Šta to ti psuješ večeras?Abu FEED el-Castro wrote:Eno, vehabije nam i ikavicu kao muda pod bubrege podvaljuju, i to na "našem" rodjenom forumu...![]()
![]()
Moje vidjenje "problema" Vehabije u BiH
- Abu FEED el-Castro
UpsAhmmed wrote:Šta to ti psuješ večeras?Abu FEED el-Castro wrote:Eno, vehabije nam i ikavicu kao muda pod bubrege podvaljuju, i to na "našem" rodjenom forumu...![]()
![]()
- Abu FEED el-Castro
Ne bih da zachatavam, al kad si već ovdje, samo da ti kažem i ne kanim prešutit: ona političNa priča i defeat-ism još stoje, i izazov važi do daljneg - a u slučaju neodaziva i pravovremenog nedonošenja argumentacije tvoj tabor se smatra potučenim a bosna podijeljenom i rasprodatom...

- Ahmmed
Znao sam , Boga miAbu FEED el-Castro wrote:Ne bih da zachatavam, al kad si već ovdje, samo da ti kažem i ne kanim prešutit: ona političNa priča i defeat-ism još stoje, i izazov važi do daljneg - a u slučaju neodaziva i pravovremenog nedonošenja argumentacije tvoj tabor se smatra potučenim a bosna podijeljenom i rasprodatom...![]()
![]()
Evo, za početak, napisat ću samo dvije riječi: Životni prostor....
Ti si pametan momak, znaš o čemu govorim
I kažem, za početak...
- Ahmmed
Aferimzoom66 wrote:defetisti svih boja & dezena, odabijte...Ahmmed wrote:Znao sam , Boga miAbu FEED el-Castro wrote:Ne bih da zachatavam, al kad si već ovdje, samo da ti kažem i ne kanim prešutit: ona političNa priča i defeat-ism još stoje, i izazov važi do daljneg - a u slučaju neodaziva i pravovremenog nedonošenja argumentacije tvoj tabor se smatra potučenim a bosna podijeljenom i rasprodatom...![]()
![]()
![]()
Sad o tome razmišljam...
![]()
Ti si pametan momak, znaš o čemu govorim![]()
I kažem, za početak...:D:D
- Abu FEED el-Castro
Hmm, zapravo i taj vas savez govori o snazi mojih argumenata. Jer da nije tako zar bi tebi za zaleđe trebala vlast i sila?!Ahmmed wrote:Aferimzoom66 wrote:defetisti svih boja & dezena, odabijte...Ahmmed wrote: Znao sam , Boga mi![]()
Sad o tome razmišljam...
![]()
Ti si pametan momak, znaš o čemu govorim![]()
I kažem, za početak...:D:D
- Ahmmed
Nema države bez vlasti i sile, u skladu sa zakonomAbu FEED el-Castro wrote:Hmm, zapravo i taj vas savez govori o snazi mojih argumenata. Jer da nije tako zar bi tebi za zaleđe trebala vlast i sila?!Ahmmed wrote:Aferimzoom66 wrote: defetisti svih boja & dezena, odabijte...:D:D
![]()
![]()
- danas
rece ataturkAhmmed wrote:Nema države bez vlasti i sile, u skladu sa zakonomAbu FEED el-Castro wrote:Hmm, zapravo i taj vas savez govori o snazi mojih argumenata. Jer da nije tako zar bi tebi za zaleđe trebala vlast i sila?!Ahmmed wrote: Aferim![]()
![]()
- Abu FEED el-Castro
Joj zume, sad me razvlačiš ko žvaku... ufatio natezat gdje najvise boli, pusti ba to 
- Ahmmed
Ma, lijepi Turci.....danas wrote:rece ataturkAhmmed wrote:Nema države bez vlasti i sile, u skladu sa zakonomAbu FEED el-Castro wrote: Hmm, zapravo i taj vas savez govori o snazi mojih argumenata. Jer da nije tako zar bi tebi za zaleđe trebala vlast i sila?!![]()
![]()
ili to bi sultan fatih mehmet
![]()
- danas
anavatanAhmmed wrote:Ma, lijepi Turci.....danas wrote:rece ataturkAhmmed wrote: Nema države bez vlasti i sile, u skladu sa zakonomili to bi sultan fatih mehmet
![]()
jal sekularni, jal konzervativni, jal "islamisti"....Država na prvom mjestu
- Abu FEED el-Castro
Što reko zum - bek tu d topik, al vidis interesantno je da kod tih (nam) turaka nema vehabija
fakat je to interesantno, jer ok da ih ne moze biti u npr. iranu, ali pogledaj tursku, po dosta čemu se mogu usporediti sa nama, ali vehabizam kod njih nit je uspio, nit mislim da ima nade da bi mogao rodit. A kad bi isli kao nekom logikom i gledali procentualno, ispade po tom da bi ih u turskoj do sad trebali biti milioni 
- danas
taman podjoh ovo napisat abijuAbu FEED el-Castro wrote:Što reko zum - bek tu d topik, al vidis interesantno je da kod tih (nam) turaka nema vehabijafakat je to interesantno, jer ok da ih ne moze biti u npr. iranu, ali pogledaj tursku, po dosta čemu se mogu usporediti sa nama, ali vehabizam kod njih nit je uspio, nit mislim da ima nade da bi mogao rodit. A kad bi isli kao nekom logikom i gledali procentualno, ispade po tom da bi ih u turskoj do sad trebali biti milioni
reko -- u cumhuriyetu nema vehabija
PS a glede ovog podebljanog -- nisi bas u pravu... mnogo su bolji od nas sigurno glede drzavotvorne svijesti...
