Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post Reply
LBVIEW

#101 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by LBVIEW »

bingov buraz wrote:Šantić je bio Šuškov trojanac u Bihaćkom okrugu,podplješivčka sela je HVO predao skoro bez borbe kad su Srbi krenuli u ofanzivu,kasnije je mnogo dobrih momaka izginulo vraćajući te položaje.
E vidis, za tetejca je heroj koji je "vracao linije izgubljene od strane Armije BiH". :pisnuo:
Sve vise lice na bracu Srbe, nije onaj epitet "juzni" tek tako. :D
bingov buraz

#102 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by bingov buraz »

LBVIEW wrote:
bingov buraz wrote:Šantić je bio Šuškov trojanac u Bihaćkom okrugu,podplješivčka sela je HVO predao skoro bez borbe kad su Srbi krenuli u ofanzivu,kasnije je mnogo dobrih momaka izginulo vraćajući te položaje.
E vidis, za tetejca je heroj koji je "vracao linije izgubljene od strane Armije BiH". :pisnuo:
Sve vise lice na bracu Srbe, nije onaj epitet juzni tek tako.
Tvrdnja mu je jedna od većih gluposti što pročitah na ovom forumu.
tetejac

#103 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tetejac »

LBVIEW wrote:
Ma ne, Dudaković je heroj. Herojski je palio, streljao i buksao po bačvama.
internazionale

#104 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by internazionale »

Sta su se ovo relativizatori aktivirali, sta ih ovo cini nervoznim.
Ukidose Insomniu koji je sprjecavao sirenje ovakvih
tempuser

#105 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tempuser »

LBVIEW wrote:Postedi nas svoje relativizatorske spike koju podvodis pod "inteligenciju". :D
A sta ako se zlocini nazalost i dokazu, a ja se iskreno da nece????
U tom slucaju izmedju tebe i cetnika i ustasa nema nikakve razlike, relativizacija i apriori (a vrlo vjerovatno i aposteriori) negiranje zlocina.
Ja bar u tome gledam da se bitno razlikujem od cetnika i ustasa.
Choice is yours!
tetejac

#106 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tetejac »

internazionale wrote:Sta su se ovo relativizatori aktivirali, sta ih ovo cini nervoznim.
Šta će me činit nervoznim. Vidiš koga brane i guraju za heroja. Fino se vidi da naređuje strijeljanja, palež + nestanak Šantića. Vidi mu vojske. Skinuli zarobljenike do gola, stavili na haubu i voze gradom s remenom oko vrata. Onaj drugi izjavljuje da je ubio ‘krmčad’ ma... I to je kao ok, herojski. I još ga nije sram prozivat HV i Oluju koji su mu oslobodili tu regiju i guzicu spasili tom ‘heroju’ i narodu u tom kraju. Sad samo treba doći sa pričom da su se sami oslobodili ili da su progurali do Gospića :-)
LBVIEW

#107 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by LBVIEW »

tempuser wrote:
LBVIEW wrote:Postedi nas svoje relativizatorske spike koju podvodis pod "inteligenciju". :D
U tom slucaju izmedju tebe i cetnika i ustasa nema nikakve razlike, relativizacija i apriori (a vrlo vjerovatno i aposteriori) negiranje zlocina.
Choice is yours!
A jel'?
A sta predstavlja ona mantra o tome kako "pobjednici pisu historiju"?
I to u kontekstu brbljanja svakolikog forumskog UZP pucanstva koje slavi "uznike" osudjene za UZP, a "Oluju" u kojoj su pobili vise srpskih civila nego Armija Bih cijeli rat presucuju, dok naravno "balijama" pokusavaju "natrljati nos" zbog par cetalja.
Pa onda, "odcute oni na obljetnici "Oluje" u Kninu", "osudjen je samo Norac" i tako to. Kako se ta prica uklapa u tezu o "relativizaciji" iznesenoj u prethodnom postu? "Contradictio in adiecto", jer u prethodnim postovima fakticki porucujes kako, da smo pobijedili, ni mi ne bi trebali suditi nikome na nasoj strani.
Sto se odgovornih za zlocine tice tu nema dileme da li za iste trebaju biti procesuriani, samo nece mi HR UZP-ac, na osnovu montiranog srpskog snimka, drzati predavanje. :izet:
LBVIEW

