V E L E I Z D A J A !

Post Reply
Joni

Post by Joni »

Prenj wrote:
bogomdan wrote:Zanimljivo je da je jedan od krivaca što se ratifikacija nikada nije desila upravo RS, jer su namjerno odugovlačili s ispunjavanjem gornje klauzule tj. s usaglašavanjem svog Ustava s daytonskim Aneksom 4, misleći da tako sprječavaju integracione procese BiH. Međutim grdno su se prevarili. Sve što naš advokat u Haagu sad treba uraditi je zatražiti jednostavno ukidanje RS-a koji nikada nije punopravno naslijedio nijedan dio prerogativa R BiH, pa prema tome nema ni pravnih zapreka da se ova gnocidna tvorevina jednostavnom sudskom naredbom ukine.
Sta cemo sa "pametnim glavama" koji su bili u Daytonu i potpisali ovakav Ustav?
Zar nisu u stvari oni pravi VELEIZDAJNICI?
-------------------
U Daytonu je bio i jedan dasa koji nije potpisap dogovor .
Covjek nije bio zadovoljan dogovorenom podjelom ( nesto je skripalo oko Posavine ) dok su svi drugi potpisnici bili zadovoljni pa ga i potpisali .
Sad mi mozemo raspredati "markove konake" ali je to tako .
bogomdan

Post by bogomdan »

U EMISIJI "JAVNA TAJNA" KOJA SE EMITIRA VEČERAS U 20:00 NA BHTV GOST JE PROFESOR FRANCIS BOYLE. U INTERVIEWU ĆE SVJEDOČITI O PRITISCIMA AMERIČKE I BRITANSKE VLADE NA TIHIĆA I LAGUMDŽIJU DA SE MINIRA TUŽBA TAKO ŠTO SE NEĆE TRAŽITI UKIDANJE "RS" IAKO JE TO PRAVNA POSLJEDICA EVENTUALNO DOBIJENE TUŽBE, NEGO ĆE SE UMJESTO TOGA RATIFICIRATI ANEKS 4 MIROVNOG UGOVORA (TZV. "DEJTONSKI USTAV") KOJI CEMENTIRA ENTITETSKU PODJELU BEZ PRAVNE MOGUĆNOSTI VRAĆANJA NA PRETHODNO STANJE (REPUBLIKA BIH = UKIDANJE "RS") ČAK NI PO PRESUDI IZ HAAGA.
kojsino

Post by kojsino »

bogomdan wrote:
kojsino wrote:BOGOMDAN rece :
s obzirom da je Dr. MUHAMED BOROGOVAC
osnivač kongresa istovremeno i originalni suosnivač SDA ali je pod
prijetnjom smrću morao bježati. Znaš ono, Irfan Ljubijankić, Hakija
,,
e sa ovim si pretjerao,Bogomdane,
sitna on riba ili ga ne poznajes!
Ja o ljudima sudim kroz njihova djela - zahvaljujući BOROGOVČEVOJ knjizi mi je sinulo iz guzice u glavu što bi se reklo. Dakle ja DJELO g.Borogovca i tebi i svima ostalim toplo preporučujem.
Onda ti je bolje da si procitao price o Baronu Minhauzenu.
Joni

Post by Joni »

O kakvim se "pritiscima" radi ?
Prijetnje smrcu , prijetnje njihovim familijama ?
Samo da podsjetim zaboravne,
Veliki broj gradjana BiH je ubijen u proteklom ratu samo zbog toga sto nisu poslusali naredbe da dizu tri prsta il sto nisu htjeli da pjevaju " Ko to kaze Srbija je mala " i druge slicne pjesme.
U BiH svi politicari svoje glupe i stetne odluke za BiH pravdaju kojekakvim pritiscima sa strane .
A niko nikad nije decidno rekao o kakvouj vrsti pritisaka se tu radi .
Ucjene , prijetnje smrcu ?
Neki obicni ljudi kojima republika BiH nikad nista nije dala ostali su casni , posteni i dostojanstveni njeni gradjani plativsi tu casnost i svojim zivotima.
Sad se pitam ,
kako bi izgledala ova kolona politicara pred neprijateljskim cjevima kad bi od njih zatrazeno da dizu tri prsta i pjevaju srpske patriotske pjesme ?
Ja znam , ovi mi ih pred ocima .
Jadni , ucjenjeni , pjevaci i beraci .
Prenj

