1992 kad je poceo rat imao sam 15 godinaGavaz wrote:Ne znam koliko ste većina vas imali godina 1992. kada je počeo rat. Ja sam imao 25. Neki bi rekli najljepše ( ne najbolje) godine za život. Obukoh uniformu, uzeh pušku i krenuh u nešto... I šta imam danas?! NIŠTA!!! Neki drugi imaju novac, pozicije, vlast... Dobro, neka imaju. Ali, zašto ja nemam ništa? Imam suprugu i troje djece. Divno! Nema ništa ljepše od toga! Ne kukam, ne jadikujem, ne hodam po šalterima, ne tražim pomoć za demobilisane borce koji su dobijali po 150 KM (više neće)! Vjerujem da monogi od vas nemaju pojma šta je bilo '92 i nikad neće imati, a pričaju ovdje raznorazne priče... Ko nema šta da kaže pametno, neka šuti.
POZDRAV pripadnicima ARMIJE R BiH!!!!
Oficir A RBiH
1994 doborovoljno sam se prikljucio armiji bih sa svojih 17 godina,nisam bio protjeran,niti sam bio pod vojnom obavezom,i imali smo mogucnost da se ispalimo na samom pocetku za njemacku.svojom voljom sam pristupio armiji i ostao do kraja rata i to u diverzantskoj jedinici,koja je bila itekako aktivna u izvodjenju akcija prema cetnicima
zasto sam pristupio armiji bih????
da odbranim svoj zivot,zivote mojih bliznjih i moj narod,iskreno nesto plaho i nisam razmisljao u to vrijeme o drzavi,republici i slicno.
nisam razmisljao o aliji,zlatnim kasikama
samo o svojoj porodici i narodu
tako i ti prijatelju moj,a i svi ostali,da nismo uzeli puske u ruke,dobar dio nas danas nebi bio ziv,sta bi bilo sa nasim sestrama,majkama kad bi pale u cetnicke ili ustaske ruke.
a sad sto su pojedini elemetni iskoristili guzvu i naklepali se i danas su ,,ugledni,, gradjani ove drzave,to smo mi sami krivi,jer ih na vrijeme nismo ,,mobilisali,, i poslali na prvu liniju,doduse caco je to radio,steta sto nisu i drugi,steta sto je pukao od onog ranjavanja i morfija kojem se bukvalno hranio zbog bolova
bitno je da smo prezivjeli,mi i nasi bliznji,ko zna sta ce biti u buducnosti,mozda neki novi rat,pa nas opet budu trebali,pa ovaj put pamet u glavu,nemoj ponoviti istu gresku,mozda se napokon ljudi okupe,dodju prave vodje da povedu narod u neku revoluciju da skinu ove kretena na vlasti,i pri tome ne mislim da ce sdp to uraditi,jer oni su dio tala sa ovim kretenima
cast malobrojnim izuzetcima u tim stranaka