Nedžad Branković is back: Sve po Zakonu

Novak20

#101 Re: Nedžad Branković is back: Sve po Zakonu

Post by Novak20 »

Hank Paldum wrote: 18/12/2019 22:25
Evo samo jedan primjer kod tzv. građanskih stranaka (da neko ne pomisli da imam razlog zašto samo pojedine partije kritikujem, o starim lopovskim strankama se sve zna pa nema potrebe jer je sve jasno) SDP i NS kažu da neće nikada u vlast sa nacionalnim strankama. Za naivnog dobronamjernog stanovnika u BiH oni će biti doživotno jedina opcija za njih, čast, obraz, poštenje.
Sa druge strane imamo situaciju koja je jasna najvećem idiotu u BiH, nešto što je jasno budalama nad budalama koji ne mogu sabrati 1+1 a to je da će u BH mjestima sa srpskom i hrvatskom većinom uvijek pobjediti nacionalne stranke i da su nezaobilazne, ako to znaju budale onda to moraju znati školovaniji ljudi popit Kojovića i Nikšića, to znači da SDP i NS neće nikada u vlast. To znači da je to skup parazita države, lezihljebovića, vječitih studenata koji bježe od odgovornosti u hladovinu ali koji će od naivnog naroda uvijek dobiti povjerenje pričom kako treba mijenjati državu i boriti se za građansku BiH.
Takvu osobinu ćemo naći kod osoba poput starih pumpaša na benzinskim pumpama koji nanose više štete nego koristi firmi tako i te stranke nanose štetu državi. Po čemu se Pedja Kojović ili Nikšić onda razlikuje od Halida Genjca, oba bježe od odgovornosti ali ostaju na udobnom.
A da popričamo malo o SDA lopovu Brankoviću ? Njegova je ova tema ako se ne varam.

Meni nije problem što bi radili Peđa i Forto i što ti misliš da su im osobine. Ne znam da su paušale uzeli u džep. A za Brankovića znam ja i nahija kako je uzeo pare istovremeno od Energoinvesta i Vlade u kojoj je bio za stan. Prodavao je ili poklanjao zemljište oko pruge Breza - Vareš, davao saglasnosti za gradnju na planiranom drugom kolosjeku pruge Š-S, imao prste u kupovini Talgo vlakova koji su trunuli godinama, Končarevih vlakova oko kojih su se vodili sporovi i koji su na koncu vraćeni. Vjerovatno uz gubljenje pologa. Ini je naštimao Energopetrolove benzinske za smiješnu cifru, učestvovao u srozavanju Energoinvesta, ŽF i da ne nabrajam dalje. Gdje se pojavio, trava više nije rasla.

O njemu nećeš ni habera pustiti jer nije "parazit" kojeg interesuje mala para ali je vrijedan u pronevjeri, krađi i odgovoran-odan SDA vrhuški koja ga opet ovih dana aktivira kao (ne)dokazanog kleptomana.
Hank Paldum

#102 Re: Nedžad Branković is back: Sve po Zakonu

Post by Hank Paldum »

