Damir Nikšić - all about - ESPo

Post Reply
BHCluster

#101 Re: Damir Niksic - ESP

Post by BHCluster »

Kikibombona wrote: 25/07/2020 18:47
BHCluster wrote: 22/07/2020 12:09Slazem se, medjutim ovo sto si napisala ne mijenja cinjenicu da je Damir Niksic dezerter. Ipored raznih izdajnika koje si navela postojali su istinski heroji njih na desetine hiljada (njegovih vrsnjaka) koji su ipak ostalo braniti ovu zemlju pa se ne kurche kao on.
Dezerter je cist kao suza. Ni pomogao ni odmogao.

Od dezertera je sto puta gora izdajnicka SDA sekta koja je krala dok je sirotinja ratovala. I nikad nisu prestali krasti.

...

A ovako izgleda sudbina borca

https://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzna-i ... /191204033
Dok je ovaj dezerter "cist ko suza" hladio muda njegovi vrsnjaci i drugi su branili drzavu i obezbjedili ovom dezerteru da iz hladovine klepa par milja svakog mjeseca.

I sad usporedi Fikretovu sudbinu sa sudbinom ovog dezertera.
Kikibombona

#102 Re: Damir Niksic - ESP

Post by Kikibombona »

BHCluster wrote: 25/07/2020 22:04
BHCluster wrote: 22/07/2020 12:09Slazem se, medjutim ovo sto si napisala ne mijenja cinjenicu da je Damir Niksic dezerter. Ipored raznih izdajnika koje si navela postojali su istinski heroji njih na desetine hiljada (njegovih vrsnjaka) koji su ipak ostalo braniti ovu zemlju pa se ne kurche kao on.

Od dezertera je sto puta gora izdajnicka SDA sekta koja je krala dok je sirotinja ratovala. I nikad nisu prestali krasti.

...

Dok je ovaj dezerter "cist ko suza" hladio muda njegovi vrsnjaci i drugi su branili drzavu i obezbjedili ovom dezerteru da iz hladovine klepa par milja svakog mjeseca.

Ko je po tebi gori:

1. SDA koja je krala za vrijeme rata i koja krade od naroda poslije rata, te uz to metka nisu opalili i svoju guzicu izložili opasnosti

2. Damir Niksic dezerter
BHCluster

#103 Re: Damir Niksic - ESP

Post by BHCluster »

Kikibombona wrote: 25/07/2020 22:11

...

Ko je po tebi gori:

1. SDA koja je krala za vrijeme rata i koja krade od naroda poslije rata, te uz to metka nisu opalili i svoju guzicu izložili opasnosti

2. Damir Niksic dezerter
Kakav ti je izbor izmedju dezertera i izdajnika? To nije izbor, ako je to izbor onda smo stvarno nemamo sta traziti, a dokaz tome je upravo sudbina Fikreta Dedica.
Kikibombona

#104 Re: Damir Niksic - ESP

Post by Kikibombona »

BHCluster wrote: 25/07/2020 22:19Kakav ti je izbor izmedju dezertera i izdajnika? To nije izbor, ako je to izbor onda smo stvarno nemamo sta traziti, a dokaz tome je upravo sudbina Fikreta Dedica.
Nasa realnost je takva da je sirotinja podbacila ledja a elita se ekstremno obogatila.

I tako je nazalost svugdje. Sirotan kidise sa puskom a elita ga sokoli i puni dzepove.

...

Bas sam gledao dokumentarac iz 2SR. Svabe opkolile 200 000 Rusa, ostali bez municije. Moskva poslala avione da izvuku generale i oficire, njih par stotina. Samo 2 oficira nisu zeljela otici, odlucili umrijeti sa svojim vojnicima. I to nizerangirana oficira. Generali utekli.

E to ti je rat.
BHCluster

#105 Re: Damir Niksic - ESP

Post by BHCluster »

Kikibombona wrote: 25/07/2020 22:25
BHCluster wrote: 25/07/2020 22:19Kakav ti je izbor izmedju dezertera i izdajnika? To nije izbor, ako je to izbor onda smo stvarno nemamo sta traziti, a dokaz tome je upravo sudbina Fikreta Dedica.
Nasa realnost je takva da je sirotinja podbacila ledja a elita se ekstremno obogatila.

I tako je nazalost svugdje. Sirotan kidise sa puskom a elita ga sokoli i puni dzepove.

...

