Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
soha96

#101 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by soha96 »

To sto mi nismo dokazali crvotocine ne znaci da drugi hipotetski nisu i da je njihovo pojavljivanje nemoguce sve dok ih i mi ne dokazemo. Ili nesto trece o cemu nemamo ni teoriju ustvari. Zasto to mora biti brzina svjetlosti ili crvotocina? Mozda postoji nesto trece.
carobnjak_N

#102 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by carobnjak_N »

soha96 wrote: 27/05/2021 12:29
carobnjak_N wrote: 27/05/2021 12:03
soha96 wrote: 27/05/2021 10:28
Nisam ja nista stvorio, samo govorim o cinjenicama. Imamo letece objekte manevarskih sposobnosti i tehnologije kakvu ne mozemo ni zamisliti i to potvrdjenu od najjace vojne sile na svijetu. Sta god da je u pitanju, nije za "ma hajte molim vas pustite suplje tackice" pricu.

Te "svjetove" sam iznosio samo kao nagadjanja ako se radi o vanzemaljcima sto smo na pocetku i spominjali, a ne kao svoja neka cvrsta uvjerenja da to mora biti tako.
Nemaš nikakve "leteće objekte sa tehnologijom kakvu ne možemo ni zamisliti" , nego imaš svijetleće tačke koje se čudno kreću na snimku.
To su činjenice, a ne tvoje tumačenje koje od njih pravi supervozila.
Jel se ti zayebavas ili sta? Stid me citati tvoje gluposti. Idi na teme kojima si dorastao.

Probacu zadnji put napisati. Nije koje tumacenje o tome sta su ti objekti. To je fakt vojske i ostalih strucnjaka. Radi se o OBJEKTIMA koji su detektovani na toplotu kao i sve druge letjelice i koji su dugi po nekoliko metara. Ti objekti su redovna pojava vec decenijama i vidjeni su na milion mjesta sirom planete a sad su i potvrdjeni.
kme kmee ne diraj mi moje aliene
Pa ti objekti ili šta god to bilo, da su viđeni na "milion mjesta" , valjda bi imali i kvalitetan snimak , a ne samo obrise.
Moguće i da su neke kineske naprave. Ali neee...to je napredna svemirska tehnologija Anunakija!!! :-) :lol:
carobnjak_N

#103 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by carobnjak_N »

soha96 wrote: 27/05/2021 12:38 To sto mi nismo dokazali crvotocine ne znaci da drugi hipotetski nisu i da je njihovo pojavljivanje nemoguce sve dok ih i mi ne dokazemo. Ili nesto trece o cemu nemamo ni teoriju ustvari. Zasto to mora biti brzina svjetlosti ili crvotocina? Mozda postoji nesto trece.
naravno, zašto imamo tebe nego da štancaš teorije :thumbup:
soha96

#104 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by soha96 »

irac300 wrote: 27/05/2021 12:38 Meni je najfascinantnije da prvi put u historiji SAD zvanicno priznaje NLO. Zasto tek sada, iako je zadnjih desetljeca uveliko vidjan isti fenomen, ne znam. Nisam od onih teoreticara zavjera niti sam u tom fazonu da vjerujem bas u sve. Sto rece onaj njihov kongresmen/senator (ne znam sta je), ne znam cije su to letjelice, ali me brine da te letjelice lete iznad americkih baza bez ikakvih problema.

Uglavnom, bit ce zanimljiv naredni period. U junu se treba zvanicni izvjestaj objaviti u vezi ovog fenomena.
Zato sto je vecina bila u fazonu to su gluposti i svjetlece tacke kao ovaj akademik gore, trenutno u doba smartphona, interneta i slobodnog izvjestavanja doslo je do poplave nlo videa i svjedocanstava koje se vise ne mogu ignorisati. Do prije 30 godina ako nesto nije bilo na cnn nije se ni desilo. Danas ne mozes bas sve sakriti i moraju otkrivati barem nesto.
zijancer

