Ima li šanse za novi rat?!

Post Reply

Da
55
54%
Ne
37
37%
Ne želim se izjasniti!
2
2%
Ne znam
7
7%

Total votes: 101

Šandor

Post by Šandor »

Abu FEED el-Castro, EU može privremeno smiriti strasti. Ali ne u mjeri u kojoj je to bilo u periodu 1945-1990. Novi rat će se mislim desit :D kad NATO povuče svoje trupe odavlen. :D A za to je neophodan globalni problem. Kad se ovi veliki sami o sebi zabave. Što je vrlo moguće u bliskoj budućnosti. Ako im neko gruhne jednu-dvije. Image
Ahmmed

Post by Ahmmed »

zavrzlama wrote:Ova je tema zanimljiva iz jednog razloga.... :)

Zato sto ovakve teme pojedinim forumasima razotkriju namjeru i dosljednost u zastupanju vlastitih stavova i pogleda na politicku situaciju u BIH...

Mnogi kritikuju sto se 90-tih nije bolje organizovala odbrana BIH i kao trebalo je ukjljuciti sve raspolozive resurse i koristiti sva dozvoljena i nedozvoljena sredstva da se sprijeci agresija i genocid koji je sproveden u BIH u proslom ratu...e sad ti isti kad neko spomene mogucnost rata i da se treba poceti organizovati i pripremiti za nedaj boze novi rat....oni govore kakav rat mani suplje... :-) ...pa ce opet posle nedaj boze novog rata pricati kako se nije pripremila odbrana i previse se vjerovalo ovim ili onim...U BIH je dovoljno Bosanaca i Hercegovaca da pamecu i demokratijom izgrade BIH zemlju za sve narode...ali je u BIH dovoljno i onih koji bi sutra i ponovo stali u odbranu BIH ako zatreba.....

U BIH su dvije vrste ljudi...oni koji su za BIH ...i oni koji su protiv BIH...treceg nema....ako postoje neki treci to su oni presvuceni u hiljade maski i sluze za uspavljivanje Bosanaca i Hercegovaca odanih BIH..
Eh, zavrzlama, što si i ti sitničav.... :-) Pa, ljudi mijenjaju mišljenja, stavove...Eh, pa svi smo mi gasili svjetla 1992, kad nas je Nenad Pejić putem TV prijemnika pozvao da tako pošaljemo poruku gospodarima rata :D I mi, tu večer,fakat, ugasimo svjetlo, a granate rokaju,li rokaju....
I za nekoliko dana, beli nam ugase za stalno, da se ne moramo zahmetiti, kad nas Pejić opet pozove na isti čin :D
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Šandor wrote:Abu FEED el-Castro, EU može privremeno smiriti strasti. Ali ne u mjeri u kojoj je to bilo u periodu 1945-1990. Novi rat će se mislim desit :D kad NATO povuče svoje trupe odavlen. :D A za to je neophodan globalni problem. Kad se ovi veliki sami o sebi zabave. Što je vrlo moguće u bliskoj budućnosti. Ako im neko gruhne jednu-dvije. Image
Al, na čijoj će strani biti Rusija, ako im "neko gruhne,jednu dvije"?Ako bude na "pogrešnoj", bojim se da nam ne zbuni braću :D
Abu FEED el-Castro

Post by Abu FEED el-Castro »

Joj ljudi mene iskreno plasi ova "nasa svijest" o mogucem, potencijalnom, eventualnom, buducem .... :-) :-) :shock:
Šandor

Post by Šandor »

Ahmmed wrote:Al, na čijoj će strani biti Rusija, ako im "neko gruhne,jednu dvije"?Ako bude na "pogrešnoj", bojim se da nam ne zbuni braću :D
Ne sjećam se da je njih neko zbunio. :roll: A Rusi vazda mogu igrat i tamo i ovamo. 8)
gavrilo

Post by gavrilo »

ja teme... Image
Šandor

Post by Šandor »

O Gavrane, šta ima novo na Majevici? :lol: :D
TvinPiks

Post by TvinPiks »

EU da pomogne pri ukidanju entiteta i da poboljsa medjuetnicke odnose?! Please....

