Rijaset IZ osudio izjave Rešida Hafizovića o ''vehabijama''

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Fair Life

Post by Fair Life »

vedderedi wrote:Moze li neko postaviti taj Hafizovicev tekst?
Image

Oni dolaze po našu djecu, prof.dr. Rešid Hafizović

"...redovni profesor ovog fakulteta prof. dr. Rešid Hafizović primljen je za člana Iranske akademije za filozofiju u Teheranu, drugi ne-Iranac u povijesti ove akademije koji je stekao tu počast."

Veliko priznanje za naučni rad profesoru Hafizoviću
fuse

Post by fuse »

Negdje procitah da je Hafizovic iznio problem na neprimjeren nacin. Pitam se da mozda nije bio preblag s obzirom na to koliko je vahabizam uzeo maha? Dok je ovako jedan Hafizovic reagovao (koji je za mene inace jedan blagorjeciv covjek), ja vjerujem da je voda dosla do grla, vidjeli mi to ili ne, priznali mi to ili ne. Ja sam tek sad zabrinut.
Diwan

Post by Diwan »

Sezam wrote:
Gost123 wrote:
bob the rock wrote: Ipak se bojim da je moj jaran sa svojim kratkim pantalonama donio jos jedan znak da i ja i on cemo morati, vrlo brzo, traziti neku drugu prirodu da je volimo, ali ta sigurno nece biti ista..
Selam svima,
mozda kad shvati da te nece uspjeti pridobiti u svim podrucjima misljenja?

moze jedno malo sto-bi-bilo-kad-bi-bilo:

kad bi "vehabijski" pogled na islam, kuran, postao u bih vecinski, sto mislite da bi se promijenilo? bi li "vehabije" postivali demokratsko-europske vrijednosti ili bi svasta nesto probali izmijeniti jer nije u "duhu sa islamom i zivotom proroka"? ovo danasnje pricanje o postivanju pravne drzave, njenih zakona, islamske zajednice i sl, je li samo zato sto su u manjini, pa i nemaju izbora?

Znas sta bi se desilo? Srbija i Hrvatska bi konacno dobili punomoc od ostaka zapadnog Svijeta da iskorjene islam sa nasih prostora. I da podjele Bosnu izmedju sebe. A izgleda da se na tome vec uveliko radi.

Zapad nam nije pomogao ni kad smo bili najsekularniji od svih muslimana na planeti. Trn smo im u oku. Ali, kad vehabije dodju na vlast, zapad ce imati izgovor za jos jedan krstashki rat u Bosni. A vehabijama u prosjeku treba 30 godina od pojavljivanja na odredjenom prostoru, do preuzimanja vlasti.
Ne dao Allah da se to desi; ono sto je najgore, oni su stetni samo po Islam i muslimane; u odnosu prema zapadu, oni ne predstavljaju opasnost - dakle imaju svoj krajnji domet i cilj, a to je rusenje Islama; pa njih bi preko noci nestalo odavde da su oni opasnost po 'demokratiju' zapada i sl., dakle, ocigledno nekome ovo zasigurno dobro odgovara.
Gost123

Post by Gost123 »

zena wrote: Koje demokratske-europske vrijednosti?
Jel one koje zemlju na koju se vrsi agresija "ostave" da "tone" i josh joj uvedu embargo na oruzje?
Mislim da ne bi...

:D Ili si ipak mislio na neke druge? Ima ih podosta...
one druge :-D koji su ono najvrjednije sto je europska civilizacija dala... a te koje si spomenula, te licemjerne... njihova politika... ako njima nesto odgovara politicki, nije im uopce vazno je li dobro ili lose, ginu li ljudi...