- Ahmmed
Ima vehica i kod njih, ali ima i pravna državadanas wrote:taman podjoh ovo napisat abijuAbu FEED el-Castro wrote:Što reko zum - bek tu d topik, al vidis interesantno je da kod tih (nam) turaka nema vehabijafakat je to interesantno, jer ok da ih ne moze biti u npr. iranu, ali pogledaj tursku, po dosta čemu se mogu usporediti sa nama, ali vehabizam kod njih nit je uspio, nit mislim da ima nade da bi mogao rodit. A kad bi isli kao nekom logikom i gledali procentualno, ispade po tom da bi ih u turskoj do sad trebali biti milioni
![]()
reko -- u cumhuriyetu nema vehabijapa vi pricajte sta hocete
PS a glede ovog podebljanog -- nisi bas u pravu... mnogo su bolji od nas sigurno glede drzavotvorne svijesti...tu kod arkadasha nema zajebancije...
- danas
bas to -- ma ima vehabija, ali nema problema ove vrste (a mislim da nece ni biti)... ima onih nurdzija, ima bahaija, ima svega dole covjece... ali ima i jaka drzava... zna se ko je gazda u kuci, i cija je kuca...Ahmmed wrote:Ima vehica i kod njih, ali ima i pravna državadanas wrote:taman podjoh ovo napisat abijuAbu FEED el-Castro wrote:Što reko zum - bek tu d topik, al vidis interesantno je da kod tih (nam) turaka nema vehabijafakat je to interesantno, jer ok da ih ne moze biti u npr. iranu, ali pogledaj tursku, po dosta čemu se mogu usporediti sa nama, ali vehabizam kod njih nit je uspio, nit mislim da ima nade da bi mogao rodit. A kad bi isli kao nekom logikom i gledali procentualno, ispade po tom da bi ih u turskoj do sad trebali biti milioni
![]()
PS a glede ovog podebljanog -- nisi bas u pravu... mnogo su bolji od nas sigurno glede drzavotvorne svijesti...tu kod arkadasha nema zajebancije...
A o državotvornoj svijesti, da ne govorimo, što abla reče....
- Abu FEED el-Castro
Ama i ne rekoh da su nam identični, nego samo da ličimo u dosta čemu... helem. Ali ta svijest nam je definitivno glavna razdjelna crta. Ja lično sam imao prilike vidjeti i kako izgledaju takva drustva/sistemi, kakva je "sloboda" govora, demokratija i sl. a evo i svaki dan gledam koliko smo se mi usrećili što imamo privilegiju da laje ko na koga hoce pa bas kad sve podvučem, i pozitivno i negativno saberem i oduzmem gledam na koju bih ja stranu lično povukaodanas wrote:bas to -- ma ima vehabija, ali nema problema ove vrste (a mislim da nece ni biti)... ima onih nurdzija, ima bahaija, ima svega dole covjece... ali ima i jaka drzava... zna se ko je gazda u kuci, i cija je kuca...Ahmmed wrote:Ima vehica i kod njih, ali ima i pravna državadanas wrote: taman podjoh ovo napisat abiju![]()
A o državotvornoj svijesti, da ne govorimo, što abla reče....
Dakle moj stav je, kao i obično ekvivalentan Ahmminom
(još samo da nam se sloziti oko entiteta, cjelovitosti teritorija i (ne)mogucnosti suzivota sa ovakvim srbima i komotno bi me mogao i zastupati u svim pitanjimaNema države bez vlasti i sile, u skladu sa zakonom![]()
-
Šandor
I da napiše zašto nije mogao gledati i slušati generale (još jedna podtemaAbu FEED el-Castro wrote:(još samo da nam se sloziti oko entiteta, cjelovitosti teritorija i (ne)mogucnosti suzivota sa ovakvim srbima i komotno bi me mogao i zastupati u svim pitanjima)
-
Šandor
@ Abu FEED el-Castro, čitao sam tvoje postove o (ne)mogućnostima i podjeli. Razumio sam samo prvi dio.