Novak20 wrote: 18/12/2019 23:22
Hank Paldum wrote: 18/12/2019 22:25
Evo samo jedan primjer kod tzv. građanskih stranaka (da neko ne pomisli da imam razlog zašto samo pojedine partije kritikujem, o starim lopovskim strankama se sve zna pa nema potrebe jer je sve jasno) SDP i NS kažu da neće nikada u vlast sa nacionalnim strankama. Za naivnog dobronamjernog stanovnika u BiH oni će biti doživotno jedina opcija za njih, čast, obraz, poštenje.
Sa druge strane imamo situaciju koja je jasna najvećem idiotu u BiH, nešto što je jasno budalama nad budalama koji ne mogu sabrati 1+1 a to je da će u BH mjestima sa srpskom i hrvatskom većinom uvijek pobjediti nacionalne stranke i da su nezaobilazne, ako to znaju budale onda to moraju znati školovaniji ljudi popit Kojovića i Nikšića, to znači da SDP i NS neće nikada u vlast. To znači da je to skup parazita države, lezihljebovića, vječitih studenata koji bježe od odgovornosti u hladovinu ali koji će od naivnog naroda uvijek dobiti povjerenje pričom kako treba mijenjati državu i boriti se za građansku BiH.
Takvu osobinu ćemo naći kod osoba poput starih pumpaša na benzinskim pumpama koji nanose više štete nego koristi firmi tako i te stranke nanose štetu državi. Po čemu se Pedja Kojović ili Nikšić onda razlikuje od Halida Genjca, oba bježe od odgovornosti ali ostaju na udobnom.
A da popričamo malo o SDA lopovu Brankoviću ? Njegova je ova tema ako se ne varam.

Meni nije problem što bi radili Peđa i Forto i što ti misliš da su im osobine. Ne znam da su paušale uzeli u džep. A za Brankovića znam ja i nahija kako je uzeo pare istovremeno od Energoinvesta i Vlade u kojoj je bio za stan. Prodavao je ili poklanjao zemljište oko pruge Breza - Vareš, davao saglasnosti za gradnju na planiranom drugom kolosjeku pruge Š-S, imao prste u kupovini Talgo vlakova koji su trunuli godinama, Končarevih vlakova oko kojih su se vodili sporovi i koji su na koncu vraćeni. Vjerovatno uz gubljenje pologa. Ini je naštimao Energopetrolove benzinske za smiješnu cifru, učestvovao u srozavanju Energoinvesta, ŽF i da ne nabrajam dalje. Gdje se pojavio, trava više nije rasla.

O njemu nećeš ni habera pustiti jer nije "parazit" kojeg interesuje mala para ali je vrijedan u pronevjeri, krađi i odgovoran-odan SDA vrhuški koja ga opet ovih dana aktivira kao (ne)dokazanog kleptomana.
Pa evo u postu što si citirao sam napisao što ne pišem ovaj put o SDA. Možemo i o njima ali to bi bila 501. tema dok o ovim novim još mnogi misle da su pošteni.
O Brankoviću sam pustio habera na ovoj temi itekako na sarkastičan način i šprdanciju jer što je se Branković vratio je samo za smijati se ili plakati, ovaj put sam izabrao smijanje jer sam se dosta puta isplakao nad radnjama Brankovića, Radeljaša i Bičakčića.
Razlika je da je Branković davno presao crtu moralnog pa kada ga neko i hvali to će ukoliko neko nije stranački bot odmah svi shvatiti kao sarkazam (kao u slučaju postova od Muhe) dok kod Pedje i Paušal Forte još mnogi žive u zabludi da su pošteni pa će tu svaki pokušaj sarkazma propasti.
Tebe bi itekako trebalo zanimati sta rade Forto i Kojović jer Brankovića si otpisao pa ne bi za njega ni pijan glasao dok bi za ovu dvojicu glasao i to trijezan.
Novak20

#103 Re: Nedžad Branković is back: Sve po Zakonu

Post by Novak20 »

Hank Paldum wrote: 18/12/2019 23:50
Pa evo u postu što si citirao sam napisao što ne pišem ovaj put o SDA. Možemo i o njima ali to bi bila 501. tema dok o ovim novim još mnogi misle da su pošteni.
O Brankoviću sam pustio habera na ovoj temi itekako na sarkastičan način i šprdanciju jer što je se Branković vratio je samo za smijati se ili plakati, ovaj put sam izabrao smijanje jer sam se dosta puta isplakao nad radnjama Brankovića, Radeljaša i Bičakčića.
Razlika je da je Branković davno presao crtu moralnog pa kada ga neko i hvali to će ukoliko neko nije stranački bot odmah svi shvatiti kao sarkazam (kao u slučaju postova od Muhe) dok kod Pedje i Paušal Forte još mnogi žive u zabludi da su pošteni pa će tu svaki pokušaj sarkazma propasti.
Tebe bi itekako trebalo zanimati sta rade Forto i Kojović jer Brankovića si otpisao pa ne bi za njega ni pijan glasao dok bi za ovu dvojicu glasao i to trijezan.
Ti o ovim novim ne misliš da su pošteni. Imaš neke argumente za to što pišeš iz Amerike ? Ne znam da je ovdje bilo nekih afera vezanih za njihov rad.