#105 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by zijancer »

ovo što bob lazar opisuje u intervjuu sa joe roganom, kao prvu neobicnu stvar koju je opazio na novom radnom mjestu u jednom od zabačenih sektora zone 51, liči na leteći objekat koji opisuju djeca u zimbabveu
djeca kažu da je oko letjelice kružilo i nekoliko manjih svijetlećih objekata :mrgreen: vjerovatno generišući negativnu masu, šta li :P
soha96

#106 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by soha96 »

zijancer wrote: 27/05/2021 12:48 ovo što bob lazar opisuje u intervjuu sa joe roganom, kao prvu neobicnu stvar koju je opazio na novom radnom mjestu u jednom od zabačenih sektora zone 51, liči na leteći objekat koji opisuju djeca u zimbabveu
djeca kažu da je oko letjelice kružilo i nekoliko manjih svijetlećih objekata :mrgreen: vjerovatno generišući negativnu masu, šta li :P
Njegova prica je ekstra zanimljva ali malo previse sci fi. Sto se tice te djece, jos jedan u nizu neobjasnjivih fenomena, perfektan primjer vidjenja nlo bez ikakve sumnje a u potpunosti izignorisan od svih vecih medija.
ProgramskiJezik

#107 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by ProgramskiJezik »

zijancer wrote: 27/05/2021 12:48 ovo što bob lazar opisuje u intervjuu sa joe roganom, kao prvu neobicnu stvar koju je opazio na novom radnom mjestu u jednom od zabačenih sektora zone 51, liči na leteći objekat koji opisuju djeca u zimbabveu
Zanimljivo je kako Bob Lazar istu pricu ima od 80tih, i kako su mu dolazili stalno da provjeravaju sta radi jer je navodno ukrao element 115... mislim sve to moze bit jedan jako dobar Hoax, ali "I Want to believe"
irac300

#108 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by irac300 »

soha96 wrote: 27/05/2021 12:40
irac300 wrote: 27/05/2021 12:38 Meni je najfascinantnije da prvi put u historiji SAD zvanicno priznaje NLO. Zasto tek sada, iako je zadnjih desetljeca uveliko vidjan isti fenomen, ne znam. Nisam od onih teoreticara zavjera niti sam u tom fazonu da vjerujem bas u sve. Sto rece onaj njihov kongresmen/senator (ne znam sta je), ne znam cije su to letjelice, ali me brine da te letjelice lete iznad americkih baza bez ikakvih problema.

Uglavnom, bit ce zanimljiv naredni period. U junu se treba zvanicni izvjestaj objaviti u vezi ovog fenomena.
Zato sto je vecina bila u fazonu to su gluposti i svjetlece tacke kao ovaj akademik gore, trenutno u doba smartphona, interneta i slobodnog izvjestavanja doslo je do poplave nlo videa i svjedocanstava koje se vise ne mogu ignorisati. Do prije 30 godina ako nesto nije bilo na cnn nije se ni desilo. Danas ne mozes bas sve sakriti i moraju otkrivati barem nesto.
Da, mozda je i napredak tehnologije, prvenstveno telefona sa kamerama ubrzao taj proces. Najzanimljivije je da to vise nije ni neka vijest, ono, kao prognoza vremena onako usput. Valjda su ljudi godinama bombardovani raznim filmovima, serijama, dokumentarcima na ovu temu, pa im je postalo normalno.
aveos

#109 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by aveos »

saint_mirad wrote: 27/05/2021 10:34
aveos wrote: 27/05/2021 10:28 Prati li itko Balkan UFO kanal?
Uprati i ovaj, preporuka.
https://youtube.com/c/secureteam10
:thumbup:

Nego, kad Pentagon objavljuje izvješće, jel sad odmah prvog ili u toku mjeseca?
Koliko sam ja upratio trebali su pocetkom ove godine pa su odgodili šest mjeseci.
Point.

