Ako ne radi, nesto ne valja sa mreznom karticom ili modemom. Tako je jednostavna procedura, da je veoma tesko reci sta ne valja.shiljak wrote: ccc, pa takve su postavke ako si kabal samo utaknuo racunar!!!! To sam vec probao i ne radi opet
bhcablenet
Moderator: Benq
-
hitman05
-
pretorianxxl
Vjeruj mi da si u pravu: Naime, nakon dobrih 6 mjeseci za.ebavanja za idiotima iz Globalneta, pukao mi film, našao vezicu i ADSL 5G je moj. Uživanjcija.Hendrix wrote:Ma nije inkasant kriv za brzine , krivi smo mi što samo jednog dana ne kažemo odjebite lagano odjavljujem i kablovsku i internet pa se pušite.Vidićemo onda kako će pare uzimat i kome.Mi smo jedina zamlja na svijetu gdje internet provajderu ne radi web stranica mjesec dana i gdje na stranici piše "kliknite na meni privatni korisnici za više informacija" da bi te taj link opet odveo na početni
Nažalost Bihnet je opet jedina alternativa ovom bezobrazluku.
A da bi uspjeh bio potpun, odmah dan nakon toga odhebem i BHCableNet kao opciju za kablovsku (koja je najgora kablovska po svemu kod nas) i uzmem ELOB digitalnu.
Čekam samo nekoga iz Globalneta da dođe po modem koji je njihov, pa da ga namlatim istim po lobanji, za sve one trenutke muke koje su mi nanijeli!!
-
LOL_at_bihcable_net
Ja igram igru World of Warcraft, trenutno, Burning crusade expanzija, u jednom sam od najboljih klanova (guild-u) na serveru (emeriss)(EU). Igru je NEMOGUCE izdrzati sa ovim prokletim katastrofalnim Globalnetom, konstantnih 3000MS ping-a. Moj guild je na kraju zivaca od mojeg Lag-a kojeg imam u igri zbog prokletog global neta, a igram veoma vaznu ulogu main healer-a u njoj.hitman05 wrote:Totalno zagusenje.
http://img228.imageshack.us/img228/4558/untitledcy2.jpg
Ako je ovakav ping prema googlu, sta ocekivati u igricama.
(pogledajte kako je ping nestabilan, ocigledno preopterecene mreze)
http://img85.imageshack.us/img85/1317/untitled1qj6.jpg
Nesto se mora uraditi, pisati peticije, gadjati ih jajima, bilo sta.
Ja pisem mail-ove skoro svaki dan i zovem non-stop, sta vi radite ?
Moramo vrsiti pritisak na njih.
Muka mi je vise od zauzetih telefona citav dan, zbunjenih "seljaka" koji se javljaju na telefone, koji ne znaju ni sta da kazu kad ih pitam "kada cete vise ovo srediti i popraviti..?!!?", jer mi je strpljenje u pm otislo; i tek tako samo odgovore; Pa ne znam ja bas.. to je taj neki PVN bla bla i stanu tu.. Ja stvarno ne znam sta da sam mislim..
Jesu li oni stvarno toliko glupi ili su toliki idioti da ne znaju ili nece da namjeste normalnu i obecanu STABILNU internet konekciju i STABILAN prokleti PING. Svaki drugi dan ih zovem, slao sam mailove, ali nista to sranje, oni ni malim prstom nece pomjeriti i nastavit ce nas levatiti. Jeb*nih sam 56kbps mogao imati sa obicnim analognim modemom a ne da uvedem cijeli kablovski sistem u kucu, a jos pored toga sto su me molili da cijeli jedan sistem ide preko mog krova, doslovno za stari grad.. ovom bezobrazluku treba stati na kraj, dosta mi je vise internet testova i trace route-a..
- shiljak
e nemam pojma ni jam, probao preko usba- i nemoze i tako sad i preko mrezne...sad hoce na ovom drugom comp-u (preko usb-a,nisam probao preko mrezne)...Nije mi jasno kako nece kod usb-a kod mene a na drugom comp-u hoce!!!hitman05 wrote:Ako ne radi, nesto ne valja sa mreznom karticom ili modemom. Tako je jednostavna procedura, da je veoma tesko reci sta ne valja.shiljak wrote: ccc, pa takve su postavke ako si kabal samo utaknuo racunar!!!! To sam vec probao i ne radi opet
- stachu
Ma seljacine seljacke, kad god ih nazovem ubrzo ce sve biti OK. Bit ce Ku*ac OK. Seljacine nemaju pojma o pojum. Je*em im sve ...shiljak wrote:e nemam pojma ni jam, probao preko usba- i nemoze i tako sad i preko mrezne...sad hoce na ovom drugom comp-u (preko usb-a,nisam probao preko mrezne)...Nije mi jasno kako nece kod usb-a kod mene a na drugom comp-u hoce!!!hitman05 wrote:Ako ne radi, nesto ne valja sa mreznom karticom ili modemom. Tako je jednostavna procedura, da je veoma tesko reci sta ne valja.shiljak wrote: ccc, pa takve su postavke ako si kabal samo utaknuo racunar!!!! To sam vec probao i ne radi opet
-
pretorianxxl
Stvarno ne znam što vam svima ova zajebancija sa globalnetom. Moj savjet je da odete u BHTelecom, popunite obrazac za ADSL i čekajte par dana. Imam informaciju da je u implementaciji još 20 000 konekcija za Kanton Sarajevo. Vrijedi pokušati!stachu wrote:Ma seljacine seljacke, kad god ih nazovem ubrzo ce sve biti OK. Bit ce Ku*ac OK. Seljacine nemaju pojma o pojum. Je*em im sve ...shiljak wrote:e nemam pojma ni jam, probao preko usba- i nemoze i tako sad i preko mrezne...sad hoce na ovom drugom comp-u (preko usb-a,nisam probao preko mrezne)...Nije mi jasno kako nece kod usb-a kod mene a na drugom comp-u hoce!!!hitman05 wrote: Ako ne radi, nesto ne valja sa mreznom karticom ili modemom. Tako je jednostavna procedura, da je veoma tesko reci sta ne valja.
