Nedžad Branković is back: Sve po Zakonu

muha_sa

#76 Re: Nedžad Branković is back: Sve po Zakonu

Post by muha_sa »

Haman2 wrote: 17/12/2019 17:51 Image

Tako ispada ali tema je N. Brankovic a ne Radeljas. To je ovaj gospodin koji obnasa visoke funkcije a poslije njega nista dobro.
Ova novinarka provokator :-)

He1972

#77 Re: Nedžad Branković is back: Sve po Zakonu

Post by He1972 »

muha_sa wrote: 17/12/2019 18:46
Haman2 wrote: 17/12/2019 17:51 Image

Tako ispada ali tema je N. Brankovic a ne Radeljas. To je ovaj gospodin koji obnasa visoke funkcije a poslije njega nista dobro.
Ova novinarka provokator :-)

Pada mu kiša u usta kad priča!
Hank Paldum

#78 Re: Nedžad Branković is back: Sve po Zakonu

Post by Hank Paldum »

Haman2 wrote: 17/12/2019 17:30 Razlika je samo sto Radeljas ne zna ni racunar upaliti.
Nije znao ni Einstein.
Haman2 wrote: 17/12/2019 17:30 Dakle, Hanko ne trebaju nam skole.
Ali ja sam Hank :)
Haman2

#79 Re: Nedžad Branković is back: Sve po Zakonu

Post by Haman2 »

Pa valjda znas kad zivi Radeljas a kad zje zivjeo Einstein Nemoj se brukati nisi ti muha-muva.
muha_sa

#80 Re: Nedžad Branković is back: Sve po Zakonu

Post by muha_sa »

Haman2 wrote: 17/12/2019 21:58 Pa valjda znas kad zivi Radeljas a kad zje zivjeo Einstein Nemoj se brukati nisi ti muha-muva.
Znaš ša glupsone :-) ne volim tastaturom nekog vrijedjat jer mi je to bljak :-) sakriven iza tastature se svašta nešto može :-)
Zato cu ti samo ovo rec :-) pošišpu ga himu
studiorum_tuzlaensis

#81 Re: Nedžad Branković is back: Sve po Zakonu

Post by studiorum_tuzlaensis »

Po mom misljenju, poza koja najvjernije opisuje bosanskohercegovačku minder-tranziciju u kapitalizam:

Image

Image

Sve po zakonu!
Hank Paldum

#82 Re: Nedžad Branković is back: Sve po Zakonu

Post by Hank Paldum »

Haman2 wrote: 17/12/2019 21:58 Pa valjda znas kad zivi Radeljas a kad zje zivjeo Einstein Nemoj se brukati nisi ti muha-muva.
Krupne riječi za nekoga ko čak ni na 4. stranici nije skontao sarkazam.
Zmaj_od_Panonije

#83 Re: Nedžad Branković is back: Sve po Zakonu

Post by Zmaj_od_Panonije »

Hank Paldum wrote: 17/12/2019 23:02
Počesto i autor sarkastičnog komentara snosi odgovornost, jer sarkazam kojeg je teško prepoznati onda više nije šala već laž/trolanje. Iako u ovom slučaju ipak jeste do čitaoca.
Maraschino

#84 Re: Nedžad Branković is back: Sve po Zakonu

Post by Maraschino »

to je vec sposobnost a nismo svi isto sposobni.
doboj71

#85 Re: Nedžad Branković is back: Sve po Zakonu

Post by doboj71 »

Pa dobro sad, ko je sposobniji? Esso ili nedzad zakon?Za koga da navijam?
90minut

#86 Re: Nedžad Branković is back: Sve po Zakonu

Post by 90minut »

studiorum_tuzlaensis wrote: 17/12/2019 22:04 Po mom misljenju, poza koja najvjernije opisuje bosanskohercegovačku minder-tranziciju u kapitalizam:

Image

Image

Sve po zakonu!
Baš vala prava predatorska poza.
muha_sa

#87 Re: Nedžad Branković is back: Sve po Zakonu

Post by muha_sa »