#110 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Point. »

Bilo bi čudno i zaista nemoguće da nigdje u univerzumu ne postoji život osim na Zemlji. Pitanje je, ukoliko se zaista radi o vanzemaljacima, zašto ne nalete đuture ko u Independence Day, evo nas. I da li se radi o jednoj rasi ili kako bi ih opisao, ili sa više planeta.
ProgramskiJezik

#111 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

aveos wrote: 27/05/2021 13:03

Koliko sam ja upratio trebali su pocetkom ove godine pa su odgodili šest mjeseci.
U utorak.
ProgramskiJezik

#112 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Point. wrote: 27/05/2021 13:04 Bilo bi čudno i zaista nemoguće da nigdje u univerzumu ne postoji život osim na Zemlji. Pitanje je, ukoliko se zaista radi o vanzemaljacima, zašto ne nalete đuture ko u Independence Day, evo nas. I da li se radi o jednoj rasi ili kako bi ih opisao, ili sa više planeta.
Ideja koju najcesce vidim jeste da samo posmatraju. Kao sto ljudi posmatraju zivotinje u divljini i ne petljaju se u njihovu okolinu od mravi do lavova, tako i ovi, posmatraju i gledaju nas.. mozda snimaju intergalagticki dokumentarac o nama haj znaj :-)
soha96

#113 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by soha96 »

Point. wrote: 27/05/2021 13:04 Bilo bi čudno i zaista nemoguće da nigdje u univerzumu ne postoji život osim na Zemlji. Pitanje je, ukoliko se zaista radi o vanzemaljacima, zašto ne nalete đuture ko u Independence Day, evo nas. I da li se radi o jednoj rasi ili kako bi ih opisao, ili sa više planeta.
Ne moraju biti ni vanzemaljci. Sta god da je, u najmanju ruku je velika misterija a potencijalno i opasna stvar. Treba puno veci pritisak javnosti da se otkrije sta je ovo u potpunosti a ne samo mrvice koje daju.

Sve ovo sto je Pentagon potvrdio u zadnjih godinu dana, su negirali zadnjih par decenija to jest lagali. Sta jos kriju i o cemu jos uvijek lazu?
soha96

#114 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by soha96 »

ProgramskiJezik wrote: 27/05/2021 13:08
Ideja koju najcesce vidim jeste da samo posmatraju. Kao sto ljudi posmatraju zivotinje u divljini i ne petljaju se u njihovu okolinu od mravi do lavova, tako i ovi, posmatraju i gledaju nas.. mozda snimaju intergalagticki dokumentarac o nama haj znaj :-)
Kao sto mi idemo na safari u afriku sa dzipom. 99% zivotinja nas i ne vidi a onih par pobjegne od straha. A nama zanimljivo posjetiti.
Haris.ba

#115 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Haris.ba »

ProgramskiJezik wrote: 27/05/2021 13:08 Ideja koju najcesce vidim jeste da samo posmatraju. Kao sto ljudi posmatraju zivotinje u divljini i ne petljaju se u njihovu okolinu od mravi do lavova, tako i ovi, posmatraju i gledaju nas.. mozda snimaju intergalagticki dokumentarac o nama haj znaj
O nama u BiH moraju da imaju poseban serijal. :bih:
soha96

#116 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by soha96 »

Mrav ce prozivjeti cijeli zivotni vijek a vjerovatno nece ni pogledati prema gore i vidjeti nas, sto ne znaci da nismo tu. Nit cemo se peglati sa mravima.
irac300

#117 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by irac300 »

ProgramskiJezik wrote: 27/05/2021 13:08
Ja se uvijek sjetim Prve komande iz Zvjezdanih staza, nemijesanje sa civilizacijama koje nisu razvijene. Realno gledajuci, koja bi se visokorazvijena civilizacija javila vrsti koja ubija samu sebe, koja vjeruje u nekakve bogove i zbog toga unistava sopstvenu vrstu koja ne razmislja isto?! Kojoj su preca fosilna goriva od ljudskih zivota, koja unistava vlastitu planetu na kojoj zivi... Jbg, nelogicno. Zeleni smo mi kao vrsta.
saint_mirad

#118 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by saint_mirad »

aveos wrote: 27/05/2021 13:03

Rok je kraj juna, mada se može pojaviti i ranije. Vidim koji post gore vele u utorak.
saint_mirad

#119 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by saint_mirad »

soha96 wrote: 27/05/2021 13:12 Mrav ce prozivjeti cijeli zivotni vijek a vjerovatno nece ni pogledati prema gore i vidjeti nas, sto ne znaci da nismo tu. Nit cemo se peglati sa mravima.
Zamisli kako bi neki prosvetljeni mrav objasnio mravima internet. Bilo bi ma to su svetla neka, nema jasnih dokaza u mravinjaku.
tramvajtrojka

