Protesti u Danskoj

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
danas

Post by danas »

Šeha wrote:Mozda onda ja grijesim... Mozes li nam iznijeti te podatke ako ti nije tesko...

A probaj reci mom starom koji je zakleti ateista da je musliman... Ne bi dobro prosla nikako.... I po cemu bi jednog takvog covjeka, koji pije, ne vjeruje u boga, jede svinjetinu i radi ostale cafirske radnje ubrojila u muslimane? Zbog imena? A on nije jedini, ovakvih kao sto je moj stari je pravo puno...
evo mene seha... :D :D :D ubroj i mene :D :D :D

a pazi se -- evo edna bjezi od kuce, i trazi haman neku pomoc od tebe... imal' sta sto nam nisi prijavio :D :D :D
Šole

Post by Šole »

Živ bio jarane koga to ja ponižavam i čim........?
danas

Post by danas »

Šole wrote:Živ bio jarane koga to ja ponižavam i čim........?
pa dobro -- evo, mozda sam se malo prejako izrazila... ali kazes da muhamed i tele nije isto... naravno da nije isto, ali -- vjerski gledano -- nekome je to tele sveto... i sta sad? da li taj kome je to tele svetinja treba da ide i trazi od ostatka svijeta da se pokorava njegovim bozanstvima? kao sto ti trazis od danaca da ne rade ono sto su godinama radili -- pravili politicku parodiju prvo od svojih pa onda od tudjih svetnija.

napisi protestno pismo ako hoces, i gotovo.
Edna21

Post by Edna21 »

Sramota je koliku vi mrznju osjecate prema svome..pa ako nevolite svoje ne ocekujte da vas drugi postuju,jadni ste vi komunisti :-)
Last edited by Edna21 on 21/10/2005 23:25, edited 1 time in total.
stella_k

Post by stella_k »

Edna21 wrote:Dobro posto ovako reagirate na ovo sa Muhamedom,pitam vas kako ste reagovali kad je se Isus predstavio kao homosexualac? nadam se da ste isto ovako reagovali
Ne znam da li i kada se to desilo, a ako se zaista desilo koja od ambasada je u tom dijelu svijeta protestvovala protiv toga?
danas

Post by danas »

Edna21 wrote:Dobro posto ovako reagirate na ovo sa Muhamedom,pitam vas kako ste reagovali kad je se Isus predstavio kao homosexualac? nadam se da ste isto ovako reagovali
nisam reagovala uopste, totalno mi je nebitno ko sta radi sa idolima raznoraznih religija. ovdje je covjek stavio isusovu raspece u urin, i nazvao to umjetnoscu. nasekirala sam se, znas kako... imam preca posla. i -- da se vratimo na originalnu temu -- nasa ambasada bi trebala da ima da preca posla... o ovakvim stvarima trebaju da se brinu vjerske zajednice... to je njihovo... i ti kao osoba mozes pisati pismo neslaganja/protesta... i eto...

sve mislim da osnujem jednu svoju religiju, pa da prosvjedujem lijevo i desno kako me se ugrozava... :D
Last edited by danas on 21/10/2005 23:27, edited 1 time in total.
Edna21

Post by Edna21 »

stella_k wrote:
Ne znam da li i kada se to desilo, a ako se zaista desilo koja od ambasada je u tom dijelu svijeta protestvovala protiv toga?
Jeste se desilo i mnoge organizacije su reagovale
Edna21

Post by Edna21 »

danas wrote:
nisam reagovala uopste, totalno mi je nebitno ko sta radi sa idolima raznoraznih religija. ovdje je covjek stavio isusovu raspece u urin, i nazvao to umjetnoscu. nasekirala sam se, znas kako... imam preca posla. i -- da se vratimo na originalnu temu -- nasa ambasada bi trebala ima da preca posla... o ovakvim stvarima trebaju da se brinu vjerske zajednice...

sve mislim da osnujem jednu svoju religiju, pa da prosvjedujem lijevo i desno kako me se ugrozava... :D
Aman..pa pustite onda vjernike neka rade svoj posao a ti osnuj svoju religiju ako hoces niko ti ne brani...A svaki gradjanin ima ista prava? i sta ako jedan vjernik zeli da njegova ambsada reaguje na ovakve stvari?
stella_k

Post by stella_k »

Edna21 wrote:
stella_k wrote:
Da li da "organizacije" citam "ambasade"?
Šole

Post by Šole »

Hej ne tražim ja ništa od Danaca, ali bona boli........boli kao i grafiti po halama Srebrenice a odnose se na opis bosanskih djevojaka.
stella_k

Post by stella_k »

Edna21 wrote:
danas wrote:
nisam reagovala uopste, totalno mi je nebitno ko sta radi sa idolima raznoraznih religija. ovdje je covjek stavio isusovu raspece u urin, i nazvao to umjetnoscu. nasekirala sam se, znas kako... imam preca posla. i -- da se vratimo na originalnu temu -- nasa ambasada bi trebala ima da preca posla... o ovakvim stvarima trebaju da se brinu vjerske zajednice...

