ja cu te voljeti-necu te nikad preboljeti...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Adis je car, sjeca li se iko njega? 

- sojka
Dakle sporan i diskutabilan je Evin grijeh?Stari wrote:Odlucno protestujem spram ovakvih savjeta....ja sam za izivljavanje svih fantazija...iliti za ustavom zagarantovanu slobodu ljubavnog izraza. A ovo..."jednom kad zagrizes jabuku, nema povratka"...ne kontam jel to hoces da parafraziras onu narodnu ..."poslije jebanja nema kolebanja"...anais_nin wrote:Salnga, nekad je bolje neke stvari ostaviti samo u svijetu maste, neispunjene, nedorecene....jednom kad zagrizes jabuku, nema povratka...ili tako vec nekako.
- anais_nin
znaci da je Salnga tvoja bolja polovina, isti bi joj savijet dao?Stari wrote:Odlucno protestujem spram ovakvih savjeta....ja sam za izivljavanje svih fantazija...iliti za ustavom zagarantovanu slobodu ljubavnog izraza. A ovo..."jednom kad zagrizes jabuku, nema povratka"...ne kontam jel to hoces da parafraziras onu narodnu ..."poslije jebanja nema kolebanja"...anais_nin wrote:Salnga, nekad je bolje neke stvari ostaviti samo u svijetu maste, neispunjene, nedorecene....jednom kad zagrizes jabuku, nema povratka...ili tako vec nekako.
-
SaInga
Ja sam tip covjeka koji zivi po principu: zivot je jedan i treba uzivati u svemu sto ti pruza!!
Al' mi je ujedno - povjerenje - stvar na koju i za koju dajem sve u zivotu! Zato se i kolebam vec mjesecima, mucim sebe i trecu osobu... a o tome sta partner osjeca/vidi/misli da i ne govorim!
I kako onda preci preko stvari/maste koja mi ne da miraNe bi si mogla oprostiti da prevarim momka zbog jedne veceri "fantazije" ili .....
Ne znam!

Al' mi je ujedno - povjerenje - stvar na koju i za koju dajem sve u zivotu! Zato se i kolebam vec mjesecima, mucim sebe i trecu osobu... a o tome sta partner osjeca/vidi/misli da i ne govorim!
I kako onda preci preko stvari/maste koja mi ne da miraNe bi si mogla oprostiti da prevarim momka zbog jedne veceri "fantazije" ili .....
Ne znam!
-
Stari
Eih ...ja jeste i vi bas skroz ...na kraj srca....Ljubav (ona Platonska a u odredjenom uvjetima i tjelesna) vam je iracionalna pojava drage moje forumasice. Ne mora partner sve znati...i razumjeti. Evo uzmimo jednu hipoteticnu situaciju u kojoj ti se svidja postar...ili mljekar (nije bitna profesija koliko je bitna mogucnoast vaseg susretanja u vrijeme dok je zvanicni partner odsutan .... a istovremeno komsiluk nista ne sumnja) ...obljuba drugog partnera, za koju niko ne zna , a koja nastala kao proizvod ciste znatizelje i ne umanjujuci intenzitet i smjer vasih osjecanja prema zvanicnom partneru se sa stanovista istog...nije ni desila te kao takva ne moze nikad biti predmet icega (recimo razlaza, razvoda, razbijanja isl). Druga je stvar kad partnerica uzjasi na vodoinstalatera a zaboravi da joj je zvanicni partner bas taj dan uzeo bolovanje i zatekne ih onako u po frke. Eh onda se moze desiti onaj slucaj iz 1989 koji su britanske novine zabiljezile onomad....kad je covjek (inace milicioner) dosao s posla i zatek'o zenu sa tipom ...u pozi "gas do daske"....pa je onda nju lisicama svezao za radijator i natjerao je da gleda, a njega ...
silovao.