Nisu Peđa i Forto izmislili silna mjesta u politici koja netko treba popuniti. Ako nema Peđe i Fortre, ima barbarogenija Brankovića, ispodprosječnih Biba, Radeljaša, Zahiragića, zavidnih ljudi iz kombi stranki poput GS itd (ovo naravno važi za kompletnu B/H/S/O politčku scenu) da svakako uzmu plaću, paušal, naknadu koja im pripada ili ono što im ne pripada. Za Brankovića i slične ne glasam i tu si u pravu. Njih jednostavno postave oni za koje ti i takvi poput tebe glasaju.

Izvini Hank ali ti si davno otišao (barem tako kažeš), a nedavno se prijavio na ovaj forum. Mislim, neka si. Samo ne vidim motiv, interes i ne razumijem tvoju logiku osim ako nisi DF/GS bot koji je nedavno dobio kakvu poziciju od Komše ili SDA u USA ili Hadžikadića možda. U najboljem slučaju. :lol:
Hank Paldum

#104 Re: Nedžad Branković is back: Sve po Zakonu

Post by Hank Paldum »

Novak20 wrote: 19/12/2019 00:28
Ti o ovim novim ne misliš da su pošteni. Imaš neke argumente za to što pišeš iz Amerike ? Ne znam da je ovdje bilo nekih afera vezanih za njihov rad.

Nisu Peđa i Forto izmislili silna mjesta u politici koja netko treba popuniti. Ako nema Peđe i Fortre, ima barbarogenija Brankovića, ispodprosječnih Biba, Radeljaša, Zahiragića, zavidnih ljudi iz kombi stranki poput GS itd (ovo naravno važi za kompletnu B/H/S/O politčku scenu) da svakako uzmu plaću, paušal, naknadu koja im pripada ili ono što im ne pripada. Za Brankovića i slične ne glasam i tu si u pravu. Njih jednostavno postave oni za koje ti i takvi poput tebe glasaju.

Izvini Hank ali ti si davno otišao (barem tako kažeš), a nedavno se prijavio na ovaj forum. Mislim, neka si. Samo ne vidim motiv, interes i ne razumijem tvoju logiku osim ako nisi DF/GS bot koji je nedavno dobio kakvu poziciju od Komše ili SDA u USA ili Hadžikadića možda. U najboljem slučaju. :lol:
Kakva crna Amerika, pošto sam Hank? Dobro je onda da nisam izabrao ime Džingis Kan :D
Ali u pravu si, vani sam, Njemačka, ali tek prije 2 godine otišao.
Pusti šuplju nisu Peđa i Forto izmislili silna mjesta koja se trebaju popuniti. Normalno da trebaju popuniti, zato je narod i glasao za njih da popune a ne da popune a ponašaju se kao drugi.
Čudi me kako Komšo nije bio sinonim za dijasporu i botove kada ste još cetvrtka 11. mislili da će sa vama, tada vam to nije smetalo, e to je ta dvoličnost. Sutra da NiP stupi u koaliciju sa SDA vi ćete tako početi pljuvati glasače te stranke na forumu kako su oni dijaspora i da su pisali ovdje svo vrijeme za sendvić.
Zašto mi se gadi NS i SDP više od SDA u momentu? Evo ovako, kada ti se doseli komšija bivsi zatvorenik ti se i ne trudiš da ga zavoliš pa ti se i ne može ogaditi, ako imaš drugog komšiju intelektualca koji ogovara zatvorenika kako je komšiluk nesiguran zbog lopova a onda saznaš da ti je intelektualac krao iz kuće kada okreneš leđa on ti je više mrzak. Ako mi se iko više gadi od lopova su dvolične osobe koji glume moraliste. Eto zašto
Tempo
ZeModerator