Zmaj_od_Panonije wrote: 17/12/2019 23:11
Počesto i autor sarkastičnog komentara snosi odgovornost, jer sarkazam kojeg je teško prepoznati onda više nije šala već laž/trolanje. Iako u ovom slučaju ipak jeste do čitaoca.
Samo glupson i bezmozgovic ala ovaj Haman 2 ni nakon par postova ne može sarkazam prepoznat :lol:

Tebi ne zamjeram jer si kako kažeš tek registrovan :-D i sam si vidio da sam što se tebe tice "zakocio" i nisam htio više :D
daddy-kool

#88 Re: Nedžad Branković is back: Sve po Zakonu

Post by daddy-kool »

Vi ste zavidni na čojka, najbolji premijer, vrhunski inžinjer, karakter i obraz, skroman, zar imamo boljih? :lol: :lol:
muha_sa

#89 Re: Nedžad Branković is back: Sve po Zakonu

Post by muha_sa »

daddy-kool wrote: 18/12/2019 09:46 Vi ste zavidni na čojka, najbolji premijer, vrhunski inžinjer, karakter i obraz, skroman, zar imamo boljih? :lol: :lol:
Jašta neg zavidni :-) ko im je kriv što se ne znaju snac :-) da su se bar u stranku prijavili pa koju prozborili sad bi i neko od njih bio vlasnik jal suvlasnik jednog od silnijeh hotela po Sarajevu jal Ilidzi

ostalo im samo kukat :-)
melac

#90 Re: Nedžad Branković is back: Sve po Zakonu

Post by melac »

Korupcija svima, ne samo njima!
Zmaj_od_Panonije

#91 Re: Nedžad Branković is back: Sve po Zakonu

muha_sa wrote: 18/12/2019 07:23
Zmaj_od_Panonije wrote: 17/12/2019 23:11

Samo glupson i bezmozgovic ala ovaj Haman 2 ni nakon par postova ne može sarkazam prepoznat :lol:

Tebi ne zamjeram jer si kako kažeš tek registrovan :-D i sam si vidio da sam što se tebe tice "zakocio" i nisam htio više :D
Cijenim dobar humor i sarkazam, u svakom slučaju! Samo ponekad pomislim da je možda bespotreban ali to je stvar ukusa. Lp
Naslovnica

#92 Re: Nedžad Branković is back: Sve po Zakonu

Post by Naslovnica »

Ovaj narod je zaslužio Brankovića i tu se nema šta puno pričati.
:bih:
Zmaj_od_Panonije

#93 Re: Nedžad Branković is back: Sve po Zakonu

Naslovnica wrote: 18/12/2019 18:14 Ovaj narod je zaslužio Brankovića i tu se nema šta puno pričati.
I ja se često tako odnosim prema većini, kad shvatim da "jašu" državu zbog lične i veoma sitne koristi. Mnogi glasaju za iste jer znaju da glasanjem za drugog mijenjaju stvar, a inače se kukavice i neuki boje promjena i noviteta.

Međutim, opet, kao neko ko želi dobro svakome u BiH, volio bih da vidim da se ta manjina koja ipak razmišlja svojom glavom nekako udruži i pokuša nešto promijenit protestima ili nekim konstruktivnim buntom, kao što je npr građanski neposluh.

Ja sam inače učestvovao na nekoliko većih protesta dok sam još uvijek živio u BiH ali eto, nikad nismo imali ujedinjenu frontu nažalost, većinom su se protesti sporadično odvijali, a ponekad i eskalirali pod uticajem infiltriranih plaćenika.

Sve u svemu, mislim da je prvi korak ta neka zajednička misija, da se ljudi otvorenih umova razumiju za početak, da znaju je li im cilj pasivnost ili aktivnost. Ako ništa, barem da stanemo iza jedne zajedničke stranke umjesto što rasipamo glasove na desetine manjih stranaka.
Naslovnica

#94 Re: Nedžad Branković is back: Sve po Zakonu

Post by Naslovnica »

Zmaj_od_Panonije wrote: 18/12/2019 18:34
Naslovnica wrote: 18/12/2019 18:14 Ovaj narod je zaslužio Brankovića i tu se nema šta puno pričati.
I ja se često tako odnosim prema većini, kad shvatim da "jašu" državu zbog lične i veoma sitne koristi. Mnogi glasaju za iste jer znaju da glasanjem za drugog mijenjaju stvar, a inače se kukavice i neuki boje promjena i noviteta.

