danas wrote:@NIN:
prijateljski savjet -- relax malo man![]()
I de malo dublje!
Da te podsjetim, po islamu je tek 1427 godina sto znaci da Avganistanu treba jos par stotina godina da bi evoluirao gdje je Zapad danas.danas wrote:ovo za krscanstvo je svakako tacno; inkvizicija je iza sebe ostavila milione mrtvih i ko zna koliko nasilno pokrstenih, jer nikakvog izbora nije bilo. jeretici su ko jedan spaljivani na lomaci, jer okretanje ledja bogu je bilo jednako kaznjivo smrcu. znaci, sve je tacno. ali sta da radimo sa cinjenicom da je to bilo prije 600 godina, a ovo u avganistanu je danas?array wrote:Evo kako ja gledam na to:
Islam u Avganistanu je na priblizno istom mjestu gdje je krscanstvo bilo prije oko 600 godina. U to vrijeme krscani su ubijali sve od reda koji su odbijali nasilno pokrstavanje a maltene svaka crkva je u svojim podrumima mucila i ubijala ljude na najsvirepiji moguci nacin. Svecenici su se takmicili ko ce napraviti bolju mucenicku spravu sto ce ubijati sto sporije a da moze prouzrokovati sto veci bol.
I sad kad poredim Islam u Avganistanu sa inkvizicijom ja bih rekao da je Afganistan raj na zemlji.
Hocu li ispasti najveci vjernik na forumu ako kazem da smatram da bi Kuran trebao biti "za sva vremena do sudnjeg dana" bez ikakvih fusnota?Bosanac sa dna kace wrote:pa kad smo vec kod Bozijih zakona, malo prije se dotace sure Pokajanje, i navede je kako primjer barbarizma, medjutim ajet koji si citirala, objavljen je u vremenu kad su mnogobosci prekrsili po ko zna koji put potpisani ugovor, nisi navela fusnotu gdje ima to objasnjenje!danas wrote:pa ako je ljudska priroda sklona tome, zasto je onda i bozja priroda tako sujetna i mala? mrel' bit sto nije bozja, vec ljudska ruka pisala te zakone a onda ih prodavala kao bozje? jer hajde sto ljudi ne trpe da se navija za drugi tim, nego sto bog ama bas nikako ne trpi... o tome se radi... da je ovo vjernicima direktna bozja a ne ljudska direktiva; posjeci one koji predju da navijaju za sarajevo a rodjeni su kao zeljovci....Bosanac sa dna kace wrote: da, ali to ubijanje onog ko ne navija za nas tim vazi za sve, ne samo za jedan tim, ljudska priroda je sklona tome, mi se ne mozemo zadovoljit da mi budemo to sto jesmo, vec trazimo i od ostalih, bilo da imamo pravila koja kazu da se mora odsjec galava i cekamo nekog da to prekrsi, ili jednostavno saljemo stotine hiljda vojnika i ubijamo koga stignemo!a ti nikako da ukopcas da ne diskutujemo ovdje o ljudskoj prirodi i ljudskim zakonima, vec o bozjoj prirodi i bozjim zakonima diktiranim u kur'anu... sve u svemu, sujetan neki bog...
osnovno nacelo ajeta koje si navela; ne diras me, ne diram te!
medjutim ljudska priroda je sklona tome da caprka i izokrece!![]()
ljudi su sujetni a ne Bog!
Cinjenica je da ljudi u Afganistanu ne zive u danasnjem vremenu zivotom kojim mi zivimo, ne poimaju zivot i vrijeme kako mi poimamo!
hvala na ispravci za murteda(otpadnika od vjere!
l
Ahmmed wrote:Prvo bih ,u skladu sa najvažnijim šerijatskim propisom, doživotnom kaznom zatvora, kaznio one očeve i majke, koje ženskoj djeci zabranjuju školovanje i time direktno gaze prvu Objavu: IKRE.....
Zatim bih, sve lopove, sve one koji nas godinama kradu, u skladu sa šerijatskim propisima, ostavio u tamnicama,da truhnu....Naravno, uz fer suđenje
Nakon toga, u skladu sa Šerijatom, izgradio bih Koridor 5C!
Poslije koridora, bih se, u skladu sa šerijatskim propisima, odmorio koji dan
Sve što pokušavam reći je da nije fer porediti pravni sistem u Avganistanu i na Zapadu jer Avganistan nije nikada prošao ni kroz feudalni sistem a kamoli kroz industrijsku revoluciju. Ti ljudi zive stotinama godina iza Zapada.danas wrote:@array:
krscanska tolerancija nije tema ove emisije, a mnogo puta sam i sama na ovom forumu dizala glas protiv laznih tvrdnji glede hriscanske tolerancije i navodnog progresa istih. dok su mogli, radili su i oni isto (pa cak i gore) a sav progres je vezan za odvajanje drzave i religije, a ne za neko "vjersko" prosvjetljenje i toboznju toleranciju samog hriscanstva kao religije.
iako to sve stoji, stoji i da katolicka crkva vec duuuuuuugo nije pogubila nekoga jer je ostavio katolicanstvo i presao na ovu ili onu vjeru... a SVIJET je danas u 21-om vijeku, a to ukljucuje i talibane i katolike i budiste i pagane i tebe i mene...
Hej cici i ti upala u temu...sha ima kod tebeCiCiban wrote:zavisi da li iza te izjave stoji IQ 80 ili IQ 150