Post by Prenj »

Joni wrote:
Prenj wrote:
bogomdan wrote:Zanimljivo je da je jedan od krivaca što se ratifikacija nikada nije desila upravo RS, jer su namjerno odugovlačili s ispunjavanjem gornje klauzule tj. s usaglašavanjem svog Ustava s daytonskim Aneksom 4, misleći da tako sprječavaju integracione procese BiH. Međutim grdno su se prevarili. Sve što naš advokat u Haagu sad treba uraditi je zatražiti jednostavno ukidanje RS-a koji nikada nije punopravno naslijedio nijedan dio prerogativa R BiH, pa prema tome nema ni pravnih zapreka da se ova gnocidna tvorevina jednostavnom sudskom naredbom ukine.
Sta cemo sa "pametnim glavama" koji su bili u Daytonu i potpisali ovakav Ustav?
-------------------
Covjek nije bio zadovoljan dogovorenom podjelom ( nesto je skripalo oko Posavine ) dok su svi drugi potpisnici bili zadovoljni pa ga i potpisali .
Da, Kresimir Zubak je odbio potpisati Dayton.
Sasvim suprotno od ovih naknadnih odlikasa koji nam danas sole pamet.
Joni

Post by Joni »

Prenj wrote:
Joni wrote:
Prenj wrote: Sta cemo sa "pametnim glavama" koji su bili u Daytonu i potpisali ovakav Ustav?
-------------------
Da, Kresimir Zubak je odbio potpisati Dayton.
Sasvim suprotno od ovih naknadnih odlikasa koji nam danas sole pamet.
Tacno ali i gos. Zubak je to ucinio zbog toga sto on licno nije bio zadovoljan dogovorenom PODJELOM .
Akcenat je na PODJELI i svi potpisnici su bili zadovoljni PODJELOM teritorija samo gos. ZUBAK nije .
Jedino je istina da je u Daytonu dogovorena PODJELA i to zadovoöljstvo dogovorenom PODJELOM rezultiralo je mirovnim sporazumom .
Druge istine nema a mozemo mi pricati sta nam srce hoce ali je to tako.
bogomdan

Post by bogomdan »

PROFESOR INTERNACIONALNOG PRAVA FRANCIS BOYLE večeras je u emisiji Javna Tajna TVBiH javno optužio vlade Velike Britanije i Sjedinjenih Država da neprestanim pritiscima nastoje ucijeniti Sarajevo da povuče Tužbu za kršenje Konvencije UN-a o sprječavanju genocida protiv Srbije i Crne Gore.

Paralelno s tim žure se s provedbom tzv. Haysovih ustavnih promjena, da bi se sprovođenjem ovih promjena u "dobrovoljnoj" parlamentarnoj proceduri zauvijek legalizirala Republika Srpska te tako pravno onemogućilo njeno ukidanje redovnom primjenom eventualne presude suda u Haagu u korist Bosne i Hercegovine.

Na pitanje voditelja o razlozima konstantnih pritisaka od strane ovih vlada, profesor BOYLE ih je jasno optužio da to čine kako bi spriječili da i same postanu inkriminirane kao saučesnici u genocidu.

Kao dokaze profesor BOYLE je naveo kopije Haysovih promjena ustava, kao i dokument - pismo ucjene - koji su navedene vlade poslale predstavnicima 8 političkih partija, kategorički prijeteći da ukoliko ne potpišu tzv. "promjene" u zadatom roku BiH nikada neće biti primljena u članstvo EU, što je sasvim u suprotnosti s deklaracijom Evropskog parlamenta kao i općim smjernicama Evropske Unije o proširenju.

