interesantno, jer ok da ih ne moze biti u npr. iranu, ali pogledaj tursku, po dosta čemu se mogu usporediti sa nama, ali vehabizam kod njih nit je uspio, nit mislim da ima nade da bi mogao rodit. A kad bi isli kao nekom logikom i gledali procentualno, ispade po tom da bi ih u turskoj do sad trebali biti milioni :shock:
taman podjoh ovo napisat abiju :D
reko -- u cumhuriyetu nema vehabija :wink: pa vi pricajte sta hocete :D

PS a glede ovog podebljanog -- nisi bas u pravu... mnogo su bolji od nas sigurno glede drzavotvorne svijesti... :wink: tu kod arkadasha nema zajebancije...
Ahmmed

Post by Ahmmed »

danas wrote:
Abu FEED el-Castro wrote:Što reko zum - bek tu d topik, al vidis interesantno je da kod tih (nam) turaka nema vehabija :-) fakat je to interesantno, jer ok da ih ne moze biti u npr. iranu, ali pogledaj tursku, po dosta čemu se mogu usporediti sa nama, ali vehabizam kod njih nit je uspio, nit mislim da ima nade da bi mogao rodit. A kad bi isli kao nekom logikom i gledali procentualno, ispade po tom da bi ih u turskoj do sad trebali biti milioni :shock:

PS a glede ovog podebljanog -- nisi bas u pravu... mnogo su bolji od nas sigurno glede drzavotvorne svijesti... :wink: tu kod arkadasha nema zajebancije...
Ima vehica i kod njih, ali ima i pravna država :D A o državotvornoj svijesti, da ne govorimo, što abla reče....
danas

Post by danas »

Ahmmed wrote:
danas wrote:

Ima vehica i kod njih, ali ima i pravna država :D A o državotvornoj svijesti, da ne govorimo, što abla reče....
bas to -- ma ima vehabija, ali nema problema ove vrste (a mislim da nece ni biti)... ima onih nurdzija, ima bahaija, ima svega dole covjece... ali ima i jaka drzava... zna se ko je gazda u kuci, i cija je kuca...
Abu FEED el-Castro

danas wrote:
Ahmmed wrote:
danas wrote: taman podjoh ovo napisat abiju :D

bas to -- ma ima vehabija, ali nema problema ove vrste (a mislim da nece ni biti)... ima onih nurdzija, ima bahaija, ima svega dole covjece... ali ima i jaka drzava... zna se ko je gazda u kuci, i cija je kuca...
Ama i ne rekoh da su nam identični, nego samo da ličimo u dosta čemu... helem. Ali ta svijest nam je definitivno glavna razdjelna crta. Ja lično sam imao prilike vidjeti i kako izgledaju takva drustva/sistemi, kakva je "sloboda" govora, demokratija i sl. a evo i svaki dan gledam koliko smo se mi usrećili što imamo privilegiju da laje ko na koga hoce pa bas kad sve podvučem, i pozitivno i negativno saberem i oduzmem gledam na koju bih ja stranu lično povukao :? Lično ipak, sa ovom svijescu, ja glasam "neslobode" i "nedemokratije" u kojima se ipak zna ko je gazda u kuci i zna se za red. Jer drzim da i kad je red naopak i dijelom nepravedan - da je i takav ipak bolji od nereda i anarhije. Ovo naravno bez nekog direktnog poredjenja i primjera, jer naravno da na obje strane postoje ekstremnosti koje su neumjesne i za spomena..
Dakle moj stav je, kao i obično ekvivalentan Ahmminom
(još samo da nam se sloziti oko entiteta, cjelovitosti teritorija i (ne)mogucnosti suzivota sa ovakvim srbima i komotno bi me mogao i zastupati u svim pitanjima :D )
Šandor

Post by Šandor »

Abu FEED el-Castro wrote:(još samo da nam se sloziti oko entiteta, cjelovitosti teritorija i (ne)mogucnosti suzivota sa ovakvim srbima i komotno bi me mogao i zastupati u svim pitanjima :D )
I da napiše zašto nije mogao gledati i slušati generale (još jedna podtema :wink: :D ).
Šandor

Post by Šandor »

@ Abu FEED el-Castro, čitao sam tvoje postove o (ne)mogućnostima i podjeli. Razumio sam samo prvi dio.