Bas sam gledao dokumentarac iz 2SR. Svabe opkolile 200 000 Rusa, ostali bez municije. Moskva poslala avione da izvuku generale i oficire, njih par stotina. Samo 2 oficira nisu zeljela otici, odlucili umrijeti sa svojim vojnicima. I to nizerangirana oficira. Generali utekli.

E to ti je rat.
I onda mi neko kaze da izaberem izmedju dezertera ili izdajnika (kiminalaca itd...). Zajebi to!
doremifa

#106 Re: Damir Niksic - ESP

Post by doremifa »

...

kuzimo te bolan, Damir je kriv za sudbinu Fikreta a ne SDA, sve jasno. svi su isti pa bolje onda za provjerene iste, objasnio si nam sve vec stotinu puta minimum
drndalo

#107 Re: Damir Niksic - ESP

Post by drndalo »

Srecom, puna SDA prvoboraca, npr. onaj sto mu konj ucini samoubistvo. Snaha u Alje naseg dobrog se uspjesno borila za zivote boraca, krpila im rane, prvi sin u Bosnjaka mogao biti vidjen samo za mirnih dana na haubicomet od linije...

100x sam rekao sebi jebo me otac kad sam uzeo pusku, i kad se SDA trsi da mi ju je dala... A nije..

U Sarajevu npr. Hrvati nisu mogli stici na red za HVO, od dobrijeh Bosnjana, i Srba... Ko ne vjeruje nek se raspita... A i oni se vode kao ratni staz...
high_volume

#108 Re: Damir Niksic - ESP

Post by high_volume »

BHCluster wrote: 25/07/2020 22:04 Dok je ovaj dezerter "cist ko suza" hladio muda njegovi vrsnjaci i drugi su branili drzavu i obezbjedili ovom dezerteru da iz hladovine klepa par milja svakog mjeseca.
Nek' si nam ti oslobodio brda i doline, i onda otišao na "Zapad" na saslužen odmor :-)
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#109 Re: Damir Niksic - ESP

Post by un1ted »

Zašto si vi koji se hvalite kako ste branili državu, zašto to niste i nastavili? Koja je razlika između nekoga ko je branio u ratu, a ne brani u "miru"? Gledajuci današnje stanje. 99% boraca su digli ruke od ove države.
BHCluster

#110 Re: Damir Niksic - ESP

Post by BHCluster »

high_volume wrote: 26/07/2020 14:19
BHCluster wrote: 25/07/2020 22:04 Dok je ovaj dezerter "cist ko suza" hladio muda njegovi vrsnjaci i drugi su branili drzavu i obezbjedili ovom dezerteru da iz hladovine klepa par milja svakog mjeseca.
Nek' si nam ti oslobodio brda i doline, i onda otišao na "Zapad" na saslužen odmor :-)
Izbor izmedju dezertera ili izdajnika (kiminalaca itd...) to ti je izbor, sretno! :lol:
BHCluster

#111 Re: Damir Niksic - ESP

Post by BHCluster »

doremifa wrote: 26/07/2020 08:31

kuzimo te bolan
Nemoj se ozlijediti. :lol:
LBVIEW

#112 Re: Damir Niksic - ESP

Post by LBVIEW »

'

Jel' to ovaj ublehas- teoreticar zavere?
Od 4:10, kaze bolid: "ti se zavadio s komsijama,kuku-lele, pisi rezolucije" :shock: wtf? :-)
doremifa

#113 Re: Damir Niksic - ESP

Post by doremifa »

BHCluster wrote: 26/07/2020 19:57
doremifa wrote: 26/07/2020 08:31

kuzimo te bolan
Nemoj se ozlijediti. :lol:
LOL, koji si ti komedijas, pravi si :lol: :lol: :lol:
tvojkomsija

#114 Re: Damir Niksic - ESP

Post by tvojkomsija »

Ovaj lik se distancira od bosnjackih partija? Jel on Bosnjak ili ne?
Ovaj klip o Srebrenici me podsjeca na onaj Borisa Malagurskog kad se ismijava sa "Srebrenica fest". Smeta njima obojici obiljezavanje genocida, samo pakuju na drugaciji nacin.
Ismijava rezoluciju, znam ja dobro tu ideologiju i takve likove
Styling

#115 Re: Damir Niksic - ESP

Post by Styling »

BHCluster wrote: 25/07/2020 22:29
Kikibombona wrote: 25/07/2020 22:25

...