-
LOL_at_bihcable_net
evo kazu na "tehnickoj podrsci" da ce popraviti sve i sto se tice VPN-a isto iza ove sedmice.. koji suplji odgovor.. stvarno me zanima sta ce poslije toga izmisliti
- shiljak
jel to na globalnetuLOL_at_bihcable_net wrote:evo kazu na "tehnickoj podrsci" da ce popraviti sve i sto se tice VPN-a isto iza ove sedmice.. koji suplji odgovor.. stvarno me zanima sta ce poslije toga izmisliti
ja to nisam nasao na njihovoj stranici
-
LOL_at_bihcable_net
NIKAD oni to nebi stavili na svoj site, onaj site.. je.. nemam komentara za onaj jeb*ni slacker site, ko god da ga je napravio, i ko god da updatuje zasluzuje da crkne.
033/221-093 - "tehnicka podrska" kako je oni nazivaju, ja bi je nazvao beskorisni kontakt telelefon za svadju, neki od njihovih nesposobnih operatera mi je dao taj odgovor, da ce popraviti iza ove sedmice; a mi fino znamo da nece.. tako da mogu se nadati jos jednom mjesecu interneta sa 50kbps brzinom.. ljudima koje ja znam ovo nije jasno niti shvacaju kako je uopce moguce
033/221-093 - "tehnicka podrska" kako je oni nazivaju, ja bi je nazvao beskorisni kontakt telelefon za svadju, neki od njihovih nesposobnih operatera mi je dao taj odgovor, da ce popraviti iza ove sedmice; a mi fino znamo da nece.. tako da mogu se nadati jos jednom mjesecu interneta sa 50kbps brzinom.. ljudima koje ja znam ovo nije jasno niti shvacaju kako je uopce moguce
-
LOL_at_bihcable_net
Ja se patim zbog World of Warcrafta, na aDSLu nemogu igrati kako treba zbog bihnetovog poremecenog pinga u igrama, imao sam dovoljno problema, koristio sam vec adsl, te nije ih bilo briga za njihovu konekciju prema serveru kojem ja igram. Satelitski net je najgori nacin, a cak i mozda gori od ovog sad global neta zbog isto tako pinga koji je nestabilan. globalnet zadovoljava moj ping ali samo kad im konekcija radi kako treba.. ali u zadnje vrijeme (zadnjih mjesec) ne radi nikako kako se cini.
- irfan2
kod adsla to za ping mozes regulisati ... skini du super controler, i postavi mu upload limit na 15, ako si 3G ..nije to do bihneta, tako adsl funkcionira ...probaj sa adsl-om uploadovat nesto na recmo rapidshare, pa ces vidjet kako ce ti se surfanje usporit ...
-
LOL_at_bihcable_net
Nije uopste do toga.. prebao sam pojasniti o cemu se radi detaljno;
Bihnet konekcija ima problema sa uspostavljanjem konekcije na erver na kojem ja igram (Emeriss) (provider telia.net) jer je bihnetov nadprovider T-Com, kod dojeg dolazi do dupliciranja paketa i gubitka nekih odredjenih paketa tako da imam lag u igri, dokazano uz pomocu vise trace route-a od strane T-coma i bihneta koji su ovo istrazivali zbog mene, ali nisu htjeli nista uraditi oko toga, samo su tako to rekli, i to je to, nisu htjeli nista uraditi, pa sam odjebo adsl.
Bihnet konekcija ima problema sa uspostavljanjem konekcije na erver na kojem ja igram (Emeriss) (provider telia.net) jer je bihnetov nadprovider T-Com, kod dojeg dolazi do dupliciranja paketa i gubitka nekih odredjenih paketa tako da imam lag u igri, dokazano uz pomocu vise trace route-a od strane T-coma i bihneta koji su ovo istrazivali zbog mene, ali nisu htjeli nista uraditi oko toga, samo su tako to rekli, i to je to, nisu htjeli nista uraditi, pa sam odjebo adsl.
-
bih_finest
Zato što neki mogu birati samo između dial-upa i Globalneta, zar moramo to više ponavljatistidljiv wrote:Zasto se uopste patite sa njima ? Ima ADSL...ima wireless...ima satelitski...