Tako se u slučaju oko aktuelnih promjena ustava radi isključivo o samovolji dvaju stranih vlada, koje koriste očiglednu neophodnost za promjenama u BiH za svoje interese a koji su takođe protivni Konvenciji UN-a o sprječavanju genocida. Po ovoj konvenciji i ove dvije vlade, osim vlade Srbije i Crne Gore trebaju odgovarati pred Internacionalnim sudom u Haagu.

Njihova nedjela koja bi ih mogla odvesti u Haag su uvođenje embarga na nabavku oružja vladi BiH neophodnog za samoodbranu propisanu Članom 5. Povelje UN omogućujući vladi SCG da počini genocid, omogućavanje stranim plaćenicima iz arapskih zemalja da uđu i djeluju u BiH te počine gnusne zločine, predavanje tzv. "zaštićenih zona UN-a" u ruke srpskih snaga čime su direktno pomogle u sprovođenju genocida, i dr.
bogomdan

Post by bogomdan »

Joni wrote:O kakvim se "pritiscima" radi ?
Prijetnje smrcu , prijetnje njihovim familijama ?
Samo da podsjetim zaboravne,
Veliki broj gradjana BiH je ubijen u proteklom ratu samo zbog toga sto nisu poslusali naredbe da dizu tri prsta il sto nisu htjeli da pjevaju " Ko to kaze Srbija je mala " i druge slicne pjesme.
U BiH svi politicari svoje glupe i stetne odluke za BiH pravdaju kojekakvim pritiscima sa strane .
A niko nikad nije decidno rekao o kakvouj vrsti pritisaka se tu radi .
Ucjene , prijetnje smrcu ?
Neki obicni ljudi kojima republika BiH nikad nista nije dala ostali su casni , posteni i dostojanstveni njeni gradjani plativsi tu casnost i svojim zivotima.
Sad se pitam ,
kako bi izgledala ova kolona politicara pred neprijateljskim cjevima kad bi od njih zatrazeno da dizu tri prsta i pjevaju srpske patriotske pjesme ?
Ja znam , ovi mi ih pred ocima .
Jadni , ucjenjeni , pjevaci i beraci .
@Joni, sve je jasno. Kako to danas u Parlamentu reče Ajanović: u ovome nema sredine, ili si sa Lagumdžijom i Tihićem, ili s patriotskim blokom stranaka i preko 100 nevladinih organizacija i udruga! I sama činjenica da je slučaj u Haagu PRVI PUT u historiji da je jedna vlada tužila drugu za GENOCID dovoljna je da neko sutra o tome/nama snimi filmčinu za Oscara. A scenario o tome kako se film završava, tragedijom i nestankom jedne cijele nacije, ili happyendom upravo se sada piše i to U SARAJEVU. A završetak filma ? Do nas je.
kojsino

Post by kojsino »

Tebi se jadnom sve pomijesalo,
a sve ovo do sada je vec vidjeno vise puta,
smiri se pusti Ajanovica i BK, dr Boyla koji od zena uzima honorar,
otvori oci i ne slusaj svakoga...
Jasho

Post by Jasho »

Koji to blok patriotskih stranaka? Možda SBIH? Stranka koja bi za ministarsku fotelju i i rođenu mater prodala, a ne samo državu BiH, stranka čiji osnivać Haris Silajdžić je u velikoj panici zbog pokretanja pitanja afere Tuzlanska banka i koji na sve načine preko svojih kadrova nastoji što je moguće više i duže blokirati istragu, jer ukoliko dođe do suđenja, jedan od glavnih optuženika bi mogao upravo da bude Haris Silajdžić, koji je jedan od glavnih učesnika u kriminalnoj privatizuaciji Tuzlanske banke! Prošle sedmice smo bili svjedoci novoj blamaži pomenutog Silajdžića kada je objavljena vijest u medijima da je isti kandidovan za poziciju generalnog sekretara UN-a, da bi se ispostavilo kao još jedna laž kojom je Silajdžić htio da spasi svoj i onakouništen ugled! Naime agencija koja je navodno objavila tu vijest je rekla da su Silajdžića zadnji put spomenuli krajem 2004 godine, a i na službenom web siteu nema ni slova o Silajdžiću kao kandidatu. Kada su ga mediji provalili počeo se vaditi izjavama da mu je to velika čast što je kandidovan, ali da ima nedovršenog posla u BiH. Treba li da nabrajam dalje njegove blamaže i gafove, ako što je ona da članstvo traži njegov povratak na čelo stranke i u politiku i da su prikupljene hiljade potpisa podrške za to. U novim Danima Pečanin je napisao komentar vezano za Silajdžića i njegovo protivljenje potpisivanju ustavnih promjena u kojem ga poredi sa Nenadom Kecmanovićem i optužuje ga da se zalaže za otcjepljenje RS-a, za šta se zalaže i sam Kecmanović u interviju za Beogradski NIN! Silajdžiću nikako ne odgovaraju promjene, jer bi politički konačno bio mrtav i nikad ne bi mogao postati predsjednik BiH, što mu je jedina želja i zato ne bira sredstva. Spreman je i uništiti BiH, pa čak i zalagat se za otjepljenje RS-a samo da onj bude doživotni predsjednik BiH ili onog djela što bi ostao od nje nakon otcjepljenja RS-a!
Mr_M