Međutim, opet, kao neko ko želi dobro svakome u BiH, volio bih da vidim da se ta manjina koja ipak razmišlja svojom glavom nekako udruži i pokuša nešto promijenit protestima ili nekim konstruktivnim buntom, kao što je npr građanski neposluh.

Ja sam inače učestvovao na nekoliko većih protesta dok sam još uvijek živio u BiH ali eto, nikad nismo imali ujedinjenu frontu nažalost, većinom su se protesti sporadično odvijali, a ponekad i eskalirali pod uticajem infiltriranih plaćenika.

Sve u svemu, mislim da je prvi korak ta neka zajednička misija, da se ljudi otvorenih umova razumiju za početak, da znaju je li im cilj pasivnost ili aktivnost. Ako ništa, barem da stanemo iza jedne zajedničke stranke umjesto što rasipamo glasove na desetine manjih stranaka.
Ma jok, ja sam digao ruke.
Boli me briga i za Bosnom i za narodom.
Izađem na izbore i to je to.
Kakvi protesti, protiv koga i za koga?!
Samo se uzdam da će ova moja djeca uspjeti da se ispale odavde, da nam katkad pošalju 100 eura...
Ovo ovdje je žešće sranje u svakom aspektu, bez naznaka bilo kakvih pozitivih promjena. Eto, čak je i Branković opet u vlasti.
FUJ!
Hank Paldum

#95 Re: Nedžad Branković is back: Sve po Zakonu

Post by Hank Paldum »

Naslovnica wrote: 18/12/2019 19:04
Zmaj_od_Panonije wrote: 18/12/2019 18:34

Ma jok, ja sam digao ruke.
Boli me briga i za Bosnom i za narodom.
Izađem na izbore i to je to.
Kakvi protesti, protiv koga i za koga?!
Samo se uzdam da će ova moja djeca uspjeti da se ispale odavde, da nam katkad pošalju 100 eura...
Ovo ovdje je žešće sranje u svakom aspektu, bez naznaka bilo kakvih pozitivih promjena. Eto, čak je i Branković opet u vlasti.
FUJ!
:thumbup:
24 godine poslije sam shvatio da je jedini razlog zašto je SDA najveća lopovska stranka zato što su najduže na vlasti i zato najviše kradu. Svako drugi što je dobio svojih 5 minuta je pokazao da su lopine kao i ostali.
Srusiše SDA u KS, nova vlast i šta je bilo prvo po čemu smo upamtili novu vlast? Paušal Forto.
I sad ja trebam nasjedati na izjave onih koji su ovce poput SDAovih glasača, samo kod drugih stranaka, kako je Željko uništio pravdu u Sarajevu, how yes no, uništio je novu generaciju lopovluka.
Za one koji sad misle napisati "Stara taktika SDA, zgadi sve ostale, napiši da su svi ist pa da se ne glasa ili da se glasa za iste" to se zahvalite onima koji su to potvrdili.
Možda ova država ima 100 lopova koji su se obogatili kroz narod dok je još vladala poslijeratna euforija ali sada kada je se narod otrijeznio i mnogi odselili neće se sigurno napraviti još 50 novih lopova. Možda se ne možemo putovati kroz vrijeme i zaustaviti Brankovića ali nećemo sigurno praviti nove Brankoviće.
Peđi Kojović i ostalim novim 40godišnjim klincima želim od srca da se u novom životu rode opet u nekoj državi gdje je najljepše biti političar jer gdje drugo možeš bogovski živjeti i bogovsku platu primati a samo što trebaš raditi je mlatiti praznu slamu kao jadni Srbin u Sarajevu, jadni Bošnjak u RSu dok imaš 40 savjetnika i adresom stanovanja u Federaciji, ugroženi Hrvat dok imaš vilu u Hercegovini i milione na kontu, veliki Bošnjak, Srbin, Bosanac građanin, možda im u novom životu uspije.
Do tada će jos mnogo Bošnjaka napustiti državu za boljim životom koji bi dali sve samo da žive bar 5% kao jadni Srbin u Sarajevu Pedža ili majorizirani Hrvat Čović.
Zmaj_od_Panonije