na koje sam mislio? sekularna drzava, demokracija, sloboda misljenja, govora, vjerovanja, ljudska prava i slobode...
jer koliko sam citao i shvatio o "vehabijama", njima nije cilj samo da "pouce" neke druge muslimane koji su eto, ne neki nacin pogresno uceni i nauceni, pa da im oni pokazu pravilniji nacin u pogledu rituala, mozda nekih tumacenja i slicno. oni takodjer donose i svoj sustav vrijednosti, morala, etike, koji nije u skladu sa onim europsko-demokratskim(onim dobrim dijelom)... mnogo toga za njih su "novotarije", kojima se muslimani ne bi trebali baviti, mnogi obicaji, ponasanja su losi po njima, moderni, nisu u skladu s kuranom i zivotom proroka... netko spomenu kako zeli da njegova kci ide na balet... da su "vehabijski" pogledi vecinski, i da mogu toliko utjecati i odlucivati, sumnjam da bi njegova kci mogla ici na balet, ili zamisli da ide na ples pa plese tango sa muskim partnerom?!
e sada, malo sam citao i neke komentare o njihovoj teologiji, shvacanju boga, i cine mi se antropomorfni, dosta bukvalni, jer doslovno shvacaju neke stvari u kuranu... toliko su bukvalni da je neki lik u saudijskoj arabiji 90 i neke izdao fetvu da je zemlja ravna jer tako pise u kuranu negdje, ili su oni tako protumacili...
meni se cini da mnogi nisu svjesni dubine utjecaja koji nosi "vehabijski" pokret i pogled na svijet i islam... da je to samo "savjetodavna" funkcija, koja eto samo daje prijedloge i misljenja, pa covjek bira na kraju kako hoce, to bi bilo ok... u vecini se slucajeva tako i biti sa "vehabijama" sve dok su manjina i nemaju velik utjecaj na politiku...
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Gost123 wrote:
Jel one koje zemlju na koju se vrsi agresija "ostave" da "tone" i josh joj uvedu embargo na oruzje?
Mislim da ne bi...

one druge :-D koji su ono najvrjednije sto je europska civilizacija dala... a te koje si spomenula, te licemjerne... njihova politika... ako njima nesto odgovara politicki, nije im uopce vazno je li dobro ili lose, ginu li ljudi...

na koje sam mislio? sekularna drzava, demokracija, sloboda misljenja, govora, vjerovanja, ljudska prava i slobode...
jer koliko sam citao i shvatio o "vehabijama", njima nije cilj samo da "pouce" neke druge muslimane koji su eto, ne neki nacin pogresno uceni i nauceni, pa da im oni pokazu pravilniji nacin u pogledu rituala, mozda nekih tumacenja i slicno. oni takodjer donose i svoj sustav vrijednosti, morala, etike, koji nije u skladu sa onim europsko-demokratskim(onim dobrim dijelom)... mnogo toga za njih su "novotarije", kojima se muslimani ne bi trebali baviti, mnogi obicaji, ponasanja su losi po njima, moderni, nisu u skladu s kuranom i zivotom proroka... netko spomenu kako zeli da njegova kci ide na balet... da su "vehabijski" pogledi vecinski, i da mogu toliko utjecati i odlucivati, sumnjam da bi njegova kci mogla ici na balet, ili zamisli da ide na ples pa plese tango sa muskim partnerom?!
e sada, malo sam citao i neke komentare o njihovoj teologiji, shvacanju boga, i cine mi se antropomorfni, dosta bukvalni, jer doslovno shvacaju neke stvari u kuranu... toliko su bukvalni da je neki lik u saudijskoj arabiji 90 i neke izdao fetvu da je zemlja ravna jer tako pise u kuranu negdje, ili su oni tako protumacili...
meni se cini da mnogi nisu svjesni dubine utjecaja koji nosi "vehabijski" pokret i pogled na svijet i islam... da je to samo "savjetodavna" funkcija, koja eto samo daje prijedloge i misljenja, pa covjek bira na kraju kako hoce, to bi bilo ok... u vecini se slucajeva tako i biti sa "vehabijama" sve dok su manjina i nemaju velik utjecaj na politiku...
Ibn Baaz.. :D :oops:

Vozdra, ima jedan bitan faktor koji se zaboravlja ovdje... "Vehabijski" pokret koji se vrti u svijetu i cija je baza u S. Arabiji, uglavnom, ima vrlo male slicnosti, s onim ljudima koji zive u BiH, a po ideoloskom maniru su slicni njima. BiH nema prostor za razvijanje onakve ekstremnosti, iz raznoraznih razloga, dakle ekstremnosti u nekom kolektivnom smislu... ali prije svega, ja vjerujem nasim ljudima... ;)
I josh jedna stvar, onaj tamo "vehabizam" je izam koji je po kljucu nakalemljen kao religijski sovinizam uz punu podrsku licemjerne evropske kolonizatorske politike... Ovdje nece imati tu priliku..nisu ni Bosnjaci sisali veslo...
Sto se tice njihove teologije...eh, to ti je prilicno s njima jednostavno... ali religijski ekstremizam jednostavno u ovakvim uslovima ne moze prezivjeti... ;) Uostalom, cim se doobrazuju u religijskim smislu, sve to poprimi jedan drugaciji tok... ;) Ne moze se bash tako jednostavno zanemariti kvalitetna tradicija, koja je dala mnogo, i iz koje i oni sami crpe...a da toga nisu ni svjesni ;)
Misljenja sam, samo polahko... oni su josh u predpubertetu u religijskom obrazovanju... :) Opasne su to godine ;)
A kad jednom razumiju kako je ziva i dinamicna tradicija iz vremena Bozijeg poslanika bila... I kad se prestanu plasiti toga, pocet ce sazrijevati ;)
ja71