Post by Mr_M »

To sta prica Francais Boyle je irelativno, jer ne moze se ocekivati od njega, koji zastupa jednu stranu, da bude objektivan.
A ta tuzba ce zavrsiti isto kao i ona SRJ vs. NATO-saveza.
Fair Life

Post by Fair Life »

Prizeljkujes Mr_M...

Nece biti tako... polako.
Sinapsa

Post by Sinapsa »

Meni u ovoj cijeloj stvari nesto previse smrdi....
Odjednom se stranci (prije svega ameri i britanci) sjetili kako Bosna ovako ne funkcionise i sve se nesto naglo, sad, odmah(!!!) treba da mijenja...Kao da njih ovaj ustav gusi a ne BiH, pa eto sada, odmah, namah, drzi, nedaj treba da dodje do "pozitivnih promjena"....
I nekako mi se to sve nekako desava paralelno sa tuzbom BiH protiv SCG....
Ti dobronamjerni stranci, zaljubljenici u BiH, hoce nama Bosancima i Hercegovcima da donesu posteniji ustav.....koji je eto, dodjose do zakljucka, neposten...
Samo nesto su mi Srbi u svoj ovoj situaciji isuvise pitomi???
Ne galame puno, ili ih ja to ne cujem???

Iskreno receno ja ne vjerujem Silajdzicu i Tihicu a pogotovo ne vjerujem
Amerima i Britancima..... Dabogda bio u krivu....

Da su ove promjene dobre za BiH, RS bi kolektivno isla na demonstracije... :(
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Mr_M wrote:To sta prica Francais Boyle je irelativno, jer ne moze se ocekivati od njega, koji zastupa jednu stranu, da bude objektivan.
A ta tuzba ce zavrsiti isto kao i ona SRJ vs. NATO-saveza.

Boyle zastupa BIH....a sto jedan dio BIH to ne priznaje...samo dokaz da je SCG ucestvovala u agresiji na BIH.
Stavljanjem politickog vrha bosanskih srba u zastitu SCG i negiranju optuzbe samo nanose SCG jos vise stete.

Ako bude presuda u korist BIH tek ce bosanski srbi osjetit kako ce se odnositi bratska srbija prema njima.....nije tesko pogodit na koga ce srbija sve svalit da ispasta.
bogomdan

Post by bogomdan »