A drugi dio

Image

nikako. :D

Šta ćeš dobiti podjelom? U praksi, isto što bi dobio '92 da se nismo branili.

Ništa se ne bi promijenilo osim činjenice da Srbi ne bi mogli staviti veto. Međutim, ne treba gubiti iz vida činjenicu da bi i dalje bili okruženi dušmanima koji bi samo čekali priliku za hop-cup poskočit ću.... :D

Činjenica je da Srbima ovakvo stanje djelimično odgovara. U okvirima BiH dobili su solidan dio onoga što su željeli i još nam mogu razvlačit pamet kao što su nekoć davno u ratu.

Naša jedina šansa je da se pripremimo za odbranu i da ih slijedeći put dobro prebijemo. Lako bi se tad dogovorili oko svega. Ovako se nikako nećemo moći dogvoriti. To uključuje i podjelu. Kad se neko otcijepi to će biti uvod u novi rat. A podjela prema mapi koju sam postirao je katastrofalno rješenje. To treba posmatrati kao prelazno period. A šta će biti u budućnosti ovisi od nas samih. Moramo se promijeniti ako hoćemo da nas ozbiljno shvate. Samo je jedan put do slobode. Tvoj prijedlog nas vodi u historiju izgubljenih civilizacija. :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

U Ankari protesti protiv Erdogana

Najmanje 80.000 ljudi se okupilo u subotu u Ankari na poziv prolaičkih organizacija kako bi pokazali da se protive eventualnoj kandidaturi za predsjednika države premijera Redžepa Tayyipa Erdogana koji dolazi iz islamističkog pokreta, objavila je televizija NTV.

Demonstanti, koji su nosili turske zastave i portrete osnivača moderne Turske Mustafe Kemala Ataturka i izvikivali antiislamističke parole, čekaju današnji zvanični početak manifetsacije "Republika nam pripada".

Erdogan, koji se izjašnjava kao "konzervativni demokrata", još se nije izjasnio o eventualnoj kandidaturi za predsjedničke izbore u maju.

Branitelji laiciteta sumnjaju da bi on htio da islamizira zemlju, što bi mu bilo lakše, smatraju oni, ako postane predsjednik.

Autobusi sa demonstrantima pristižu iz cijele zemlje i očekuje se da bi ih moglo biti 150.000, prema NTV.

Oko 10.000 policajaca je raspoređeno oko trga Tandogan, a specijalne snage su postavljene na krovove kuća, saopćile su lokalne vlasti, javila je agencija Anadolija.
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

_BosanaC wrote:
U Ankari protesti protiv Erdogana

Najmanje 80.000 ljudi se okupilo u subotu u Ankari na poziv prolaičkih organizacija kako bi pokazali da se protive eventualnoj kandidaturi za predsjednika države premijera Redžepa Tayyipa Erdogana koji dolazi iz islamističkog pokreta, objavila je televizija NTV.

Demonstanti, koji su nosili turske zastave i portrete osnivača moderne Turske Mustafe Kemala Ataturka i izvikivali antiislamističke parole, čekaju današnji zvanični početak manifetsacije "Republika nam pripada".

Erdogan, koji se izjašnjava kao "konzervativni demokrata", još se nije izjasnio o eventualnoj kandidaturi za predsjedničke izbore u maju.

Branitelji laiciteta sumnjaju da bi on htio da islamizira zemlju, što bi mu bilo lakše, smatraju oni, ako postane predsjednik.

Autobusi sa demonstrantima pristižu iz cijele zemlje i očekuje se da bi ih moglo biti 150.000, prema NTV.

Oko 10.000 policajaca je raspoređeno oko trga Tandogan, a specijalne snage su postavljene na krovove kuća, saopćile su lokalne vlasti, javila je agencija Anadolija.
je je
nema vehabija al eto ima islamista :-?
muslimani nikako da seb nadju mjesto u demokraciji, kakvi god da su ne odgovaraju demokratama. :-?
Abu FEED el-Castro

Šandor wrote:@ Abu FEED el-Castro, čitao sam tvoje postove o (ne)mogućnostima i podjeli. Razumio sam samo prvi dio.