Post by ja71 »

Diwan wrote: Ne dao Allah da se to desi; ono sto je najgore, oni su stetni samo po Islam i muslimane; u odnosu prema zapadu, oni ne predstavljaju opasnost - dakle imaju svoj krajnji domet i cilj, a to je rusenje Islama; pa njih bi preko noci nestalo odavde da su oni opasnost po 'demokratiju' zapada i sl., dakle, ocigledno nekome ovo zasigurno dobro odgovara.
Konacno da neko "kopcha" sustinu stvari.
I ne samo da se tolerisu.
Ja cu cak otici dalje i tvrditi da su inicirani od nasih dusmana.
Kako bi nas drugacije inace mogli razjediniti ?
A ove jadne vehabije ne kuze da su samo neciji pijuni.
Sezam

Post by Sezam »

zena wrote:
Gost123 wrote:
Mislim da ne bi...

Ibn Baaz.. :D :oops:

Vozdra, ima jedan bitan faktor koji se zaboravlja ovdje... "Vehabijski" pokret koji se vrti u svijetu i cija je baza u S. Arabiji, uglavnom, ima vrlo male slicnosti, s onim ljudima koji zive u BiH, a po ideoloskom maniru su slicni njima. BiH nema prostor za razvijanje onakve ekstremnosti, iz raznoraznih razloga, dakle ekstremnosti u nekom kolektivnom smislu... ali prije svega, ja vjerujem nasim ljudima... ;)
BiH itekako ima prostora za razvijanje takvog ekstremiteta. To vise nije "shacica" od stotinjaka mudjahedina, koji su i donijeli ovo nazadno zlo u Bosnu. Isto tako, naseg naroda ima svakakvog, tako da nije pametno vjerovat svima.

I josh jedna stvar, onaj tamo "vehabizam" je izam koji je po kljucu nakalemljen kao religijski sovinizam uz punu podrsku licemjerne evropske kolonizatorske politike... Ovdje nece imati tu priliku..nisu ni Bosnjaci sisali veslo... [/quote]

Eeee...pa Bosnjaci vazda sisaju veslo. Zadnji put smo ga posisali prije petnaest godina. Zar si vec zaboravila?

Sto se tice njihove teologije...eh, to ti je prilicno s njima jednostavno... ali religijski ekstremizam jednostavno u ovakvim uslovima ne moze prezivjeti... ;)[/quote]

Eeee...pa u ovakvim uslovima religijski ekstremizam ne samo da prezhivljava, vec se mnozhi kao gljive poslije kishe.

Uostalom, cim se doobrazuju u religijskim smislu, sve to poprimi jedan drugaciji tok... ;) Ne moze se bash tako jednostavno zanemariti kvalitetna tradicija, koja je dala mnogo, i iz koje i oni sami crpe...a da toga nisu ni svjesni ;)
Misljenja sam, samo polahko... oni su josh u predpubertetu u religijskom obrazovanju... :) Opasne su to godine ;)
A kad jednom razumiju kako je ziva i dinamicna tradicija iz vremena Bozijeg poslanika bila... I kad se prestanu plasiti toga, pocet ce sazrijevati ;) [/quote]

Oni bi tebe a i mene da doobrazuju. Nema tu ali.
Faust

Post by Faust »

fuse wrote:Negdje procitah da je Hafizovic iznio problem na neprimjeren nacin. Pitam se da mozda nije bio preblag s obzirom na to koliko je vahabizam uzeo maha? Dok je ovako jedan Hafizovic reagovao (koji je za mene inace jedan blagorjeciv covjek), ja vjerujem da je voda dosla do grla, vidjeli mi to ili ne, priznali mi to ili ne. Ja sam tek sad zabrinut.
Da, da, odlično zapažanje... :thumbup:
Kwaheri

Post by Kwaheri »

kuc -kuc...

:D

@Sezame, moze se ova prica razvlaciti... i razumijem strah od ekstremizma...
Ali... kljuc za rjesenje ovoga, misljenja sam, je edukacija i vrijeme...