#108 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by LBVIEW »

tetejac wrote:
internazionale wrote:Sta su se ovo relativizatori aktivirali, sta ih ovo cini nervoznim.
Šta će me činit nervoznim. Vidiš koga brane i guraju za heroja. Fino se vidi da naređuje strijeljanja, palež + nestanak Šantića. Vidi mu vojske. Skinuli zarobljenike do gola, stavili na haubu i voze gradom s remenom oko vrata. Onaj drugi izjavljuje da je ubio ‘krmčad’ ma... I to je kao ok, herojski. I još ga nije sram prozivat HV i Oluju koji su mu oslobodili tu regiju i guzicu spasili tom ‘heroju’ i narodu u tom kraju. Sad samo treba doći sa pričom da su se sami oslobodili ili da su progurali do Gospića :-)
Nabijem ti HV, koga ste vi oslobodili? Dok je iz lijepe vase napadan Bihac, HV je hladila muda, 3 godine nije ispalila metka na cetnike.
Cega sram, u "Oluji" ste pobili ste preko hiljadu srpkih civila, i jos bi kao nekog prozivali. :-)
tetejac

#109 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tetejac »

De mi reci šta je montirano? Jesu montirana ona dvojica što ih voze kroz grad? Jel’ montiran Dudaković kad kaže da se pali sve ili kad naređuje da se zarobljenici strijeljaju? Šta je montirano? Jel’ montiran nestanak Šantića? Jesu montirani tigrovi na Korani? Kako si plitak i nula od čovjeka kad ne možeš reći i priznat zločin nego prebacuješ na drugoga. Budi muško i čovjek. Kakav bi ti vojnik bio da zarati? Isti kao ovi što pobiše ‘krmčad’ jel’? Ja ću za svakog Hrvata koji je radio zločine reći da je pička ali tebi izgleda smeta što ti ja kao Hrvat prebacujem jer braniš zločinca koji je iz tvog naroda. Koga boli kurac jel’ Srbin, Hrvat, Mualiman?! Ako je palio, ubijao, maltretirao neka odgovara. Šta palamudiš bez veze.
tetejac

#110 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tetejac »

Evo ga, počelo je nabijanje :D
Ovo je ona, brani svoga do posljednje kapi krvi :)
Bolan nebio ako je mogao tvoj ‘heroj’ zahvalit tigrovima na deblokadi pred kamerama, možeš i ti preko interneta. Nemoj bit tol’ki šupak od čovjeka. :roll:
tempuser

#111 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tempuser »

LBVIEW wrote:
tempuser wrote:
Choice is yours!
A jel'?
A sta predstavlja ona mantra o tome kako "pobjednici pisu historiju"?
I to u kontekstu brbljanja svakolikog forumskog UZP pucanstva koje slavi "uznike" osudjene za UZP, a "Oluju" u kojoj su pobili vise srpskih civila nego Armija Bih cijeli rat presucuju, dok naravno "balijama" pokusavaju "natrljati nos" zbog par cetalja.
Pa onda, "odcute oni na obljetnici "Oluje" u Kninu", "osudjen je samo Norac" i tako to. Kako se ta prica uklapa u tezu o "relativizaciji" iznesenoj u prethodnom postu? "Contradictio in adiecto", jer u prethodnim postovima fakticki porucujes kako, da smo pobijedili, ni mi ne bi trebali suditi nikome na nasoj strani.
Sto se odgovornih za zlocine tice tu nema dileme da li za iste trebaju biti procesuriani, samo nece mi HR UZP-ac, na osnovu montiranog srpskog snimka, drzati predavanje. :izet:
A jeste! Sva sreca da nismo svi inteligentni!
U protivnom bi razumio da je rat u HR bio rat sa pobjednikom i da se pobjedniku ne sudi, a da je rat u BiH bio rat bez pobjednika!
Maraschino

#112 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by Maraschino »

tetejac wrote:
Nekako s proljeća wrote:Sumnjam da bi ste Dudakovića dočekali da se do tada V Korpus A RBiH nije uspjesno fajtao sa viśe neprijateljskih vojski.
Fajtao se uspješno i usput radio zločine. Jebo takvog heroja.
Ne jedi govna vise.
Imputiras Dudaku neke stvari za koje nemas dokaze ili uopsteno.
Je li Tudjam bio general zlocinacke JNA one iste sto je zarila i palila po Hrvatskoj i BiH?
90minut

#113 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by 90minut »

Da tetejac mnogo sere jedini " zločini " koji mu se stavljaju na teret su ovi što ih vidite na jutubu bio je pod blokadom cijeli rat i da je sam lično kasapio i klao ljude kad probije linije u tim uslovima ne bi mu A rekao.

