Zasto ste glasali za SDA/SBIH?

Post Reply

Zasto ste glasali za SDA/SBiH?

Zato sto su zastitnici bosnjackog naroda
9
13%
Zato sto efikasno rade na smanjivanju nepismenosti
0
No votes
Zato sto efikasno rade na povecanju broja korisnika interneta
1
1%
Zato sto velikom brzinom grade auto put
1
1%
Zato sto bolje zivimo nego prije rata
2
3%
Zato sto je SDP kriv za sve
9
13%
Nisam glasao za ove konje :D
50
69%

Total votes: 72

nineac

Post by nineac »

Pegasus317 wrote:
nineac wrote:Kako izraelu??? Oni su prodali tenkove firmi kojaje to dalje distribuirala, sasvim normalna trgovina oruzjem jedne zemlje.

Trgovina oružjem nije kao bilo koja. Kada država prodaje oružje, prodaje ga pod određenim uslovima i ako se oni prekrše, snose se teške konsekvence.

Tacno da nije ista kao ostale, ovdje se vise zaradjuje!!!
Bivsa drzava je prodavala oruzje i Iraku i Iranu kada su ratovali, kada su ovi to skuzili Budimir Loncar je otisao kod Sadama i uvjerio ga kako ce samo njemu prodavati oruzje, pa ond anakon kratkog vremena otisao u Teheran i to isto uradio.
nakon dva mjeseca opet je jugoslavija prodavala oruzje, samo sto se nije transportovalo sve iz BG, nego za jedne iz BG za druge iz ZG!
E sad neznam sto se digla tolika frka oko izraela kada na ovom svijetu svi svima oruzje prodaju, a etomi ko fol moralni??? Dajte ljudi spustite se na zemlju jebe se nekom za nas, palestinu, Darfur, svi sebe gledaju, pa i nama nebi bilo zgoreg da isto pocnemo raditi!
sabanss

Post by sabanss »

Zato sto imam licne koristi...

I zato sto me Zlatko nervira, da ne zaboravim...
amrica

Post by amrica »

hrasno38, svaka cast, slazem se sve sto si napisao.
Najbolje bi bilo zabraniti politickom likovima koji su na vlasti i oko nje zadnjih 15 godina da se vise kandiduju.
Mada, nas ce puk naci jos gore od njih.
sulesavic

Post by sulesavic »

I ja obeæavam da æu glasati i za crnog vraga ako treba, samo ako æu od tog imati koristi 8-)
cyprus

Post by cyprus »

sabanss wrote:Zato sto imam licne koristi...

I zato sto me Zlatko nervira, da ne zaboravim...
Pošteno
MystiC

Post by MystiC »

Nisam glasao ni za jednu ni za drugu....al ipak me malo ljuti da vi ovdje na sa-x pljujete po tim strankama i ljudima a dizete SDP u nebesa. Ne kazem da su klempo i islamista Bogovi, niti da su ista uradili za narod....al vala ni Lagumdzija nije neki Dzek da sad treba da padam na koljena i klanjam mu se.
Ne znam sto vi svi na sa-x potencirate tog maymuna, koji meni licno nije nista bolji od ovih gore navedenih....to bi mene zanimalo!
nineac

Post by nineac »

MystiC wrote:Nisam glasao ni za jednu ni za drugu....al ipak me malo ljuti da vi ovdje na sa-x pljujete po tim strankama i ljudima a dizete SDP u nebesa. Ne kazem da su klempo i islamista Bogovi, niti da su ista uradili za narod....al vala ni Lagumdzija nije neki Dzek da sad treba da padam na koljena i klanjam mu se.
Ne znam sto vi svi na sa-x potencirate tog maymuna, koji meni licno nije nista bolji od ovih gore navedenih....to bi mene zanimalo!
Na sa-x imas vise postova koji pljuju lagumdziju, pa cak i posebnu temu o SDP-u, dok niko nije otvorio temu o desavanjima u SBiH ili SDA. Pa zna se ko je predsjednik SBiH, to niko NESMIJE dovesti u pitanje.
pitt

Post by pitt »

Ibrica Spahic rulz :D:D
Pasiflora

Post by Pasiflora »

amrica wrote:hrasno38, svaka cast, slazem se sve sto si napisao.
Najbolje bi bilo zabraniti politickom likovima koji su na vlasti i oko nje zadnjih 15 godina da se vise kandiduju.
Gotovo isto sam rekla prije neki dan i ljudi su me pitali za koga onda glasti.
Nemam pojma, valjda niko normalan u nasoj drzavi nece u politiku, a oni nenormalni rade sve kontra drzave. Njima je zapravo u interesu da podgrijavaju tenzije - na taj nacin oni najvise profitiraju. FUUUUUUUUUJJJJJJ :x
Hajmo ljudi: ima li neko normalan za koga bi se moglo glasati - nacionalnost nebitna. Jedino potrebno je educiranost i postenje.
Prijedlozi?????? 8-)
nineac