Posmatrate ljude koji se ponasaju po nekoj "vehabijskoj" matrici kao izolovan elemenat...monolitan, sto on svakako nije ... :)

Tvrdim, muslimani su to i k tome josh i Bosnjaci... :) O Bosnjacima govorim, a ne o vehabijama s kolektivnim sjecanjima na Kolonizatore, i emotivnim sjecanjima na slavnu historiju (kojojm se ponose). Dakle, među njima je veliki broj ljudi koji imaju vrlo istancan osjecaj za pravdu (koje je danas u svijetu malo) a samim tim skloni su ako nista "emotivnim pobunama"... i protestu. Nije to uvijek pravi nacin, ali isto tako, među tim ljudima je puno onih na koje se moze racunati kada je potrebna pomoc (ljudska prvenstveno)... Jasno je da ima manipulatora, jasno je da ima onih koji iskoristavaju dobrotu velikog broja tih ljudi, ali isto tako je jasno..da se sve to prenapuhuje iz straha... (donekle, opravdanog) obzirom na historiju vehabijskog elementa.
Prof. Hafizović, ima pravo...da protestira. I vjerujem, on kad ovako govori, jasno je da su mu trn u oku manipulatori iz njihovih redova...
Uostalom, to je njegova ljudska obaveza...boriti se protiv svake vrste losih uticaja na nasu djecu...jer nije za njih dobro, da krecu putem koji ih vodi na "klizav" teren :)
Faust

Post by Faust »

Sezam wrote: Eeee...pa Bosnjaci vazda sisaju veslo. Zadnji put smo ga posisali prije petnaest godina. Zar si vec zaboravila?
Sjajno - o vehabizmu raspravljaju osobe skloni vlastitoj naciji - to je jedno te isto, malo bolje od vehabizma, ali opet suštinski isto - mi smo jedan tor, nešto stariji i ne dozvoljavamo da u našem toru prave manji tor. Kako li se ta greška zove u logičkom zaključivanju?
E pa naravno da će vehabije postati brojniji kad im se odgovra na isti način. I zato svaka čast dr. Hafizoviću. I sve što više vidim zagovornike blagog i odmejrenog načinja reagiranja na vehabijske grlate i fizičke aktivnosti, siguran sam da IZ nije upravu, a Hafizović jeste.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

zena wrote:I josh jedna stvar, onaj tamo "vehabizam" je izam koji je po kljucu nakalemljen kao religijski sovinizam uz punu podrsku licemjerne evropske kolonizatorske politike... Ovdje nece imati tu priliku..nisu ni Bosnjaci sisali veslo...
Nesto nisam fan nismo-mi-ko-oni politike... Uostalom, ko je krajem 80-ih mogao predvidjeti u kakvim cemo mi danas govnima grcati?
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Faust wrote:
Sezam wrote: Eeee...pa Bosnjaci vazda sisaju veslo. Zadnji put smo ga posisali prije petnaest godina. Zar si vec zaboravila?
Sjajno - o vehabizmu raspravljaju osobe skloni vlastitoj naciji - to je jedno te isto, malo bolje od vehabizma, ali opet suštinski isto - mi smo jedan tor, nešto stariji i ne dozvoljavamo da u našem toru prave manji tor. Kako li se ta greška zove u logičkom zaključivanju?
E pa naravno da će vehabije postati brojniji kad im se odgovra na isti način. I zato svaka čast dr. Hafizoviću. I sve što više vidim zagovornike blagog i odmejrenog načinja reagiranja na vehabijske grlate i fizičke aktivnosti, siguran sam da IZ nije upravu, a Hafizović jeste.
...mozda... ali ja nisam razmisljala na tom tragu, mi smo jedan tor, i nedamo manji tora... gadi mi se ta rijec...btw...
Vec, o tome, koliko je ovo podrucje i koliko su ovi ljudi neskloni ekstremizmu i nasilju. Dese se incidenti, ali se ne moze govoriti o kolektivnim ekstremizmima. I bas iz iskustva od prije 15 godina, tvrdim da je nesklonost ekstremizmu muslimana iz BiH cinjenica.
Svaka cast prof. Hafizovicu. Ja apsolutno nemam nista protiv toga da se zavede red, ali, dok god ostavljaju prostora za to... branit cu njihovo pravo na razlicitost.. u "misljenju" i nacinu organiziranja sopstvenog duhovnog zivota...
Kwaheri