E to ti je rat.
I onda mi neko kaze da izaberem izmedju dezertera ili izdajnika (kiminalaca itd...). Zajebi to!
Ne mozemo nikoga zvati dezerterom jer ta kategoija je prestala da postoji onog momenta kada je poslije rata usvoje amnestija. Tada se pola pobjegulja, od kojih je znacajan dio bio SDA vratilo svijetla obraza kao da se nista nije desilo. Ne znam sto bi se za,jeralo Damiru a ne i rahmetli Tihicu, Zvizdicu, i mnogima koji nisu bili tu kad je bilo najteze.
Horcrux

#116 Re: Damir Niksic - ESP

Post by Horcrux »

dumpa wrote: 24/07/2020 17:53
Bloo wrote: 24/07/2020 17:34 Pometlane gluposti.
Konkretno na ovoj temi, zbog mog komentara da je Nikšić osoba bez ljudskih i političkih kvaliteta, nađe se skorojević da meni pripisuje ljubav prema SDA, što je čisti idiotizam. Ali ja ne želim nikome da to objašnjavam, to je vaše da mi takve skinete s leđa. Ista stvar se odnosi na paranoike koji ne trpe bilo kakav komentar protiv tzv Naše stranke ili Konakovića npr. Odmah si SDA, a ja, da prostiš na izražavanju, poserem kompletnu našu političku scenu, i dokazane debile i lažne alternative. I to je moje pravo.
A moze li tvoj primjer nekog sa ljudskim i politickim kvalitetima?
LBVIEW

#117 Re: Damir Niksic - ESP

Post by LBVIEW »

tvojkomsija wrote: 27/07/2020 14:03 Ovaj lik se distancira od bosnjackih partija? Jel on Bosnjak ili ne?
Ovaj klip o Srebrenici me podsjeca na onaj Borisa Malagurskog kad se ismijava sa "Srebrenica fest". Smeta njima obojici obiljezavanje genocida, samo pakuju na drugaciji nacin.
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/14 ... tinom.html
Gost u emisiji cetnika Tese Tesanovica, pozirajuci sa cetnikom Malagurskim.
Aferim, konceptualni umjetnice s brcicima.
Last edited by LBVIEW on 27/07/2020 20:06, edited 2 times in total.
dumpa

#118 Re: Damir Niksic - ESP

Post by dumpa »

Horcrux wrote: 27/07/2020 14:30
A moze li tvoj primjer nekog sa ljudskim i politickim kvalitetima?
Ne može jer su kao jedinke nebitni. Ima ih u svim strankama, ali se ne pitaju oni nego stranke. Onda stranka slobodnomisleće otjera, svaka od SDA pa do tzv NS. Dalje pometeni prave svoje stranke i prelaze u uloge metača. Politika je tako masovna tvornica krembila.

Kako izaći iz tog kruga zla? U datim okolnostima teško.

Treba biti optimista i djelovati lokalno. Strankama i ideologijama se bavi sirotinja.
high_volume

#119 Re: Damir Niksic - ESP

Post by high_volume »

tvojkomsija wrote: 27/07/2020 14:03 Ovaj lik se distancira od bosnjackih partija? Jel on Bosnjak ili ne?
Koje su to "bošnjačke" partije?
doremifa

#120 Re: Damir Niksic - ESP

Post by doremifa »

"Obavještavam vas da je danas na 27. Radnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo jednoglasno usvojena moja ZASTUPNIČKA INICIJATIVA (DEKLARACIJA) od šest tačaka koju sam napisao u decembru 2019. inspirisan inicijativom (deklaracijom) koju je pokrenuo klub SDA u vezi dodjele Nobelove nagrade austrijskom književniku Peter Handke, a koju smo usvojili na 16. Radnoj sjednici 11. Decembra 2019.

Osjetio sam potrebu da se konačno napiše i usvoji deklaracija u kojoj će Kanton Sarajevo, u neku ruku Sarajevo kao glavni grad BiH, jednako, bez pristrasnosti i duplih aršina tretirati sve one koji ignorišu i negiraju genocide, tj. sve one zemlje čije vlade nisu usvojile Deklaraciju o genocidu u Srebrenici, zajedno sa svima onima koji djeluju u Kantonu Sarajevo, a koje vlade tih zemalja finansijski i politički podržavaju.

Važno je da javnost BiH zna o kojim sve zemljama se radi i ko su sve politički i gospodarski eksponenti, partneri i predstavnici tih vlada i vladajućih stranaka u Kantonu Sarajevo, kao i koji sve mediji i politički subjekti su od vladajućih stranaka i vlada zemalja koje nisu usvojile Deklaraciju o genocidu u Srebrenici primali donacije ili finansijsku pomoć.