Post by nineac »

sitno wrote:
amrica wrote:hrasno38, svaka cast, slazem se sve sto si napisao.
Gotovo isto sam rekla prije neki dan i ljudi su me pitali za koga onda glasti.
Nemam pojma, valjda niko normalan u nasoj drzavi nece u politiku, a oni nenormalni rade sve kontra drzave. Njima je zapravo u interesu da podgrijavaju tenzije - na taj nacin oni najvise profitiraju. FUUUUUUUUUJJJJJJ :x
Hajmo ljudi: ima li neko normalan za koga bi se moglo glasati - nacionalnost nebitna. Jedino potrebno je educiranost i postenje.
Prijedlozi?????? 8-)
Lamija Tanovic, ali jeboga ona zena, sta mislis sta bi reko reis na to?
sabanss

Post by sabanss »

sitno wrote: Hajmo ljudi: ima li neko normalan za koga bi se moglo glasati - nacionalnost nebitna. Jedino potrebno je educiranost i postenje.
Prijedlozi?????? 8-)
Ako nadjes javi. Mada, cisto sumnjam.
Pasiflora

Post by Pasiflora »

Svidja mi se prijedlog za Lamiju. Bila je super u 60 min. kada se pricalo o nepismenosti (emisija od 02.04.).
Jako sam bila razocarana kada je umjesto nje, ocitom kradjom, Muratovic postao rektor SU.
A reis: bilo mu dabogda prema zaslugama....
kub lajkan

Post by kub lajkan »

sitno wrote:Jako sam bila razocarana kada je umjesto nje, ocitom kradjom, Muratovic postao rektor SU.
Nisam bas pofato konce... Jel se meni cini ili onaj Muratoovic vise nije rektor? Kako i zasto nije :?
sabanss

Post by sabanss »

kub lajkan wrote:
sitno wrote:Jako sam bila razocarana kada je umjesto nje, ocitom kradjom, Muratovic postao rektor SU.
Nisam bas pofato konce... Jel se meni cini ili onaj Muratoovic vise nije rektor? Kako i zasto nije :?
Otpuco mandat. Novi rektor je Caklovica.
nineac

Post by nineac »

Pa vidio covjek nema sta ukrast na fakultetu, sirotinja, studenti, pa otiso! A ja vas boze sacuvaj, pocinjete me brinut :lol:
Eshek

Post by Eshek »

nineac wrote:E sad neznam sto se digla tolika frka oko izraela kada na ovom svijetu svi svima oruzje prodaju, a etomi ko fol moralni??? Dajte ljudi spustite se na zemlju jebe se nekom za nas, palestinu, Darfur, svi sebe gledaju, pa i nama nebi bilo zgoreg da isto pocnemo raditi!
Možda zato što je svima jasna miroljubivost Izraela prema svojoj okolini...?

Ako ništa, barem zato što postoji mogućnost da će dio oružja, pristigao iz Irana kao pomoć Armiji BiH, a potom preprodan Izraelu, koji je izrazit protivnik Irana, biti nekada upotrijebljeno protiv tog istog Irana.

Ne želim da sad zalazim u taj njihov sukob, samo mislim da je krajnje nemoralno.

Šta bi Ameri uradili da Turska proda par njihovih aviona Iranu? Da li bi onda pričao istu priču?
nineac

Post by nineac »

Pegasus317 wrote:
nineac wrote:E sad neznam sto se digla tolika frka oko izraela kada na ovom svijetu svi svima oruzje prodaju, a etomi ko fol moralni??? Dajte ljudi spustite se na zemlju jebe se nekom za nas, palestinu, Darfur, svi sebe gledaju, pa i nama nebi bilo zgoreg da isto pocnemo raditi!
Možda zato što je svima jasna miroljubivost Izraela prema svojoj okolini...?

Ako ništa, barem zato što postoji mogućnost da će dio oružja, pristigao iz Irana kao pomoć Armiji BiH, a potom preprodan Izraelu, koji je izrazit protivnik Irana, biti nekada upotrijebljeno protiv tog istog Irana.

Ne želim da sad zalazim u taj njihov sukob, samo mislim da je krajnje nemoralno.

Šta bi Ameri uradili da Turska proda par njihovih aviona Iranu? Da li bi onda pričao istu priču?
Sreca nasa pa je prodaja tog oruzja nas najvrci problem.
Dobro je sto smo moralni, ali svoj narod zato mozemo gazit do bola.
Eshek

Post by Eshek »

nineac wrote:Sreca nasa pa je prodaja tog oruzja nas najvrci problem.
Dobro je sto smo moralni, ali svoj narod zato mozemo gazit do bola.
Ma naravno, ko jebe Irance. Jeste da su nam pomogli da glave sačuvamo, ali nam ne trebaju više. Treba ih iskoristiti kao tariguz i baciti...

Sentiment u narodu je bio izrazito protiv te prodaje, kad već narod spominješ...

Ja sam odgovorio na tvoje konkretno pitanje, i ponašaj se u skladu s tim. Čim nemaš konkretan kontraargument, počneš skretati s teme. Odogovori na ovo što sam napisao, ako znaš i umiješ.