Post by Kwaheri »

kub lajkan wrote:
zena wrote:I josh jedna stvar, onaj tamo "vehabizam" je izam koji je po kljucu nakalemljen kao religijski sovinizam uz punu podrsku licemjerne evropske kolonizatorske politike... Ovdje nece imati tu priliku..nisu ni Bosnjaci sisali veslo...
Nesto nisam fan nismo-mi-ko-oni politike... Uostalom, ko je krajem 80-ih mogao predvidjeti u kakvim cemo mi danas govnima grcati?
Pojednostavljujesh...namjerno. :oops: I prebacujesh loptu na neke druge ekstremizme... :-) Nije isto.
black

Post by black »

Kwaheri

Post by Kwaheri »

:-) Nisam ni sanjala da ce doci vrijeme da branim "vehabije". :-)
:roll: Cudan neki zeman... :D :D
kub lajkan

Post by kub lajkan »

zena wrote:
kub lajkan wrote:
Pojednostavljujesh...namjerno. :oops: I prebacujesh loptu na neke druge ekstremizme... :-) Nije isto.
Nit pojednostavljujem, nit namjerno, nit poredim s drugima... Barem mi nije namjera...

Jednostavno, nakon rata vise ne vjerujem u nesto ili nekog samo zato sto izgleda kao da "ni mrava ne bi zgazio"...
Faust

Post by Faust »

zena wrote:
Faust wrote:
...mozda... ali ja nisam razmisljala na tom tragu, mi smo jedan tor, i nedamo manji tora... gadi mi se ta rijec...btw...
Vec, o tome, koliko je ovo podrucje i koliko su ovi ljudi neskloni ekstremizmu i nasilju. Dese se incidenti, ali se ne moze govoriti o kolektivnim ekstremizmima. I bas iz iskustva od prije 15 godina, tvrdim da je nesklonost ekstremizmu muslimana iz BiH cinjenica.
Svaka cast prof. Hafizovicu. Ja apsolutno nemam nista protiv toga da se zavede red, ali, dok god ostavljaju prostora za to... branit cu njihovo pravo na razlicitost.. u "misljenju" i nacinu organiziranja sopstvenog duhovnog zivota...
Hajde da se i složimo negdje - treba braniti njihovo pravo na različitost, i ja ću ga braniti. Problem je što njihovi načini djelovanja ne odgovoraju bilo kakvom načinu djelovanja koji se stoljećima nalazio u okvirima raznih religijskih, političkih, filozofskih (misaonih) i inih pokreta na ovim prostorima. Jednostavno je: dozovoliti svakome da na vlastiti način ispoljava svoj način (načine) vjerovanja, ubjeđenja i drugo, sve dok to ne postane napadno, agresivno i dok ne počnu željeti mijenjati "morfologiju ponašanja". Kada to prekorače (a neki od tih ljudi koje zovemo "vehabijama" često rade), onda treba reagovati - ne blago kao što traži IZ, nego jako (verbalno, naravno), da se pokaže vrijednost civilizacije koja je prevazišla napadni način nametanja i koja je sposobna zaustaviti svaki dalji ekstremizam. Svaka pasivnost u reakcijama dovodi do problema. Već je neko pametan primijetio da nacizam u Njemačkoj nisu ojačali simpatizeri, nego pasivni posmatrači, većina Nijemaca. Napomena: ne poredim naciste i "vehabije", nego govorim primjer šta se može desiti kad se reaguje po preporukama IZ-a. :D :D
Faust

Post by Faust »

Kwaheri

Post by Kwaheri »

:thumbup:

...hvala black, bila sam propustila ovu drugu temu... :)

Hafizovic je intelektualna gromada. :) Kralj. :)
Nadam se, da ce to shvatiti i oni koji osiromasena duha jedu mrvice sa stola Ibn Baaza. :D
black

Post by black »

zena wrote:

:thumbup:

...hvala black, bila sam propustila ovu drugu temu... :)

