Jutarnji rituali :)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

rikardoreis wrote:
Bea_Trix wrote:
rikardoreis wrote:
bea draga,

odustajem od našeg vjenčanja, ovim tvojim postom uvjerio sam se da si nemoguća kao supruga :D u obje varijante :D u radne i neradne dane :D
:lol: :lol: prekardasila, je l' de :D

samo se sad pitam je li to sto sam namcorasta, sto se ne sminkam, sto se smjeskam prolaznicima i prodavacima ili sto ne doruckujem :D:D:D :P :P :P jer su to sve same PAKLENE preporuke :lol: :lol: :lol:
koliko sam vidio-ti se smjestas sabahile prolaznicima :P :D :D
i zato sto si namcorasta, sto ne doruckujes i sto spavas dokasno neradnim danom kad sav posten svijet nesto radi :D :D sta mislis ko ce ti rucak kuhat? coJek? :D :D
jeste bezobrazni :P :P you make one mistake i zauvijek si ona sto se namjesta prolaznicima :lol: :lol: :lol: :lol:

pa to je dio moje kreativne prirode :D:D:D:D doruckujem cigaru, nemoj tako :D:D:D i uhvatih te u teskom grijehu - citanje je tebi nerad? :D e moj riki :D
:P :P

za rucak... ma bolje da on pravi nego da nas ja oboje na ahiret posaljem sa svojim ruckom :D:D:D
Babsy

Post by Babsy »

Bauljanje do kuhinje.. i stavljanje vode za kafu. Onda prema kupatilu.. sve vrijeme navlaceci pidzamu koja mi spada.. umivanje, pranje zuba.. i onda kafa..
Orilo, gorilo.. sam nek je kafa tu ujutro.
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

kod mene je filter, marka Melitta :D

taman gotova dok se istusiras, espresso i bosanska su kod mene rezervirane za popodne, nesto kao 5 o'clock coffee :lol:
Lace

Post by Lace »

pasha078 wrote:
Babsy wrote:Bauljanje do kuhinje.. i stavljanje vode za kafu. Onda prema kupatilu.. sve vrijeme navlaceci pidzamu koja mi spada.. umivanje, pranje zuba.. i onda kafa..
Orilo, gorilo.. sam nek je kafa tu ujutro.
Vidim da haman svako kahvu ujutro loče, ali niko ne kaže jel turska il espreso, pa de me prosvijetlite.... :)
kod mene bosanska :D
basta sljezove boje

upravo ova

Image

evo i masine ... slicne

Image

gore se ubaci kafa u filter, a sa strane se ulije voda koja onda ide zagrijana kroz filter
basta sljezove boje

koliko ja znam, caffe Americano je ono sto se u Sarajevu zove "duza" :D
danas

Post by danas »

a ovo je americka filterusha... uzas... :D
Salko sto je u vodu skako

Post by Salko sto je u vodu skako »

basta sljezove boje wrote:upravo ova

Image

evo i masine ... slicne

Image

gore se ubaci kafa u filter, a sa strane se ulije voda koja onda ide zagrijana kroz filter
nikad nisam ufatio mjeru sa ovom spravom :kravata: il je slaba ili prejaka :dance:
basta sljezove boje

bosanska kafa odnosno turska kafa odnosno mocca se pije samo po turskim restoranima nakon obilne hrane ili jakih kolaca. Vecina ljudi nije navikla na kafu sa talogom, a moj dragi rodjak je jednom u Sarajevu progutao i talog pa samo sto nije povratio u gostima, sramote :D
lady midnight

Post by lady midnight »

poshto i kod mene espresso ili "nasha" :D idu tek poslijepodne, a poshto se ni meni ne pije njemachka filterusha (bashto, ja melittu ne kupujem maksuz zbog onog melitta-mann :D istraumatizirao me dovoljno za cijeli zhivot :D:D), koristim ovo rjeshenje :D:

Image
RIZVA

Post by RIZVA »

ja sam cuo da se od nje bas puno piša, s obzirom da je kafa diuretik
basta sljezove boje

Salko sto je u vodu skako wrote:

Image

evo i masine ... slicne

Image

nikad nisam ufatio mjeru sa ovom spravom :kravata: il je slaba ili prejaka :dance:
ja stavim jednu kasiku za filter + onoliko kasika koliko solji. Ima i razlicitih filtera, ovi od Melitte navodno cuvaju aromu

evo ista moja kasika odnosno mjerica :D

Image
basta sljezove boje

RIZVA wrote:ja sam cuo da se od nje bas puno piša, s obzirom da je kafa diuretik
ovo je istina. Ja inace pijem jako puno vode ali to me ni blizu ne "tjera" u WC kao kad pijem filter-kafu :-D
basta sljezove boje

lady midnight wrote:poshto i kod mene espresso ili "nasha" :D idu tek poslijepodne, a poshto se ni meni ne pije njemachka filterusha (bashto, ja melittu ne kupujem maksuz zbog onog melitta-mann :D istraumatizirao me dovoljno za cijeli zhivot :D:D), koristim ovo rjeshenje :D:

Image
ovo je jako popularna masina kod Svicaraca, Engleza i Spanjolaca. Imam i ja negdje takvu od Boduma, ali lijena sam ja za ta guranja :D
Salko sto je u vodu skako

Post by Salko sto je u vodu skako »

basta sljezove boje wrote:
Salko sto je u vodu skako wrote:

Image

evo i masine ... slicne

Image

ja stavim jednu kasiku za filter + onoliko kasika koliko solji. Ima i razlicitih filtera, ovi od Melitte navodno cuvaju aromu

evo ista moja kasika odnosno mjerica :D

Image
dobio sam ja lopaticu uz aparat i pokusavo sam sve i svasta ali ije islo :kravata: sanseo je rijesio moje probleme :dance:

nista bolje od krem kafe :kravata: :dance:

Image
lady midnight

Post by lady midnight »

basta sljezove boje wrote:lijena sam ja za ta guranja :D
bashto, batali thompsona, ova izjava ce te od sada pratiti po forumu :lol: :lol: :lol: :lol:
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 10/05/2023 22:33, edited 2 times in total.
anais_nin

#118 Re: Jutarnji rituali :)

Post by anais_nin »

jOFLA wrote:
anais_nin wrote:grabim telefon da vidim koliko je sati
Znam na šta misliš, ali kad pročitam nešto ovako ne mogu da se ne nasmijem. Koliko je tehnologija uznapredovala u zadnjih petnaestak-dvadeset godina, koliko god nam se neke stvari činile uobičajenim u današnje vrijeme, ponekad neke izjave ipak još uvijek zvuče apsurdno da mi često izvuku osmjeh :)
u toj sobi koja je tada bila aktuelna (u vrijeme otvaranja ove teme), na moju zalost, nije bilo zidnog sata :D mnogo volem zidne satove....ali eto u ta doba sam se u noci morala oslanjati na svjetlucave brojke na videu, a ujutru na mobitel koji mi je bio pored kreveta :D sad opet imam jako lijep zidni sat hehe

a i za mobitel, vise nije tako, nije vise kraj kreveta....ovde slabo ko pishe SMS :roll: pa sam izgubila naviku stalnog gledanja u njega :( :sad: uz to mi je sadasnji jutarnji ritual, sasvim, sasvim drugaciji od onog od prije 2 godine :D
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 14/07/2010 20:42, edited 1 time in total.
krava

Post by krava »

salko, imamo isti aparat:)
ova kafa je ok, nesto izmedju filteruse i espresso...
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

lady midnight wrote:
basta sljezove boje wrote:lijena sam ja za ta guranja :D
bashto, batali thompsona, ova izjava ce te od sada pratiti po forumu :lol: :lol: :lol: :lol:
:D pozdrav i od ove sto se smjesta prolaznicima i prodavacima :D
obuca

Post by obuca »

nemoj se smjestat forumasima :D
Dori

Post by Dori »

Moje (radno) jutro:

Budjenje
Zraknem kroz prozor da provjerim vrijeme
Upalim TV i pustim neku muziku
Tusiranje i ostalo (pranje zuba....)
Oblacenje (najduze vremena - dok skontam sta obuci)
Sminkanje (najbrze....pravo sam se ispraksala)
Trka na posao
...i onda lagana kafica na poslu

...vikendom jo malo drugacije......kafica se zna ispijati i po 2h :D
Pooll

Post by Pooll »

Evo jutros Image X 2
I procitah dobar dio ove teme... tek je 05:50, imam jos fore da se posteno razbudim...

p.s Najvise volim kad se na vrijeme probudim (sto je rijetko) pa da polako, natenane se razbudim, popijem kafu... :D
Zio

Post by Zio »

samo prava kafa, nikakve zabokrecine..

ImageImage
Post Reply