-
Zadig
stari, legendo, vidi se da si se na vudstoku kalioobljuba drugog partnera, za koju niko ne zna , a koja nastala kao proizvod ciste znatizelje i ne umanjujuci intenzitet i smjer vasih osjecanja prema zvanicnom partneru se sa stanovista istog
- horns&drums
Jimmy Page-u na pojacalu popravio kvar
:D:D:D
- anais_nin
i ako sve to podijelis sa 2, obrnes u pravcu kazaljke na satu, i obrnuto proporcionalno skontas da ti namjere nisu nimalo ciste, dok se avizas, na kraju balade ostajes samStari wrote:Eih ...ja jeste i vi bas skroz ...na kraj srca....Ljubav (ona Platonska a u odredjenom uvjetima i tjelesna) vam je iracionalna pojava drage moje forumasice. Ne mora partner sve znati...i razumjeti. Evo uzmimo jednu hipoteticnu situaciju u kojoj ti se svidja postar...ili mljekar (nije bitna profesija koliko je bitna mogucnoast vaseg susretanja u vrijeme dok je zvanicni partner odsutan .... a istovremeno komsiluk nista ne sumnja) ...obljuba drugog partnera, za koju niko ne zna , a koja nastala kao proizvod ciste znatizelje i ne umanjujuci intenzitet i smjer vasih osjecanja prema zvanicnom partneru se sa stanovista istog..
- sojka
Pa on to vjerovatno iz gorkog iskustva.anais_nin wrote:i ako sve to podijelis sa 2, obrnes u pravcu kazaljke na satu, i obrnuto proporcionalno skontas da ti namjere nisu nimalo ciste, dok se avizas, na kraju balade ostajes samStari wrote:Eih ...ja jeste i vi bas skroz ...na kraj srca....Ljubav (ona Platonska a u odredjenom uvjetima i tjelesna) vam je iracionalna pojava drage moje forumasice. Ne mora partner sve znati...i razumjeti. Evo uzmimo jednu hipoteticnu situaciju u kojoj ti se svidja postar...ili mljekar (nije bitna profesija koliko je bitna mogucnoast vaseg susretanja u vrijeme dok je zvanicni partner odsutan .... a istovremeno komsiluk nista ne sumnja) ...obljuba drugog partnera, za koju niko ne zna , a koja nastala kao proizvod ciste znatizelje i ne umanjujuci intenzitet i smjer vasih osjecanja prema zvanicnom partneru se sa stanovista istog..
- anais_nin
ti si tek pusten s lanca, tako da si legalno i mentalno neuracunljiv...tvoji postovi se do daljnjeg ne pikajuZadig wrote:E moj stari, ne znaju mladja pokoljena za vudstok i socijalno radodajkovanje
ccc.
p.s. radodavanje bi se trebalo isfurati prije ulaska u ozbiljnu vezu...ne moze i jare i pare
-
Stari
Zadig wrote:stari, legendo, vidi se da si se na vudstoku kalioobljuba drugog partnera, za koju niko ne zna , a koja nastala kao proizvod ciste znatizelje i ne umanjujuci intenzitet i smjer vasih osjecanja prema zvanicnom partneru se sa stanovista istog
Ne na zalost....dok je Roger (Who?) pjevuseci svrsavao "...see me...feel me...tuoch me"...starudija je bio negdje daleko i bavio se aktivnostima sasma drugacije naravi....nerado priznajem. Ispravnost filozofije karakteristicne za generaciju dijece cvijeca sam spoznao .... sa velikim zadocnjenjem. Slogane ... poput "vodite ljubav a ne rat"...."dajte sansu miru"... i dan danas smatram doslovce ispravne. Dok recimo "sex-droga-rock'n'rol"..."ne gazite travu - pusite je"....sam docnije bio sklon modifikovati u "sex - konjak - buldozer".... "ne trosite alkohol na obloge- pijte ga"
A ovo sto Anais neumjesno tvrdi da covjek ostane sam....To ostajemo svi mila anais...prije ili kasnije ces i ti ostati sama. Za tvoje dobro nadam se da ce se tebi to desiti kasnije u zivotu.....ali budi sigurna ...na kraju ces na ovaj ili onaj nacin, ostati sama.