A to ako je on licno kriv za Santica koji ih je zvao teroristima :-) treba mu dati još jednu medalju.
tetejac

#114 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tetejac »

Maraschino wrote:
tetejac wrote:
Nekako s proljeća wrote:Sumnjam da bi ste Dudakovića dočekali da se do tada V Korpus A RBiH nije uspjesno fajtao sa viśe neprijateljskih vojski.
Fajtao se uspješno i usput radio zločine. Jebo takvog heroja.
Ne jedi govna vise.
Imputiras Dudaku neke stvari za koje nemas dokaze ili uopsteno.
Je li Tudjam bio general zlocinacke JNA one iste sto je zarila i palila po Hrvatskoj i BiH?
Ako ne možeš normalno komunicirati lagano me zaobiđi. Nisam ja s tobom ovce po Grmeču čuvao.
tetejac

#115 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tetejac »

90minut wrote:Da tetejac mnogo sere jedini " zločini " koji mu se stavljaju na teret su ovi što ih vidite na jutubu bio je pod blokadom cijeli rat i da je sam lično kasapio i klao ljude kad probije linije u tim uslovima ne bi mu A rekao.

A to ako je on licno kriv za Santica koji ih je zvao teroristima :-) treba mu dati još jednu medalju.
Ljudi sa tvojim mentalnim sklopom su za psihijatriju i detaljno proučavanje.
LBVIEW

#116 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by LBVIEW »

tetejac wrote:De mi reci šta je montirano? Jesu montirana ona dvojica što ih voze kroz grad? Jel’ montiran Dudaković kad kaže da se pali sve ili kad naređuje da se zarobljenici strijeljaju? Šta je montirano? Jel’ montiran nestanak Šantića? Jesu montirani tigrovi na Korani? Kako si plitak i nula od čovjeka kad ne možeš reći i priznat zločin nego prebacuješ na drugoga. Budi muško i čovjek. Kakav bi ti vojnik bio da zarati? Isti kao ovi što pobiše ‘krmčad’ jel’? Ja ću za svakog Hrvata koji je radio zločine reći da je pička ali tebi izgleda smeta što ti ja kao Hrvat prebacujem jer braniš zločinca koji je iz tvog naroda. Koga boli kurac jel’ Srbin, Hrvat, Mualiman?! Ako je palio, ubijao, maltretirao neka odgovara. Šta palamudiš bez veze.
Ma, plitak ti je tata. :izet:
Ovi snimci jesu montirani,ona dvojica sa snimka su prezivjeli, par forumasa je to ranije i potvrdilo.
Sto se tice "pali", to kao nije normalna komanda u ratu? Druga je stvar sto su srpski "reziseri" montirali dva snimka u jedan, gdje na jednom vice "pali", dok na drugom pokazuje srpska sela.
Sto se Santica tice, kod vas pandan njemu ne bi prezivio 24 sata, trebam li podsjecati sta je govorio i radio? Za prodaju linija u ratu slijedi sta?
LBVIEW

#117 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by LBVIEW »

tempuser wrote: A jeste! Sva sreca da nismo svi inteligentni!
U protivnom bi razumio da je rat u HR bio rat sa pobjednikom i da se pobjedniku ne sudi, a da je rat u BiH bio rat bez pobjednika!
Kazem ja, contradictio in adiecto. :D
Dakle, ok je ne suditi ako si pobjednik, inace ne. :D
LBVIEW

#118 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by LBVIEW »

tetejac wrote:Evo ga, počelo je nabijanje :D
Ovo je ona, brani svoga do posljednje kapi krvi :)
Bolan nebio ako je mogao tvoj ‘heroj’ zahvalit tigrovima na deblokadi pred kamerama, možeš i ti preko interneta. Nemoj bit tol’ki šupak od čovjeka. :roll:
Da je cekao na tvoje "heroje" ne bi ga ni bilo.
Trebam li podsjetiti kako ste 3 godine hladili muda na frontu prema RSK.
I ne samo to, u to vrijeme vam je onaj izdajnik iz Velike Kladuse bio saveznik.
BHCluster

#119 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by BHCluster »

Dudakovic naredjuje da se pali!
LBVIEW

#120 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by LBVIEW »

BHCluster wrote:
Dudakovic naredjuje da se pali!
:thumbup:
mO k3

#121 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by mO k3 »

tetejac wrote:
LBVIEW wrote:
Ma ne, Dudaković je heroj. Herojski je palio, streljao i buksao po bačvama.
streljao ??

nego ti meni reci toliko dugo si ovdje prijavljen na forum odakle tolika frustracija??
tempuser

#122 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tempuser »