#105 Re: Nedžad Branković is back: Sve po Zakonu

Post by Tempo »

Hank Paldum wrote: 19/12/2019 00:45

Kakva crna Amerika, pošto sam Hank? Dobro je onda da nisam izabrao ime Džingis Kan :D
Pusti šuplju nisu Peđa i Forto izmislili silna mjesta koja se trebaju popuniti. Normalno da trebaju popuniti, zato je narod i glasao za njih da popune a ne da popune a ponašaju se kao drugi.
Čudi me kako Komšo nije bio sinonim za dijasporu i botove kada ste još cetvrtka 11. mislili da će sa vama, tada vam to nije smetalo, e to je ta dvoličnost. Sutra da NiP stupi u koaliciju sa SDA vi ćete tako početi pljuvati glasače te stranke na forumu kako su oni dijaspora i da su pisali ovdje svo vrijeme za sendvić.
Zašto mi se gadi NS i SDP više od SDA u momentu? Evo ovako, kada ti se doseli komšija bivsi zatvorenik ti se i ne trudiš da ga zavoliš pa ti se i ne može ogaditi, ako imaš drugog komšiju intelektualca koji ogovara zatvorenika kako je komšiluk nesiguran zbog lopova a onda saznaš da ti je intelektualac krao iz kuće kada okreneš leđa on ti je više mrzak. Ako mi se iko više gadi od lopova su dvolične osobe koji glume moraliste. Eto zašto

bot. nema sumnje. crkni smradu.
Hank Paldum

#106 Re: Nedžad Branković is back: Sve po Zakonu

Post by Hank Paldum »

Tempo wrote: 19/12/2019 00:47
Hank Paldum wrote: 19/12/2019 00:45

Crknula je vlada KS davno samo ti i nakon 6 dana još nije rekao a kako vidim po stavu takvih kao ti ta arogancija će se pobrinuti da u vladi KS neki novi klinci neće doći na red bar 4 godine
daddy-kool

#107 Re: Nedžad Branković is back: Sve po Zakonu

Post by daddy-kool »

Novak20 wrote: 18/12/2019 23:22

Ma daj ba, sve su to genijalni poslovni potezi.

https://hr.wikipedia.org/wiki/Ned%C5%BE ... kovi%C4%87
Nedžad Branković (Višegrad, 28. prosinca 1962.), bivši predsjednik Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Završio je građevinski fakultet u Sarajevu 1987. Do 1992. bio je u IPSI-Institutu za promet u Sarajevu. Od 1993. do 1998. vođa je Željeznica BiH. Od 1998, do 2002. direktor je Energoinvesta.

2007. postaje federalni premijer. 27. svibnja 2009. podnio je neopozivu ostavku.

Dobitnik je "Zlatnog ljiljana" Armije Republike Bosne i Hercegovine.

:lol: :lol:
Novak20

#108 Re: Nedžad Branković is back: Sve po Zakonu

Post by Novak20 »

...Branković, za kojeg brojni navode kako je u provaliju odvukao sve gdje je gazdovao - od Željeznica FBiH, Energoinvesta, na kraju same Federacije, sebe je pak dobro obezbijedio. Sve što je stekao, kaže, bilo je po zakonu, a po zakonu je u njegovom slučaju bilo mnogo šta moguće, što je i sam priznao:

„Pošto sam dobar menadžer i dobar inžInjer, ja sam malo bolje to vrijeme iskoristio na način da sam mogao biti direktor u dobroj kompaniji, da sam mogao biti u dva, tri nadzorna odbora predsjednik, da sam mogao biti u Parlamentu.“
Bloo
Globalna šefica