Pa za sto onda ne pomogne Belgiji, koja bez nade podijeljena na tri entiteta, osim to sto je postavila sve vazne svoje i NATO institucije u Brisel, da bi ublazila konflikt izmedju Flamanaca i Valonaca?
Zasto nije nista ucinila u sjevernoj Irskoj, gdje nisu uspjeli zbog neprestajuceg konflikta protestanata (pro VB) i katolika (pro Irska) da formiraju parlament i vladu vec od 1999? (tek sad su neshto poceli).
Sta je uradila EU za borbu protiv separatistickih grupa a la IRA, ETA? Hmmmmmmm.......
EI Presidente

Post by EI Presidente »

za rat treba para...a para vise neeeemaaaa...
suncokret13

Post by suncokret13 »

nema rata.

pa ko ce ratovati ?
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

.......Ako pitaš gdje sam sada
ne idem iz ovog grada
sve je moje ovdje ostalo
ako pitaš kako mi je
da ti roknu samo dvije
sve bi ti se samo kazalo
nikome se ne ponovilo...... :(
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

Post by karabaja-x »

za rat moramo biti spremni. citam svakakvih gluposti ovdje. novi rat nije realan, nikom se ne ratuje, ovo ono...dobro uredu, i ja bih volio da ne bude rata. ali u svakom trenutku moramo biti spremni za najgore.
horiznot

Post by horiznot »

miro777 wrote:Ovo sa ratom i drugim poluvremenom je čista glupost!

1. Nikom nije više do rata (samo huškačima koji su od BIH kilometrima daleko, pa iz topline USA i Germany domova pale raju),
2. Postavlja se pitanje ciljeva tog novog rata, što su konkretno ciljevi,
3. Za poraz politike RS Bosna sama nema snage (realno, računajući samo Bošnjake ako bi do toga došlo)
4. Ako bi već do drugog poluvremena došlo, postavlja se pitanje vojske, jer sadašnja vojska, na ovom stupnju opremljenosti, ne može uraditi pa skoro ništa
5. I kao najbitnije, postavlja se pitanje saveznika, jer hipotetički gledano (znam da se mnogi neće složiti sa mojom tvrdnjom), eventalna ratna pobjeda je moguća samo uz odlično opremljenu i uvježbanu vojsku, a najbitnije uz jaku logistiku, jer oružje samo po sebi ne predstavlja ništa ako za 20 dana nestane municije i hrane.
Tu su nasi tisucljetni saveznici Hrvati koji nas nikad nisu iznevjrili , pa ce oni i ovaj put da puste oruzje :-) kao i onomad :)
horiznot

Post by horiznot »

Nisam ratoboran ! Ne mrzim nikoga ! Ne vjerujem da postoje genocidni narodi.
Ali ako Bosna misli da i dalje postoji i ako bosanski muslimani imaju namjeru da ne izumru , druge solucije nema .Osim naravno rata.Daytonski mir je donio vise stete Bosni i Bosancima od deset ratova.Glad , neimastina , nepravda , laz , korupcija .....iseljavanje i samo iseljevanje .Nikakav ekonomski prosperitet Bosna ne moze dozivjeti dok god postoji tzv rs.Nikakvog napredka nema niti moze biti.Samo postojanje tzv rs ubija svaki moguci civilacijski napredak u bilo cemu.Ona je nastala na genocidu i njeno postojanje iskljucuje sve .Samo unitarna Bosna moze opstati.Uredjena po princpu opstina kao i prije rata.Samo takva i nikakva drukcija.Svako drugo rjesenje vodi u nestanak bosanskih muslimana .100 % .Rat je ubio 100 000 ljudi.Daytonski mir sa cetnitetom ce "ubiti "dva miliona.Vec je " ubio " pola miliona ljudi.Da je u Hrvatskoj ostala SAO Krajina Hrvatska bi danas bila gora od Kosova i od Bosne duplo.Ali ne .
Ono sto mogu imati drugi moramo imati i mi.Normalnu drzavu , da nam se ne rugaju oni koji su napravili ovu nakazu.Ova Bosna izgleda bas onako kako su je zamisljali i pravili Tudjman i Milosevic.Mi njima niti mozemo niti hocemo da udovoljimo.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Pa ovo je blago receno.... stravicno! :shock:

Da [ 44 ] 53%
Ne [ 32 ] 38%
Ne želim se izjasniti! [ 1 ] 1%
Ne znam [ 6 ] 7%

Ukupno glasova : 83
Nikad se mi nicemu nauciti necemo! :sad: :(
prleitihi

Post by prleitihi »

to sve dijaspora glasala.. :D:D:D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

prleitihi wrote:to sve dijaspora glasala.. :D:D:D
Jasta je...:oops:
Vidim po komentarima... :zzzz:
prleitihi

Post by prleitihi »

e to mi ne pada na pamet čitati.. :oops::D

braćo..opredjeljenje ili istrebljenje.. :oops::D:D
Fair Life

Post by Fair Life »

horiznot wrote:Tu su nasi tisucljetni saveznici Hrvati koji nas nikad nisu iznevjrili , pa ce oni i ovaj put da puste oruzje :-) kao i onomad :)
Ne mogu a da se ne sjetim, ali i da tebe napomenem, kako je prvi medju nama 'vazio' vaktile... 1991. godine, dok su se barjaci vezivali mornarskim cvorovima...