- anais_nin
dobro filozofe moj....ja govorim o gubitku ljubavi...da, ljudi varaju, nisam bas balavica da ignorisem tu cinjenicu...ali isto tako vjerujem u mogucnost izbora...i vjerujem u vjernost....meni 3 sekunde, pa ni pola sata u komsijinoj basti nisu toliko slatke, a definitivno ni vrijedne toga da izgubim ljubav neke osobe koju cijenim i volim...Stari wrote: A ovo sto Anais neumjesno tvrdi da covjek ostane sam....To ostajemo svi mila anais...prije ili kasnije ces i ti ostati sama. Za tvoje dobro nadam se da ce se tebi to desiti kasnije u zivotu.....ali budi sigurna ...na kraju ces na ovaj ili onaj nacin, ostati sama.
u stvari mozda i jesam naivna...ali kod mene ti to frcera na principu da ako mi se tudje grozdje ucini toliko neodoljivo sladjim prvo cu napustiti trenutacni vinograd pa tek onda poletit u drugi...ali to sam ja...
-
Stari
Meni se cini ...dobra i visokostovana Anais da ti (vjerovatno nesvjesno) brkas pojmove vjernost i lojalnost. Pa normalno je da niko ne ide (ispricat ces me na izrazu) u kurvanje ako jos uvijek voli svog zvanicnog partnera vise od potencijalnog kurvara. Eeeh...nije to to....nego kad zapadnes u takvu situaciju da ti se onaj tamo neki drugi ucini toliko ljepsim, toliko njeznijim, toliko muzevnijim da ti to jednostavnom pomraci svu pamet, da nemozes da zamislis situaciju u kojoj koracas ovom zemljom a da se snjim nisi spanadjala, da ti jednostavno on ne ide iz glave ma taman da citava planeta sad explodira... da ga vidis svuda na poslu, u skoli, u carsiji, u brijacnici, na utakmici...u krevetu ...svud.
E onda treba stisnuti pa otici zbariti tog svalera....i nakon toga se vratiti svom covjeku koji nema pojma sta se oko njega desava i nastaviti zivjeti kao da se nista nije desilo. To je lojalnost.
E onda treba stisnuti pa otici zbariti tog svalera....i nakon toga se vratiti svom covjeku koji nema pojma sta se oko njega desava i nastaviti zivjeti kao da se nista nije desilo. To je lojalnost.
- horns&drums
Lako mi horsasicu kresati, sto nisi Doli Parton napao mangupe?Zadig wrote:
drmo Dzoplinovu u back stage-u
-
Zadig
onda treba stisnuti pa otici zbariti tog svalera....i nakon toga se vratiti svom covjeku koji nema pojma sta se oko njega desava i nastaviti zivjeti kao da se nista nije desilo. To je lojalnost.
to je biti zaheban player takodje

to je biti zaheban player takodje
- anais_nin
od sveg srca se nadam da se nikad necu naci u toj situaciji...o tome sam i govorila kad sam napisala da nisam toliko naivna da mislim da se ljudima te stvari ne desavajuStari wrote: E onda treba stisnuti pa otici zbariti tog svalera....i nakon toga se vratiti svom covjeku koji nema pojma sta se oko njega desava i nastaviti zivjeti kao da se nista nije desilo. To je lojalnost.
-
Stari
anais_nin wrote:od sveg srca se nadam da se nikad necu naci u toj situaciji...o tome sam i govorila kad sam napisala da nisam toliko naivna da mislim da se ljudima te stvari ne desavajuStari wrote: E onda treba stisnuti pa otici zbariti tog svalera....i nakon toga se vratiti svom covjeku koji nema pojma sta se oko njega desava i nastaviti zivjeti kao da se nista nije desilo. To je lojalnost.nisam sigurna da bih ja bila u stanju da zivim sa tim saznanjem makar moj partner ne imao nikakve sanse da to ikad sazna...a smatram da je jos veci idiotluk i kukavicluk priznati...prema tome, samo mi ostaje da se nadam da u takvo iskusenje necu doci...
Ma daj cuj ne bi mogla zivjeti sa tim saznanjem....sta ti bona pada napamet...pa u tome i jest ...