#109 Re: Nedžad Branković is back: Sve po Zakonu

Post by Bloo »

Da ne zaboravimo Energopetrol- :mrgreen:
Tempo
ZeModerator

#110 Re: Nedžad Branković is back: Sve po Zakonu

Post by Tempo »

Hank Paldum wrote: 19/12/2019 08:26

Crknula je vlada KS davno samo ti i nakon 6 dana još nije rekao a kako vidim po stavu takvih kao ti ta arogancija će se pobrinuti da u vladi KS neki novi klinci neće doći na red bar 4 godine
za pare radis protiv svog naroda...
Hank Paldum

#111 Re: Nedžad Branković is back: Sve po Zakonu

Post by Hank Paldum »

Tempo wrote: 19/12/2019 11:11

Ko je moj narod a ko nije?
Za ovaj cirkus u KS bih ja platio da to gledam a ne da meni plate.
Ja iz dijaspore glasam za Komšu, ne trebaju mi bosanske pare.
Tempo
ZeModerator

#112 Re: Nedžad Branković is back: Sve po Zakonu

Post by Tempo »

Hank Paldum wrote: 19/12/2019 12:44

protiv naroda i drzave. alo, za pare agitujes u korist najgorih medju nama. imas li obraza? jel te stid imalo? kako ces svojoj djeci pogledat u oci? kako ces u oci pogledat svim ovim ljudima koji bukvalno izumiru pod jarmom nacionalista?
Hank Paldum

#113 Re: Nedžad Branković is back: Sve po Zakonu

Post by Hank Paldum »

Tempo wrote: 19/12/2019 13:00

protiv naroda i drzave. alo, za pare agitujes u korist najgorih medju nama. imas li obraza? jel te stid imalo? kako ces svojoj djeci pogledat u oci? kako ces u oci pogledat svim ovim ljudima koji bukvalno izumiru pod jarmom nacionalista?
Dovoljna mi je samo činjenica da znam da ti patiš, aBd Željko Komšić i 2022. godine a ti u međuvremenu provjeri možel još dijaspora glasati pošto si ti dole a ja nisam. Sa osmijehom na licu prekidam ovu diskusiju jer znam da si se nasekirao kroz ova dešavanja. Evo ti jedna muzička od mene za rastanak

Image
Tempo
ZeModerator

#114 Re: Nedžad Branković is back: Sve po Zakonu

Post by Tempo »

eto budale...
JThomas

#115 Re: Nedžad Branković is back: Sve po Zakonu

Post by JThomas »

kako je osvježavajuće kad se neko prvi put registruje nakon dugog čitanja :thumbup:
Tempo
ZeModerator

#116 Re: Nedžad Branković is back: Sve po Zakonu

Post by Tempo »

Hank Paldum wrote: 19/12/2019 13:13
Tempo wrote: 19/12/2019 13:00

Dovoljna mi je samo činjenica da znam da ti patiš, aBd Željko Komšić i 2022. godine a ti u međuvremenu provjeri možel još dijaspora glasati pošto si ti dole a ja nisam. Sa osmijehom na licu prekidam ovu diskusiju jer znam da si se nasekirao kroz ova dešavanja. Evo ti jedna muzička od mene za rastanak

zato si bot? da ljudi pate?
Haman2

#117 Re: Nedžad Branković is back: Sve po Zakonu

Post by Haman2 »

Bas sam volio poslusati muziku ali od muzike nista ? ? :bih:
Last edited by Haman2 on 23/12/2019 17:22, edited 2 times in total.
Haman2

#118 Re: Nedžad Branković is back: Sve po Zakonu

Post by Haman2 »

Image

Nikako ne mogu razmumjeti politiku SDA i njeno uporno guranje Nedzada Brankovica kad dobro znaju, da gospodin ne uziva nikakav ugled cak i medju njenim biracima. Mislim da je ovo jedan minus za stranku sto bi se mozda moglo pokazati kao istina na sledecim izborima.
Zmaj_od_Panonije

#119 Re: Nedžad Branković is back: Sve po Zakonu

Post by Zmaj_od_Panonije »

Haman2 wrote: 23/12/2019 17:19 Image

... gospodin ne uziva nikakav ugled...