#96 Re: Nedžad Branković is back: Sve po Zakonu

Po svemu sudeći, onda su svi u BIH lopovi ili potencijalni lopovi, uključujući i tzv "obične" građane. Ovi što nisu došli na vlast su samo u hibernaciji, a neki od njih zapravo i nisu jer su već "umočili" u neki drugi pekmez.
Hank Paldum

#97 Re: Nedžad Branković is back: Sve po Zakonu

Post by Hank Paldum »

Zmaj_od_Panonije wrote: 18/12/2019 20:37 Po svemu sudeći, onda su svi u BIH lopovi ili potencijalni lopovi, uključujući i tzv "obične" građane. Ovi što nisu došli na vlast su samo u hibernaciji, a neki od njih zapravo i nisu jer su već "umočili" u neki drugi pekmez.
Recimo ovako, DF nije isti dok se ne počnu skijati na račun građana, NS nije isti dok ne bude paušal. Ako ti sebe smatraš postenim insanom i znaš da ne bi takve stvari radio to znači da nema opravdanja za ovo šta su "poštene" uradile ni kao "greška".
Naravno da je istina da se po lopovluku ove nove stranke ne mogu porediti sa starim lopinama ali ako zaposliš nekog momka u svojoj trgovini a on ti iz kase ukrade 10km, deset maraka nije ništa i preživjet ćeš ali tih 10 maraka čini od tog momka lopova koji bi sutra došao u iskušenje da ukrade 1000km i samo je razlog zašto nije više jer nije toliko dugo u igri.
Ovi danas što su se nakrali neće sigurno ništa odnijeti na onaj svijet ali neće sigurno biti više onih što kradu na ovom svijetu.
Zmaj_od_Panonije

#98 Re: Nedžad Branković is back: Sve po Zakonu

Hank Paldum wrote: 18/12/2019 21:19
Zmaj_od_Panonije wrote: 18/12/2019 20:37 Po svemu sudeći, onda su svi u BIH lopovi ili potencijalni lopovi, uključujući i tzv "obične" građane. Ovi što nisu došli na vlast su samo u hibernaciji, a neki od njih zapravo i nisu jer su već "umočili" u neki drugi pekmez.
Recimo ovako, DF nije isti dok se ne počnu skijati na račun građana, NS nije isti dok ne bude paušal. Ako ti sebe smatraš postenim insanom i znaš da ne bi takve stvari radio to znači da nema opravdanja za ovo šta su "poštene" uradile ni kao "greška".
Tu se apsolutno slažem. I mislim da se zbog istog razloga i nisam mogao aktivno baviti politikom jer bih imao osjećaj da sam okružen takvim tipovima, a to mi strašno ide na živce. Nepoštenje i prevara mi je odvratno a nažalost, djeluje kao da je velika većina stanovništva u BiH prešutno u slozi sa povremenim "hapanjem" od drugog, što je jadno i tužno.

Mada, ne želim sad ovdje da glumim nekog lažnog moralistu, svako ima svoje greške, ali po mom mišljenju graditi sebe na račun drugog je nešto što bi civilizacijski trebalo biti zabranjeno i kažnjavano velikim zatvorskim mjerama.
Hank Paldum

#99 Re: Nedžad Branković is back: Sve po Zakonu

Post by Hank Paldum »

Zmaj_od_Panonije wrote: 18/12/2019 21:46
Tu se apsolutno slažem. I mislim da se zbog istog razloga i nisam mogao aktivno baviti politikom jer bih imao osjećaj da sam okružen takvim tipovima, a to mi strašno ide na živce. Nepoštenje i prevara mi je odvratno a nažalost, djeluje kao da je velika većina stanovništva u BiH prešutno u slozi sa povremenim "hapanjem" od drugog, što je jadno i tužno.