LBVIEW wrote:
tempuser wrote: A jeste! Sva sreca da nismo svi inteligentni!
Kazem ja, contradictio in adiecto. :D
Dakle, ok je ne suditi ako si pobjednik, inace ne. :D
Apsolutno nista kontradiktorno.
Sa pravicne strane naravno nije ok ne suditi, ako se ima za sta, ali pobjedniku se ne sudi iz prostog razloga, nema ko da mu sudi, a on sam sebi nece suditi.
Pogledaj samo ovu temu i komentare tipa "bio je pod blokadom cijeli rat i da je sam lično kasapio i klao ljude kad probije linije u tim uslovima ne bi mu A rekao". Kreni od sebe, da li bi ti podigao optuznicu protiv Atifa Dudakovica?
Comanche

#123 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by Comanche »

Edin H. wrote:
Comanche wrote:
tetejac wrote:
Evo odgovor, Santic je dugo i zivio kakvo je govno bio. Pogledaj snimak i zapitaj se sta bi bilo da je neki general Bosnjak u Vukovaru, Osijeku ili Splitu zagovarao podjelu Hrvatske i saradjivao sa RSK.

https://www.youtube.com/watch?v=rFkwffc2y3A

Ovdje taj Santic prica da je on dio AP ZP, o 5. Korpusu kao neprijatelju. Znaci za izdaju je dobio sto je zasluzio. Da nije bio rat, trebao je dobiti fer sudjenje, ali ovako je bio prijeki sud.
E pošto je bio prijeki sud, sad će ne’ko odgovarati za to. Strijeljati, paliti i kasapit’ je zločin i u ratu i u miru.

Nisu ista pravila u ratu i miru. U ratu se neke greske placaju zivotom. A Atif nigdje nije strijeljao i kasapio.
Gdje si ti ucio zenevsku konvenciju?[/quote]

Zenevsku konvenciju sam ucio na casu koji su Srbi drzali 92 u Manjaci, Prijedoru, Brckom, Foci, Visegradu, Vase Miskina, Markalama, kasnije u Srebrenici. :evil:
90minut

#124 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by 90minut »

Pricas o zenevskoj konvenciji nicku imena Comanche koji su bebe kidali noževima :D
tetejac

#125 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tetejac »

LBVIEW wrote:
tetejac wrote:De mi reci šta je montirano? Jesu montirana ona dvojica što ih voze kroz grad? Jel’ montiran Dudaković kad kaže da se pali sve ili kad naređuje da se zarobljenici strijeljaju? Šta je montirano? Jel’ montiran nestanak Šantića? Jesu montirani tigrovi na Korani? Kako si plitak i nula od čovjeka kad ne možeš reći i priznat zločin nego prebacuješ na drugoga. Budi muško i čovjek. Kakav bi ti vojnik bio da zarati? Isti kao ovi što pobiše ‘krmčad’ jel’? Ja ću za svakog Hrvata koji je radio zločine reći da je pička ali tebi izgleda smeta što ti ja kao Hrvat prebacujem jer braniš zločinca koji je iz tvog naroda. Koga boli kurac jel’ Srbin, Hrvat, Mualiman?! Ako je palio, ubijao, maltretirao neka odgovara. Šta palamudiš bez veze.
Ma, plitak ti je tata. :izet:
Ovi snimci jesu montirani,ona dvojica sa snimka su prezivjeli, par forumasa je to ranije i potvrdilo.
Sto se tice "pali", to kao nije normalna komanda u ratu? Druga je stvar sto su srpski "reziseri" montirali dva snimka u jedan, gdje na jednom vice "pali", dok na drugom pokazuje srpska sela.
Sto se Santica tice, kod vas pandan njemu ne bi prezivio 24 sata, trebam li podsjecati sta je govorio i radio? Za prodaju linija u ratu slijedi sta?
Mislio sam na ona tijela što ih vuku a ne ona dva jadnika što su ih provozali. Jesu oni montirani? I onaj borac što je pobio ‘krmčad’ i on montiran? Hoćeš da kažeš da je Dudaković izdavao zapovjed topništvu sa ‘pali’ pa montirano? Pa ne daju se ‘nako zapovjedi topništvu ‘neka pali sve’ a? Kod nas pandan Šantiću ne bi preživio 24 sata ali to ne umanjuje zločin. Tako je HVO ubio Kraljevića ali to je opet zločin. A za nabijanje HV-a i kako ste se sami oslobodili, pročitaj splitski sporazum i dio o Bihaću. I prestani sa budalaštinama, imate vi boljih ljudi za heroje. Kako izaberete krive? Ali doduše tako je na svim stranama manje više, samo ovaj krkan se volio snimati. Čudi me kako nije snimano kad su zapalili Šantića. Tebi bi opet bilo montirano :-)
Post Reply