Jasho wrote:Koji to blok patriotskih stranaka? Možda SBIH? Stranka koja bi za ministarsku fotelju i i rođenu mater prodala, a ne samo državu BiH, stranka čiji osnivać Haris Silajdžić je u velikoj panici zbog pokretanja pitanja afere Tuzlanska banka i koji na sve načine preko svojih kadrova nastoji što je moguće više i duže blokirati istragu, jer ukoliko dođe do suđenja, jedan od glavnih optuženika bi mogao upravo da bude Haris Silajdžić, koji je jedan od glavnih učesnika u kriminalnoj privatizuaciji Tuzlanske banke! Prošle sedmice smo bili svjedoci novoj blamaži pomenutog Silajdžića kada je objavljena vijest u medijima da je isti kandidovan za poziciju generalnog sekretara UN-a, da bi se ispostavilo kao još jedna laž kojom je Silajdžić htio da spasi svoj i onakouništen ugled! Naime agencija koja je navodno objavila tu vijest je rekla da su Silajdžića zadnji put spomenuli krajem 2004 godine, a i na službenom web siteu nema ni slova o Silajdžiću kao kandidatu. Kada su ga mediji provalili počeo se vaditi izjavama da mu je to velika čast što je kandidovan, ali da ima nedovršenog posla u BiH. Treba li da nabrajam dalje njegove blamaže i gafove, ako što je ona da članstvo traži njegov povratak na čelo stranke i u politiku i da su prikupljene hiljade potpisa podrške za to. U novim Danima Pečanin je napisao komentar vezano za Silajdžića i njegovo protivljenje potpisivanju ustavnih promjena u kojem ga poredi sa Nenadom Kecmanovićem i optužuje ga da se zalaže za otcjepljenje RS-a, za šta se zalaže i sam Kecmanović u interviju za Beogradski NIN! Silajdžiću nikako ne odgovaraju promjene, jer bi politički konačno bio mrtav i nikad ne bi mogao postati predsjednik BiH, što mu je jedina želja i zato ne bira sredstva. Spreman je i uništiti BiH, pa čak i zalagat se za otjepljenje RS-a samo da onj bude doživotni predsjednik BiH ili onog djela što bi ostao od nje nakon otcjepljenja RS-a!
Pošto izgleda nisi iz Sarajeva: Pećanin živi od crkavice koju mu na račun uplati američka vlada. Tako je bilo cijeli rat s njegovim "Danima", tako je i danas kad ovaj tip ko od šale dobija stipendije za "jednogodišnje studijske boravke vani" sa svim troškovima koje plaća - vlada SAD. Međutim došlo je vrijeme plaćanja računa, kao npr. njegov izrežirani interview s Tihićem u nedjelju u kom je Tihić baš na dan kad se busao da će potpisati "promjene" dobio zahvaljujući vječnom američkom đaku čitav sat na Federalnoj televiziji da bez ikakve frke i ometanja od strane Pećanina pokuša ubijediti narod da je crno bijelo a bijelo crno.

Slično ti je s Lagumdžijinim novinarima Šagoljem i malim Bakirom. Šagolju je Oslobođenje danas odbilo (aferim!) komentar pa ga je prisiljen objaviti u San-u, listu čiji je vlasnik sin (lafo) direktora Sarajevske pivare koju je "privatizirao" Lagumdžija za svog vjernog direktora. Mali Bakir je u 60 minuta po naredbi svog jadnog komandanta potpuno ignorisao dešavanja oko "promjena" ustava. Vidjećemo hoće li moći ignorirati iste kad tenzije malko porastu.

H.Silajdžić: "Oni su grupa koja više ne predstavlja nikoga... Poručujemo glasno da ne potpisuju. A ako treba možemo biti i još glasniji."
bogomdan

Post by bogomdan »

Sinapsa wrote:Meni u ovoj cijeloj stvari nesto previse smrdi....
Odjednom se stranci (prije svega ameri i britanci) sjetili kako Bosna ovako ne funkcionise i sve se nesto naglo, sad, odmah(!!!) treba da mijenja...Kao da njih ovaj ustav gusi a ne BiH, pa eto sada, odmah, namah, drzi, nedaj treba da dodje do "pozitivnih promjena"....
Ti dobronamjerni stranci, zaljubljenici u BiH, hoce nama Bosancima i Hercegovcima da donesu posteniji ustav.....koji je eto, dodjose do zakljucka, neposten...

Četnici (dakle ne Srbi, jer svi Srbi nisu četnici) miruju baš kao i Francuska i Rusija jer čekaju rasplet ove za njih izuzetno povoljne situacije u kojoj na svojoj strani imaju Britaniju i Ameriku (dakle, ime šahovske geopolitičke partije je: trampa Kosovo za RS).