A drugi dio

nikako.
Šta ćeš dobiti podjelom? U praksi, isto što bi dobio '92 da se nismo branili.
Ništa se ne bi promijenilo osim činjenice da Srbi ne bi mogli staviti veto. Međutim, ne treba gubiti iz vida činjenicu da bi i dalje bili okruženi dušmanima koji bi samo čekali priliku za hop-cup poskočit ću....
Činjenica je da Srbima ovakvo stanje djelimično odgovara. U okvirima BiH dobili su solidan dio onoga što su željeli i još nam mogu razvlačit pamet kao što su nekoć davno u ratu.
Naša jedina šansa je da se pripremimo za odbranu i da ih slijedeći put dobro prebijemo. Lako bi se tad dogovorili oko svega. Ovako se nikako nećemo moći dogvoriti. To uključuje i podjelu. Kad se neko otcijepi to će biti uvod u novi rat. A podjela prema mapi koju sam postirao je katastrofalno rješenje. To treba posmatrati kao prelazno period. A šta će biti u budućnosti ovisi od nas samih. Moramo se promijeniti ako hoćemo da nas ozbiljno shvate. Samo je jedan put do slobode. Tvoj prijedlog nas vodi u historiju izgubljenih civilizacija.
A drugi dio

nikako.
Ništa se ne bi promijenilo osim činjenice da Srbi ne bi mogli staviti veto. Međutim, ne treba gubiti iz vida činjenicu da bi i dalje bili okruženi dušmanima koji bi samo čekali priliku za hop-cup poskočit ću....
Činjenica je da Srbima ovakvo stanje djelimično odgovara. U okvirima BiH dobili su solidan dio onoga što su željeli i još nam mogu razvlačit pamet kao što su nekoć davno u ratu.
Naša jedina šansa je da se pripremimo za odbranu i da ih slijedeći put dobro prebijemo. Lako bi se tad dogovorili oko svega. Ovako se nikako nećemo moći dogvoriti. To uključuje i podjelu. Kad se neko otcijepi to će biti uvod u novi rat. A podjela prema mapi koju sam postirao je katastrofalno rješenje. To treba posmatrati kao prelazno period. A šta će biti u budućnosti ovisi od nas samih. Moramo se promijeniti ako hoćemo da nas ozbiljno shvate. Samo je jedan put do slobode. Tvoj prijedlog nas vodi u historiju izgubljenih civilizacija.
-
_BosanaC
Abu FEED el-Castro wrote:Što reko zum - bek tu d topik, al vidis interesantno je da kod tih (nam) turaka nema vehabijafakat je to interesantno, jer ok da ih ne moze biti u npr. iranu, ali pogledaj tursku, po dosta čemu se mogu usporediti sa nama, ali vehabizam kod njih nit je uspio, nit mislim da ima nade da bi mogao rodit. A kad bi isli kao nekom logikom i gledali procentualno, ispade po tom da bi ih u turskoj do sad trebali biti milioni
U Ankari protesti protiv Erdogana
Najmanje 80.000 ljudi se okupilo u subotu u Ankari na poziv prolaičkih organizacija kako bi pokazali da se protive eventualnoj kandidaturi za predsjednika države premijera Redžepa Tayyipa Erdogana koji dolazi iz islamističkog pokreta, objavila je televizija NTV.
Demonstanti, koji su nosili turske zastave i portrete osnivača moderne Turske Mustafe Kemala Ataturka i izvikivali antiislamističke parole, čekaju današnji zvanični početak manifetsacije "Republika nam pripada".
Erdogan, koji se izjašnjava kao "konzervativni demokrata", još se nije izjasnio o eventualnoj kandidaturi za predsjedničke izbore u maju.
Branitelji laiciteta sumnjaju da bi on htio da islamizira zemlju, što bi mu bilo lakše, smatraju oni, ako postane predsjednik.
Autobusi sa demonstrantima pristižu iz cijele zemlje i očekuje se da bi ih moglo biti 150.000, prema NTV.
Oko 10.000 policajaca je raspoređeno oko trga Tandogan, a specijalne snage su postavljene na krovove kuća, saopćile su lokalne vlasti, javila je agencija Anadolija.
- Bosanac sa dna kace
je je_BosanaC wrote:Abu FEED el-Castro wrote:Što reko zum - bek tu d topik, al vidis interesantno je da kod tih (nam) turaka nema vehabijafakat je to interesantno, jer ok da ih ne moze biti u npr. iranu, ali pogledaj tursku, po dosta čemu se mogu usporediti sa nama, ali vehabizam kod njih nit je uspio, nit mislim da ima nade da bi mogao rodit. A kad bi isli kao nekom logikom i gledali procentualno, ispade po tom da bi ih u turskoj do sad trebali biti milioni
U Ankari protesti protiv Erdogana
Najmanje 80.000 ljudi se okupilo u subotu u Ankari na poziv prolaičkih organizacija kako bi pokazali da se protive eventualnoj kandidaturi za predsjednika države premijera Redžepa Tayyipa Erdogana koji dolazi iz islamističkog pokreta, objavila je televizija NTV.