-
Hendrix
Jučer sam se prkiljučio na Globalnet , moram , nemam alternative naravno , i brzina je zadovoljavajuća , skidam sa web stranica sve preko 100kb/s , izgleda da to zavisi od mreže možda , brzina a ne od njih u centrali? Naravno tek je prvi dan pa ću vidjeti kako se razvija situacija ali za sada nema nekih problema.
Paket Midi , 1024 Kb/s.
Paket Midi , 1024 Kb/s.
-
hitman05
Jel se konektujes preko vpn-a ili si odnah na internetu?Hendrix wrote:Jučer sam se prkiljučio na Globalnet , moram , nemam alternative naravno , i brzina je zadovoljavajuća , skidam sa web stranica sve preko 100kb/s , izgleda da to zavisi od mreže možda , brzina a ne od njih u centrali? Naravno tek je prvi dan pa ću vidjeti kako se razvija situacija ali za sada nema nekih problema.
Paket Midi , 1024 Kb/s.
Probaj torrente, pa javi brzinu, bices prijatno iznenadjen
-
Hendrix
Znam za torrente , mozda do 30 - 40 kb/s , konektujem se kao LAN , kaže lik što je pravio da postepeno puštaju VPN konekcije pa možda dođem na red sutra a možda i za 7 dana.
Na Rapidshare je brzina downloada skoro konstantna na 115-120kb/s.
Vidiću šta će taj famozni login da uradi.
-
hitman05
77.77.195.2 kod mene je ova ip adresa i nama teorije da "skinem" nesto sa rapidsharea, jer je uvijek ova ip adresa zauzeta. Koja je ip adresa kod tebe?Hendrix wrote:Znam za torrente , mozda do 30 - 40 kb/s , konektujem se kao LAN , kaže lik što je pravio da postepeno puštaju VPN konekcije pa možda dođem na red sutra a možda i za 7 dana.
Ja imam onaj mini paket i na torrentima mi je max brzina 5KB/s, na ovim ostalim storage servisima max 20KB/s. Web stranice "idu" i na 30KB/s. Ja se trenutno ne mogu logovati na vpn, hajd' pokusaj ti pa javi jesi li uspio. Bas me zanima da li postepeno prikljucuju korisnike na vpn.
Last edited by hitman05 on 13/04/2007 19:38, edited 1 time in total.
- Bl_ManiaC
neznam koliko ti je pametno to sto stavljas IP adresu na nethitman05 wrote:77.78.195.2 kod mene je ova ip adresa i nama teorije da "skinem" nesto sa rapidsharea, jer je uvijek ova ip adresa zauzeta. Koja je ip adresa kod tebe?Hendrix wrote:Znam za torrente , mozda do 30 - 40 kb/s , konektujem se kao LAN , kaže lik što je pravio da postepeno puštaju VPN konekcije pa možda dođem na red sutra a možda i za 7 dana.
Ja imam onaj mini paket i na torrentima mi je max brzina 5KB/s, na ovim ostalim storage servisima max 20KB/s. Web stranice "idu" i na 30KB/s. Ja se trenutno ne mogu logovati na vpn, hajd' pokusaj ti pa javi jesi li uspio. Bas me zanima da li postepeno prikljucuju korisnike na vpn.
ima svakakvih ljudi na net-u pa ...
a sto se tice tog VPN-a,to nece biti u funkciji dok ovi papci ne budu skontali da ga odrzavaju,tj.da bude stabilan,a ne ovako da pada nakon nekoliko sati rada.
-
bih_finest
IP adresa koju je napisao je ista kod svakoga koliko sam ja skontao, i zato je i teško doći na red na rapidshare jer gotovo uvijek neko skida...Bl_ManiaC wrote:neznam koliko ti je pametno to sto stavljas IP adresu na nethitman05 wrote:77.78.195.2 kod mene je ova ip adresa i nama teorije da "skinem" nesto sa rapidsharea, jer je uvijek ova ip adresa zauzeta. Koja je ip adresa kod tebe?Hendrix wrote:Znam za torrente , mozda do 30 - 40 kb/s , konektujem se kao LAN , kaže lik što je pravio da postepeno puštaju VPN konekcije pa možda dođem na red sutra a možda i za 7 dana.
Ja imam onaj mini paket i na torrentima mi je max brzina 5KB/s, na ovim ostalim storage servisima max 20KB/s. Web stranice "idu" i na 30KB/s. Ja se trenutno ne mogu logovati na vpn, hajd' pokusaj ti pa javi jesi li uspio. Bas me zanima da li postepeno prikljucuju korisnike na vpn.![]()
a sto se tice tog VPN-a,to nece biti u funkciji dok ovi papci ne budu skontali da ga odrzavaju,tj.da bude stabilan,a ne ovako da pada nakon nekoliko sati rada.
-
hitman05
Ovo je javna ip adresa, vjerovatno proxy-a. Ne moze meni niko nistaBl_ManiaC wrote:
neznam koliko ti je pametno to sto stavljas IP adresu na net![]()