Ja ovog gargamela ne bih nikad nazvao "gospodinom", to je obični lažov i prevarant.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#120 Re: Nedžad Branković is back: Sve po Zakonu

Post by japin_mutapi »

ovo im može biti samo plus u očima glasača poznatih i kao uhljebi i njihova familija, jer znaju da će sve ostati kako je i do sada bilo tj. "po zakonu" plus oni naivni da ne kažem glupi ... i eto 250.000 glasova i sda na vlasti

Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#121 Re: Nedžad Branković is back: Sve po Zakonu

Post by Jimmy McNulty »

Ikona koja je za 9 kompozicija koje ne mogu saobraćati bh prugama dala 132 miliona maraka.

Kad je bio direktor ŽFBH plata kasnila 7 mjeseci, i dan danas ima šala ako hoćeš da željezničara strefi srčani samo se našali da se Branković vraća na mjesto generalnog.

Zapošljavao administraciju koja je pregolema, a izvršnog osoblja nema dovoljno da voze ili da sastave voz.

Kakav gad.
JThomas

#122 Re: Nedžad Branković is back: Sve po Zakonu

Post by JThomas »

za njihove članove i glasače sve su to plusevi. učvršćuje uvjerenje o vlastitoj ispravnosti i sigurnosti od posljedica.
Haman2

#123 Re: Nedžad Branković is back: Sve po Zakonu

Post by Haman2 »

Gospodinom sam ga nazvao iz pristojnosti.
aerodinamika

#124 Re: Nedžad Branković is back: Sve po Zakonu

Post by aerodinamika »

Imam osječaj da je sva ova antikampanja protiv Brankovića zbog toga štoi je u ratu iskopao tunel i spasio sarajevo od humanitarne katastrofe, lično imam neutralan stav o njemu lično
Haman2

#125 Re: Nedžad Branković is back: Sve po Zakonu

Post by Haman2 »

Godina sjećanja na sarajevski tunel spasa
Ove je godine obilježena 20. godišnjica od prokopavanja Sarajevskog ratnog tunela. Na završnoj manifestaciji uručene su plakete, zahvalnice i priznanja zaslužnima za izgradnju i očuvanje jednog od najbitnijih objekata za opkoljeno Sarajevo.

Time je zaokružen cjelogodišnji ciklus aktivnosti koje je Fond memorijala Kantona Sarajevo, kao institucija koja brine o ovom spomeničkom kompleksu, organizovao povodom godišnjice prokopavanja i stavljanja u funkciju "tunela spasa”. Sarajevski ratni tunel prokopan je tokom opsade Sarajeva 1993. godine ispod aerodromske piste i povezao je teritorije koje je kontrolisala Armija RBiH Dobrinju i Butmir.

Armija BiH je u martu, prije 20 godina ispod piste sarajevskog aerodroma počela kopati tunel koji će - za grad pod opsadom - postati jedini izlaz. Tunel je sa dvije strane kopalo stotine muškaraca i mladića. Jedni su počeli iz sarajevskog naselja Dobrinja, a drugi iz naselja Butmira sa druge strane aerodroma.

Urednik studentskog EFM Radija Zoran Ćatić prije 20 godina bio je jedan od onih koji su učestvovali u gradnji Sarajevskog ratnog tunela, ili Tunela spasa sa dobrinjske strane:
Napomena: Cijeli tekst i VIDEO ako kliknete na link: https://www.slobodnaevropa.org/a/godina ... 14452.html
Locked