U Marsu kod Željinog stadiona ima rukavica.high_volume wrote: ↑27/03/2020 23:06 Apoteke nemaju medicinski alkohol, nemaju rukavica, nemaju maske...
ps. Meni je security ispred marketa rekao 'kako nemaš, nađi neke pa se vrati, one zimske barem'
Moderator: O'zone
U Marsu kod Željinog stadiona ima rukavica.high_volume wrote: ↑27/03/2020 23:06 Apoteke nemaju medicinski alkohol, nemaju rukavica, nemaju maske...
u usta mozda ne, ali ce uci u oci.Milenkov buraz wrote: ↑28/03/2020 15:30Mislim da ne jer kod ove nema šanse da prođe pored maske i lica išta kao kod ovih nazovimo "običnih" maski. Naravno, nema 100% sigurnosti da nosiš kosmonautsko odijelo.
Prije ili kasnije svi ćemo se morati zaraziti tako da...jbg.seoBIH wrote: ↑28/03/2020 15:41u usta mozda ne, ali ce uci u oci.Milenkov buraz wrote: ↑28/03/2020 15:30Mislim da ne jer kod ove nema šanse da prođe pored maske i lica išta kao kod ovih nazovimo "običnih" maski. Naravno, nema 100% sigurnosti da nosiš kosmonautsko odijelo.
Po meni su rukavice ubleha samo takva, pa nije kožna bolest jbm. Lakše i jeftinije oprati ruke nego se zajebavati s rukavicama.Nierika wrote: ↑28/03/2020 15:33U Marsu kod Željinog stadiona ima rukavica.high_volume wrote: ↑27/03/2020 23:06 Apoteke nemaju medicinski alkohol, nemaju rukavica, nemaju maske...
ps. Meni je security ispred marketa rekao 'kako nemaš, nađi neke pa se vrati, one zimske barem'![]()
Da, kao što smo svi prebolovali gripu i ja tako mislim da mi je bolje da se zarazim ove godine sa 53 nego sljedeće sa 54 godine.Milenkov buraz wrote: ↑28/03/2020 15:53Prije ili kasnije svi ćemo se morati zaraziti tako da...jbg.seoBIH wrote: ↑28/03/2020 15:41u usta mozda ne, ali ce uci u oci.Milenkov buraz wrote: ↑28/03/2020 15:30
Mislim da ne jer kod ove nema šanse da prođe pored maske i lica išta kao kod ovih nazovimo "običnih" maski. Naravno, nema 100% sigurnosti da nosiš kosmonautsko odijelo.
Koji omjer domestosa i vodedječak sa šibicama wrote: ↑28/03/2020 15:37 ima u konzumu onih elasticnih zutih za pranje kupatila, marka i nesto jedne, kupis tri okrenes na unutrasnju stranu nije tako zuto, bijele su vise... kad jedne koristis taj dan, navece ih potopis u rastvor domestosa, operes dobro kasnije sa nekim sapunom, osusis i taman spremne za upotrebu kad se osuse
mislim da moze tako
otprilike ja to_BataZiv_0809 wrote: ↑29/03/2020 13:11Koji omjer domestosa i vodedječak sa šibicama wrote: ↑28/03/2020 15:37 ima u konzumu onih elasticnih zutih za pranje kupatila, marka i nesto jedne, kupis tri okrenes na unutrasnju stranu nije tako zuto, bijele su vise... kad jedne koristis taj dan, navece ih potopis u rastvor domestosa, operes dobro kasnije sa nekim sapunom, osusis i taman spremne za upotrebu kad se osuse
mislim da moze tako

ja imam od netkanog tekstila homemade, perive, jest plastičan ali ne djeluje kao platika i tanak je pa se da disati. mislim da od njega rade i kiruške.dječak sa šibicama wrote: ↑28/03/2020 15:13Zavisi koja maska
One obicne medicinske, recimo da bi trebalo ali ja je koristim vise puta jer ne boravim vani predugo... maska ionako nije 100% zastita
Koristim i onu FFP2 ona nije jednokratna
a koristim i homemade, od gaca napravio, one elasticnedvije nogavice, izmedju stavim pojacanje od kuhinjskih papirnih rucnika, odlicno... samo vruce
![]()
nije hirurška
Nisam stručna, ali u neke prodavnice ne puštaju bez maski i rukavica. Čak i ako oficijelno nisi "neodgovoran", nećeš moći ući.cyprus wrote: ↑28/03/2020 21:28 Jeboga više ove maske... Ja koliko sam skonto, one nisu sastavni dio preporuke WHO-a... Al eto, vidim pomama je i svi nosaju, pa hajd reko ako stvarno ima koristi, stavit ću i ja... Prvo sam nosao jednu te istu pet dana (jer nisam nigdje mogao nać drugu)... Čak mi je i žena koristila istu kada je jednom izašla vani...
Nekim čudom jučer nabasam u apoteku, kad imaju maske... Kupim pet komada... Al takve su da od njih samo mogu oklempaviti...
Pa bih volio da mi neko stručan kaže - ako odustanem od nošenja maske, može li se to smatrati neodgovornim ponašanjem?Svakako me nije strah za sebe, ali zaista ne bih želio pridonijeti širenju virusa... Koliko je zapravo uobičajeno da se virus prenese tek tako zrakom na ulici ili eventualno prodavnici?
Ionako uvijek govore da nemaju da prodajumali jomu wrote: ↑29/03/2020 19:59 STVARA SE GUBITAK: Privatne apoteke u Sarajevu: Zbog odluke vlade bit ćemo prinuđeni zaustaviti prodaju maski i rukavica
Privatne apoteke Kantona Sarajevo obratile su se Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, putem Vlade Kantona Sarajevo, sa Zahtjevom za izmjene i dopune Odluke o mjerama neposredne kontrole cijena od 16. marta 2020. godine, a po kojoj one moraju biti na nivou od 5. marta 2020. Razlog je porast veleprodajnih cijena...
https://www.klix.ba/vijesti/bih/privatn ... /200329039
Ma slobodno je potopi na 10-15 minuta u toplu vodu u koju si dodao domestosa, malo izgnjavi, zatim isperi u nekoliko voda, osuši, nosi