H. Silajdžić je ratne 1993. po povratku s neke konferencije u opkoljeno Sarajevo izjavio na radiju kako mu je "nezvanično stavljeno do znanja da rat u BiH neće stati dok ne bude najmanje 200.000 mrtvih". Tokačina naručena statistika i "manje od 100.000 mrtvih" je nažalost znak nanovo otškrinute Pandorine kutije koju je B-H rukovodstvo tih godina pokušalo zatvoriti.

U predstojećem revanšu krvave šahovske partije, oni koji su sami izabrali crne figure su za sada mirni jer znaju da za njih rade njihovi ljudi (od kojih su neki i zamaskirani udbaški agenti) kojima je daj šta daš sveto pismo. Po Simonu Wiesenthalu, ovim neprirodnim naturanjem genocida kao sasvim normalne okolnosti za život, Tihić i Lagumdžija su se i sami stavili na stranu GENOCIDA. Ako potpišu Haysove "promjene" historija će ovu dvojicu zabilježiti kao mračne tipove koji su takav izbor ipak napravili sami (SBiH se nije odazvala američkom ambasadoru, dakle nije se "moralo").
Last edited by bogomdan on 03/03/2006 00:39, edited 1 time in total.
mostarac

Post by mostarac »

ja jos uvijek nisam dobio odgovor na pitanje kako doticni E.Jaganjac 2 misli ukinuti RS bez rata? Tek tada mozemo pricati ko je izdajnik a ko ne? Ove price tipa haag ce presuditi pa ce se oni kao ukinuti nek okaci macku o rep. Onog trenutka kad bi Haag to presudio, mozemo ponovo krenuti na linija fronta, naravno ko zeli. Ja bi krenuo u inostranstvo. RS bez rata u ovom trenutku ne moze niko ukinuti pa govoriti o izdaji nekoga zato sto skida jedan po jedan kamen s nasih ledja je u najmanju ruku smjesno i zlonamjerno prema Bosni i Hercegovini. Hrpa kamenja zvana RS ce se skidati s nasih ledja godinama i ustav ce doziviti jos dosta promjena dok on ne bude ustav jedne funkcionalne drzave. Bitno je samo da se kamenje skida, kamen po kamen palcha.
Eh da i to kamenje nam je na ledja natovario taj koga psominjes - haris silajdzic.
Optuzivati nekoga za izdaju zato sto je skinuo 3 kamena, a nije cijelu gomilu jer objektivno nije mogao je u najmanju ruku izdaja. Po toj logici bi bolje bilo da cekamo sljedeci rat kako bi ukinuli RS jer zaboga treba sav teret skinuti odjednom.
Koji glupani majko moja.
senada

Post by senada »

bogomdan wrote:

Četnici (dakle ne Srbi, jer svi Srbi nisu četnici) miruju baš kao i Francuska i Rusija jer čekaju rasplet ove za njih izuzetno povoljne situacije u kojoj na svojoj strani imaju Britaniju i Ameriku (dakle, ime šahovske geopolitičke partije je: trampa Kosovo za RS).

H. Silajdžić je ratne 1993. po povratku s neke konferencije u opkoljeno Sarajevo izjavio na radiju kako mu je "nezvanično stavljeno do znanja da rat u BiH neće stati dok ne bude najmanje 200.000 mrtvih". Tokačina naručena statistika i "manje od 100.000 mrtvih" je nažalost znak nanovo otškrinute Pandorine kutije koju je B-H rukovodstvo tih godina pokušalo zatvoriti.