#120 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by tramvajtrojka »

pa samo pogledati koliko smo mi kao rasa homo sapiens na zemlji a koliko je ona stara

i sama velicina svemira matematicki ne može imati samo nas u njemu vecina naroda ne konta fizicku velicinu svemira i koliki je kod nas raja misli da ima samo sedam planeta i tjt i cula je za mlijecni put a koliko samo ima sazviježđa kao nasih u mlijecnom putu to je ludorija :lol:
hamos

#121 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by hamos »

soha96 wrote: 26/05/2021 21:51 Bukvalno su potvrdjeni vec skoro dvije godine a u zadnjih par mjeseci potvrdjeni snimci postali normalna stvar kao vremenska prognoza. Valjda zato i potvrdjuju sad masovno jer smo dosli do nivoa gdje prosjecnog covjeka to ne dotice. Tako ce biti i sa "malim zelenim" kad dodje na red.
Nisu to mali zeleni,NLO ne znaci nuzno vanzemaljac..moj stav,suradjujemo s drugim dimenzijama(dzinski svijet) koje nam prodaju tehnologiju
Project Ashe

#122 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Project Ashe »

Haris.ba wrote: 27/05/2021 13:12
ProgramskiJezik wrote: 27/05/2021 13:08 Ideja koju najcesce vidim jeste da samo posmatraju. Kao sto ljudi posmatraju zivotinje u divljini i ne petljaju se u njihovu okolinu od mravi do lavova, tako i ovi, posmatraju i gledaju nas.. mozda snimaju intergalagticki dokumentarac o nama haj znaj
O nama u BiH moraju da imaju poseban serijal. :bih:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
saint_mirad

#123 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by saint_mirad »

Samo u vidljivom delu svemira postoji više zvezda nego zrna peska na svim pustinjama na planeti. Svaka od tih hiljada milijardi zvezda može imati svoje solarne sisteme i potencijalno naseljive planete.

I onda raji čudno što se priča o alienima i njihovoj tehnologiji. Što se tiče samih tehnikalija međuzvezdanog putovanja, onako kako mi zamišljamo je passe, trenutna furka je zakrivljenje prostora, čak i opcija u kojoj željenu destinaciju dovuces sebi. Primer toga je list papira sa tačkama a i b na dva kraja. Savijes papir preko pola i od a do b putuješ instantno.
Project Ashe

#124 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Project Ashe »

saint_mirad wrote: 27/05/2021 13:42 Samo u vidljivom delu svemira postoji više zvezda nego zrna peska na svim pustinjama na planeti. Svaka od tih hiljada milijardi zvezda može imati svoje solarne sisteme i potencijalno naseljive planete.

I onda raji čudno što se priča o alienima i njihovoj tehnologiji. Što se tiče samih tehnikalija međuzvezdanog putovanja, onako kako mi zamišljamo je passe, trenutna furka je zakrivljenje prostora, čak i opcija u kojoj željenu destinaciju dovuces sebi. Primer toga je list papira sa tačkama a i b na dva kraja. Savijes papir preko pola i od a do b putuješ instantno.
Počeli su na taj način razmišljati kad su skontali da je nemoguće da bilo koji objekat sa masom putuje brzinom svjetlosti.
soha96

#125 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by soha96 »

hamos wrote: 27/05/2021 13:38
soha96 wrote: 26/05/2021 21:51 Bukvalno su potvrdjeni vec skoro dvije godine a u zadnjih par mjeseci potvrdjeni snimci postali normalna stvar kao vremenska prognoza. Valjda zato i potvrdjuju sad masovno jer smo dosli do nivoa gdje prosjecnog covjeka to ne dotice. Tako ce biti i sa "malim zelenim" kad dodje na red.
Nisu to mali zeleni,NLO ne znaci nuzno vanzemaljac..moj stav,suradjujemo s drugim dimenzijama(dzinski svijet) koje nam prodaju tehnologiju
Gdje sam napisao da su mali zeleni potvrdjeni? Pisem o NLO.
Post Reply