Iskreno, nisam očekivao da će ova deklaracija biti usvojena, tj. da će vladajuća koalicija insistirati na nekim nedostacima, pravnim detaljima, ili da će biti protiv nje, u prvom redu zbog Turske, ali, na moje iznenađenje, usvojena je jednoglasno. (Što je najinteresantnije jedna od tih zemalja je i sama BiH, pa ćemo vidjeti na šta će ovo da liči u praksi.)

Dakle, Skupština Kantona Sarajevo:

1. Osuđuje svako negiranje genocida smatrajući sve koje imaju direktnu ili indirektnu finansijsku/političku pomoć i podršku od strane država koje nisu usvojile Rezoluciju o genocidu u Srebrenici - nepoželjnim u Kantonu Sarajevo.

2. Prekida svaku saradnju sa poslovnim subjektima, bankama, političkim i drugim organizacijama, društvima, medijima i pojedincima koji imaju direktnu ili indirektnu finansijsku/političku pomoć i podršku od strane država koje nisu usvojile Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

3. Zahtijeva od Parlamentarne skupštine BiH da po hitnom postupku usvoji Zakon o zabrani negiranja genocida koji bi jasno definisao sankcije za one koji to čine i koji bi definisao sankcije i prekid diplomatskih i poslovnih odnosa sa državama koje nisu usvojile Rezoluciju o genocidu u Srebrenici - sve dok to one ne učine.

4. Zahtijeva da Vijeće ministara BiH potvrdi i objavi zvaničnu listu svih država koje još uvijek nisu usvojile Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

5. Zahtijeva da se Zakonom o zabrani negiranja, minimiziranja, opravdavanja ili odobravanja Holokausta, zločina genocida i zločina protiv čovječnosti definiše i zabrana djelovanja poslovnih subjekata, banaka, institucija, političkih i drugih organizacija, društava, pojedinaca i medija koji su na bilo koji način finansirani i pomagani od strane država koje nisu usvojile Rezoluciju o genocidu u Srebrenici i koje su negatori genocida.

6. Poziva Predsjedništvo BiH, sve skupštine kantona u Federaciji BiH, kao i entitetske skupštine da se pridruže ovoj inicijativi.

Obrazloženje:

Smatram da pozitivnim izjašnjavanjem o ovih šest tačaka i pridruživanjem ovoj inicijativi, moje kolege zastupnici u ovoj i drugim skupštinama, uključujući Predsjedništvo BiH, kao i šefove stranaka vladajućih koalicija, ne samo da imaju priliku na djelu pokazati i izraziti svoje domoljublje i državničko ponašanje, već i svoju predanost istinskim ljudskim vrijednostima, čime će na adekvatan način odati počast žrtvama genocida u Srebrenici."
high_volume

#121 Re: Damir Niksic - ESP

Post by high_volume »

doremifa wrote: 29/07/2020 12:17
"Obavještavam vas da je danas na 27. Radnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo jednoglasno usvojena moja ZASTUPNIČKA INICIJATIVA (DEKLARACIJA) od šest tačaka koju sam napisao u decembru 2019. inspirisan inicijativom (deklaracijom) koju je pokrenuo klub SDA u vezi dodjele Nobelove nagrade austrijskom književniku Peter Handke, a koju smo usvojili na 16. Radnoj sjednici 11. Decembra 2019.

2. Prekida svaku saradnju sa poslovnim subjektima, bankama, političkim i drugim organizacijama, društvima, medijima i pojedincima koji imaju direktnu ili indirektnu finansijsku/političku pomoć i podršku od strane država koje nisu usvojile Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

Koje su to države koje nisu usvojile Rezoluciju Evropskog parlamenta o obilježavanju sjećanja na Srebrenicu?

Šta konkretno znači "prekid svake saradnje" sa poslovnim subjektima, bankama, političkim i drugim organizacijama, društvima, medijima i pojedincima koji imaju direktnu ili indirektnu finansijsku/političku pomoć i podršku od strane tih država
carobnjak_N

#122 Re: Damir Niksic - ESP

Post by carobnjak_N »

25 godina poslije rata nikakve ratne zasluge ili nemanje istih, ne mogu biti presudne da nekog dikvalifikujes za bavljenje politikom.
Damirova lijevo zelena prica je nesto sto je sad popularno u evropksim zemljama i ne vidim da joj nema
mjesta kod nas, narocito kad vidimo kako se odnosimo prema ekologiji i prirodi.
Pogotovo kad smog pritisne preko zime i postanes
negativno popularan u svijetu, po rekordnim stopama zagadjenog zraka.
Kat