Mada, ne želim sad ovdje da glumim nekog lažnog moralistu, svako ima svoje greške, ali po mom mišljenju graditi sebe na račun drugog je nešto što bi civilizacijski trebalo biti zabranjeno i kažnjavano velikim zatvorskim mjerama.
Evo samo jedan primjer kod tzv. građanskih stranaka (da neko ne pomisli da imam razlog zašto samo pojedine partije kritikujem, o starim lopovskim strankama se sve zna pa nema potrebe jer je sve jasno) SDP i NS kažu da neće nikada u vlast sa nacionalnim strankama. Za naivnog dobronamjernog stanovnika u BiH oni će biti doživotno jedina opcija za njih, čast, obraz, poštenje.
Sa druge strane imamo situaciju koja je jasna najvećem idiotu u BiH, nešto što je jasno budalama nad budalama koji ne mogu sabrati 1+1 a to je da će u BH mjestima sa srpskom i hrvatskom većinom uvijek pobjediti nacionalne stranke i da su nezaobilazne, ako to znaju budale onda to moraju znati školovaniji ljudi popit Kojovića i Nikšića, to znači da SDP i NS neće nikada u vlast. To znači da je to skup parazita države, lezihljebovića, vječitih studenata koji bježe od odgovornosti u hladovinu ali koji će od naivnog naroda uvijek dobiti povjerenje pričom kako treba mijenjati državu i boriti se za građansku BiH.
Takvu osobinu ćemo naći kod osoba poput starih pumpaša na benzinskim pumpama koji nanose više štete nego koristi firmi tako i te stranke nanose štetu državi. Po čemu se Pedja Kojović ili Nikšić onda razlikuje od Halida Genjca, oba bježe od odgovornosti ali ostaju na udobnom.
Zmaj_od_Panonije

#100 Re: Nedžad Branković is back: Sve po Zakonu

Hank Paldum wrote: 18/12/2019 22:25
Zmaj_od_Panonije wrote: 18/12/2019 21:46

Evo samo jedan primjer kod tzv. građanskih stranaka (da neko ne pomisli da imam razlog zašto samo pojedine partije kritikujem, o starim lopovskim strankama se sve zna pa nema potrebe jer je sve jasno) SDP i NS kažu da neće nikada u vlast sa nacionalnim strankama. Za naivnog dobronamjernog stanovnika u BiH oni će biti doživotno jedina opcija za njih, čast, obraz, poštenje.
Sa druge strane imamo situaciju koja je jasna najvećem idiotu u BiH, nešto što je jasno budalama nad budalama koji ne mogu sabrati 1+1 a to je da će u BH mjestima sa srpskom i hrvatskom većinom uvijek pobjediti nacionalne stranke i da su nezaobilazne, ako to znaju budale onda to moraju znati školovaniji ljudi popit Kojovića i Nikšića, to znači da SDP i NS neće nikada u vlast. To znači da je to skup parazita države, lezihljebovića, vječitih studenata koji bježe od odgovornosti u hladovinu ali koji će od naivnog naroda uvijek dobiti povjerenje pričom kako treba mijenjati državu i boriti se za građansku BiH.
Takvu osobinu ćemo naći kod osoba poput starih pumpaša na benzinskim pumpama koji nanose više štete nego koristi firmi tako i te stranke nanose štetu državi. Po čemu se Pedja Kojović ili Nikšić onda razlikuje od Halida Genjca, oba bježe od odgovornosti ali ostaju na udobnom.
Ma ja sam sa SDP-om davno završio, možda sam jednom u životu glasao za njih prije 10 godina, ali su za mene "položili" u februaru 2014. kad smo morali pokrenuti proteste i protjerati njihovog premijera Čauševića kojeg su u Tuzli zvali "Čaušesku".

Za mene lično Naša Stranka zvuči kao najmanje zlo ali znam i svjestan sam toga da treba birati dobro, a nikakvo zlo, pa makar ono iznosilo i 1% od onoga šta suparničke stranke rade.

Na veliku žalost, u BiH trenutno ne postoji jedna stranka koja je imuna na lopovluk, da li to bio pojedinac ili stranka u kompletu.

Ja još jedino nadu polažem u Mirsada Hadžikadića lično, njegove novopečene saradnike nisam pratio, ali se nadam da će on kao pojedinac ostati dosljedan svojim dosadašnjim riječima i djelima. Što se tiče njegove platforme, pretpostavljam da ima infiltracije sa strane i da će to morat da se ukloni ako žele zaista da budu "dobri momci" u očima građana. Vidjećemo!
Locked