Da,kada bi se ekonomija popravila... mislim da bi svi bili mnogo vise ponosniji na zemlju u kojoj zive,i tu bi ideja o silnoj Bosnjackoj naciji prosperirala..i nadam se donjela konacan mir u lijepoj nam zemlji..Den wrote:Zalosno ali tacno...Ja tu nemogu nista uciniti a nemozes ni ti.Ma nemoze niko ustvari.Vidjeli smo svi utakmicu SCG vs BIH,sve ti je jasno.Kako ce oni ikad nauciti djecu da su Bosanci-Pravoslavci kad su i njih od malih nogu ucili da su Srbi i to najveci?
Mislim da trebamo da uredimo ovu drzavu,da ljudi imaju posla itd.Pa mozda ce i oziviti neki patriotizam,ali to ostaje sasvim daleko od nacije Bosanske,zar ne?
Mada ima i sad dosta Katolika i Pravoslavaca koji sebe nazivaju Bosancima.
Ovako ostaje veliki razdor medju ljudima od koji mnogi nemaju nikakvog drugog posla nego da okrivljuju one druge vjere za njihov tezak polozaj u svakome pogledu...Veoma lako cvjeta extremni nacionalizam u sredinama u kojima ljudi nemaju nikakve sanse za bolju buducnost.Raja nije u stanju da vide druge zemlje..kulture itd. da bi promjenili svoj nacin gledanja na neke stvari..Imate kolko hocete primjera u Bosni da ljudi nisu provirili iz svog grada ili sela,pa cak skoknusli do mora a kamoli posjetili neku stranu zemlju..Mislim da bi tada pojmovi "smrdljivi vlasi","jadne poturice" ili "krvave ustase" bili znatno manje zastupljeni kada bi se nesto uradilo konkretno za poboljsanje ekonomije..samo neka moja vidjena stvari..