U predstojećem revanšu krvave šahovske partije, oni koji su sami izabrali crne figure su za sada mirni jer znaju da za njih rade njihovi ljudi (od kojih su neki i zamaskirani udbaški agenti) kojima je daj šta daš sveto pismo. Po Simonu Wiesenthalu, ovim neprirodnim naturanjem genocida kao sasvim normalne okolnosti za život, Tihić i Lagumdžija su se i sami stavili na stranu GENOCIDA.
Zasto si se toliko okomio na njih dvojicu? Nisu jedini odlucujuci faktori u nasoj cijeloj prici :oops:
:zzzz:
bogomdan

Post by bogomdan »

mostarac wrote:ja jos uvijek nisam dobio odgovor na pitanje kako doticni E.Jaganjac 2 misli ukinuti RS bez rata? Tek tada mozemo pricati ko je izdajnik a ko ne? Ove price tipa haag ce presuditi pa ce se oni kao ukinuti nek okaci macku o rep. Onog trenutka kad bi Haag to presudio, mozemo ponovo krenuti na linija fronta, naravno ko zeli. Ja bi krenuo u inostranstvo. RS bez rata u ovom trenutku ne moze niko ukinuti pa govoriti o izdaji nekoga zato sto skida jedan po jedan kamen s nasih ledja je u najmanju ruku smjesno i zlonamjerno prema Bosni i Hercegovini. Hrpa kamenja zvana RS ce se skidati s nasih ledja godinama i ustav ce doziviti jos dosta promjena dok on ne bude ustav jedne funkcionalne drzave. Bitno je samo da se kamenje skida, kamen po kamen palcha.
Eh da i to kamenje nam je na ledja natovario taj koga psominjes - haris silajdzic.
Optuzivati nekoga za izdaju zato sto je skinuo 3 kamena, a nije cijelu gomilu jer objektivno nije mogao je u najmanju ruku izdaja. Po toj logici bi bolje bilo da cekamo sljedeci rat kako bi ukinuli RS jer zaboga treba sav teret skinuti odjednom. Koji glupani majko moja.
Slijepcu ni sva svjetlost svijeta nije dovoljna da progleda.
mostarac

Post by mostarac »

bogomdan wrote:
mostarac wrote:ja jos uvijek nisam dobio odgovor na pitanje kako doticni E.Jaganjac 2 misli ukinuti RS bez rata? Tek tada mozemo pricati ko je izdajnik a ko ne? Ove price tipa haag ce presuditi pa ce se oni kao ukinuti nek okaci macku o rep. Onog trenutka kad bi Haag to presudio, mozemo ponovo krenuti na linija fronta, naravno ko zeli. Ja bi krenuo u inostranstvo. RS bez rata u ovom trenutku ne moze niko ukinuti pa govoriti o izdaji nekoga zato sto skida jedan po jedan kamen s nasih ledja je u najmanju ruku smjesno i zlonamjerno prema Bosni i Hercegovini. Hrpa kamenja zvana RS ce se skidati s nasih ledja godinama i ustav ce doziviti jos dosta promjena dok on ne bude ustav jedne funkcionalne drzave. Bitno je samo da se kamenje skida, kamen po kamen palcha.
Optuzivati nekoga za izdaju zato sto je skinuo 3 kamena, a nije cijelu gomilu jer objektivno nije mogao je u najmanju ruku izdaja. Po toj logici bi bolje bilo da cekamo sljedeci rat kako bi ukinuli RS jer zaboga treba sav teret skinuti odjednom. Koji glupani majko moja.
mozda, ali ti jos nisi rekao kako vidis ukidanje RS bez rata
senada

Post by senada »

mostarac wrote:
bogomdan wrote:
mozda, ali ti jos nisi rekao kako vidis ukidanje RS bez rata
@mostarac pusti ljude da na miru sanjaju o ratu.... :mrgreen: :oops:

:zzzz:
bogomdan

Post by bogomdan »

senada wrote:
bogomdan wrote:

U predstojećem revanšu krvave šahovske partije, oni koji su sami izabrali crne figure su za sada mirni jer znaju da za njih rade njihovi ljudi (od kojih su neki i zamaskirani udbaški agenti) kojima je daj šta daš sveto pismo. Po Simonu Wiesenthalu, ovim neprirodnim naturanjem genocida kao sasvim normalne okolnosti za život, Tihić i Lagumdžija su se i sami stavili na stranu GENOCIDA.
Zasto si se toliko okomio na njih dvojicu? Nisu jedini odlucujuci faktori u nasoj cijeloj prici
Naravno da nisu. Ima tu još provjerenih "boraca za" BiH: Čavić, Dodik, Ivanić... Lijepo društvo, nema šta.