Demonstanti, koji su nosili turske zastave i portrete osnivača moderne Turske Mustafe Kemala Ataturka i izvikivali antiislamističke parole, čekaju današnji zvanični početak manifetsacije "Republika nam pripada".
Erdogan, koji se izjašnjava kao "konzervativni demokrata", još se nije izjasnio o eventualnoj kandidaturi za predsjedničke izbore u maju.
Branitelji laiciteta sumnjaju da bi on htio da islamizira zemlju, što bi mu bilo lakše, smatraju oni, ako postane predsjednik.
Autobusi sa demonstrantima pristižu iz cijele zemlje i očekuje se da bi ih moglo biti 150.000, prema NTV.
Oko 10.000 policajaca je raspoređeno oko trga Tandogan, a specijalne snage su postavljene na krovove kuća, saopćile su lokalne vlasti, javila je agencija Anadolija.
nema vehabija al eto ima islamista
muslimani nikako da seb nadju mjesto u demokraciji, kakvi god da su ne odgovaraju demokratama.
- Abu FEED el-Castro
Aha, jos jedan od mojih skrivenih fanova. Naravno da nisi sve skonto, jer da jesi onda bi ti bio na mom mjestu i nosio ovaj zahtjevni nick a ja čito tvoje postove...Šandor wrote:@ Abu FEED el-Castro, čitao sam tvoje postove o (ne)mogućnostima i podjeli. Razumio sam samo prvi dio.
A drugi dio
nikako.
Ma joj brate, luda je to tema, al da je ne trpamo u vehabije (iako se njima svasta trpa zadnjih dana
-
Dezidijat
Jedini koji stalno govore o tim Vehabija i velicanju njihovo postojanje u BH su politicari i stranacki orjentisani mediji, koje se
1. ili su Zetoni Amerima
2. ili zele da stvaraju opcu islamofobiju medju svojim etnickim torovima
Vehabije u BH su bezazleni i ne organizovani , tj. nemaju politicku stransku koja bi ih podrzala.Niti imaju ogromnu podrsku medju gradjanima.Jedino sto oni rade jeste da se organizuju u jednom ili dva sela i tu zajedno se mole i pametuju jedni drugima o tome sta je Islam i sta nije.
Stranacki mediji u Srbiji , Hrvatskoj i u BH ih namjerno cine radikalnim jer je danas moderno biti u folu protiv talibana...
1. ili su Zetoni Amerima
2. ili zele da stvaraju opcu islamofobiju medju svojim etnickim torovima
Vehabije u BH su bezazleni i ne organizovani , tj. nemaju politicku stransku koja bi ih podrzala.Niti imaju ogromnu podrsku medju gradjanima.Jedino sto oni rade jeste da se organizuju u jednom ili dva sela i tu zajedno se mole i pametuju jedni drugima o tome sta je Islam i sta nije.
Stranacki mediji u Srbiji , Hrvatskoj i u BH ih namjerno cine radikalnim jer je danas moderno biti u folu protiv talibana...
-
BuFu
$15,000 REWARD TRAZIM VEHABIJU
Money! Money!
Prica se o tim "Vehabijama" a ja jos nisam ni jednog upoznala. Dajem reward od $15,000 da mi neko nadje jednog "Vehabiju".
USLOVI-
1. Ime i prezime, porijeklo.
2. Adresa stanovanja.
3. Broj telefona po mogucnosti (radi dogovora o kontaktu sa TV ekipom)
4. Da ima 18+ godina.
5. Licni kontakt X osobe sa TV ekipom pred kojim ce dati izjavu (intervju) o svojoj pripadnosti "Vehabizmu" i da bude spreman dati odgovore na odredjena pitanja.
Money! Money!
Prica se o tim "Vehabijama" a ja jos nisam ni jednog upoznala. Dajem reward od $15,000 da mi neko nadje jednog "Vehabiju".
USLOVI-
2. Adresa stanovanja.
4. Da ima 18+ godina.
5. Licni kontakt X osobe sa TV ekipom pred kojim ce dati izjavu (intervju) o svojoj pripadnosti "Vehabizmu" i da bude spreman dati odgovore na odredjena pitanja.
- Bosanac sa dna kace
jel ti to ozbiljno?BuFu wrote:$15,000 REWARD TRAZIM VEHABIJU
Money! Money!
USLOVI-
2. Adresa stanovanja.
4. Da ima 18+ godina.