"Kome cete vjerovati ako necete meni i Tudjmanu?!"
prleitihi

Post by prleitihi »

ne znam je li istina..i bila je tema na forumu..ali eto..u vezi je sa...

http://www.vecernji.hr/newsroom/news/bi ... 2/index.do
sofist

Post by sofist »

Citam i ne mogu da vjerujem!
Jatreb ili neko vec, pomenu Oluju.
Samo usporedbe radi, Hrvatska je napravila Oluju tek onda kad je iza nje stala Amerika i NATO a i Milosevic pustio krajiske Srbe niz vodu. Imali su plan Z-4 koji im je davao drzavu u drzavi ali su glupani odbili i popusili ga.
Omjer je bio 4 miliona Hrvata naspram 200.000 Srba.
Ko ce stati iza Bosne i Bosnjaka?
Sudeci po ovoj presudi, niko.
Kako je moguce da 2 miliona Bosnjaka da protjera 1,5 miliona Srba koji su pritom skoncetrisani na etnicki cistoj teritoriji sa Srbijom iza ledja?
Jastrebe, da ti nije Tomas Mor sta u rodu?
Deset u pola

Post by Deset u pola »

Joj više mi je stvarno muka slušati vas iz dijaspore kako bi se borili preko tuđih leđa.
Ovo malo Bošnjaka što se ovdje stisnulo na 20 i nešto posto teritorije, hoćete da gurnete u rat do nestanka.
Znate li vi uopšte ko bi se sve borio protiv Bošnjaka? Ko bi bio neprijatelj?
Znate li kako je kad rokne granata 2 metra od vas? Izgleda da ste brzo zaboravili.
Ko je spreman od vas da da svoj život u tom ratu ili da ugrozi život svojih najbližih?
U BiH su na sceni tri nacionalizma i tu ne može biti pobjednika.
Kad se nama u glavama promijene neke stvari i prestanemo glasati za OVE, onda možemo pričati o nekoj nadi.
A pitanje rata je prije svega pitanje žrtava. Ko je spreman da bude žrtva?
sofist

Post by sofist »

Deset u pola wrote:Joj više mi je stvarno muka slušati vas iz dijaspore kako bi se borili preko tuđih leđa.
Ovo malo Bošnjaka što se ovdje stisnulo na 20 i nešto posto teritorije, hoćete da gurnete u rat do nestanka.
Znate li kako je kad rokne granata 2 metra od vas? Izgleda da ste brzo zaboravili.
Ko je spreman od vas da da svoj život u tom ratu ili da ugrozi život svojih najbližih?
Kad se nama u glavama promijene neke stvari i prestanemo glasati za OVE, onda možemo pričati o nekoj nadi.
Upravo tako.
Ovdje sve sami ratni stratezi, politicki analiticari, a sutra kad bi puklo, oni bi navijali uz tv i kokice.
I kad bilo ko od vas pozove na rat neka ima na umu onu nanu i dedu pa i maksumcad od par godina sto ce veceras zanociti negdje u okolini Srebrenice, Bratunca, Bijeljine .....
Bulbull

Post by Bulbull »

Deset u pola wrote:Joj više mi je stvarno muka slušati vas iz dijaspore kako bi se borili preko tuđih leđa.
Ti si izgleda poravnio. Kapitulirao i prihvatio da nemas svoju buducnost i perspektivu. Prihvatio si da ces cijelog zivota i ti i tvoja familija i tvoja djeca zivjeti u nestabilnoj zemlji koju ce svi podkradati, u koju ce se svjetski odpad dovoditi, u kojoj ce stranci dolaziti da se popisaju na putu prema komsijama... Zao mi te stvarno. Ali sam si izabrao...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

sofist wrote:
Upravo tako.
Ovdje sve sami ratni stratezi, politicki analiticari, a sutra kad bi puklo, oni bi navijali uz tv i kokice.
I kad bilo ko od vas pozove na rat neka ima na umu onu nanu i dedu pa i maksumcad od par godina sto ce veceras zanociti negdje u okolini Srebrenice, Bratunca, Bijeljine .....
Da ne spominjemo lokacije odakle se poziva na rat... Da Bog da mu se u spavacoj sobi ratovalo :x
Post Reply