S druge strane su sve sami provjereni "neprijatelji" BiH: Silajdžić, Duraković, Lazović, Tokić, Halilović (Sefer i Safet), Ajanović, Tanovićka, Boyle, preko 100 nevladinih organizacija, Reis Cerić, bosanski Franjevci...
e baš smo ti mi neke galamdžije jelde, i još nećemo u suru...
mostarac

Post by mostarac »

haj ove bi ti sve mogao progutati ali ovaj ubojiti trio

Safet Halilovic
Mirnes Ajanovic
Reis Ceric

stvarno ne mogu.
Ovo dovoljno govori o tvojoj kompetenciji i ovu trojicu proglasiti borcima za BiH moze samo Fahrudin Radoncic ili neki drugi kompletan idiot.
Mislim da je za sve normalne ljude ovog foruma dobro da izbjegavamo vu budalu.
dizZaster

Post by dizZaster »

Jasho wrote:Koji to blok patriotskih stranaka? Možda SBIH? Stranka koja bi za ministarsku fotelju i i rođenu mater prodala, a ne samo državu BiH, stranka čiji osnivać Haris Silajdžić je u velikoj panici zbog pokretanja pitanja afere Tuzlanska banka i koji na sve načine preko svojih kadrova nastoji što je moguće više i duže blokirati istragu, jer ukoliko dođe do suđenja, jedan od glavnih optuženika bi mogao upravo da bude Haris Silajdžić, koji je jedan od glavnih učesnika u kriminalnoj privatizuaciji Tuzlanske banke! Prošle sedmice smo bili svjedoci novoj blamaži pomenutog Silajdžića kada je objavljena vijest u medijima da je isti kandidovan za poziciju generalnog sekretara UN-a, da bi se ispostavilo kao još jedna laž kojom je Silajdžić htio da spasi svoj i onakouništen ugled! Naime agencija koja je navodno objavila tu vijest je rekla da su Silajdžića zadnji put spomenuli krajem 2004 godine, a i na službenom web siteu nema ni slova o Silajdžiću kao kandidatu. Kada su ga mediji provalili počeo se vaditi izjavama da mu je to velika čast što je kandidovan, ali da ima nedovršenog posla u BiH. Treba li da nabrajam dalje njegove blamaže i gafove, ako što je ona da članstvo traži njegov povratak na čelo stranke i u politiku i da su prikupljene hiljade potpisa podrške za to. U novim Danima Pečanin je napisao komentar vezano za Silajdžića i njegovo protivljenje potpisivanju ustavnih promjena u kojem ga poredi sa Nenadom Kecmanovićem i optužuje ga da se zalaže za otcjepljenje RS-a, za šta se zalaže i sam Kecmanović u interviju za Beogradski NIN! Silajdžiću nikako ne odgovaraju promjene, jer bi politički konačno bio mrtav i nikad ne bi mogao postati predsjednik BiH, što mu je jedina želja i zato ne bira sredstva. Spreman je i uništiti BiH, pa čak i zalagat se za otjepljenje RS-a samo da onj bude doživotni predsjednik BiH ili onog djela što bi ostao od nje nakon otcjepljenja RS-a!
Jasho, džaba trošiš energiju. Haris Silajdžić je najsposobniji političar u
Bosni i Hercegovini.Ove stavove koje si iznio su obična antibosanska
propaganda.Haris nema oraha u džepu.
Uz Harisa Silajdžića su patrioti Bosne i Hercegovine.
danas

Post by danas »

bogomdan wrote:
H.Silajdžić: "Oni su grupa koja više ne predstavlja nikoga... Poručujemo glasno da ne potpisuju. A ako treba možemo biti i još glasniji."
uhhhh...
pa sto ne poslusa haris sam svoj savjet, pa ne potpisa dayton na prvom mjestu... sto nije glasnije viko 1995-e!
nego nam sad prosipa mudrost... pa njegov je potpis na tom daytonu, on je ozakonio RS, i sad neko treba njemu da vjeruje... :-) :-) :-) :-)
Post Reply