#123 Re: Damir Niksic - ESP

Post by Kat »

A sta cemo sa haverima i negatorima genocida:

Osjetio sam potrebu da se konačno napiše i usvoji deklaracija u kojoj će Kanton Sarajevo, u neku ruku Sarajevo kao glavni grad BiH, jednako, bez pristrasnosti i duplih aršina tretirati sve one koji ignorišu i negiraju genocide, tj. sve one zemlje čije vlade nisu usvojile Deklaraciju o genocidu u Srebrenici, zajedno sa svima onima koji djeluju u Kantonu Sarajevo, a koje vlade tih zemalja finansijski i politički podržavaju.

Važno je da javnost BiH zna o kojim sve zemljama se radi i ko su sve politički i gospodarski eksponenti, partneri i predstavnici tih vlada i vladajućih stranaka u Kantonu Sarajevo, kao i koji sve mediji i politički subjekti su od vladajućih stranaka i vlada zemalja koje nisu usvojile Deklaraciju o genocidu u Srebrenici primali donacije ili finansijsku pomoć.

Iskreno, nisam očekivao da će ova deklaracija biti usvojena, tj. da će vladajuća koalicija insistirati na nekim nedostacima, pravnim detaljima, ili da će biti protiv nje, u prvom redu zbog Turske, ali, na moje iznenađenje, usvojena je jednoglasno. (Što je najinteresantnije jedna od tih zemalja je i sama BiH, pa ćemo vidjeti na šta će ovo da liči u praksi.)

1. Osuđuje svako negiranje genocida smatrajući sve koje imaju direktnu ili indirektnu finansijsku/političku pomoć i podršku od strane država koje nisu usvojile Rezoluciju o genocidu u Srebrenici - nepoželjnim u Kantonu Sarajevo.

3. Zahtijeva od Parlamentarne skupštine BiH da po hitnom postupku usvoji Zakon o zabrani negiranja genocida koji bi jasno definisao sankcije za one koji to čine i koji bi definisao sankcije i prekid diplomatskih i poslovnih odnosa sa državama koje nisu usvojile Rezoluciju o genocidu u Srebrenici - sve dok to one ne učine.

4. Zahtijeva da Vijeće ministara BiH potvrdi i objavi zvaničnu listu svih država koje još uvijek nisu usvojile Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

5. Zahtijeva da se Zakonom o zabrani negiranja, minimiziranja, opravdavanja ili odobravanja Holokausta, zločina genocida i zločina protiv čovječnosti definiše i zabrana djelovanja poslovnih subjekata, banaka, institucija, političkih i drugih organizacija, društava, pojedinaca i medija koji su na bilo koji način finansirani i pomagani od strane država koje nisu usvojile Rezoluciju o genocidu u Srebrenici i koje su negatori genocida.

6. Poziva Predsjedništvo BiH, sve skupštine kantona u Federaciji BiH, kao i entitetske skupštine da se pridruže ovoj inicijativi.

Obrazloženje:

Smatram da pozitivnim izjašnjavanjem o ovih šest tačaka i pridruživanjem ovoj inicijativi, moje kolege zastupnici u ovoj i drugim skupštinama, uključujući Predsjedništvo BiH, kao i šefove stranaka vladajućih koalicija, ne samo da imaju priliku na djelu pokazati i izraziti svoje domoljublje i državničko ponašanje, već i svoju predanost istinskim ljudskim vrijednostima, čime će na adekvatan način odati počast žrtvama genocida u Srebrenici."
doremifa

#124 Re: Damir Niksic - ESP

Post by doremifa »

Kat wrote: 29/07/2020 15:54 A sta cemo sa haverima i negatorima genocida:
[/quote]

najbolje ti je da popricas sa sefom i kazes mu da raskine odnose sa dodikom dokle god nije spreman da prizna genocid iduci put kad budu isli na rucak u RS
doremifa

#125 Re: Damir Niksic - ESP

Post by doremifa »

high_volume wrote: 29/07/2020 14:16

Koje su to države koje nisu usvojile Rezoluciju Evropskog parlamenta o obilježavanju sjećanja na Srebrenicu?

Šta konkretno znači "prekid svake saradnje" sa poslovnim subjektima, bankama, političkim i drugim organizacijama, društvima, medijima i pojedincima koji imaju direktnu ili indirektnu finansijsku/političku pomoć i podršku od strane tih država
stavka 4
Post Reply