Sranja i šuplju meni nemoj prodavati :D
nineac

Post by nineac »

E vidis taj kontigent oruzja je prodat kamerunu, koji je poslije to trebao prodati Izraelu. Sada, mi smo uvozili oruzje iz jos zemalja a ne samo Irana (koje smo placali) i kada bi tako reagovali onda niko niko nebi nista prodavao. sad da ja tebe pitam, hoce li Pretis onda obustaviti isporuku granata za americku vojsku zato sto se time gadjaju Iracki ciljevi? Zato sto je amerikancima lakse kupiti takve granate od nas, bugara itd, i transportovati ih do Iraka a ne iz amerike.
E sad mi cijeli svoj zivot trebamo paziti da irance ne uvrjedimo!
I kakav je to sentiment kod naroda bio? Tihic je dosao poceo srati o tome i o budzetu za borce koji je trebao iznositi 330 ili 350 miliona (sad se nemogu tacno sjetiti), kako je to samar borcima itd, itd.
E kad su pobjedili an izborima donjeli su budzet za borce u iznosu od 270 miliona, i niko nista, nigdje demonstracija itd.
Meni bi bilo draze da prodamo nas visak oruzja nego da ga unistavamo i nesto zaradimo ili smo najedno andjeli postali?
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

nineac wrote:E vidis taj kontigent oruzja je prodat kamerunu, koji je poslije to trebao prodati Izraelu. Sada, mi smo uvozili oruzje iz jos zemalja a ne samo Irana (koje smo placali) i kada bi tako reagovali onda niko niko nebi nista prodavao. sad da ja tebe pitam, hoce li Pretis onda obustaviti isporuku granata za americku vojsku zato sto se time gadjaju Iracki ciljevi? Zato sto je amerikancima lakse kupiti takve granate od nas, bugara itd, i transportovati ih do Iraka a ne iz amerike.
I kakav je to sentiment kod naroda bio? Tihic je dosao poceo srati o tome i o budzetu za borce koji je trebao iznositi 330 ili 350 miliona (sad se nemogu tacno sjetiti), kako je to samar borcima itd, itd.
E kad su pobjedili an izborima donjeli su budzet za borce u iznosu od 270 miliona, i niko nista, nigdje demonstracija itd.
Meni bi bilo draze da prodamo nas visak oruzja nego da ga unistavamo i nesto zaradimo ili smo najedno andjeli postali?
sad su borci sa Zlajom, a nije jos Zlaja dao naredbu :"Pokret, gospodo , pokret!"
p.s. ma znam ja da je bilo :"Pokret ,drugovi, pokret! , ali to je bilo kad su bili komunisti i "kad nam je bilo lose", danas je Zlaja komandir "gospode", pa zato se mora ovako komentarisati! :D :D

.
nineac

Post by nineac »

seiko22 wrote:
nineac wrote:E vidis taj kontigent oruzja je prodat kamerunu, koji je poslije to trebao prodati Izraelu. Sada, mi smo uvozili oruzje iz jos zemalja a ne samo Irana (koje smo placali) i kada bi tako reagovali onda niko niko nebi nista prodavao. sad da ja tebe pitam, hoce li Pretis onda obustaviti isporuku granata za americku vojsku zato sto se time gadjaju Iracki ciljevi? Zato sto je amerikancima lakse kupiti takve granate od nas, bugara itd, i transportovati ih do Iraka a ne iz amerike.
sad su borci sa Zlajom, a nije jos Zlaja dao naredbu :"Pokret, gospodo , pokret!"
p.s. ma znam ja da je bilo :"Pokret ,drugovi, pokret! , ali to je bilo kad su bili komunisti i "kad nam je bilo lose", danas je Zlaja komandir "gospode", pa zato se mora ovako komentarisati! :D :D

.
Pa niko nece da se spusti tako nisko kao SDA da koristi borce za svoje licne ciljeve!
Fair Life

Post by Fair Life »

sitno wrote:...
Prijedlozi?????? 8-)
Image
nineac

Post by nineac »

Fair Life wrote:
Prijedlozi?????? 8-)
Image
:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
Fair Life

Post by Fair Life »

nineac wrote:
Fair Life wrote:
Prijedlozi?????? 8-)
Image
:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
"Cuvajte mi Mirnesa!"
seadp

Post by seadp »

Ovo pitanje je tako konstruirano da ispadne kako su SDA i S BiH sasvim slucajno ispali oni koji ruse nasu drzavu.
Dok u stvarnosti, te dvije politicke organizacije jedino garantiraju nekakvu drzavnu cijelinu zvanu Bosna i Hercegovina.

Za mene osobno, uvreda je a i prilicno iznanedjenje kako se nadje toliko grupa nasih ljudi koji ne razumiju u kakvom se drustvu nalaze.

Kako vam je lako zamazati oci i povuci sitnim malverzacijama u tokove antipatriotizma i petokolonastva.

Agirate na hirove da bi zadovoljili neprijateljima vlastite drzave.

Posjecate me na blentavog Galijasevica.
Post Reply