Hafizovic je intelektualna gromada. :) Kralj. :)
Nadam se, da ce to shvatiti i oni koji osiromasena duha jedu mrvice sa stola Ibn Baaza. :D
za mene najjaci..imao sam priliku da sjedim sa njim i slusam ga..i malo je reci da je intelektualna gromada i vise je od toga...a ovi sto slijede kojekakve "sejhove" kojima saobracajni znaci nisu po serijatu :shock: nisu vrijedni ni pomena...
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Faust wrote:
zena wrote:
Faust wrote: Sjajno - o vehabizmu raspravljaju osobe skloni vlastitoj naciji - to je jedno te isto, malo bolje od vehabizma, ali opet suštinski isto - mi smo jedan tor, nešto stariji i ne dozvoljavamo da u našem toru prave manji tor. Kako li se ta greška zove u logičkom zaključivanju?
Hajde da se i složimo negdje - treba braniti njihovo pravo na različitost, i ja ću ga braniti. Problem je što njihovi načini djelovanja ne odgovoraju bilo kakvom načinu djelovanja koji se stoljećima nalazio u okvirima raznih religijskih, političkih, filozofskih (misaonih) i inih pokreta na ovim prostorima. Jednostavno je: dozovoliti svakome da na vlastiti način ispoljava svoj način (načine) vjerovanja, ubjeđenja i drugo, sve dok to ne postane napadno, agresivno i dok ne počnu željeti mijenjati "morfologiju ponašanja". Kada to prekorače (a neki od tih ljudi koje zovemo "vehabijama" često rade), onda treba reagovati - ne blago kao što traži IZ, nego jako (verbalno, naravno), da se pokaže vrijednost civilizacije koja je prevazišla napadni način nametanja i koja je sposobna zaustaviti svaki dalji ekstremizam. Svaka pasivnost u reakcijama dovodi do problema. Već je neko pametan primijetio da nacizam u Njemačkoj nisu ojačali simpatizeri, nego pasivni posmatrači, većina Nijemaca. Napomena: ne poredim naciste i "vehabije", nego govorim primjer šta se može desiti kad se reaguje po preporukama IZ-a. :D :D
Slazem se. ;) i mislim da je IZ preblaga i previse pasivna, ali o tome sam vec pisala...jer dopusta da joj se manipulatori mijesaju u posao...

Reis jednostavno...ma ne, ne razumijem ga...

Mislim, da ako si pratio temu (a jesi...) Ahmmed je imao sjajan post... na tu temu. "Nece moci, dame i gospodo..."
I svakako nisam pasivni promatrac. Nego... 8-) "vehabija" indeed. :D
Ne zelim, i ne mogu im dozvoliti da među nama naprave brand "Kako je zivio Poslanik"... Unutarnja dinamika (jer je jedino tako i moguce, ostalo je formalizam) tog branda je nasa :)
forza milan

Post by forza milan »

ja sam napisao kako je prof. hafizovic reagirao na malo neprimjeren nacin
moram priznat da nisam bio procitao tekst i da sam bio upoznat samo sa citatima iz reagiranaj Rijaseta i to sam napisao pod tim dojmom
medjutim, nakon teksta prof. hafizovicu upucujem iskrene cestitke kako za sadrzinu tako i za nacin na koji javnosti obznanjuje svoje cijenjeno razmisljanje

daj nam Boze sto vise hafizovica
amin!
danas

Post by danas »

KOGOD KADGOD wrote:
KOGOD KADGOD wrote:
danas wrote:bogati da te pitam -- da nisi ti slucajno haqqinica? :-)
:-) a da ti nisi slucajno baatilnica?
:-D
kako meni cika @digger razjasni jednim smjehiljkom sto je tebi "previse komplikovano"

hvala @digger :-D
p.s. ignorisi ono "baatil" pitanje @danas, ok?

da si samo rekla "haqqanijevica" ne bi bilo zabune

manet
pa haqqo od milja :D poselami cojeka :-)
fuse

Post by fuse »

Dajte mi objasnite kako braniti pravo na razlicitost onih cija razlicitost se ogleda u tome da pokusavaju zabraniti svaku razlicitost u odnosu na njih same!
KOGOD KADGOD

Post by KOGOD KADGOD »

danas wrote:
KOGOD KADGOD wrote:
KOGOD KADGOD wrote: :-) a da ti nisi slucajno baatilnica?
:-D
kako meni cika @digger razjasni jednim smjehiljkom sto je tebi "previse komplikovano"

hvala @digger :-D
p.s. ignorisi ono "baatil" pitanje @danas, ok?

da si samo rekla "haqqanijevica" ne bi bilo zabune

manet
pa haqqo od milja :D poselami cojeka :-)
MA NIJE MI ON "COVJEK" BONA NE BILA!....

@haqqani mu je nadimak po sejhu Haqqani iz Turske, pa zato rekoh "haqqanijevica" u smislu da mislis da smo "na isti kalup"

@haqqani i ja se razilazimo na mnogim poljima Islamskih tumacenja, ali ja cijenim svaciji trud da svoj stav iznese drugima na "analizu", ukljucujuci tvoj

sta sve insanu ne padne napamet kad se nejasno izrazi...
Post Reply