A da popričamo malo o SDA lopovu Brankoviću ? Njegova je ova tema ako se ne varam.Hank Paldum wrote: ↑18/12/2019 22:25
Evo samo jedan primjer kod tzv. građanskih stranaka (da neko ne pomisli da imam razlog zašto samo pojedine partije kritikujem, o starim lopovskim strankama se sve zna pa nema potrebe jer je sve jasno) SDP i NS kažu da neće nikada u vlast sa nacionalnim strankama. Za naivnog dobronamjernog stanovnika u BiH oni će biti doživotno jedina opcija za njih, čast, obraz, poštenje.
Sa druge strane imamo situaciju koja je jasna najvećem idiotu u BiH, nešto što je jasno budalama nad budalama koji ne mogu sabrati 1+1 a to je da će u BH mjestima sa srpskom i hrvatskom većinom uvijek pobjediti nacionalne stranke i da su nezaobilazne, ako to znaju budale onda to moraju znati školovaniji ljudi popit Kojovića i Nikšića, to znači da SDP i NS neće nikada u vlast. To znači da je to skup parazita države, lezihljebovića, vječitih studenata koji bježe od odgovornosti u hladovinu ali koji će od naivnog naroda uvijek dobiti povjerenje pričom kako treba mijenjati državu i boriti se za građansku BiH.
Takvu osobinu ćemo naći kod osoba poput starih pumpaša na benzinskim pumpama koji nanose više štete nego koristi firmi tako i te stranke nanose štetu državi. Po čemu se Pedja Kojović ili Nikšić onda razlikuje od Halida Genjca, oba bježe od odgovornosti ali ostaju na udobnom.
Meni nije problem što bi radili Peđa i Forto i što ti misliš da su im osobine. Ne znam da su paušale uzeli u džep. A za Brankovića znam ja i nahija kako je uzeo pare istovremeno od Energoinvesta i Vlade u kojoj je bio za stan. Prodavao je ili poklanjao zemljište oko pruge Breza - Vareš, davao saglasnosti za gradnju na planiranom drugom kolosjeku pruge Š-S, imao prste u kupovini Talgo vlakova koji su trunuli godinama, Končarevih vlakova oko kojih su se vodili sporovi i koji su na koncu vraćeni. Vjerovatno uz gubljenje pologa. Ini je naštimao Energopetrolove benzinske za smiješnu cifru, učestvovao u srozavanju Energoinvesta, ŽF i da ne nabrajam dalje. Gdje se pojavio, trava više nije rasla.
O njemu nećeš ni habera pustiti jer nije "parazit" kojeg interesuje mala para ali je vrijedan u pronevjeri, krađi i odgovoran-odan SDA vrhuški koja ga opet ovih dana aktivira kao (ne)dokazanog kleptomana.