Aman..pa pustite onda vjernike neka rade svoj posao a ti osnuj svoju religiju ako hoces niko ti ne brani...A svaki gradjanin ima ista prava? i sta ako jedan vjernik zeli da njegova ambsada reaguje na ovakve stvari?
Pardon...taj vjernik ZNA da njegova vjerska zajednica treba da reaguje.
Ili ambasada ako u imenu njegove drzave imamo religijski predznak tipa Islamska, Krscanska itd.
Ze Dijaspora

Post by Ze Dijaspora »

aj ba ljudi svrsite sa ovom temom. Ocito da pojedini bosanski svedjani imaju problema sa mozgom. Sjede na SOCIJALI i palamude. Nazalost ti ljudi zale za '92 jer misle da su mogli nesto vise iz dijaspore napravit na bosanskom frontu. A posto svaka prica ima dvije istine, treba da je jasno da su i danski novinari imali svoju istinu. Pa sta ako su nacrtali. To smeta a Dancima nesmeta to sto dobar dio stranica posjeduje satelitske antene i nemaju pojima sta se oko njih desava. ZALOSNO.
hananah

Post by hananah »

Oko cega ovdje kuhate? Hocu i ja :D
stella_k

Post by stella_k »

danas wrote:
nisam reagovala uopste, totalno mi je nebitno ko sta radi sa idolima raznoraznih religija. ovdje je covjek stavio isusovu raspece u urin, i nazvao to umjetnoscu. nasekirala sam se, znas kako... imam preca posla. i -- da se vratimo na originalnu temu -- nasa ambasada bi trebala da ima da preca posla... o ovakvim stvarima trebaju da se brinu vjerske zajednice... to je njihovo... i ti kao osoba mozes pisati pismo neslaganja/protesta... i eto...

Evo odmah se prijavljujem i svoje bice pripajam tvom duhovnom pokretu...
:roll: :lol:
mamamia

Post by mamamia »

ma pustite ove zatucne bogumile,oni se naguze svakome ko zatrazi,takvi su bosanci u 45% SLUCAJEVA
hananah

Post by hananah »

A kako je meni Danas, i juce i sutra :( vazda lov na Wjestice :( ugrozena smo vrsta samo ja jedna ostala, imadoh ucenicu jednom, izabrah je medju rijetkima i izda me :( Kako je meni upita li se ko :(
Edna21

Post by Edna21 »

stella_k wrote:
Edna21 wrote:
stella_k wrote: Ne znam da li i kada se to desilo, a ako se zaista desilo koja od ambasada je u tom dijelu svijeta protestvovala protiv toga?
sigurno su i ambasade reagovale nisam puno upoznata s tim
danas

Post by danas »

Šole wrote:Hej ne tražim ja ništa od Danaca, ali bona boli........boli kao i grafiti po halama Srebrenice a odnose se na opis bosanskih djevojaka.
e, vidis -- ambasada treba i mora da reaguje na ovo...
na uvredu bosanskih drzavljana...
Šole

Post by Šole »

Ambasada ni u kom slučaju ne bi trebala da reaguje po tom pitanju, nema veze to sa njom. To ima veze sa nama, ja to doživljavam kao uvredu isto kao i stavljanje raspeča u urin, ali kao što reče "danas" piši protest....................
Toozla

Post by Toozla »

Edna21 wrote:
stella_k wrote:
Edna21 wrote: Jeste se desilo i mnoge organizacije su reagovale

Image
...pogledaj film....da je bilo reakcija, bilo je..... :D :D :D
Šole

Post by Šole »

Grafiti iz Srebrenice nisu interesantni Ambasadi B&H iz prostog razloga, što je u ta doba to bila Republika Bosna i Hercegovina. Promijenio se politički sistem...
mamamia

Post by mamamia »

Edna21 wrote:
stella_k wrote:
Edna21 wrote: Jeste se desilo i mnoge organizacije su reagovale

veliki broj ambasada sa istoka uputio je protest na ove provokacije
stella_k

Post by stella_k »

mamamia wrote:ma pustite ove zatucne bogumile,oni se naguze svakome ko zatrazi,takvi su bosanci u 45% SLUCAJEVA
Da te cuje Mehmedalija.....uh.
Dizdar, naravno....

A eto po nekima, ja cula da su bogumili bili muslimani i prije Islama?
(Tako se nekako sad uci u skolama)
mamamia

Post by mamamia »

svi vi koji se ne osjecate muslimanima(POTURICE ILI DRUGI)nebi trebali da poklanjate paznju ovome,jer vas to u ostalom neinteresuje
mamamia

Post by mamamia »

stella_k wrote:
mamamia wrote:ma pustite ove zatucne bogumile,oni se naguze svakome ko zatrazi,takvi su bosanci u 45% SLUCAJEVA
Da te cuje Mehmedalija.....uh.
Dizdar, naravno....

A eto po nekima, ja cula da su bogumili bili muslimani i prije Islama?
(Tako se nekako sad uci u skolama)
pa znas da barem malo poznajes historiju znala bi da je to najveca glupost,tamo neka propaganda
Post Reply