A drugi dio

Image

nikako. :D

Šta ćeš dobiti podjelom? U praksi, isto što bi dobio '92 da se nismo branili.

Ništa se ne bi promijenilo osim činjenice da Srbi ne bi mogli staviti veto. Međutim, ne treba gubiti iz vida činjenicu da bi i dalje bili okruženi dušmanima koji bi samo čekali priliku za hop-cup poskočit ću.... :D

Činjenica je da Srbima ovakvo stanje djelimično odgovara. U okvirima BiH dobili su solidan dio onoga što su željeli i još nam mogu razvlačit pamet kao što su nekoć davno u ratu.

Naša jedina šansa je da se pripremimo za odbranu i da ih slijedeći put dobro prebijemo. Lako bi se tad dogovorili oko svega. Ovako se nikako nećemo moći dogvoriti. To uključuje i podjelu. Kad se neko otcijepi to će biti uvod u novi rat. A podjela prema mapi koju sam postirao je katastrofalno rješenje. To treba posmatrati kao prelazno period. A šta će biti u budućnosti ovisi od nas samih. Moramo se promijeniti ako hoćemo da nas ozbiljno shvate. Samo je jedan put do slobode. Tvoj prijedlog nas vodi u historiju izgubljenih civilizacija. :D
Aha, jos jedan od mojih skrivenih fanova. Naravno da nisi sve skonto, jer da jesi onda bi ti bio na mom mjestu i nosio ovaj zahtjevni nick a ja čito tvoje postove... :D :D :D
Ma joj brate, luda je to tema, al da je ne trpamo u vehabije (iako se njima svasta trpa zadnjih dana :D ), nego moramo otvoriti novu oko toga, al čekam ja da se ovi moji protivnici drznu pa da to urade, a sve dok do tog ne dodje moja se pika zadnjom :D Al helem kad do tog dodje, nit ti nit iko od mojih fanova nemoj da zabušava, sve da vas vidim ovdje, sa kartama, maketama i plaketama... :-) :D Ima da ih oderemo :lol:
Dezidijat

Post by Dezidijat »

Jedini koji stalno govore o tim Vehabija i velicanju njihovo postojanje u BH su politicari i stranacki orjentisani mediji, koje se

1. ili su Zetoni Amerima
2. ili zele da stvaraju opcu islamofobiju medju svojim etnickim torovima

Vehabije u BH su bezazleni i ne organizovani , tj. nemaju politicku stransku koja bi ih podrzala.Niti imaju ogromnu podrsku medju gradjanima.Jedino sto oni rade jeste da se organizuju u jednom ili dva sela i tu zajedno se mole i pametuju jedni drugima o tome sta je Islam i sta nije.

Stranacki mediji u Srbiji , Hrvatskoj i u BH ih namjerno cine radikalnim jer je danas moderno biti u folu protiv talibana...
BuFu

Post by BuFu »

$15,000 REWARD TRAZIM VEHABIJU

Money! Money!

Prica se o tim "Vehabijama" a ja jos nisam ni jednog upoznala. Dajem reward od $15,000 da mi neko nadje jednog "Vehabiju".

USLOVI-

1. Ime i prezime, porijeklo.

2. Adresa stanovanja.

3. Broj telefona po mogucnosti (radi dogovora o kontaktu sa TV ekipom)

4. Da ima 18+ godina.

5. Licni kontakt X osobe sa TV ekipom pred kojim ce dati izjavu (intervju) o svojoj pripadnosti "Vehabizmu" i da bude spreman dati odgovore na odredjena pitanja.
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

BuFu wrote:$15,000 REWARD TRAZIM VEHABIJU

Money! Money!

Prica se o tim "Vehabijama" a ja jos nisam ni jednog upoznala. Dajem reward od $15,000 da mi neko nadje jednog "Vehabiju".

USLOVI-

1. Ime i prezime, porijeklo.

2. Adresa stanovanja.

3. Broj telefona po mogucnosti (radi dogovora o kontaktu sa TV ekipom)

4. Da ima 18+ godina.

5. Licni kontakt X osobe sa TV ekipom pred kojim ce dati izjavu (intervju) o svojoj pripadnosti "Vehabizmu" i da bude spreman dati odgovore na odredjena pitanja.
jel ti to ozbiljno? :shock:
Post Reply